Guverner države Georgia proglasio vanredno stanje i rasporedio Nacionalnu gardu dok se nasilje u Atlanti povećava

Georgia Nacionalna garda u Atlanti

Guverner Georgiae, Brian Kemp, naredio je da se trupe Nacionalne garde rasporede u Atlanti, nakon što su demonstranti napali sjedište državne policije. Pucnjave u gradu su se udvostručile usljed protesta protiv policijske brutalnosti.

Oko 1.000 vojnika biće raspoređeno radi zaštite državnog Kapitola, rezidencije guvernera i zgrade Odjeljenja za javnu bezbjednost koja je uništena tokom vikenda, objavio je u ponedjeljak Kemp.

„Mirni demonstranti su oteti od strane zločinaca sa opasnim, destruktivnim planom. Sada su nedužni stanovnici Georgiae naciljani, ustreljeni i ostavljeni da umru“, rekao je Kemp. „Ovo bezakonje mora se zaustaviti i red obnoviti u našem glavnom gradu.“

Gradonačelnica Atlante Keisha Lance Bottoms tek treba da komentariše razmještanje garde. Ona je u ponedeljak poslije podne objavila da je pozitivno testirana na koronavirus. Ranije je, međutim, molila građane da zaustave nasilje koje je tokom vikenda oduzelo živote četiri osobe. Jedna od njih bila je Secoriea Turner, osmogodišnja djevojčica.

“Ovaj slučaj pucnjave u stilu Divljeg divljeg zapada, jer vam se može, mora prestati. To mora prestati“, rekla je ona.

Između 31. maja i 27. juna, u Atlanti su ubijene oko 93 osobe – što je skoro duplo više nego u istom mjesecu 2019., izvijestio je AJC. Pored protesta zbog smrti Georgea Floyda u Minnesoti, u Atlanti su takođe ogorčeni policijskim ubistvom drugog Afroamerikanca, Raysharda Brooksa, koji je pronađen kako spava pijan u drive-through restoranu Wendy’s, a ukrao je elektro-šoker jednog od policajaca dok se opirao hapšenju.

Kasnije su demonstranti zapalili Wendy’s, i u subotu su postavili barikade oko uništenog restorana. Dijete je ubijeno kada je automobil u kome je putovalo pokušao da zaobiđe barikade, a najmanje dvojica muškaraca su otvorila vatru.

Policija u Atlanti drastično je smanjila svoje aktivnosti nakon što je lokalno okružno tužilaštvo optužilo za ubistvo dvojicu policajaca koji su učestvovali u Brooksovom ubistvu. Guverner Kemp stao je na stranu policije i zatražio da Bottoms stavi stvari pod kontrolu.

Odluka guvernera da rasporedi gardu je “skandalozna i ugrozit će živote”, izjavila je državni senator Nikema Williams, koja predsjedava demokratima iz Georgiae. Rekla je da Kemp, republikanac, Nacionalnu gardu koristi u „sebične svrhe“ zaštite vladinih zgrada, a ne za života ljudi.

AtlantaBlack Lives MatterGeorgiaSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
100 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trt
3 godine prije

Beroša u Atlantu.

Siniša
3 godine prije

Svak reč je suvišna, zbilja je žalosno u kom pravcu ide USA;koliko su krivi krampovi oponemti toliko je Kramp duplo više kriv jer u svojim rukama ima dovoljno moći da učini nešto dobro i da to dobro usmeri ka običnim ljidina ali ta njegova nadobudna kaubojska narav psihički nezrelog insan je ukopala USA.

hogar strašni
3 godine prije

Pa taj scenarij smo gledali u mnogim filmovima o apokaliptičnom kraju svijeta. Ništa što nije viđeno. A pripremaju nas filmovi na svašta , pripremaju.

Zagor
3 godine prije

Stvarno bih volio čuti od pametnijih kolega komentatora projekcije budućnosti SAD-a.
Ja mislim da ako se ovako nastavi i Trump ne reagira slanjem vojske, SAD idu ka neminovnoj “balkanizaciji”.

mislim
3 godine prije

kaza ja, da korona u americi ,teško da će proći, “free country”

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
3 godine prije
abopl
3 godine prije

Smjesno, zar je to “nasilje” a ono sto je bilo u Ukrajini i Hong Kongu demokracija?

Emiliano Zapata
3 godine prije

Bla bla bla, svi mi imamo samo jedne neprijatelje a to su oni na samom vrhu piramide. Ovakve podjele na rasi, religiji i sl. sluzi samo za skretanje pozornosti s pravih krivaca. Obican i jeftin madionacirski trik koji ovce gutaju! Pametnije bi im bilo da se bore oni u kreditima i dugovima protiv onih koji ih nemaju!

Bosanac
3 godine prije

Sta bi na to rek’o Ray Charls:https://youtu.be/fRgWBN8yt_E

nonwo
3 godine prije

“Za većinu ljudi, ako su uopće upoznati s tim, BlackRock je upravitelj imovine koji pomaže mirovinskim fondovima i umirovljenicima da upravljaju ušteđevinom kroz “pasivne” investicije koje prate burzu. Ali radeći iza kulisa, puno je više od toga. BlackRock su nazivali “najmoćnijom institucijom u financijskom sustavu”, “najmoćnijom tvrtkom na svijetu” i “tajnom silom”. Najveći je svjetski menadžer imovine i “banka u sjeni”, veći od najveće svjetske banke (koja je u Kini), s preko 7 trilijuna dolara imovine pod izravnim upravljanjem i dodatnih 20 bilijuna dolara upravljanih preko softvera za praćenje rizika Aladdin. BlackRock je također nazvan “četvrtom granom vlasti” i “gotovo vladom u sjeni”, ali niti jedan njegov dio zapravo ne pripada vladi. Unatoč svojoj veličini i globalnoj snazi, BlackRock nije reguliran ni kao “sistemski važna financijska institucija” prema Dodd-Frank Zakonu, koji je dugo imao “ugodne” odnose s vladinim dužnosnicima. Strateška važnost i politička težina BlackRocka bili su očigledni kad su… Čitaj više »

Jozo
3 godine prije

Tamo će da ratuju crnci i bijelci.. Bogati i siromašni.. Straight i LGBTQ.. Debeli I mršavi.. Žuti i Hispanic.. Sjever i jug.. Vegetarijanci i mesojedi.. Celebrity i anonymity ..Cowboys i Apache.. Farmeri i surferi.
Oh bude zabavno tamo

Tvingo
3 godine prije

Neka crknu i jedni i drugi ! !

Pizistrat Nelson
3 godine prije

Podrška svim naoružanim frakcijama uz pjesmu:
“I’m Against It”

Well I’m against it
I’m against it
Well I’m against it
I’m against it
I don’t like politics
I don’t like communists
I don’t like games and fun
I don’t like anyone
And I’m against…
I don’t like Jesus freaks
I don’t like circus geeks
I don’t like summer and spring
I don’t like anything
I don’t like sex and drugs
I don’t like waterbugs
I don’t care about poverty
All I care about is me
And I’m against…
I don’t like playing ping pong
I don’t like the Viet Cong
I don’t like Burger King
I don’t like anything
And I’m against…
Well I’m against it
I’m against it

Dokurčilomi
3 godine prije

Sjever i Jug verzija 2.0. Završnica.

alex
3 godine prije

Jeli to početak kraja?

Stresno
3 godine prije

Pojasni malo…

Max
3 godine prije

Krajnje vrijeme da se uspostavi red i mir.

RENEW
3 godine prije

V roku nekaj mesecev bomo plačali za lakoto, ki smo jo povzročili v Iranu in Venezueli. V roku nekaj mesecev bomo plačali za svoje zločine v Libiji, Siriji, Iraku itd. Plačali bomo, ko bomo imeli trgovine prazne kot v Venezueli in Iranu. Zabavno bi bilo gledati Christiana Drostena in Hendrika Streecka, ko bi prišla v Nemčiji v trgovino, ki bi bila založena kot je tista v Caracasu. To se bo zelo kmalu zgodilo. V trgovini bodo samo prazne police. Pa bosta lahko kupila zgolj prodajalko in jo odpeljala v prazno skladišče in se tam ljubila z njo. Pa normalno, da se bodo Amerikanci začeli pobijati med seboj. Dana Coverstone je imel prav, ker črnci ostajajo brez zaposlitev in ker so lačni morajo pač ropati, da vsaj nekaj robe prodajo. BLM morajo tudi nekaj jesti. Trump je kot predsednik Amerikancev odgovoren, da imajo službe in hrano. Ker nimajo ne služb in… Čitaj više »

Zagor
3 godine prije

Dobar video.

piždro
3 godine prije

Majstori magijske igre sad Trumpu pokazuju koliko su premoćni sa svojim hokus-pokus magijama.. Zbilja ga stavljaju pred svršen čin- ko mačka izmorenog miša… Kad se osvrneš i pogledaš koliko se svjetom i Amerikom razglasala smrt George Floyda – toliko se halabuke diglo, kao da je nastradao novi crnački Martin Luter King. Umreženo sa ‘nedodirljivima’ lansiran preko fb i co- pokret ‘Black Lives Matter’ experes se raširio svjetom i internetom (vjerojatno već ima na google play i na Appel store da se skine taj apps) kojima brzinom su ekspandirali u evropske metropole, gdje je bilo organiziranih srceparajući nereda. (koliko su samo povezani i razgranati- nemoš ni zamisliti..) Dok o ovim nesretnicima, što im je nasilno život uzet samo u Atlanti ni za mjesec dana – gdje su tek onda ostali veliki gradovi. “Između 31. maja i 27. juna, u Atlanti su ubijene oko 93 osobe – što je skoro duplo više… Čitaj više »

nonwo
3 godine prije

8@svi troublemakersi na jednom mjestu,i svi se poznaju ,ko da su iz istog sela..

sefbpvisefvseibfpvsiuebfpsuebfuvsef
3 godine prije

Pa reptili se hrane sisavcima…………….

Stjepan Cuković
3 godine prije

Ameriku stiže ono što je prorečeno. Dugo već o tome govorim i pišem.

sefbpvisefvseibfpvsiuebfpsuebfuvsef
3 godine prije

Tatini jedini operativci su thinks čildrens i nitko drugi!!!!!!!!!!!!

Antinwo.HR
3 godine prije

Jebeš glupave amere.Braća Srbi razbijaju .Bravo Srbi

Istrazuj
3 godine prije

@guest_445168 Kolega – ovaj video je – BOMBA! Prosto nevjerovatno! Koja kolicina informacija i dokumenta o satanskom Kultu povezanom sa politickim zidovstvom! Dakle – SVE, ali bukvalno SVE – vodi prema Mosadu i politickom zidovstvu! U istinu, u onim “Protokolima sionskih mudraca” – ne pricaju o satanskom kultu i pedofilstvu – ali more je jedno knjiga (cak i na mrezi) koji su napisali ZIDOVSKI istrazivaci – koji upravo u kazuju na postojanje satanskog kulta, pedofilstva, pijenja djecije krvi i slicnih gadosti bas u toj sekti… Nakon ovog klipa – jos mi je jasnije – ZASTO ovi satanisti / cionisti – smatraju da je doslo “zavrsno vrijeme” (uprovo po onim “Protokolima….”) … Vide da im niko nista ne moze – jer bukvalno VLADAJU svakom drzavom preko korumpiranih/ucijenjenih i satanistima poslusnih “predsjednika i vlada”! Sto rece Francuskinja – “NIJE pitanje KO je u vlasti ovog satanskog kulta politickog zidovstva – nego jedino… Čitaj više »

Miki
3 godine prije

Hej ljudi ajde da ka_ramo jevreje.

hiber
3 godine prije

Atlanta, Atlanta, to je negdje kod Apatina? I tamo počela Narančasta revolucija?

Argamedon
3 godine prije

Ipak istinito , i zaslo je u javnost
postoje sotonisticke organizacije koje su iz visokih politickih krugova koji to rade
Zrtvuju dijecu , piju im svijezu krv , i jedu sirovo ljudsko meso …
Kazu izvori da tragovi vode sve do Kraljevske obitelji velike britanije …. i holliwood
o temu se sve vise pise u javnosti , i moze se naci na dosta mijesta , ako se potrudiute

istina boli
3 godine prije

putnik
jos jedan vrijedan materijal koji je ugledao svjetlo dana.
Da pridodam……….NewEarth.University COVID-19 Intelligence Brief pdf dokument izradjen od strane ekipe koja je odrzala summit o jebenom virusu, bio sam objavio link ranije. Imate info na https://www.facebook.com/pg/New.Earth.University/posts/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI