Kijevska policija razbila “MihoMaidan” ispred zgrade Vrhovne Rade

Hapšenje u Kijevu
10 komentara

Ukrajinska policija je 3. ožujka ujutro krenula u čišćenje Gruševske ulice i uklonila šator pristaša Mihaila Saakašvilija koji je bio postavljen u blizini zgrade Vrhovne Rade, piše “STRANA.ua”. Prema ukrajinskom listu, tijekom akcije je došlo do sukoba službenika policije s takozvanim aktivistima u kojem je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Kijevska policija je srušila gradski šator pristaša Mihaila Saakašvilija, koji je bio postavljen blizu Vrhovne Rade. Nekoliko desetaka aktivista “MihoMaidana” je zatočeno. Mediji javljaju da je privedeno 50 pristaša bivšeg gruzijskog predsjednika, što je potvrdio načelnik gradske policije Andrej Kriščenko.

Prema listu, tijekom akcije čišćenja gradske prometnice je došlo do sukoba službenika za provedbu zakona s prosvjednicima. Zanimljiv omjer je da je u sukobima ozlijeđeno šest policajaca.

Predstavnici policije Kijeva su rekli da se u blizini Vrhovne Rade provode istražne radnje po sudskoj odluci u okviru dva kaznenog postupka.

Kijev
FOTO: Policija čisti Gruševsku ulicu

Tijekom pretresa kampa su ukrajinski policajci zaplijenili devet ručnih bombi, “molotovljeve koktele” i pet dimnih bombi. Oduzeti predmeti i oružje su poslani na analizu. Policija je kasnije rekla da je uhitila više od stotinu ljudi koji su pružali otpor. Protiv njih je otvoren kazneni postupak iz čl. 345 Kaznenog zakona Ukrajine zbog “prijetnje ili nasilja protiv službenika za provedbu zakona”.

Kasno poslijepodne su teritorij Marinskog parka, gdje su se okupili prosvjednici, čistili radnici komunalne usluge pomoću traktora, a cijelo područje motre desetine policajaca, koji su raspoređeni i na ulaze u javne zgrade i hotele.

kijev
FOTO: Policija čisti Gruševsku ulicu
Vrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sovoranola
6 godine prije

Iako je zima,zabave ne nedostaje.

Arkaj
6 godine prije

Ovakvo naređenje trebao je ukrajinskoj policiji dat i bivši predsjednik Januković kod prvog Majdana koji je završio državnim udarom i njegovim bijegom da spasi živu glavu. To bi dakako podrazumjevalo i izbacivanje Nuland iz zemlje i njenim proglašenjem “persona non grata” te povlačenjem akreditiva onim zapadnim ambasadorima koji su se sastajali s predstavnicima prosvjednika. Ako bi to uspjelo zaustavit događaje spasilo bi se desetak tisuća života i očuvala teritorijalna cjelovitost Ukrajine a ako ne bi uspjelo sigurno stanje ne bi bilo ništa gore od ovog danas. Ponekad jedan čovjek ili nekoliko njih na pravom mjestu znači kardinalnu razliku u pravcu kojim će ići povjest….

njonjo
6 godine prije

sve ide svome logičnom ishodu. kriza u ukr. biti će riješena ove godine. na ovaj ili onaj način. treba pričekati reizbor putina.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Jednima kolaci, drugima pendrek po guz..

Ive
6 godine prije

Fashisticki Ukrajinski rezim stiti se svim mogucim sredstvima.

Tomica
6 godine prije

Neš ti Maidana dok ga CIA ne organizira.

Bozon
6 godine prije

Kad se jednom preotme vlast, “doktrina” nalaže da se preotme i opozicija jer se ništa ne prepušta slučaju. Kontrolisana opozicija postoji da bi se kanalisala buntovnička energija naroda i što je za “doktrinu” najvažnije, da se pomisao na otpor obesmisli, kompromituje i ubije svaka nada. Jedan od najznačajnijih primera kontrolisane opozicije je naprimer Occupy movement u Americi. U Srbiji toga ima na pretek. U Ukrajini je Šašavšvili. Jadno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI