”Američke postrojbe ovo zovu Svjetski rat Z”: Dopisnik RT-a u zračnoj luci Kabul opisuje ”užasnu” situaciju

Haos u Kabulu
11 komentara

Reporter RT-a Murad Gazdiev kaže da je ono što su on i njegova ekipa vidjeli na zračnoj luci Hamid Karzai u Kabulu nakon što su stigli do njega nalikovalo prizoru iz filma o apokalipsi sa zombijima, nakon tjedan dana užurbanih pokušaja evakuacije SAD-a i njegovih saveznika.

“Upravo smo stigli na zračnu luku u Kabulu.

Američke postrojbe ovo što se ovdje događa nazivaju “Svjetski rat Z”, misleći na film o zombijima s Bradom Pittom u glavnoj ulozi. Jasno je zašto.

Situacija je užasna.

Cijela zračna luka zasuta je čahurama i granatama. Sve, apsolutno sve je prekriveno bodljikavom žicom. Cijela je pista obložena bodljikavom žicom.

Pucanje je neprestano, 10 minuta ne prolazi bez pucnjave. Ili unutar zračne luke; Američke postrojbe plaše odvažnije mještane ili pucaju blizu glavnog ulaza, gdje talibani obeshrabruju potencijalne izbjeglice.

 

Odjeća je posvuda. Neobične sandale, poderane ženske cipele, košulje i marame. Zidovi od bodljikave žice ponekad podsjećaju na božićna drvca; nanizana odjećom i posteljom. Podsjetnik na gomilu i nered od prvih dana evakuacije.

Dok ovo pišem, nešto gori na sjevernom kraju zračne luke: stup dima diže se u blizini parkiranih američkih teretnih zrakoplova. Što točno, ne možemo reći.

Čini se da su dvadesetak metara od nas vodili američki i talijanski vojnici predahnuli, izležavajući se na uredskim stolicama koje su izvukli iz razorenog terminala. Spuštajući se ispod samog zračnog vrata kojega su afganistanski civili neslavno preplavili, kao zombiji, u pokušaju bijega.

 

O Afganistancima, koje smo vidjeli prilikom slijetanja. Sada se postrojavaju u formacije četvrtastog oblika (one kojima je odobren evakuacijski prostor) i natjerani su da satima i satima sjede pod toplim afganistanskim ljetnim nebom. Žene, djeca… Svi, prema American Press-u.

Nažalost, trenutno ne možemo objavljivati ​​slike ili videozapise, to bi kršilo sporazum o evakuaciji između Rusije i SAD-a. [Fotografije korištene u ovom članku snimila je ekipa RT -a izvan zračne luke.] Američke postrojbe ovdje su na rubu, živci su stegnuti. Svaki njihov let je pod oružjem talibanskih boraca. Možete razumjeti zašto talibanima ne žele dati detaljne planove gdje su svi stacionirani.

To što je rusko Ministarstvo vanjskih poslova čak uspjelo postići sporazum sa SAD-om o puštanju ruskih zrakoplova za evakuaciju u tako užurbano vrijeme, nije ništa drugo do diplomatsko čudo.

Jednostavno ne možemo riskirati ugrožavanje tog sporazuma i sigurnosti ove i budućih evakuacija, samo da vam pokažemo fotografije za koje ćete zaboraviti da ste ih vidjeli u roku od tjedan dana.

AfganistanKabulMurad GazdievTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vendetta
2 godine prije

Evo danas svi mediji pisu da ce doci do napada na zracnoj luci. I kao prestali su evakuirati. Zamisli kao kako su najavili. Izgleda da je potrebna nova velika zrtva varanima, tako da ocekujmo danas sutra pokolj oko Kabul aerodroma, naravno u reziji SAD i Zapadne Eu uz potporu Kine i Rusije.

Tomi
2 godine prije

Stanje trajnog rata se mora održavati. Rat je mir!

buga
2 godine prije

Organizirani igrokaz u Kabulu,ubrzo će tzv. izbjeglice preplaviti Europu. RH će ih zdušno prihvatiti da se dodvore gazdama i skupe jeftine poene.

Zadranin
2 godine prije

Kazu anglosaksonske novine na internetu da je dosad evakuirano preko 80 000 ljudi.
Nakon 20 godina ratovanja i gubitka zivota oko 250 000 ljudi u ratu sad ce Afganistan izgubiti jos 100 000 ljudi.
Uskoro im slijedi i gradjanski rat, gdje ce anglosaksoni davati potporu nekom, nazovimo ga bilo kako, tko ce biti voljan ratovati za njih ako mu daju novac, tako da u zemlji bude kaos. Uz to jos ce novoj vlasti anglosaksi nabiti i sankcije, uskratiti priznanja a ostatak svijeta ce za njima, po onome gdje svi Turci tu i mali Mujo.
Reakcija na ovu anglosaksonsku politiku ce biti teroristicki akti.
A onda ce biti jos vise smanjenja gradjanskih sloboda od Washingtona do Pekinga, bez razlike.

Mrčikola
2 godine prije

Holding pok. Bandića bi to “pomeo” u rekordnom roku…jedino što bi iza njih ostalo je pitanje: “gdje je lova”. 😁

Arkaj
2 godine prije

Taj Kabulski aerodrom je medijski atraktivan iako je relativno malo važan sam po sebi. Treba gledat širu sliku. Treba se sjetit poraza nacističke njemačke u drugom svjetskom ratu i neke je paralele lako povuć. Onaj presidente Gani što je podbrusio pete iz Kabula je slika i prilika Pavelića koji je u ženskoj odjeći zdimio iz Zagreba. Gani je pokupio keš, nije doduše mogao sve ponijet sa sobom, a Pavelić je prisvojio zlatne poluge istopljene od židovskih zlatnih zuba koje vlasnici više nisu trebali. Kvislinzi su onda pomješani s uspaničenom gomilom krenuli preko Maribora na zapad a njihovi afganistanski pandani danas se tiskaju oko kabulskog aerodroma.
Jedina razlika je što je u ona doba Berlin bio razrušen a Hitler se sam ubio dok danas Washington još nije u ruševinama a jadnog Bidena će uskoro smijeniti oni koji su ga i postavili u Bijelu Kuću a to nisu američki građani….

Max
2 godine prije

Oni te ljude zowu zobbiijina da iih liiše ljudskosti

mladen3x
2 godine prije

Ovi Američki vojnici izgleda dobro plaćeni za svoj posao u kojem su pogledali previše filmova na straži…Sad zagustilo,neznaju gdje im je premještaj…..

slobodan
2 godine prije

“užurbanih pokušaja evakuacije sad-a i njegovih saveznika”. je li vi razmišljate kada pišete, to jest, da li pročitate napisano? kakva nepismenost…

Malimali
2 godine prije

Čini se da su dvadesetak metara od nas vodili američki i talijanski vojnici predahnuli, izležavajući se na uredskim stolicama koje su izvukli iz razorenog terminala. Spuštajući se ispod samog zračnog vrata kojega su afganistanski civili neslavno preplavili, kao zombiji, u pokušaju bijega.

Vodili su i predahnuli, mora da su nešto posebno ti vojnici. A i zračni vrat mora da je nešto posebno, preplavljen ili ne.
Da nije to ona umjetna inteligencija o kojoj se inače priča?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI