Boeing KC-46A Pegasus i F-35 Lighting II prvo dopunjavanje gorivom u vazduhu VIDEO

KC-46 i F-35
5 komentara

Američko vazduhoplovstvo je pokazalo video svoje dvije najnovije letjelice. Video prikazuje cisternu za dopunu gorivom u vazduhu Boeing KC-46A Pegasus i avion pete generacije F-35 Lightning II.

Prošlog mjeseca 418. Eskadrila za letna ispitivanja, koja nadgleda testiranje KC-46 Pegasus, i 461. Skvadron za letna ispitivanja (FLTS), koji nadgleda testiranje F-35 Lightning II, završili su testiranje i dobijanje sertifikata za ove platformame.

Ovo je još jedan korak ka unapređenju sposobnosti koje će direktno uticati na F-35, rekao je potpukovnik Tucker Hamilton, 461. komandant FLTS-a i direktor F-35 Integrated Test Force.

“Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”, rekao je Hamilton. „Našim zajedničkim naporima, F-35 će uskoro dobiti odobrenje koje je temelj sparivanja aviona, F-35 i KC-46, koji će definisati borbeni prostor narednim decenijama.“

KC-46A Pegasus trebao bi započeti zamjenu stare flote vazduhoplovnih tankera, koja puni američke avione više od 50 godina. KC-46A će pružiti podršku dopunjavanju vazduhoplova u vazduhu za američko vazduhoplovstvo, mornaricu, marince kao i za savezničke letjelice.

KC-46 je prihvaćen od strane USAF-a. Prva dva aviona su isporučena u vazduhoplovnu bazu McConnell, Kanzas, 25. januara. KC-46 je razvijen na osnovu sposobnosti drugih vazdušnih cisterni, kao što su KC-10 i KC-135 . KC-46 se može dopunjavati u vazduhu i ima poboljšane mogućnosti komunikacije, samozaštite i svesnosti o situaciji.

F-35KC-46A Pegasus
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bulog
4 godine prije

Jel se dopunjava gorivom ili je na šlep sajli

čitalac
4 godine prije

““Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”…”
Vau, koje dostignuće….
Hvali se nečim što je uobičajeno svim borbenima zrakoplovima, i onima starije generacije.

....
4 godine prije

PA ON LETI???!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI