Kako se (koliko god je to moguće) naspavati u zrakoplovu

4 komentara

Ako volite svoje godišnje odmore provoditi na dalekim destinacijama ili vaši prijatelji i obitelj žive poprilično daleko, upoznati ste s borbom s neudobnošću dok pokušavate spavati tijekom leta.Oni dubljega džepa mogu odabrati prvu klasu u kojoj se sjedala mogu spustiti u ležeći položaj, međutim rijetki su takvi. Za nas ostale postoji nekoliko načina da se naspavamo koliko god je to moguće s obzirom na prijevozno sredstvo i skučeni prostor u kojem se nalazimo.

Prvo što trebate učiniti je da pričekajte dok se svi u avionu smire. Dok osoblje podijeli piće i hranu, dok je pokupi, dok se žamor, čavrljanje i šuškanje i namještanje ne svede na minimum.

Postoji nekoliko proizvoda koji vam mogu olakšati tegobe i koje možete ponijeti u svojoj ručnoj prtljazi. Jedan od preduvjeta ugodnog putovanja je udobna odjeća i obuća. Od dodataka možete si uvijek olakšati dugačke letove ako ponesete slušalice za poništavanje buke, putni jastuk na napuhavanje (moguće ih je pronaći u raznim veličinama), toplu deku od super laganog materijala ili masku za oči…

Uključite slušalice kako biste isključili sve vanjske zvukove. Možete koristiti slušalice u avionu ili ponijeti svoje. Čepići za uši također nisu loše rješenje. Odaberite i sjedalo uz prozor, jer tako vas neće ometati svatko tko pored vas prođe.

Namjestite i naslon za glavu ako sjedala pružaju tu mogućnost. Svjetlost ćete isključiti iz jednadžbe ako ponesete i upotrijebite masku za spavanje.

Zrakoplovi su ugodno klimatizirani, ali ta hladnoća nas može spriječiti da glatko utonemo u san. Pokrijte se s jaknom ili ako nemate svoj, zamolite osoblje da vam ustupi prekrivač.

Dakle, osim udobnosti, tri najvažnije stvari na koje se trebate prilikom putovanja usredotočiti su buka, svjetlost i temperatura. Kada sve to savladate, spremni ste za posjet carstvu snova.

mali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stojzin
5 godine prije

Nema te sile koja bi me natjerala u avion.

Majk Majers
5 godine prije

Nekoć bi let, bez obzira na trajanje prispava ka beba, nebi ni uzlijetanje čuja. Sad teško i “ubijen oko”. Doša stariji, komodniji. A i strašljiviji valjda.

Zorule
4 godine prije

Moj recept koji uglavom uspjeva, nakon sto zavrsi klopa, jedna piva, druga piva, mozda i treca piva, nakon toga pisanje, pa onda 2 case vode da smanjim dehidraciju, i onda kao krenem gledati neki film od kojeg ne uspijem pogledati ni 20 minuta jer zaspim ko stoka i tako znam izrokati i po 5 sati. Jednom sam let od 11 sati spavao nekih 9, u biti probudili me na drugom gablecu, to mi je bio rekord.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI