Belorusija neće praviti niti razmeštati rakete protivne INF sporazumu

Aleksandar Lukasenko Bjelorusija INF Polonez
3 komentara

Belorusija se nije povukla iz Sporazuma o balističkim projektilima srednjeg dometa (INF) i neće praviti takve rakete niti ih raspoređivati na svojoj teritoriji, rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko na međunarodnoj konferenciji o suzbijanju terorizma inovativnim pristupima uz korištenje novih metoda i tehnologija.

“Dozvolite mi da još jednom kažem da je Belorusija bila punopravan učesnik INF sporazuma. Nismo se povukli iz tog sporazuma i nećemo praviti ili raspoređivati takve rakete, ako nema pretnje po našu bezbednost. a trenutno nema takvih pretnji”, rekao je Lukašenko.

On je dodao da se Belorusija nalazi u srcu Evrope, gde su “sećanja na najstrašnije ratove u istoriji čovečanstva još uvek živa i u genima svih ljudi”.

“Siguran sam u to da bi deklaracija odgovornih zemalja o zabrani razmeštanja raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi mogla da postane glavni doprinos jačanju bezbednosti”, primetio je Lukašenko. “Nismo idealisti. Vidimo sve probleme koje ova inicijativa može imati naspram postojećih kontradikcija.”

Lukašenko je siguran da bi zajedničke akcije očuvanja dostignuća INF sporazuma na kontinentu “postale važan korak naprijed u globalnom dijalogu o obnovi povjerenja”.

INF sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Dobro, Luki, ali ćeš pustiti ruske konvoje do Kalinjingrada, iako postoji klauzula o Ugovoru o Državnoj uniji RF i Bjelorusije i o vojnim pitanjima, al nek ti bude… Dobar si si čoek…

tvingo
4 godine prije

Luki je u poslednje dane jako promjenio svoju retoriku ,čak ga nije bilo u Varšavi , mislim da je čika Vlado bio jako ubjedljiv prilikom njihovog poslednjeg susreta ..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI