“Divno”, Trump o susretu s Putinom

Putin - Trump - G20 - 08-07-2017
26 komentara

Dan nakon prvog kruga direktnih razgovora na summitu G20, Donald Trump je podijelio svoje dojmove o prvom povijesnom susretu s Vladimirom Putinom. Prema Predsjedniku Sjedinjenih Država sastanak je bio “divan”.

U okviru summita G20 u Hamburgu, Vladimir Putin i Donald Trump su razgovarali o niz aktualnih problema koji muče dvije svjetske sile.

“Imao sam vrlo dug razgovor s Predsjednikom Sjedinjenih Država. Razgovarali smo o Ukrajini, Siriji i drugim bilateralnim odnosima. Vratili smo se na pitanja cyber sigurnosti i terorizma, izjavio je Vladimir Putin tijekom susreta s Premijerom Japana Shinzo Abeom.

Razgovori između predsjednika Sjedinjenih Država i Rusije su trajali 2 sata i 15 minuta, iako je bilo predviđeno da traju maksimalno 1 sat.

Radi se o povijesnom susretu dvaju predsjednika, međutim “mainstream” medijima je bilo interesantnije prenositi navodno “kolutanje očiju” Angle Merkel, nego izvještavati o bitnim pitanjima o kojima ovisi mir u svijetu.

Vezano: G20 i sve važno o čemu se sudionici neće moći dogovoriti

G20Prvi susret
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Jeli moguce da niko nista nema za reci,ni za ni protiv.

Georgij Žukov
6 godine prije

Pravo pitanje bi glasilo , sto su se dogovorili i o cemu su razgovarali. O razgovorima iza zatvorenih vrata moze se samo nagadjati a ovo je portal simbolicnog imena logicno , ovdje bi bilo pozeljno ne diskutirati na pricipima rekla -kazala ,vec o cinjenicnim stvarima .
Tek nakon sto nam gospoda prezentiraju o cemu su razgovarali a to bi bio ujedno i minimum kulture jer su razgovarali o nasim i sudbinama citavih naroda i drzava a u apsolutnom smislu mozda i sudbini planete , tek tada mozemo komentirati , za sada se nema o cemu komentirati.

Jedino o cemu se momentalno moze komentirati su gestikulacije i govor tijela po principu MAJMUN RADI , STO MAJMUN VIDI ! a to vecina od nas ovdje ne radi .

Ivan
6 godine prije

Jel Merkel plakala?

Tomica
6 godine prije

Nigdje ništa konkretno. Razgovarali o bitnim stvarima, sve divno, krasno ali šta su dogovorili niko ne zna.
U svakom slučaju, Trumpu ništa ne treba vjerovati. Za pola sata on može promijeniti mišljenje i učiniti nešto sasvim suprotno dogovoru i još smatra da je to OK kad je on u pitanju.
Muka mi je više od njihovih razgovora i dogovora. Evo Merkel, Macrone i Putin se saglasili o važnosti prekida vatre u Ukrajini a već sutra će prvo dvoje prozivati Putina i ne spominjući da većinom Ukrajina krši primirje i granatira civilne mete. Neće ni spomenuti da Kijev nije još ništa od sporazuma ispoštovao. Putin redovito razgovara sa njima a više i mala djeca znaju da od toga nema koristi, Trump će garant opet neko sr*nje ovih dana napraviti u Siriji itd.

Ivan1
6 godine prije

Čini mi se da Subarua više nema.
Moguće da sada sjedi na rubu neke zgrade i razmišlja…

fenix
6 godine prije

Nista znacjno nije dogovoreno ( ono sto mi znamo ) samo protokolarne izjave osim dogovora o zoni deeskalacije uz granicu sa Izraelom sto je bilo i ocekivano da se Zidovi obezbjede. Ono sto ostaje jeste da prema ovome Amerikanci vise nista ne cine i da su prepustili Islamsku drzavu i zelene a najvjerovatnije kasnije i Kurde samo je Izrael relativno ostao siguran.

Konstantin
6 godine prije

Nesto sto sam primetio kod ruk svih politicara je gestikulacija sa rukama (trougao, romb) ili nacin rukovanja. Dali neko od Vas zna nesto vise o ovome? Dali se radi o nekim znacima nekome ko rukovodi svetom (pa i politicarima), ili je ovo moja neka fikcija? Pozdrav svima.

Sinisa
6 godine prije

„Наш председник је желео погледа у очи свом руском колеги и да му стави до знања да Сједињене Државе знају да се Русија мешала у наше изборе“.
Zadnja izjava Niki Hejli,USA ambasador pri UN….jbg na cirilici je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI