Rusko Ministarstvo obrane izjavilo kako je rusko-kinesko partnerstvo, koje je dosegnulo svoj vrhunac, ”uzrokovalo žgaravicu” kod Boltona

John Bolton
54 komentara

Dvije zemlje, koje su SAD nazvale potencijalnim “bližim protivnicima”, posljednjih nekoliko godina sve više rade zajedno na nizu pitanja, u rasponu od energetske do vojne sfere.

Zamjenik ruskog ministra obrane, Alexander Fomin, komentirao je memoare bivšeg američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Johna Boltona, sugerirajući da su napredni rusko-kineski odnosi uzrokovali bivšem vrhunskom američkom službeniku “žgaravicu”, sudeći po onome što je napisao u svojoj knjizi. Fomin je odbacio Boltonove tvrdnje o tome da je Kina navodno prijetnja za svijet.

“Želim naglasiti da argument Johna Boltona o rastućoj kineskoj prijetnji nije ništa drugo do puko žongliranje s činjenicama. Ne doživljavamo aktivnosti Kine u sferi raketnog razvoja kao potencijalno sigurnosno pitanje”, rekao je ruski dužnosnik.

Zamjenik ministra obrane dodatno je ismijavao Boltonovu tezu o tome da je Ugovor o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) razriješen zbog činjenice da Kina nije njegova stranka.

SAD su željele ostvariti vojnu dominaciju odbacivanjem INF ugovora

Ruski zamjenik ministra obrane osudio je odluku američke vlade o povlačenju iz Ugovora o nuklearnim silama srednjeg dometa (INF), što se dogodilo u kolovozu 2019. godine, nazvavši optužbe, koje su nastale nakon toga a koje su išle protiv Rusije, potpuno izmišljenim.

“Mi povlačenje SAD-a iz ovog sporazuma smatramo pogreškom, a tvrdnje koje su SAD navele protiv Rusije su netočne”, rekao je Fomin novinarima u Moskvi.

Fomin je nadalje naglasio kako su SAD od početka bile raspoložene za odustajanje od sporazuma i da su optužbe koje su iznesene protiv Moskve bile jednostavno izgovor kako bi Washington postigao svoje ciljeve, koji nemaju nikakve veze s globalnom sigurnošću. “Tijekom dugog razdoblja, SAD su vodile dosljednu politiku napuštanja svojih obveza nadzora oružja, kako bi osigurale uvjete za vojnu prevlast. Želim još jednom naglasiti da svu odgovornost za propadanje sporazuma u potpunosti snose na SAD “, sažeo je službenik obrane.

Washington je u veljači 2019. objavio svoju namjeru da odustane od INF-a, a proces je dovršen do kolovoza, opravdavajući to prvenstveno tvrdnjom kako su ruske rakete 9M729 djelovale na dometima koji su bili zabranjeni sporazumom. Međutim, mjesec dana kasnije, SAD je testirao vlastitu raketu koja nije u skladu sa sporazumom INF-a, zbog čega je Moskva zaključila da je novo oružje razvijeno puno prije 2019. godine te da je izlazak SAD-a iz INF-a samo poslužio želji Washingtona da se riješi ograničenja u pogledu razvoja oružja.

Posljednji ugovor o kontroli naoružanja kojeg se moraju pridržavati SAD je novi START sporazum, koji je potpisan s Rusijom 2010. godine. Sporazum o oružju trebao bi isteći 2021.Washington je do sada oklijevao s njegovim produživanjem, inzistirajući da Kina postane nova stranka dogovora; nešto što je Peking isključio, slično kao i u slučaju u vezi s američkim prijedlogom za potpisivanje novog ugovora, sličnog INF-u, koji bi uključivao tu azijsku zemlju.

INF sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tek---
3 godine prije

Trump je optuzio Boltona da je htio par puta zapoceti svjetski rat 3.
Bolton je veliki americki patriot, nacionalista i covjek zeljan da Amerika zgazi svakog tko pokusava biti suveren.
Sad kod je izgubio polozaj Bolton i dalje radi na svojoj ideji amerikog stoljeca ili americkog reicha koji bi trebao trajati 1000 godina.
Iza one optuzbe da su Rusi raspisali nagradu za ubijenog Amerikanca u Afganistanu je bio Bolton.
Bolton je iza svake ideje protiv Rusije.
Bolton je skoro iza svakog trovanja odnosa izmedju Kine i Amerike.
Ovaj hladno-ratovski borac vjeruje da ce americki narod usreciti stvaranje neprijatelja s svakim tko digne glavu.
Nece to dobro zavrsiti za americki narod.

Brave new world
3 godine prije

Bolton na Gastalima…

Lucija
3 godine prije

Nisu Kinezi ludi da gube vrijeme…
Ono što je jučer pričao tihobl, nije vic, nego – istina!
Ameri objesili zastavu dugnih boja na ambasadu (Rusi izglasali da je brak zajednica muškarca i žene), a Putin komentirao: “Sad znamo tko tamo radi…” 😊

EU dismr
3 godine prije

Žgaravica je rješiva ali ne i sve slabija pozicija amerike. Nerad i prepotencija je najveći američki neprijatelj.

Iza_horizonta
3 godine prije

Srodna tema:

Ukucajte u pretrazivač: “racial division”
I postavite pretragu na zadnji dan.

I vidjecete kako trovači sinhronizovano globalno truju.

Istrazuj
3 godine prije

Meni licno ovaj Zamjenik ruskog ministra obrane, Alexander Fomin – izgleda da prica besmislice…
Vjerovatno narucene… kao i ovaj blesavi klovn Bolton…
Dakle – farsa…

Medjutim, jucer sam otkrio Polkovnika Vladimira Kvackova… ODLICAN!
(Poveznica sa https://www.henrymakow.com/ Odlican sajt. Hvala Pizdro!)
I sta kaze polkovnik? (A svaka mu je ka u Njegosa!)…
“Depopulacijska agenda je realnost…”
https://www.youtube.com/watch?v=t2vqjBtnltI
“Koga spasava Putin…?”
https://www.youtube.com/watch?v=e0IFedhupDw
Zanimljivo je da polkovnik – vidi Trumpa kao “Americkog Lukasenka”!…. A Putina….ne smijem napisati 🤣 dace mi putinoljupci puno minusa zbog Betmena, 🤣 …
premda:
polkovnik GRU – opisuje polkovnika KGB
… i to izuzetno dobro …. a i po polkovniku GRU – predsjednik Lukasenko je pravi covjek naroda – Slovnen 👍

cibo
3 godine prije

Ispravak
Staljin je uveo krivicni zakon za Gay
kasnije se ponovo ukinilo
In 1958, the Interior Ministry sent a secret memo to law enforcement ordering them to step up enforcement of the anti-gay criminal law. Yet during the late 1950s and early 1960s, Aline Mosby, a foreign reporter in Russia at the time, attributed to the more liberal attitude of the Khrushchev government to the fact that she did see some gay couples in public and that it was not uncommon to see men waiting outside of certain theaters looking for dates with male performers

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Kako vas je Luce elegantno, sa lika koji uvijek iznova iskazuje želju da ga se primi u društvo zaslužnih orangutana, skrenula na priču o nekima koji na kraju duginih boja ne traže ćup, nego nešto drugo…..

Perun
3 godine prije

Bolton ,bivsi američki savjetnik za nacionalnu sigurnost,Član Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik SDA Bakir Izetbegović poručili su u subotu ruskom ambasadoru kako će BiH biti članica NATO-a bez obzira na protivljenje Moskve, dok je srpski član državnog vrha Milorad Dodik rekao da od toga neće biti ništa. Nakon što je ruski veleposlanik u BiH Peter Ivancov u kolumni za banjolučki list Glas Srpske iznio stajalište po kojemu BiH ne bi trebala biti članica NATO-a koji je opisao kao “agresivni blok”, Komšić je u posebnoj izjavi ruskom diplomatu uputio prijekor kako se miješa u unutarnje poslove druge države i ne poštuje odluke koje je ona donijela……. P.S…Koliko ja vidim oni BiH prikljucuju ali nikako da je prikljuce ni u EU ni u NATO ( Bolton ima Zgaravicu a Komsic i Izetbegovic su lokalne kabadahije ,Dodika ne trpao u isti kos sa njima ) ….NATO i EU i su zmaj od… Čitaj više »

Sotone
3 godine prije

Bez brige, sad ce kineski partneri doci po svoje, evo vec su dali na znanje da im daje zgaravicu da Rusi zovu kineski Haishenwai “Vladivostok”. Svi pravdoljubivi ljudi svijeta pozdravljaju napore Kine da ispravi nepravde nanesene joj tokom stoljeca ponizenja.

Kad niknu po Sahalinu i Primorskom kraju mali zuti ljudi, bit ce to trijumf i pravde, a bogme i ironije.

piždro
3 godine prije

Ovaj tip je bio nakon rumsfelda, wolfowitza, mc caina najvece ratno huškslo

Max
3 godine prije

To je klijuč za geostrateške planove savez Rusije i Kine , Kao i Rusije i Njemačke.

MelisMarsa
3 godine prije

Dabogda dobio čir na dvanaestercu…😂😂

Suze Roni
3 godine prije

Orangutan Bolton

Spartak
3 godine prije

Bolton je ratni zločinac u zametku, pa bi ga trebalo onemogućiti prije negoli to i stvarno ne postane. Bolje spriječiti nego liječiti.

nessy
3 godine prije

Mislim da su se USA povukle iz ugovora da bi nagovorile Rusiju da privoli Kinu, da se pridruzi ugovoru. Ali, krivo su procjenili situaciju, Rusija je trenutno nadmocna, i nije im ugovor neophodan. Kinezi vode svoju politiku, i ne pada im na pamet da sami sebe ogranicavaju ugovorom, koji trenutno odgovara samo USA.

ašfvnaoifvroawnerfvanewrfvauwerfvawer
3 godine prije

“SAMO ZA VAS KOJI MISLITE SVOJOM GLAVOM 29.6.2020.” Marin jubito……….Istražuj, sječaš se kad sam ti ostavio da pogledaš dolazak sa Čarli Šinom, evo ovdje Marin spominje da stvoru i djeci odgovara dušik a kisik im smeta i zato teraformiraju planet (u filmu kao fikcija a u stvarnosti zaista) da im odgovara a sadašnji život u bilo kom obliku uništavaju totalno. Kroz film sam skužio agendu stvora i čildrens. Marin potvrdio skrivenu agendu filma a Vela borgove itd..Tink, pogledaj ovo…………

ivi.tz
3 godine prije

Uglavnom psihopate pardon usa su konacno shvatili da mogu samo lajati i prijetiti.ALI nova vremena su dosla.Rusija i Kina se vise nece povlaciti…

Svi su mafijaši
3 godine prije

bild.de/bild-plus/unterhaltung/leute/leute/richter-alfonso-sabella-ueber-seinen-kampf-gegen-die-verbrecher-organisation-die-71689796

Perun
3 godine prije

Problem nije Bolton on je proslost, problem su sistemska rjesenja aparata vanjsko politickih predstavnistava USA i agencija koje zastupaju interese USA u vojnom i politickom smislu…..Sukob u NATO alijansi oslikava stanje stvari …..Drzave koje ocekuju ,,pomoc” od USA trunu zapostavljene i maltretirane su od tog istog sistemskog aparata USA….Primjer su BiH,Albanija,Crna Gora ,Makedonija sa Sjevera ,Ukrajina Georgija Iraq Sirija Afganistan etc ,etc …..U vanjskoj politici USA odavno je otpuhana sa mjesta dogadjanja a na vlastitom tlu ima ,,tihu” revoluciju i preustroj moci u institucijama ….Jedan od glavnih aktera svega sto se desava u ovoj stvarnoj prici je Princ Donald Trump sa svojih sedam Snjeguljica i sedam Patuljaka koje mijenja kao donji ves po potrebi i zavisno od situacije… .P.S Aktualni primjer je Hong Kong a za primjetiti je da tamo gdje ima para ima i politike …..Usporediti stanje u Hong Kongu i recimo na Kosovu ili mozda Bosnu i Hercegovinu… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI