Hrvatska radna skupina za Donbas – Ipak prvo sila, onda pregovori

porosenko
133 komentara

Hrvatska televizija je danas, za sada samo na teletekstu, kratko izvijestila o boravku posebne vladine radne skupine koja s predstavnicima vlasti u Kijevu već duže vrijeme promovira model ”mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja”.

Posjet se je održao u vrijeme kada, na prijedlog ukrajinskog predsjednika Porošenka, Vrhovna Rada Ukrajine raspravlja o novom ”Zakonu o reintegraciji Donbasa”, koji bi u sadržao klauzulu u kojoj stoji ”kako je Rusija zemlja agresor”, te druge preinake koje su nekompatibilne s međunarodno priznatim Sporazumom iz Minska, kojeg je kao model reintegracije potvrdilo i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Vijest su o susretu hrvatske i ukrajinske skupine su, do sada, prenijeli samo HTV, na teletekstu, te dva hrvatska portala.

”Članovi radne skupine hrvatske vlade za suradnju Hrvatske i Ukrajine su tijekom dvodnevnog radnog posjeta Kijevu predstavili hrvatski model uspješne i mirne reintegracije ukrajinskog teritorija”, rekli su jučer na konferenciji za novinare u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu predstavnici skupine, ističući ”kako Hrvatska ništa ne čini mimo procesa iz Minska te da nema nikakvu skrivenu agendu”.

“Predstavili smo naša iskustva u provedbi demilitarizacije prostora, uspostavi prijelazne policije, primjeni oprosta, održavanju lokalnih izbora, ukratko, uspostavi normalizacije života”, kazala je predsjednica radne skupine Vesna Škare Ožbolt.

Član radne skupine Joško Morić je istaknuo da se posjet odvijao u okviru činjenica ”da je Ukrajina, s jedne strane, subjekt međunarodnopravnih i političkih odnosa u svojim međunarodno priznatim granicama, a s druge strane da su predsjednici Ruske Federacije, Ukrajine i Francuske te kancelarka Njemačke potvrdili da poštuju integritet i teritorijalni suverenitet Ukrajine i da čvrsto vjeruju da mirno rješenje problema nema alternativu”.

“Mi nismo bili u Kijevu s figom u džepu.  Ono što smo radili i govorili u Kijevu možemo raditi i govoriti i u Donjecku, Lugansku, Moskvi ili Berlinu”, kazao je Morić.

Državna tajnica u Ministarstva vanjskih poslova, Zdravka Bušić, također je naglasila da, kada se radi o odnosima Zagreba i Moskve, Hrvatska “nema nikakvu skrivenu agendu” i da za ”hrvatski model mirne reintegracije Podunavlja vlada veliki interes u Ujedinjenim narodima s ciljem rješavanja problema od Gruzije do Sirije”.

“Hrvatska ništa ne čini mimo procesa iz Minska. Mi taj model možemo predstaviti bilo gdje, kako u Kijevu tako i u Moskvi”, kazala je državna tajnica.

Vesna Škare-Ožbolt smatra da Hrvatska ima i moralnu obvezu pokušati pomoći u uspostavi mira na ukrajinskom istoku i ističe da je mirna reintegracija Podunavlja, od “početka do kraja bila najuspješnija mirovna misija Ujedinjenih naroda”.

“Dobro je to poznato i Moskvi i Kijevu”, kazala je Škare-Ožbolt, podsjećajući da su u mirovnoj misiji UN-a u Hrvatskoj sudjelovali i ruski i ukrajinski vojnici.

Još u studenom 2016., kada su se u Kijevu sastali hrvatski i ukrajinski premijer Andrej Plenković i Vladimir Grojsman, pokrenuta je inicijativa takozvane ”razmjene iskustava u reintegraciji privremeno okupiranih područja”, na što je Moskva oštro reagirala priopćenjem i poručila Hrvatskoj ”da rješava svoje probleme”.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je tada službeno priopćilo ”kako je zabrinuto zbog izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će Hrvatska prenijeti Ukrajini vlastita iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, te da su ona primjenjiva na istočnu Ukrajinu”.

”Umjesto besperspektivnih prijedloga o ovom pitanju, pozivamo se da se aktivnije zauzmete za rješavanje kroničnih unutarnjih problema u Hrvatskoj. Primili smo na znanje informaciju da je ovih dana pri hrvatskoj vladi formirana radna skupina za suradnju s Ukrajinom koja će u svom djelokrugu imati prenošenje hrvatskog iskustva ”mirne reintegracije okupiranih teritorija” Kijevu, koje bi se tobože moglo primijeniti na Donjeck i Lugansk”, stoji u komentaru upućenom Zagrebu ureda za informiranje i medije ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Taj korak koji je službeno potvrdio predsjednik hrvatske vlade  Andrej Plenković, ozbiljno zabrinjava. Nova paralelna struktura će odvlačiti pozornost kijevskih vlasti od ispunjavanja obveza iz Sporazuma iz Minska, koji je temelj za rješavanje unutar-ukrajinske krize i kojem nema alternative”, ističe se u komentaru.

Osim toga, Moskva je na samom početku ove inicijative podsjetila da je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja uslijedila nakon vojnih akcija i pobjeda hrvatske vojske u operacijama ”Bljesak” i ”Oluja”, stoga je situacija neusporediva s onom u Ukrajini.

Hrvatski premijer je tada ocijenio ”kako je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja dugoročno najbolji model za vraćanje Donjecka i Luganska, a jednom i Krima, u sastav Ukrajine”.

”Hrvatska smatra da je stabilnost Ukrajine od ključne važnosti za europsku i globalnu sigurnost i poduprijet će sve diplomatske napore za postizanje mirnog i održivog rješenja”, rekao je tada Plenković.

Od tada su dvije radne vladine skupine održale više sastanaka, koji uglavnom nisu bili popraćeni od strane medija, a sve je kulminiralo inicijativom ukrajinskih zakonodavca da se, uz postojeći Sporazum iz Minska, usvoji ”Zakon o mirnoj reintegraciji Donbasa”, kojeg su brojni analitičari i novinari, čak i ukrajinski, ocijenili da po sadržaju minira proces iz Minska.

U svom obraćanju javnosti su hrvatski predstavnici radne skupine koja pomaže Kijevu prešutjeli kako tekst zakona, kojeg je Vijeće za nacionalnu sigurnost Ukrajine dovršilo krajem lipnja, sadrži izmjenu u kojoj bi se takozvana ”antiteroristička operacija” obustavila, a ”legitimnim pravom na samoobranu od agresora bi zamijenile samoobrambene vojne operacije”. Ovu je izjavu po završetku rada na dokumentu dao čelnik VNS Ukrajine, Aleksandar Turčinov.

Samo dan nakon što je Aleksandar Turčinov, inače zagovornik vojnog rješenja pitanja statusa Donbasa, 30. kolovoza rekao kako je dokument spreman i da ide u raspravu u parlament, u Kijev je otputovala hrvatska vladina radna skupina.

”Zakon o reintegraciji je potpuno spreman i pozvali smo Ministarstvo vanjskih poslova da održali konzultacije s našim partnerima, a kada te konzultacije budu gotove, zakon će biti upućen u Vrhovnu Radu”, prije četiri dana je izjavio Turčinov, prenose ukrajinski mediji.

Dužnosnici u Kijevu su izrazili uvjerenje da će zakon biti usvojen ovog mjeseca, a isti će Ukrajina omogućiti ”da zatraži obrambeno ubojito oružje”.

Brojne točke, prije svega ona kojom se jedna od zemalja jamaca Sporazuma iz Minska, Rusija, proglašava ”zemljom agresorom”, potom ukidanje ”antiterorističke operacije” i uvođenje ”prava na samoobranu, koje uključuje nabavu ubojitog obrambenog oružja”, ali i druga, nikako se ne mogu usporediti s procesom mirne reintegracije Podunavlja, kada je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda, Zagreb vodio proces bez vojnih operacija i izravnim pregovorima sa suprotnom stranom.

Dokument Kijeva, na što su trebali upozoriti predstavnici hrvatske radne skupine, sve je samo ne zakon kojem je cilj ”mirna” integracija Donbasa.

Ovo je dokument kojim Ukrajina ponovno pokušava prebaciti odgovornost sa sebe, kao glavnog krivca koji nije ispunio nijednu ključnu odredbu Sporazuma iz Minska, na Rusiju kao ”agresorsku zemlju”.

Za Moskvu ovo ništa ne mijenja i morat će revidirati politiku prema Ukrajini. Međutim, ključno je što će Rusija, bez ikakve sumnje, za sukrivca smatrati Hrvatsku, što nam apsolutno nije bilo potrebno.

Usvajanje ovog zakona u Kijevu, koji je nedvojbeno osmišljen koristeći se ”hrvatskim iskustvima”, utjecat će na Sporazum iz Minska. Ako zakon definira Rusiju kao ”agresora”, dok je u isto vrijeme Ruska Federacija jamac Sporazuma iz Minska, čak i laiku je jasno da on zapravo minira ranije postignuti sporazum i minira proces iz Minska.

Osim toga, podsjetimo da je državna tajnica Zdravka Bušić naglasila da za ”hrvatski model mirne reintegracije Podunavlja vlada veliki interes u Ujedinjenim narodima s ciljem rješavanja problema od Gruzije do Sirije”.

Ova nepotrebna ili nesmotrena izjava sigurno neće proći nezapaženo u Moskvi. Pitanje Južne Osetije i Abhazije je za Rusiju ”zamrznuti sukob” s jasnim obilježjima svršenog čina.

Što se tiče Sirije, nije nikakva tajna da su bivša vlada Zorana Milanovića, bivši  predsjednik Ivo Josipović i bivša ministrica Vesna Pusić osigurali isporuke tisuća tona oružja terorističkim skupinama u Siriji, a nakon njih su to nastavile činiti i privremena vlada Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića, što je otkrila bugarska novinarka Dilijana Gajtandžijeva, ali i proamerički konzorciji istraživačkih novinara BIRN i OCCRP.

M. Ganapoljski: Mate Granić je rekao ”Prvo pokazati snagu, a onda razgovarati”

No, vratimo se ”Zakonu o reintegraciji Donbasa”. Novinar Maksim Karpenko iz Kijeva za PolitNavigator piše kako su Porošenkovi propagandisti ”Zakon o reintegraciji Donbasa” temeljili na krvavom hrvatskom iskustvu.

”Najavljeni zakon o reintegraciji Donbasa je napisan temeljeći se na  iskustvima krvavih vojnih operacija u Hrvatskoj protiv tadašnje Krajine”, rekao je za PolitNavigator čelnik televizije ”Direkt” Matvej Ganapoljski.

”Proučavali smo hrvatsko iskustvo. Za Ukrajinu je ono zanimljivo, jer uključuje vojne operacije, politički dijalog i mirnu integraciju. Bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić vjeruje da mirne reintegracije ne bi bilo moguće bez uspješne vojne operacije. Ovdje je njegov citat: ”U početku je bilo potrebno pokazati snagu, a onda razgovarati”. Tako on kaže”, za PolitNavigator je iz Kijeva 29. kolovoza rekao Matvej Ganapoljski.

Podsjetimo, Mate Granić je također dio vladine radne skupine koja ”pomaže” Kijevu u razmjeni iskustava o reintegraciji Donbasa.

Njegova izjava znači da radna skupina Zagreba u Kijevu i nije bila predana ”mirnoj” reintegraciji Donbasa, što potvrđuje i sadržaj predloženog dokumenta kojeg će uskoro raspravljati i gotovo sigurno usvojiti Vrhovna Rada.

”Ako govorimo o političkoj komponenti, zanimljivo je napomenuti da stanovnici okupiranih područja nisu imali putovnice, a za glasovanje na izborima su morali dobiti papire, čime se riješilo radikalnih elemenata, a ostali su prihvaćanjem dokumenata potvrdili da priznaju neovisnost Hrvatske. Izbori su održani nakon što je regija u Hrvatskoj potpuno demilitarizirana. Tada je radila prijelazna policija, koja je bila naoružana samo pištoljima. To je bila jedina oružana sila u regiji. Ponuđeno je da stanovništvo oružje vrati dragovoljno, a tko nije vratio, kasnije su se provodila pretraživanja”, iz Kijeva javlja Ganapoljski.

”Ukratko, to je hrvatsko iskustvo. Oni su došli gore s idejom uspostave mira nakon vojnih operacija, pod prijetnjom rata širokih razmjera i mobilizacijom svih resursa. Nadamo se da će ukrajinska vlada će biti jaka i dosljedna u tome”, dodao je poznati novinar Matvej Ganapoljski.

O svemu će sigurno biti riječi tijekom skore posjete hrvatske predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović Moskvi, gdje će se susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Taj će se susret održati u listopadu, neposredno nakon usvajanja za Moskvu spornog dokumenta u Vrhovnoj Radi.

Za kraj podsjetimo da je novinar Matvej Ganapoljski radio u Rusiji, u radiju ”Eho Moskve’,’ kasnije u Gruziji, a 20. srpnja 2016. predsjednik Ukrajine Petro Porošenko mu daje ukrajinsko državljanstvo i danas je urednik na ukrajinskoj televiziji ”Direkt”. Danas ga smatraju za jednog od glavnih ”propagandista” ukrajinskog predsjednika i njegove parlamentarne frakcije u Vrhovnoj Radi.

Izjava Matveja Ganapoljskog: PolitNavigator

Aleksandar Turčinovkolinda grabar-kitarovićmirna reintegracijaReintegracija DonbasaSporazum iz MinskaVesna Škare OžboltVrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
133 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svjatislav 989
6 godine prije

Ovo glupiranje RH je neoprstivo i uvredljivo za ruse.. Ovim potezima jenkija sto guraju u prljave igre RH je samo nanosenje stete i za Njemacku koja ima planove za buducnosr sa RF. opasna igra RH koja se nece tolerisati i od Njemackih bizmismena koji su instalirani u RF. Pametan cojak bi poludio razmisljajuci da mis preti slonu.. Od jepropskih sila koje su se zavukle u misiju rupu bojecise medvijeda sateliti sad kao pljska, Litvanija ,Estonija i RH nesta toboze pokazivaju misice Rusima i pocimnju ih nervirati. Za 15-20 godina hoce li biti braca Rusi RH po pitanju prodaje njihovog gasa po bratskim cijenama..Bugari su ispali blesavi i naivni. Svatko normalan znade da se privode kraju igre za iducih 50 godina ko ce isporucivati gas jevropi i taj je pobijednik i vladar tih prostora.. Hoce li njemci prodavati gas RH po bratskim cijenama ili ce im opaliti plescetinu i istegliti usi,… Čitaj više »

Andrej
6 godine prije

“Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje…”. Nogom u guzicu najuriti hrvatsku delegaciju (i ine balkanske delegacije poltrona), ako i za inch prestupe granicu Donbasa.
O da, hrvatska delegacija zaista ima bogato iskustvo skidanja gaca pred gringosima i u tom smislu su zaista razvili know-how za pretvaranje nekoc suverenih republika u dominione.
Vesna Škare – Ožbolt, Granić i ostale ljigavci su kao političari korisni koliko i voda u koljenu. Ako im slučajno padne na pamet ući u Donbas, potom bi građani Donbasa, poučeni upravo hrvatskim iskustvom, prije spomenute političke abortuse morali dobro namazati katranom, posuti perjem i promptno posjesti na prvi stočni vagon za Kijev.

Velika Tartarija
6 godine prije

“Mi nismo bili u Kijevu sa figom u džepu, kaže Morić, a Vesna škare govori, da oni to mugu i u Donecku i u Moskvi????!” Pre nekoliko meseci u Ukrajini je bio premier Hrvatske, koji je bio više nego oduševljen, kad su mu pokazane bradate jedinice, koje su pripremljene za “mirnu integraciju” – Ruskog naroda. Nato sekretarica dobro zna šta se radi u Odessi i uvjeren sam, da zna točan broj američkih biolaboratorija ( ulazi samo za američki personal ), koje rade za dobrobit čovečanstva u Ukrajini i programa mirne reintegracije virusa i čoveka. Vi (hrvatski političari) niste bili sa figom u džepu, vi ste bili s pozdravom – slava Ukropom, za dom spremni a možda ste sve ujedinili u Zieg H……! Eh, hrvatska……vaši političari su jasno pokazali gdje i ko su i kakve su im namjere. A oružje koje ste prodali Isil-u u Siriji i Iraku i time svrstali… Čitaj više »

Laki Topalović
6 godine prije

Nikako da razumijem, osim klasičnog ispunjavanja zapovijedi, čemu sve ovo od studenog 2016. do danas. Kakve komisije,m kakva reintegracija, i što sve ovo nama treba. Još Ožboltica drži konferenciju, a ovaj novinar iz kluba Porošenko otvoreno priznaje da Granić veli prvo vojna pobjeda, onda je lako za mir, sad kad usvoje dokument, bit ćemo ….. Ma tko to MI . Tko u Hrvatskoj zna za ovo?

Svjatislav 989
6 godine prije

Taj problem je u tisini odmakao podalje. Dosta je procitati cemu i zasto sluzi slobodna ocina zadar u egzilu. Koju svi Italijanski Ministri guraaju i podrzavaju po ustavu RI.
Zasto se mijenjaju ulice po Zadru na Italijanska imena, Zasto se cuti u RH na tu slobodnu opcinu koja trazi jedan slobodan pozivni broj iz zaostavstine SFRJ.
znaju sve to Rusi i samo se smiju i cekaju da stave sol na ranu RH radi Ukrajine.
I na kraju dali Italijanska manjina ima pravo na povrat otete imovine u RH..

Mikojan
6 godine prije

Ajde budimo ozbiljni.. Niti je Ukrajina Hrvatska a niti Hrvatska graniči sa Rusijom.
Da Ukrajinci stvarno žele mirnu reintegraciju-pomirbu sa stanovnicima istoka Ukrajine kojima su nanjeli mnogo zla, tada bi zasigurno pozvali generala Jacques Paul Kleina, bez kojega, budimo iskreni, mirne reintegracije istočne Slavonije ne bi bilo.
Ova grupa zaboravljenih, odbačenih i iz ormara izvučenih hadezeovih nazovi stručnjaka samo je uvidjela priliku kako za finu svotu Eurića prodati maglu svojim novim pravoslavnim saveznicima i eventualno “transferirati” nekog umišljenog generala za finu paru. Ništo to nije sporno, psi rata su uvjek postojali i postojati će.
Ono šo mi nije jasno je kako netko ozbiljan može na Ukrajinu gledati kao na Hrvatsku.
Prije bi “novorusija” bila ekvivalent Hrvatskoj u borbi za nezavisnost, borbi u kojoj je Hrvatska dobivala (kupovala) pomoć
sa zapada a “novorusija” dobiva sa istoka.

žrec
6 godine prije

E ovo ne lajkam ko Rusa. Na stranu Anemičarevo apsolutno štetočinsko djelovanje, Rusi na ovom primjeru pokazuju koliko su isti. Šta takav rječnik ne rabe za Kurta Volkera, koji je naravno, “njihov zapadni partner” i s kojim se Putinov izaslanik sastao. Ameri im izbacuju diplomate, Izraelci im otvoreno prijete, ali “oni ne žele biti neracionalni”. Ne cijenim takve ljude i gotovo.

Nitko i ništa
6 godine prije

Kviz pitanje:
Kojim zemljama u okruženju prijeti realna opasnost smanjena teritorija:
Odgovor:
Makedonija, Crna Gora i Srbija

Podravec
6 godine prije

U, Je!!!m vam sve po znate čemu, pa zar moramo biti upisani u Rusku knjigu/katalog meta, budaletine jedne dodvoraške!Od svih guzica na svijetu , naši vođe su največe! Bez konkurencije, gdje je veća glupost/ sranje, to više hrvatskih političara u njemu!Odharajte od U krajine i ne petljajte se gdje vas ne treba i što vas se ne tiče!Nije na Hrvatskoj da rješava U krajinska nacističko- fašistička sranja! Jer , na kraju, cijenu nečete platit vi, ,,dragi,, moji hrvatski političari, već mi , raja, stoka sitnog zuba,- dakle građani ove zemlje koji su MIMO SVOJE VOLJE uvučeni u ovaj sukob! Povijest se ponavlja , a ako je povijest učiteljica života, naši političarri se nisu naučili ništa!

U prolazu
6 godine prije

Fascinantan mi je idiotizam u Hrvatskoj vanjskoj politici, tj u bilo kojem segmentu Hrvatske politike. Mi saljemo radnu skupinu hahahahahaaaaa. Samo cackajmo medu sibicom sigurno ce nam se isplatit…. Uvik samo sluge i ovce….

Georgij Žukov
6 godine prije

Netko napisa u komentaru da hrvatski narod nema pojma o tome sto im politicari rade i kakvu im corbu kuhaju , saznati ce kad zavrse pred Donbasom kao sto su ustase u veljaci 1943 g zavrsile pred Stanjingradom , osramoceni , obiljezeni i prokleti za sva vremena .

antun comb
6 godine prije

ahahaaa, koje hrvatsko iskustvo, kao prvo hrvatsku je pomogla amerika koja je bila uvela “no fly” zonu, bombardirala srbe a cisto sumnjam da ce amerikanci donbasu i rusiji uvesti “no fly” zonu i bombardirati “ruse” po istocnoj ukraini., onda je bio pijani Yelcin i raspadnuti sovjetski savez, sad je car Putin I Rusija, u donbasu je 10 miliona Rusa a u hrvatskoj je bila saka srba. na Hrvatskoj granici je bila raspadnuta Srbija na Ukrainskoj granici je Rusija. tako da od hrvatskog iskustva nema nista i ne igrajte se da vam ne ostane samo Galicija od Ukraine. a to sto vam govore hrvatski politicari to vam kroz njih govori pentagon, CIA i Soros, oni su njihovi placenici ko i Ukrainski ZIDOVSKI politicari.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Kako će KGK izaći pred Putina poslije svih ovih budalaština ??

Piretis
6 godine prije

The twilight zone. Neki dan klinac zaradi prekršajnu prijavu zbog uzvika “HDZ lopovi” (šatro kršio je javi mir). Danas Keleminec i društvo u centru Zagreba viče u megafon i prijeti, javno pali “Novosti”, i to sve pod zastavom s pogrešnim grbom (prvo bijelo polje) i natpisom “za dom spremni” pa sad i saznanje da političiri izvoze recept za reintegraciju. Što je sljedeće?

elijah magnier
6 godine prije

Evo,Andreja zvana Anemija ima dovoljno dimnjačara u Hrvatskoj da ih
pošalje u pomoć Potrošenku,.

Osoba C
6 godine prije

Na turističko putovanje u Ukrajinu otišle važne face poput Vesne Škare Ožbolt, Joška Morića i Zdravke Bušić. Samo im fali bivši šef ”Očenašek”. On nema vremena, posebno savjetuje predsjednicu. Oni bi kao prenosili nekakva iskustva o mirnoj reintegraciji. To je još jedna od Plenkovićevih radnih skupina i povjerenstava, samo ova konkretno nastavlja ona njegova bulažnjenja. Kako su počeli, mogli bi početi prodavati licencu po cijelom svijetu. Kad krenu silne mirne integracije…. Idioti par ekselans. Svjetski mediji bruje o sramoti oko uklanjanja Tita u Zagrebu. Prekrasna promocija Hrvatske u svijetu. Odmah ukinuti sredstva turizmu i diplomaciji za promociju. Što su promovirali, promovirali, bolje nam je bez promocije, a možda i sirotinju što dopadne. Plenković pokazao da ima muda i energično odlučio najpoznatiju ploču poslije Bašćanske, iz Jasenovca premjestiti u Novsku. Nije mu ni napamet palo da nešto kaže onim profesionalnim domoljubima, koji misle da im je učešće u ratu dalo pravo… Čitaj više »

njnjn j
6 godine prije

http://www.voltairenet.org/article197700.html
toliko o idiotima koji ce navuci na nas te*or kojeg do sad nismo imali. samo jedna jedina b**ba je dovoljna da unisti sav turizam od kojeg zivi pol drzave…dakle jedini pravi neprijatelj cijelog hr naroda je ova podanicka vlada, nadam se samo da se ljudi nece prekasno probuditi

stipa
6 godine prije

Aaaaaa…. Zbog toga je KGK morala iznenada otkazati posjet USrA s PLenkovićem (samo on ide) a ona mora hitno u Moskvu na prijavak kod Putina… I da objasni što ova otpad hrvatskih političara radi u Ukrajini

Jupiter
6 godine prije

Hrvatska radna skupina za Donbas , treba da dobije vrhunsku nagradu za demokratiju.Demokratskim načinom rešava Gordijev čvor Ukrajinske zablude

17 novembar
6 godine prije

ovde neki govore o skidanju gaca a zaboravljaju da uskoro se blizi sastanak putina i kolinde pa me zanima ko ce tu skinuti gace

petar
6 godine prije

Eto ostat ce i ove godine sve Jabuke u Erdutu neobrane,nemamo ih kome prodati,a Rusi ih vise ne zele.,Plenki ih nemoze sve pojesti,jebi ga uz toliko govana na dnevnom meniju,nema se mjesta za domace Jabuke.

Calcoolator
6 godine prije

Troll sociopatološkog profila
————————————————-

************ **************** ******************* ******************* ********************

Piretis
6 godine prije

@V.Ambroz-Ne znam koje su to sve druge “novine” koje su iste kao “Logično”? I što si u stvari htio reći sa svojim komentarom? Sigurno ništa u vezi sa temom. A to što ti je komentar izbrisan i ne mora biti cenzure, može biti da si prešao granicu dobrog ukusa ili nekoga vrijeđao. Uostalom, već sam rekao da je objavljivanje ili brisanje komentara isključivo pravo redakcije pa nema razloga za ljutnju.

Georgij Žukov
6 godine prije

Dok hrvatska i hrvatsko drustvo gori ne samo u doslovnom smislu po dalmaciji vec i figurativno raspadom svih ekonomskih , moralnih i ljudskih vrijednosti……. ista ta radna skupina koja je doslovno spalila SR Hrvatsku odnosno Jugoslaviju i na taj nacin odradila odlican posao za nalogodavca , sada je poslana da odradi svoj dio zadatka u gasenju ukrajinskog ratnog pozara sa benzinom i sibicama u rukama .

Stjepan Vujec
6 godine prije

Ako su stvarno spali da im mi uređujemo zemlju mogli bi ostati i bez ono malo tvornica kaj im je ostalo ZNA SE

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI