Ehud Barak: “Assad i Putin u Sočiju su potvrda poraza izraelske vanjske politike”

Ehud Barak
18 komentara

Bivši izraelski ministar obrane je izjavio kako je posjet sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada u Rusiji dokaz poraza izraelske politike.

Ehud Barak je u nizu poruka na svom Twitter računu ocijenio da je službeni posjet sirijskog predsjednika Rusiji još jedan znak neuspjeha vanjske politike izraelskog režima.

Osim toga, Barak je uspoređivao prijašnje posjete izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s onim sirijskog predsjednika Rusiji.

“Prije tri mjeseca se Netanyahu sastao s Vladimirom Putinom, a jučer se i Al-Assad sastao s Putinom u Rusiji. Rusija je susret s Assadom organizirala na istom mjestu gdje je bio i Netanyahu i nedavni posjet Bashara Al-Assada Rusiji dokazuje ogroman neuspjeh vanjske politike Izraela. Netanyahu zbog ovoga mora podnijeti ostavku“, napisao je Ehud Barak.

Putin je u ponedjeljak u turističkom gradu Sočiju na Crnom moru primio Bashara Al-Assada, što je učinio uoči tripartitnog summita između Rusije, Turske i Irana i novog kruga mirovnih pregovora u Ženevi. Naravno, sastanak sa sirijskim predsjednikom iz sigurnosnih razloga nije bio najavljen.

Bashar Al-Assad je tijekom rata Siriju napustio samo dva puta i oba puta da otputuje u Rusiju.

Osim toga, sastanak u Sočiju je održan dva dana nakon što su sirijske trupe i saveznici potpuno oslobodili grad Al-Bukamal, posljednje urbano uporište koje je u Siriji nadzirala teroristička skupina ISIL.

Komentar iznenadnog susreta Vladimira Putina i Bashara Al-Assada (VIDEO-FOTO)

Sastanak Velike trojke u Sočiju može promijeniti svijet

Al-BukamalISIL
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Har Megiddo
6 godine prije

A šta bi to po Baraku onda trebao biti uspjeh izraelske vanjske politike? Valjda to da njih svi moraju tretirati po defaultu ekskluzivno, a istovremeno druge aktere držati nižim entitetima? Assad se susero sa Putinom na istom mjestu kao i Netanyahu, moš mislit! Barak je isto fašističko smeće kao i onaj čiju ostavku traži.

ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

ima tu i odgovornijih od netyahua..izrael barem ne skriva namjere za razliku od stalih

Alerik
6 godine prije

Nije samo ožalošćeni bivši izraelski ministar razočaran Assadovim susretom s Putinom. To je i većina sadašnjih ministara zemalja Prijatelja Sirije (uključujući i hrvatskog nepismenog generala, a ministra obrane). Nije trebala sirijska priča tako završiti. Da nije bilo uplitanja Rusije, sad bi Sirijo0m i njenim resursima gospodarili svi. i Turci, i Izraelci, i Amerikanci, a valjda bi se i INA vratila na svoja naftna polja. Ovako svi ostaju ovisni o Rusiji i njenom izdavanju dozvola za boravak u Siriji.
Doista, bolno saznanje za izabrani božji narod.

davor
6 godine prije

Sramotna politika Izraela, inače nuklearne i rasističke države, a tipovi kao Netanyahu su za D blok u Haagu zajedno sa komradima iz neokonzervativnog pokreta. U pravu su i komentatori, tko može i zamijeniti Netanyahua a da nije već ogrezao u nasilničkom ekspanzionizmu i podržavanju terorizma diljem svijeta

fenix
6 godine prije

Haha e neka i Irael nekad za nesto kuka(ovaj puta opravdano). Jel im netko kriv sto su zakuvali na sve strane sto svaku drzavu u okruzenju zele da dezintegrisu sad ne pozenju ono sto su posijali. Kako se ono kaze rat mozes poceti kad hoces ali ga nemozes zavrsiti kako hoces.

tuf
6 godine prije

Nije li bilo pokusaja pokretanja optuznice protiv Ehuda Baraka za odgovornost u pocinjenju zlocina prema Palestincima ? Cak i prema najkonzervativnijim izraelskim procjenama, pod Barakom su pobili 1387 Palestinaca. Ovaj ratni zlocinac treba biti sretan da nije uhicen tijekom svojih boravaka u stranim zemljama.

dalmata
6 godine prije

Izrael je od postanka svoj uspjeh mirija u broju ubistava protiv nevinih ljudi.svaki dan od postojanja je njiov neuspjeh.Svojom krvolocnoscu nadmasili su Hitlera,i sami su pljunuli na sve Zidovske zrtve Holokausta.Neuspjeh su sami skuvali,svojom politikom drzavnog terora.Neuspjeh koji su tako uspjesno sami sebi smistili,sila,razbijstva,zlocini,dolazu u naplatu.Da imaju ijednog Izraelca(Zidova?!)koji bi pita,di je dosa Izrael i sta ga ceka,dokle pravit zlocine,bilo bi in puno mudrije nego lupetat suludu staru,ofucanu retoriku.Za svakog vazi,onako ti je kakav si.Nikad niko nije doceka dobro praveci zlo

fri13
6 godine prije

Bravo Ehud Barak.
Hvala Bogu, SAD-u su slomljeni zubi u Siriji!
HIP, HIP, HURA!!!!

Čitatelj portala svakih 6 minuta i 34 sekunde
6 godine prije

Nadam se da ću se probuditi jednog jutra i na portalu Logično vidjeti naslov: “Počinje Revolucija u Moksvi, 1.200.000. ljudi postavlja šatore na Crvenom Trgu i Tverskoj Ulici i planira da ukloni Putina”…..

Stribor Panov
6 godine prije

Jedina pozitivna stvar u ovoj “naknadnoj pameti” je što je se svakim danom priziva sve veći broj ljudi.
To što Barakova “naknadna pamet” nije usmjerena protiv katastrofalne politike (u kojoj i sam učestvuje) Izraela i saveznika, samo pokazuje njegovu zatucanost te razinu katastrofe i stanja panike do koje ih je ta ista politika dovela.
Što se INA tiče vjerujem da će je Rusi kupiti ili joj iznajmljivati prava na bušenje u poratnoj Siriji (što dođe na isto).

Borac2
6 godine prije

Ehud Barak ili pravim europskim imenom Ehuda Brog iz Litve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI