Sergej Rjabkov – Rusija osuđuje testiranje američke krstareće rakete

Sergei Ryabkov
3 komentara

Ispitivanje krstareće rakete sa dometom zabranjenim INF sporazumom koji su sprovele Sjedinjene Države je za žaljenje, izjavio je u utorak za TASS zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

“Ovo je za žaljenje. Sjedinjene Države su očigledno krenule ka jačanju vojnih tenzija. Ne nasjedamo na provokacije”, naglasio je.

Test krstareće rakete pokazuje da je Washington dugo razvijao takve sisteme, kaže Rjabkov.

“Teško da postoji jasnija i eksplicitnija potvrda činjenice da su SAD već duže vrijeme razvijale takve sisteme i da su pripreme za povlačenje iz INF ugovora uključivale, posebno, relevantna istraživanja i razvoj”, primetio je.

Rjabkov je takođe izjavio da Moskva neće nasjesti na provokacije nakon probe krstareće rakete koje su provele Sjedinjene Države i da će nastaviti da se pridržava moratorijuma na raspoređivanje ovih sistema.

“Ne odustajemo od provokacija. Kao što je juče u Francuskoj rekao ruski predsednik Vladimir Putin, ponavljamo svoju posvećenost moratorijumu na postavljanje kopnenih sistema srednjeg dometa sve dok SAD ne postave takve sisteme u nekom delu sveta. ,” rekao je.

INF sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
4 godine prije

Kao fol “odustali od sporazuma poradi toga što Rusi ne poštuju dogovor” a onda u roku od par mjeseci testiraju svoju raketu! Koju budalu u svijetu mogu uvjeriti u svoju iskrenost?!

Zvrk
4 godine prije

Nije krstareća nego križareća. 😃

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI