Porošenko u deliriju: “Molim Vas, ne hranite rusko čudovište !”

porosenko
45 komentara

U svom članku za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung ukrajinski predsjednik Petro Porošenko piše kako je cilj projekta “Sjeverni tok 2”, koji se već počeo graditi u njemačkim teritorijalnim vodama, “potkopati jedinstvo Europe i onda je uništiti”.

Porošenko je uvjeren “da će plinovod još više osloboditi ruke Rusije, koja će potom pokrenuti oštrije napade na europske vrijednosti”.

“Izgradnja “Sjevernog toka 2″ je tragična povijesna pogreška”, napisao je predsjednik Ukrajine u svom članku za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Po njegovom mišljenju, “plinovod je čisto geopolitički projekt, koji nema nikakve veze s gospodarstvom, a njegov cilj je samo jedan: potkopati jedinstvo Europe, zatim je uništiti”.

“Takva ideologija je uvijek stajala iza energetske politike Kremlja”, žali se ukrajinski predsjednik.

Porošenko poziva Europu “da ne pokazuje slabost i da se ne miri s agresorom, jer Kremlj neće prestati napadati Ukrajinu, nego će nastaviti prema zapadu, jer ne priznaje međunarodno pravo i postojeći svjetski poredak”.

“Čim “Sjeverni tok 2″ bide pun ruskog plina, koji će ići oko istočne Europe i Ukrajine, Kremlj više ništa neće spriječiti od povećanih napada na naše zajedničke vrijednosti. Naprotiv, to će Rusiji odvezati ruke”, uvjeren je Petro Porošenko.

Stoga ukrajinski predsjednik savjetuje Europi da ne prihvati buduće pogodnosti koje obećava Moskva.

Molim vas, nemojte gajiti iluzije! Rusija će izgradnju “Sjevernog toka 2″ smatrati kao poziv da se vrati u normalno poslovanje i to će smatrati dugo očekivanom prekretnicom. Tada će u Europi mnogi vidjeti da su hranili čudovište”, upozorava političar.

Ulaganja u “Sjeverni tok 2″ su ulaganja u raspad Europe”, uvjeren je Porošenko

On smatra kako u ovoj situacija Europa ima samo dva izbora: ili podržavati one koji se žele ujediniti s Europom ili izgraditi “potpuno nepotreban plinovod “, koji će je povezati sa zemljom koja otvoreno pokazuje svoj prezir.

Što i tko stoji iza Porošenkove histerije?

Nažalost, za predsjednika Ukrajine Petra Porošenka Rusija je i dalje vrsta čudovišta koje je krivo za sve probleme države koja mu je povjerena.

Ovaj članaka karakterizira istinska histerija, ali i dokazuje njegovu spremnost da on ne želi razviti Ukrajinu, koja kritično ovisi o novcu od tranzita ruskog plina i navikla je sve dobiti na pladnju.

I što sad? Izgradnja plinovoda “Sjeverni tok 2” ne daje mira ne samo Ukrajini, nego i Sjedinjenim Državama. Zbog toga je Porošenko odlučio pokazati svoje analitičke sposobnosti i objavio članak s agresivnom porukom “Nemojte hraniti rusko čudovište”.

Kako piše predsjednik Ukrajine, izgradnja plinovoda će biti tragična povijesna pogreška, jer to nije obostrano koristan projekt između ruskih i europskih partnera, već geopolitičko oružje Moskve. Porošenko, gotovo sa suzama u očima, poziva Europu da se ne pomiri i ne posluje s Moskvom, jer će nakon toga biti pokrenuta agresija na samu Europsku uniju.

Zapravo, agresije nije bilo, još od vremena “strašnih komunista” i “bezosjećajnih vođa” bivšeg Sovjetskog Saveza, niti će je biti.

Histeriju Porošenka uzrokuje gubitak 2,2 milijarde dolara

Sve ovo je zapravo ludilo Petra Porošenka, ali njegov zahtjev “da se ne hrani čudovište” je posve prirodan. Zbog činjenice da će “Sjeverni tok 2” zaobići Ukrajinu, zemlja će izgubiti znatna sredstva, oko 2,2 milijarde dolara. Ovaj je novac Kijev ubirao tranzitom ruskog plina u EU. Osim toga, Ukrajini će ostati hrpa bezvrijednog željeza koje je nekada činilo tranzitnu infrastrukturu.

Čini se iznenađujućima da se Porošenko toliko trudi da osujeti izgradnju plinovoda koji je prilično udaljen od teritorija Ukrajine.

Stručnjaci za energetska pitanja su uvjereni da će do 2020. godine, kada ističe sporazum oo tranzitu između Rusije i Ukrajine, biti ispunjeni svi potrebni uvjeti da Gazprom sačuva svoj status i da kroz “Sjeverni tok” i “Sjeverni tok 2”, “Turski tok” i dodatnim upumpavanjem ruskog  plina u “Južni plinski koridor” na teritoriju Turske zadovolji potrebe Europe za plinom.

Porošenko smatra da ulaganjem u plinovod Europljani ulažu novac u raspad Europe. Čini se, međutim, da “kralj čokolade”, gospodin Porošenko, jednostavno provodi zapovijedi Sjedinjenih Država.

SAD odavno lobiraju za blokiranje projekta “Sjeverni tok 2”, tvrdeći kako će EU njime još više biti ovisna o Rusiji. Ali u stvari nije baš sve tako. Američki političari žele profit od opskrbe ukapljenim prirodnim plinom vlastite proizvodnje. Mnogi u Europi shvaćaju da američka vlada želi izvoziti sirovine i da u svemu tome nema nimalo altruizma Washingtona.

Stoga su napravili trik i poslali Porošenka da u ime Sjedinjenih Država drži govore i piše članke po Europi. Američka oligarhija prljavi posao ne želi odraditi vlastitim rukama i dalje koristi marionete.

Njemačka i ostale zemlje EU su itekako zainteresirane za suradnju s Rusijom na “Sjevernom toku 2” i drugim projektima, što znači da ukrajinsko-američki trikovi nisu dali željeni rezultat.

To se vidi i iz današnjeg razgovora njemačke kancelarke Angele Merkel, koja se po povratku sa sastanka s Vladimirom Putinom u Sočiju čula s Porošenkom.

U kratkom priopćenju ureda ukrajinskog predsjednika stoji “kako je Petero Porošenko razgovarao s njemačkom kancelarkom o situaciji u Donbasu i pitanjima izgradnje “Sjevernog toka 2”.

“Dvije strane su razgovarali o situaciji u Donbasu, te zajedničkom naporima za provedbu Sporazuma iz Minska. Također su razgovarali o sigurnosnim pitanjima povezanih s izgradnjom “Sjevernog toka 2”, priopćio je ured za tisak ukrajinskog predsjednika, koji je dodao kako bi se uskoro trebao održati u izravni dijalog dvoje čelnika na bilateralnoj razini.

Merkel je također izvijestila Porošenka o rezultatu njezinih nedavnih razgovora s predsjednikom Ruske Federacije sa sastanka 18. svibnja u Sočiju, ali se ne spominju detalji.

GazpromSjeverni tok 2Turski tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Ukrao je dva mikrofona Pompeu da moze da laze duplo.Ova konjina svoju politicku mudrost crpi iz Sorosevog autobiografskog djela:
BOLE LEDJA
SMRDE NOGE

čitalac
5 godine prije

Zanima me tko kupuje njegove čokolada u Rusiji?

Siniša
5 godine prije

Plinovod kroz Ukrajinu odavno kontrolisu Amerikanci i ubiru porofit iz njega.
Izgleda da se definitivno ide na izbjegavanje Ukrajine;interesuje me kako ce Poljaci reagovati kada Rusija predlozi da Yamal preko Poljske spoje sa Slovackom,hoce li biti protiv moguceg profita kako su savjetovali Bugare da sprijece Juzni tok.

Siniša
5 godine prije

Juzni tok je preusmjeren ali Yamal prwko Bkelousije je interesantan,definitivno izbjegavanje Ukrajine.
http://www.obramba.com/wp-content/uploads/2014/06/plinovod-juzni-tok-in-severni-tok.jpg

Sparkling
5 godine prije

Gosp. Potrošenko: svi shvacamo vasu frustraciju sto plin vise ne tece preko vase teritorije. Ali a tome ste mogli prije razmisljati kad vam je Viktorija N. donosila kolačiče i obečavala “demonkraciju”!! Pa lijepo su vas potrosili “vaši” prijatelji preko bare a vas narod sve vise gladuje a ne zelite ga nahraniti s vasim čokoladama!! Dok ste krali plin i neplacali potroseni, bilo je super a sada kad je pipa zaprta, sad bi izigravali jadnika kojeg nitko ne shvaca. Jadan je ukrajinski narod koje prodane duse ima za vodstvo. Ali doci ce jos jedan Majdan, samo se nadamo da neces zbrisat prije nego te osude.
LP

tuf
5 godine prije

Kaze placenik koji hrani americko pobjesnjelo cudoviste koje je pusteno s lanca.

Kajzer Soze
5 godine prije

Ma evo sad će Nijemci da odustanu od S.T. 2 čim si im ti to tako lijepo objasnio,ma da su oni samo znali ranije za ove tvoje tvrdnje ma oni više ne bi nikako uzimali gas iz Rusije već bi ga dovlačili kanisterima iz S.Arabije ! Ja svakakvih budala na ovoj planeti ima majko mila !

marko
5 godine prije

ehehe moj porošenko…ni ameri vam pomoci ne mogu kme kme…stoko prodana! podrska Putinu!

Brainstorm
5 godine prije

jednostavno. ako ne zeli da rusija izvozi plin onda zatvori tranzit preko svoje zemlje.
osobno da prestane prodavati cokse.

Nagard
5 godine prije

Znaci imamo dva giganta na svijetu i ko strada u njihovim sukobima mali narodi danas Ukrajinci a mi na Balkanu davno stradali tako da uzalud kmecanje kad sila dodje ne pita mogu li nego uzima a kolateralne ztrve se ne broje nego da hoce ponovo Jahve doci i unistit sve ovo nevjernike lopove lazovi kradljivce a dok to ne bude nagledao cemo se mi jos rijeka krvi otimanja pljacke nego kako sebe spasit svoju obitelj to je sad glavna misija svakog čovjeka kao da zivimo u walking deadu .parola spasavat sebe i svoju obitelj

Dragan
5 godine prije

Ruse ne vole mnogi narodi koji su živjeli sa njima u SSSR-u… vole ih samo Srbi, plus nacionalisti širom svijeta.

Sloboda ljudima koji gledaju sebe, smrt nacionalistima koji se plae na Rusiju i njenu politiku Prikrivenog đavola!!

tabula
5 godine prije

Kmeee…

Edo
5 godine prije

Ma ljudina. U ovim teškim vremenima kad ekonomija ubrzano propada, kad Rusija podmeće svakog dana i uništava Ukrajinu, on ima snage i volje da brine za druge, prvenstveno za EU, da ne bi Rusija i njima naudila.

Globalista
5 godine prije

Kojí komentáři to je strasno.Ja sám jednom o tom pisao o sto ide Sjevernu tok 2.Ukrajina ima své na plin,zemlja kojaima věcu potrosnju plina nego mnoge zapadne zemlje.Tko ovládá u Ukrajini plinom,ovlada Ukrajinom.Njemci i Rusi tu zajedno řadě na istom plánu dá ovládají Ukrajinom.Rusi istocnim dijelom a Njemci západním dijelom,Porosenku su daní odbrojani i zato kupuje kucu u Spaniji dá ima Kamo zbrisati káď Dodje vrijeme promjene.Moze on pricati sto hoce on nista neodlucuje nití ga tko slusa.

davor
5 godine prije

Što se mene tiče ruske kao i ukrajinske vrijednosti su vrijednosti Europe, dok su britanske i američke vrijednosti potpuno nekompatibilne europskim vrijednostima.

Churko
5 godine prije

Potrosenke jedna narodna kaze: Koga je za moliti nije ga za kuditi.

Baba Vanga
5 godine prije

Porosenko nije Ukrajinac
Uzeo je zenino prezime a njegovo je mislim Weizman,i otac mu je porijeklom iz Rumunije i Jevrej?

ukrainski diverzant
5 godine prije

jes u deliriju je, evo kako je u deliriju…

Sputnik,16:48 22.05.2018

Bus Explosion in Donbass Kills One, Injures Two – Local Militia Representative.

A blast hit a passenger bus in the Debalsevo settlement of Donbass, killing one and injuring two others, a representative of the Donetsk People’s Republic at the Joint Center for the Control and Coordination of the Ceasefire reported.
“Today at 03:50 p.m. local time [12:51 p.m. GMT] a bus N1 exploded in Debaltsevo … At the moment, we have information about one dead and two wounded,” the agency spokesman said.
The spokesman revealed that, according to preliminary information, the blast took place as a result of an explosive device planted inside the bus.

Cubanac
5 godine prije

Potez ocajnika…sad vjeruj zapadu kada ti obecaju da ce poslije prevrata teci med i mlijeko umjesto otvoreme kanalizacije.

Siniša
5 godine prije

Posmatrajuci sva ta desavanja definitivno se sprema “Hrvatski scenarij”.

Stephen
5 godine prije

Zanimljivo bi bilo znati koliko je Potrošenko plačen od svojih sponzora za ova baljezganja !!??XX

Zvrk
5 godine prije

Bolje da im je pisao Levčenko. Taj bolje zna dodati mitove u tekstualnu formu.

Ivi tz
5 godine prije

kada ga gazde tj. Ameri.puste niz vodu. samo mu treba dodati jedno slovo u prezime. To je T. Znači. Po-T-rošenko. Sve rečeno.

kanncer
5 godine prije

Pipa presahnjuje…

Churko
5 godine prije

Kada Potrosenku i Ukrajincima toliko treba plin, mozda bi bila solucija da uvezu jedno desetak miljuna pretilih amerikenjaca, hrane ih grahom i lukom, oni ce im proizvesti mnogo plina ali i gnoja da gnje polja za proizvodnju graha.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI