Što možete učiniti da ponedjeljak bude manje grozan?

Lijepa djevojka
3 komentara

Većini je ponedjeljak ujedno i početak radnoga tjedna, što ujedno znači i kraj vikenda. Ako želite živjeti sretno, gledajte na vedru stranu priče. Ponedjeljak je samo jedan dan u nizu s mnoštvom ugodnih mogućnosti. Promijenite pogled na ovaj dan. Nije teško, morate samo malčice promijeniti rutinu.

Kao prvo, rano lezite u nedjelju navečer i ne nasjedajte na poziv na kratko pićence s društvom koje rijetko kad bude kratko. Iskoristite to vrijeme da se odmorite i opustite, kako bi bili odmorni za tjedan koji vas čeka. Pokušajte se suzdržati od gledanja svih omiljenih serija do kraja, ostavite neku i za sljedeći dan kako biste se radovali nečemu u ponedjeljak navečer. I pospremite stan kako bi vas poslije posla dočekao lijep i uredan.

Pustite glazbu dok se spremate kako biste se zagrijali za nadolazeće radne obaveze u ovome tjednu. Možda biste mogli napraviti i neke vježbe istezanja. Možda i otići pješice na posao. Sve to potaknut će vam krvotok i doista vas razbuditi. Odjenite se u svoju omiljenu odjeću i okitite se nakitom koji volite – garantirano će vam popraviti raspoloženje!

Kada dođete na posao, razveselite kolege toplim napitkom. Uveselit ćete i njih i sebe. Imajte od petka pripremljenu listu obaveza, tako da u ponedjeljak ne morate “hvatati konce” i razmišljati gdje ste stali. Ubrzat ćete proceduru prilagodbe.

Na pauzi prošetajte. Ne trošite sve vrijeme na poslu za računalom radeći do iznemoglosti. Razgovarajte s kolegama ili barem ih samo pozdravite i pitajte kako su. Međuljudski odnosi jedan su od važnijih dijelova posla. Trudite se ne žaliti na svaku sitnicu koja vam smeta bez obzira koliko bili u pravu. Time ćete prestati unesrećivati sebe i svoje kolege negativnim emocijama.

Gledajte život pozitivno.

mali savjetiPonedjeljak
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
28.juni
4 godine prije

Nsjvažnije je biti pozitivsn i tu pozitivnu energiju siriti oko sebe.Podariti kolegama koji osmijeh(koji je besplstan),a obradovat će onoga kome je upućen. I ponedjeljak će nam svima biti ljepši.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Što možete učiniti da ponedjeljak bude manje grozan?
Čitat’ @burtove komentare…..
Nedjeljom!

Lucija
4 godine prije

I nemojte ovo podcjenjivati.
I na burzama je nekad postojao ‘efekt ponedjeljka’.
Najviše srčanih udara dogodi se – ponedjeljkom.
Moj savjet: dobro isplanirajte petak i subotu ujutro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI