fbpx

Boeing KC-46A Pegasus i F-35 Lighting II prvo dopunjavanje gorivom u vazduhu VIDEO

KC-46 i F-35

Američko vazduhoplovstvo je pokazalo video svoje dvije najnovije letjelice. Video prikazuje cisternu za dopunu gorivom u vazduhu Boeing KC-46A Pegasus i avion pete generacije F-35 Lightning II.

Prošlog mjeseca 418. Eskadrila za letna ispitivanja, koja nadgleda testiranje KC-46 Pegasus, i 461. Skvadron za letna ispitivanja (FLTS), koji nadgleda testiranje F-35 Lightning II, završili su testiranje i dobijanje sertifikata za ove platformame.

Ovo je još jedan korak ka unapređenju sposobnosti koje će direktno uticati na F-35, rekao je potpukovnik Tucker Hamilton, 461. komandant FLTS-a i direktor F-35 Integrated Test Force.

“Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”, rekao je Hamilton. „Našim zajedničkim naporima, F-35 će uskoro dobiti odobrenje koje je temelj sparivanja aviona, F-35 i KC-46, koji će definisati borbeni prostor narednim decenijama.“

KC-46A Pegasus trebao bi započeti zamjenu stare flote vazduhoplovnih tankera, koja puni američke avione više od 50 godina. KC-46A će pružiti podršku dopunjavanju vazduhoplova u vazduhu za američko vazduhoplovstvo, mornaricu, marince kao i za savezničke letjelice.

KC-46 je prihvaćen od strane USAF-a. Prva dva aviona su isporučena u vazduhoplovnu bazu McConnell, Kanzas, 25. januara. KC-46 je razvijen na osnovu sposobnosti drugih vazdušnih cisterni, kao što su KC-10 i KC-135 . KC-46 se može dopunjavati u vazduhu i ima poboljšane mogućnosti komunikacije, samozaštite i svesnosti o situaciji.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
bulog
Gost
bulog
1 godina prije

Jel se dopunjava gorivom ili je na šlep sajli

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Ne samo pod vodom.

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

““Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”…”
Vau, koje dostignuće….
Hvali se nečim što je uobičajeno svim borbenima zrakoplovima, i onima starije generacije.

žile40
Gost
žile40
1 godina prije

haha da,nemožeš da vjeruješ koji stroj od zrakoplova tanka na nebu 🙂

....
Gost
....
1 godina prije

PA ON LETI???!!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
5
0
()
x