Američki Senat izgleda podržava prijedlog zakona za izricanje sankcija tvrtkama uključenim u Sjeverni tok 2

Izrada cjevi za plinovod
16 komentara

Prošlog mjeseca, američki predsjednik Donald Trump rekao je da želi uvesti sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2, kojeg razvija ruski energetski gigant Gazprom u suradnji s pet europskih kompanija.

Odbor američkog Senata podržao je prijedlog zakona o uvođenju sankcija tvrtkama uključenim u projekt Sjeverni tok 2, kažu medijski izvještaji. Senatski odbor za vanjske odnose donio je Zakon o zaštiti Europske energije o energetskoj sigurnosti s 20 glasova za, izvijestio je Reuters.

Prema Bloombergu, sada sve ovisi o Mitch McConnellu, vođi senatske većine, da odredi datum za potpuno glasovanje u Senatu. Ranije ovog mjeseca, republikanski senator u Kentuckyju, Rand Paul, poslao je pismo kolegama u Senatu tvrdeći da će, ako prijedlog zakona stupi na snagu, SAD sankcionirati svoje europske saveznike, a ne Rusiju.

Projekt Sjeverni tok 2 trebao bi biti završen krajem 2019. Njegov je cilj udvostručiti veličinu postojećeg cjevovoda i isporučiti oko 55 milijardi kubičnih metara plina izravno u Njemačku.

Izgleda kako SAD opet djeluje po njihovom poznatom obrascu, odnosno: donesi zakon u Senatu kako ćeš zaštiti određenu zemlju ili regiju od “agresora”, a zatim sankcijama pokušavaj nametnuti svoj plan. Čak i ako su agresor oni sami, a sve zbog toga što ta zemlja ne igra po pravilima koje je nametnuo SAD. Ovakva praksa postaje tako prozirna, jer SAD-u smeta što će se plinovod Sjeverni tok 2 dovršiti, a zbog toga će Europske zemlje manje ovisiti o uvozu američkog ukapljenog plina.

Ako taj zakon prođe u Senatu, nametnuti će se sankcije europskim tvrtkama uključenima u proces, jer tobože, ovom praksom ih se štiti od suradnje s Rusijom budući da su oni “agresori”. Nisu oni agresori u ovom slučaju već poslovni partneri. Ovakvo ometanje poslovanja pokazuje tko je pravi agresor u priči.

Ne treba Europi zaštita od Rusije, već od SAD-a.

Američke sankcijeSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance iz Ceske
4 godine prije

Káď já tu písem dá nastupa nová Evropa na celu sa Njemackom, dá je kraj Nato Snagama iduce godine mnogi mi se smiju .Nakon Turske polako Njemacke a Turska izlaze iz tog pakta.Te sankcije kóje je sada uvela Amerika tím firmáma to su gluposti americkih politicara, to su obicni glupani kojí ničem nerazumiju.Te firmě su pod kontrolom globalista i sada je to otvoreni sukom bamericke drzavne elite i globalista.Ti americku senátoři su obicni glupani,nicem nerazumiju, Amerika nemá kádrové jasno kao dan.Njemacka ekonomija nemoze ostati bez plina.N ova predsjednika eu Ursula von der Leyen jasno řekla dá je cilj nová Evropa bez Nato snaga i Evropská vojska.Kad já písem od nekim stvarima,mnogi mi se podsmijavaju.Gospodo Draga,treba razumjeti nekim stvarima.Mnogi naší balkanskih mediji nemaju kádrové kao nití politicari kojí bi své té globalne igre razumjeli.Nisu kadrovi a své dalje ide svojim tokom.Totalni otpis Amerike,engleske sa globalnog centra u svijetu,otpis americke drzavne elite… Čitaj više »

Milance iz Ceske
4 godine prije

Pá,pa Amerika, ti si otpisana sa globalne scéně..americku senátoři idu otvoreno protiv globalista ,mogli bi uskoro imati gradjanski rat u americi,amerika nemá politicari,sve ide svojim tokom, zbogom Nato iduce godine..

nekoime
4 godine prije

SVE američke sankcije su usmjerene protiv EU, a ne Rusije.

Sara
4 godine prije

Kauboji zajahali Ukrajinu i naumili naplaćivati svoj postotak na svaki kubik ruskog plina koji uđe u Ukrajinu, ali jao – plan se izjalovio. Čak su i “Huntera” Bidnog imenovali na čelo neke njihove “vicepresident” uprave, al’ badave, sve se srušilo k’o kuća od karata. Nema plina – nema ni interesa za Ukrajinu.

palermo
4 godine prije

Trump ponudio pomoć oko požara u Sibiru (Rusije izgleda nema niti kanadera), a Putin kao kakav balavac odmah bubnuo: “Joj, pa to je super! To je naznaka da će se poboljšati odnosi zapada i Rusije! Vlado, nisi više niti patetičan.

Higgs
4 godine prije

S punim pravom, nedaju da ga švabe veslaju žednog preko vode, drsko i podmuklo i u ime nekakve EU ..

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Čije je stado njegova je i livada.
Vele Amerikanci.
P.S.
Nek’ se zna ‘ko kosi, a ‘ko vodu nosi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI