Boeing KC-46A Pegasus i F-35 Lighting II prvo dopunjavanje gorivom u vazduhu VIDEO

KC-46 i F-35

Američko vazduhoplovstvo je pokazalo video svoje dvije najnovije letjelice. Video prikazuje cisternu za dopunu gorivom u vazduhu Boeing KC-46A Pegasus i avion pete generacije F-35 Lightning II.

Prošlog mjeseca 418. Eskadrila za letna ispitivanja, koja nadgleda testiranje KC-46 Pegasus, i 461. Skvadron za letna ispitivanja (FLTS), koji nadgleda testiranje F-35 Lightning II, završili su testiranje i dobijanje sertifikata za ove platformame.

Ovo je još jedan korak ka unapređenju sposobnosti koje će direktno uticati na F-35, rekao je potpukovnik Tucker Hamilton, 461. komandant FLTS-a i direktor F-35 Integrated Test Force.

“Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”, rekao je Hamilton. „Našim zajedničkim naporima, F-35 će uskoro dobiti odobrenje koje je temelj sparivanja aviona, F-35 i KC-46, koji će definisati borbeni prostor narednim decenijama.“

KC-46A Pegasus trebao bi započeti zamjenu stare flote vazduhoplovnih tankera, koja puni američke avione više od 50 godina. KC-46A će pružiti podršku dopunjavanju vazduhoplova u vazduhu za američko vazduhoplovstvo, mornaricu, marince kao i za savezničke letjelice.

KC-46 je prihvaćen od strane USAF-a. Prva dva aviona su isporučena u vazduhoplovnu bazu McConnell, Kanzas, 25. januara. KC-46 je razvijen na osnovu sposobnosti drugih vazdušnih cisterni, kao što su KC-10 i KC-135 . KC-46 se može dopunjavati u vazduhu i ima poboljšane mogućnosti komunikacije, samozaštite i svesnosti o situaciji.

5
Ostavite komentar

avatar
10000
 
3 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
5 Komentatori
....žile40čitalacSparklingbulog Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
bulog
Gost
bulog

Jel se dopunjava gorivom ili je na šlep sajli

Sparkling
Gost
Sparkling

Ne samo pod vodom.

čitalac
Gost
čitalac

““Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”…”
Vau, koje dostignuće….
Hvali se nečim što je uobičajeno svim borbenima zrakoplovima, i onima starije generacije.

žile40
Gost
žile40

haha da,nemožeš da vjeruješ koji stroj od zrakoplova tanka na nebu 🙂

....
Gost
....

PA ON LETI???!!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik