Kako da vam mali hladnjak bude dvostruko iskoristiv

Organizacija hladnjaka
1 komentar

Kako maksimalno iskoristiti prostor u hladnjaku? Osobito onom manjem? Evo nekoliko rješenja za što bolju iskoristivost prostora.

Učinite hranu vidljivom kako je ne biste zaboravili do isteka roka. To možete učiniti pomoću okretnog stalka za torte i kolače.

Nabavite spremnike s ručkom, košarice visine koja stane između polica hladnjaka. U njih logički rasporedite vrste potrebnih namirnica. Označite ih za lakše pronalaženje sadržaja. Tako ćete uštedjeti na prostoru, a i vremenu dok ih vadite vani. Označavajte ujedno i sadržaj vrećica, bočica i kutijica masnom olovkom za lakšu organizaciju i kasnije snalaženje.

Sokove, mlijeko i ostalo što se nalazi u bocama i tetrapaku polažite u ležećem položaju kako bi mogli ići u nisku policu.

Hranu koju držite u kutijicama (ribani sir, masline, orasi, lješnjaci, grožđice…) možete držati i na bočnim stranama hladnjaka ako se poslužite jednostavnim trikom – na dno tih plastičnih kutijica zalijepite magnete.

Prazna školjka za jaja i tzv. six pack (ambalaža od 6 piva ili sokića) savršene su kutijice za čuvanje bočica senfa, majoneze i sličnih umaka i drugih sitnica u vratima hladnjaka. Tako će se većina bočica savršeno čuvati u uskom prostoru, neće klizati vani, stajat će uspravno i – vrlo važan detalj – neće se prolijevati.

Otvorene vrećice zatvarajte štipaljkama. Njima ćete i držati te vrećice obješene na rešetki od frižidera poput rublja na štriku.

Zanemarite staru poslovicu, barem u ovom slučaju, i držite sva jaja u istoj košari. Dobit ćete na prostoru i usput uljepšati unutrašnjost hladnjaka.

Hladnjak nemojte prekrcavati jer neće dobro raditi, što u konačnici znači pokvarenu hranu. Redovno ga čistite i izbacujte sve čemu je istekao rok trajanja. Neke stvari i ne moraju stajati u hladnjaku (neotvorene konzerve, paštete, krumpiri…), a kako biste znali što gdje držati, samo se sjetite na kojem su mjestu stajali u trgovini u kojoj ste ih kupili. Nemojte duplirati sadržaj hladnjaka. Kako biste to postigli, jednostavno fotografirajte njegov sadržaj prije odlaska u kupovinu!

FrižidierHladnjakmali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Kupovinom još jednog ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI