Sirijska vojska izbila na glavni granični prijelaz s Jordanom

akacija
43 komentara

Sirijska vojska je jučer pokrenula veliki napad u jugoistočnom dijeli pokrajine Dara’a i prvo je oslobodila grad Bosra na jordanskog granici i grad Saida sjeverno od graničkog prijelaza Nassib s Jordanom.

Jutros je, pokrenuvši napade iz dva smjera, uz podršku sirijskog i ruskog zrakoplovstva, sirijska vojska došl a do prijela Nassib, pri je poslijepodne potvrdila agencija AFP.

Zauzimanjem graničnog prijelaza Nassib se može reći da je završio prvi dio velike ofenzive kojoj je cilj od prisutnosti terorista osloboditi cijeli jug Sirije.

VIDEO – Kampanja sirijske vojske u dijelu graničnog prijelaza Nassib

Nakon što je jučer uspostavljen nadzor nad gradovima Bosra i Saida, gdje su vladine snage ponovno preuzele kontrolu nad obližnjom zrakoplovnom bazom, otvorio im se put za napredovanje kroz nostatk uglavnom manjih seoskih naselja u kojim nije bilo većeg otpora.

Uz oslobađanje tog područja,  vladine snage, koje u ovom dijelu bojišta vode elitne “Tigar” snage, uspjele su preuzeti nadzor nad osam pograničnih punktova u Dara’i.

U međuvremenu je oslobođeno cijelo područje koje se proteže od nedavno oslobođenog grada Saide do strateškog graničnog prijelaza Nassib, koje se ubrzo našlo pod “vatrenom kontrolom” sirijske vojske.

Nakon oslobođenja silosa smještenih južno od grada Al-Naimaha, militanti u Nassibu, Um-Elmiathinu, Taibahu i Dara’a Al-Baladu su izgubili sve dobavne pravce i ostali su u okruženju.

Nakon pobjeda na bojnom polju je takozvana Slobodna sirijska vojska izvijestila kako je danas započela novi krug pregovora s ruskim posrednicima u gradu Bosra, gdje će pregovarati o uvjetima pomirenja i ostanka u tom području ili evakuacije, što su prije nekoliko dana odbili, kada su militanti Damasku postavili svoje uvjete predaje.

Izbijanje Sirijske vojske na jordansku granicu 06.07.2018
FOTO – Područje kampanje sirijske vojske sjeverno i istočno od graničnog prijelaza Nassib s Jordanom
DaraTigar snage
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Euro1
5 godine prije

Smrt fašizmu, sloboda narodu Sirije.

....
5 godine prije

Od skoro skroz porazene vojske sad su jedna od jacih vojski na istoku. Neznam na koji nacin su Rusi uspjeli u tako kratkom roku (ljudima koji su tamo je to citava vjecnost) naprave toliki preustroj u Siriskoj vojsci. Mogu sa Ruse reci sta hoce, ali dok oni nisu dosli Sirija je jedva prezivljavala, a da nije Iran pomogao nebi uspjeli docekat Rusku pomoc….

Ante
5 godine prije

Američki teroristi na aparatima.

Dalibor Milohnić
5 godine prije

Jebala te jugoslavija..ovdje je rijec o siriji i kozojebima..

Riddick
5 godine prije

Burte ,sta je ovo brate opet neka Ruska igra , gde su crvene linije, iznenadjenja i preokreti , zestoke borbe ,sta je ovo?
Ispada da lazes , odmah nas informisi sta se desava izgubices kredibilitet ovde…

Laki Topalović
5 godine prije

Duga faza je onaj grad Tafas i mali džep ISIL–a. Treća i posljednja je jugozapadna Daraa i jug Quneitre. Sve ide po planu.

Stephen
5 godine prije

Bob Ameri su tu uglavnom kao Izraelske sluge !!

Sveti Naum
5 godine prije

Pozdrav za istomišljenika.

Zvrk
5 godine prije

Ali kako su to ostvarili je impresivno. Znači oni nisu išli direktno na mjesta već isključivo uz jordansku granicu zaobilazeći sve i dovodivši ih u okruženje. Malo me podsjeća na onaj podvig iranskih milicija sa sirijskom vojskom lani kada su gotovo neprimijećeni prešli pustinju i došli do iračke granice.

Hezbollah
5 godine prije

Mislim da su do sada pregovori propadali jer su predstavnici terorista, odmah s vrata govorili “Assad mora otići”.

Alen
5 godine prije

Eto i brazil ode kuci…

nije bitno tko
5 godine prije

Rusi so sirijskoj vojsci doneli svoj sistem komandovanja i način izvođenja operacija sa što manjim žrtvama među vojnicima i puno efikasnijim izkorištavanjem naoružanja.

nije bitno tko
5 godine prije

SAA najprije zatvara granični pojas i stvara kotlove, u koje teroristima ne može stizati pomoč. Na taj način primorava neprijatelja, da se predaje ili nudi slabiji odpor.

cool
5 godine prije

Što i kada s Golanom?

Tomica
5 godine prije

Kako SAA napreduje i oslobađa teritorij, raste napetost i uzmemirenost Izraela i SAD. Već u najavi, da će Izrael intervenirati ako bude napada i ulaska u demilitariziranu zonu, bilo je jasno da će svaka granata dovesti do odmazde i da će to biti po SAA, a ne prema onome ko je ispalio granatu. Jednostavnije rečeno, iskoristit će bilo kakvu mogućnost da udare po SAA.
Do sada je dobro i nadam se da će sve ostati u rangu provokacija, a bez bitnog učinka na akcije SAA.

burt
5 godine prije

potpisano je primirje koje će ionako svaka strana tumačit kako im odgovara a Rusi, Iranci i SAA to shaćaju kao nastavak napada na FSA ali za razliku od drugih područja ovaj put nema predaje pa put u Idlib, SAA su se probili u istočnom dijelu kojem nije bilo jačih FSA jedinica, ruska propaganda pokušava svojim “objašnjenjima” zavarat javnost, treba pogledat na kartu i vidi se da crvena linija još nije ugrožena Quneitra-Nawa- grad Daraa-jordanska granica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI