fbpx

Hrvatska radna skupina za Donbas – Ipak prvo sila, onda pregovori

porosenko

Hrvatska televizija je danas, za sada samo na teletekstu, kratko izvijestila o boravku posebne vladine radne skupine koja s predstavnicima vlasti u Kijevu već duže vrijeme promovira model ”mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja”.

Posjet se je održao u vrijeme kada, na prijedlog ukrajinskog predsjednika Porošenka, Vrhovna Rada Ukrajine raspravlja o novom ”Zakonu o reintegraciji Donbasa”, koji bi u sadržao klauzulu u kojoj stoji ”kako je Rusija zemlja agresor”, te druge preinake koje su nekompatibilne s međunarodno priznatim Sporazumom iz Minska, kojeg je kao model reintegracije potvrdilo i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Vijest su o susretu hrvatske i ukrajinske skupine su, do sada, prenijeli samo HTV, na teletekstu, te dva hrvatska portala.

”Članovi radne skupine hrvatske vlade za suradnju Hrvatske i Ukrajine su tijekom dvodnevnog radnog posjeta Kijevu predstavili hrvatski model uspješne i mirne reintegracije ukrajinskog teritorija”, rekli su jučer na konferenciji za novinare u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu predstavnici skupine, ističući ”kako Hrvatska ništa ne čini mimo procesa iz Minska te da nema nikakvu skrivenu agendu”.

“Predstavili smo naša iskustva u provedbi demilitarizacije prostora, uspostavi prijelazne policije, primjeni oprosta, održavanju lokalnih izbora, ukratko, uspostavi normalizacije života”, kazala je predsjednica radne skupine Vesna Škare Ožbolt.

Član radne skupine Joško Morić je istaknuo da se posjet odvijao u okviru činjenica ”da je Ukrajina, s jedne strane, subjekt međunarodnopravnih i političkih odnosa u svojim međunarodno priznatim granicama, a s druge strane da su predsjednici Ruske Federacije, Ukrajine i Francuske te kancelarka Njemačke potvrdili da poštuju integritet i teritorijalni suverenitet Ukrajine i da čvrsto vjeruju da mirno rješenje problema nema alternativu”.

“Mi nismo bili u Kijevu s figom u džepu.  Ono što smo radili i govorili u Kijevu možemo raditi i govoriti i u Donjecku, Lugansku, Moskvi ili Berlinu”, kazao je Morić.

Državna tajnica u Ministarstva vanjskih poslova, Zdravka Bušić, također je naglasila da, kada se radi o odnosima Zagreba i Moskve, Hrvatska “nema nikakvu skrivenu agendu” i da za ”hrvatski model mirne reintegracije Podunavlja vlada veliki interes u Ujedinjenim narodima s ciljem rješavanja problema od Gruzije do Sirije”.

“Hrvatska ništa ne čini mimo procesa iz Minska. Mi taj model možemo predstaviti bilo gdje, kako u Kijevu tako i u Moskvi”, kazala je državna tajnica.

Vesna Škare-Ožbolt smatra da Hrvatska ima i moralnu obvezu pokušati pomoći u uspostavi mira na ukrajinskom istoku i ističe da je mirna reintegracija Podunavlja, od “početka do kraja bila najuspješnija mirovna misija Ujedinjenih naroda”.

“Dobro je to poznato i Moskvi i Kijevu”, kazala je Škare-Ožbolt, podsjećajući da su u mirovnoj misiji UN-a u Hrvatskoj sudjelovali i ruski i ukrajinski vojnici.

Još u studenom 2016., kada su se u Kijevu sastali hrvatski i ukrajinski premijer Andrej Plenković i Vladimir Grojsman, pokrenuta je inicijativa takozvane ”razmjene iskustava u reintegraciji privremeno okupiranih područja”, na što je Moskva oštro reagirala priopćenjem i poručila Hrvatskoj ”da rješava svoje probleme”.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je tada službeno priopćilo ”kako je zabrinuto zbog izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će Hrvatska prenijeti Ukrajini vlastita iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, te da su ona primjenjiva na istočnu Ukrajinu”.

”Umjesto besperspektivnih prijedloga o ovom pitanju, pozivamo se da se aktivnije zauzmete za rješavanje kroničnih unutarnjih problema u Hrvatskoj. Primili smo na znanje informaciju da je ovih dana pri hrvatskoj vladi formirana radna skupina za suradnju s Ukrajinom koja će u svom djelokrugu imati prenošenje hrvatskog iskustva ”mirne reintegracije okupiranih teritorija” Kijevu, koje bi se tobože moglo primijeniti na Donjeck i Lugansk”, stoji u komentaru upućenom Zagrebu ureda za informiranje i medije ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Taj korak koji je službeno potvrdio predsjednik hrvatske vlade  Andrej Plenković, ozbiljno zabrinjava. Nova paralelna struktura će odvlačiti pozornost kijevskih vlasti od ispunjavanja obveza iz Sporazuma iz Minska, koji je temelj za rješavanje unutar-ukrajinske krize i kojem nema alternative”, ističe se u komentaru.

Osim toga, Moskva je na samom početku ove inicijative podsjetila da je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja uslijedila nakon vojnih akcija i pobjeda hrvatske vojske u operacijama ”Bljesak” i ”Oluja”, stoga je situacija neusporediva s onom u Ukrajini.

Hrvatski premijer je tada ocijenio ”kako je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja dugoročno najbolji model za vraćanje Donjecka i Luganska, a jednom i Krima, u sastav Ukrajine”.

”Hrvatska smatra da je stabilnost Ukrajine od ključne važnosti za europsku i globalnu sigurnost i poduprijet će sve diplomatske napore za postizanje mirnog i održivog rješenja”, rekao je tada Plenković.

Od tada su dvije radne vladine skupine održale više sastanaka, koji uglavnom nisu bili popraćeni od strane medija, a sve je kulminiralo inicijativom ukrajinskih zakonodavca da se, uz postojeći Sporazum iz Minska, usvoji ”Zakon o mirnoj reintegraciji Donbasa”, kojeg su brojni analitičari i novinari, čak i ukrajinski, ocijenili da po sadržaju minira proces iz Minska.

U svom obraćanju javnosti su hrvatski predstavnici radne skupine koja pomaže Kijevu prešutjeli kako tekst zakona, kojeg je Vijeće za nacionalnu sigurnost Ukrajine dovršilo krajem lipnja, sadrži izmjenu u kojoj bi se takozvana ”antiteroristička operacija” obustavila, a ”legitimnim pravom na samoobranu od agresora bi zamijenile samoobrambene vojne operacije”. Ovu je izjavu po završetku rada na dokumentu dao čelnik VNS Ukrajine, Aleksandar Turčinov.

Samo dan nakon što je Aleksandar Turčinov, inače zagovornik vojnog rješenja pitanja statusa Donbasa, 30. kolovoza rekao kako je dokument spreman i da ide u raspravu u parlament, u Kijev je otputovala hrvatska vladina radna skupina.

”Zakon o reintegraciji je potpuno spreman i pozvali smo Ministarstvo vanjskih poslova da održali konzultacije s našim partnerima, a kada te konzultacije budu gotove, zakon će biti upućen u Vrhovnu Radu”, prije četiri dana je izjavio Turčinov, prenose ukrajinski mediji.

Dužnosnici u Kijevu su izrazili uvjerenje da će zakon biti usvojen ovog mjeseca, a isti će Ukrajina omogućiti ”da zatraži obrambeno ubojito oružje”.

Brojne točke, prije svega ona kojom se jedna od zemalja jamaca Sporazuma iz Minska, Rusija, proglašava ”zemljom agresorom”, potom ukidanje ”antiterorističke operacije” i uvođenje ”prava na samoobranu, koje uključuje nabavu ubojitog obrambenog oružja”, ali i druga, nikako se ne mogu usporediti s procesom mirne reintegracije Podunavlja, kada je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda, Zagreb vodio proces bez vojnih operacija i izravnim pregovorima sa suprotnom stranom.

Dokument Kijeva, na što su trebali upozoriti predstavnici hrvatske radne skupine, sve je samo ne zakon kojem je cilj ”mirna” integracija Donbasa.

Ovo je dokument kojim Ukrajina ponovno pokušava prebaciti odgovornost sa sebe, kao glavnog krivca koji nije ispunio nijednu ključnu odredbu Sporazuma iz Minska, na Rusiju kao ”agresorsku zemlju”.

Za Moskvu ovo ništa ne mijenja i morat će revidirati politiku prema Ukrajini. Međutim, ključno je što će Rusija, bez ikakve sumnje, za sukrivca smatrati Hrvatsku, što nam apsolutno nije bilo potrebno.

Usvajanje ovog zakona u Kijevu, koji je nedvojbeno osmišljen koristeći se ”hrvatskim iskustvima”, utjecat će na Sporazum iz Minska. Ako zakon definira Rusiju kao ”agresora”, dok je u isto vrijeme Ruska Federacija jamac Sporazuma iz Minska, čak i laiku je jasno da on zapravo minira ranije postignuti sporazum i minira proces iz Minska.

Osim toga, podsjetimo da je državna tajnica Zdravka Bušić naglasila da za ”hrvatski model mirne reintegracije Podunavlja vlada veliki interes u Ujedinjenim narodima s ciljem rješavanja problema od Gruzije do Sirije”.

Ova nepotrebna ili nesmotrena izjava sigurno neće proći nezapaženo u Moskvi. Pitanje Južne Osetije i Abhazije je za Rusiju ”zamrznuti sukob” s jasnim obilježjima svršenog čina.

Što se tiče Sirije, nije nikakva tajna da su bivša vlada Zorana Milanovića, bivši  predsjednik Ivo Josipović i bivša ministrica Vesna Pusić osigurali isporuke tisuća tona oružja terorističkim skupinama u Siriji, a nakon njih su to nastavile činiti i privremena vlada Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića, što je otkrila bugarska novinarka Dilijana Gajtandžijeva, ali i proamerički konzorciji istraživačkih novinara BIRN i OCCRP.

M. Ganapoljski: Mate Granić je rekao ”Prvo pokazati snagu, a onda razgovarati”

No, vratimo se ”Zakonu o reintegraciji Donbasa”. Novinar Maksim Karpenko iz Kijeva za PolitNavigator piše kako su Porošenkovi propagandisti ”Zakon o reintegraciji Donbasa” temeljili na krvavom hrvatskom iskustvu.

”Najavljeni zakon o reintegraciji Donbasa je napisan temeljeći se na  iskustvima krvavih vojnih operacija u Hrvatskoj protiv tadašnje Krajine”, rekao je za PolitNavigator čelnik televizije ”Direkt” Matvej Ganapoljski.

”Proučavali smo hrvatsko iskustvo. Za Ukrajinu je ono zanimljivo, jer uključuje vojne operacije, politički dijalog i mirnu integraciju. Bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić vjeruje da mirne reintegracije ne bi bilo moguće bez uspješne vojne operacije. Ovdje je njegov citat: ”U početku je bilo potrebno pokazati snagu, a onda razgovarati”. Tako on kaže”, za PolitNavigator je iz Kijeva 29. kolovoza rekao Matvej Ganapoljski.

Podsjetimo, Mate Granić je također dio vladine radne skupine koja ”pomaže” Kijevu u razmjeni iskustava o reintegraciji Donbasa.

Njegova izjava znači da radna skupina Zagreba u Kijevu i nije bila predana ”mirnoj” reintegraciji Donbasa, što potvrđuje i sadržaj predloženog dokumenta kojeg će uskoro raspravljati i gotovo sigurno usvojiti Vrhovna Rada.

”Ako govorimo o političkoj komponenti, zanimljivo je napomenuti da stanovnici okupiranih područja nisu imali putovnice, a za glasovanje na izborima su morali dobiti papire, čime se riješilo radikalnih elemenata, a ostali su prihvaćanjem dokumenata potvrdili da priznaju neovisnost Hrvatske. Izbori su održani nakon što je regija u Hrvatskoj potpuno demilitarizirana. Tada je radila prijelazna policija, koja je bila naoružana samo pištoljima. To je bila jedina oružana sila u regiji. Ponuđeno je da stanovništvo oružje vrati dragovoljno, a tko nije vratio, kasnije su se provodila pretraživanja”, iz Kijeva javlja Ganapoljski.

”Ukratko, to je hrvatsko iskustvo. Oni su došli gore s idejom uspostave mira nakon vojnih operacija, pod prijetnjom rata širokih razmjera i mobilizacijom svih resursa. Nadamo se da će ukrajinska vlada će biti jaka i dosljedna u tome”, dodao je poznati novinar Matvej Ganapoljski.

O svemu će sigurno biti riječi tijekom skore posjete hrvatske predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović Moskvi, gdje će se susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Taj će se susret održati u listopadu, neposredno nakon usvajanja za Moskvu spornog dokumenta u Vrhovnoj Radi.

Za kraj podsjetimo da je novinar Matvej Ganapoljski radio u Rusiji, u radiju ”Eho Moskve’,’ kasnije u Gruziji, a 20. srpnja 2016. predsjednik Ukrajine Petro Porošenko mu daje ukrajinsko državljanstvo i danas je urednik na ukrajinskoj televiziji ”Direkt”. Danas ga smatraju za jednog od glavnih ”propagandista” ukrajinskog predsjednika i njegove parlamentarne frakcije u Vrhovnoj Radi.

Izjava Matveja Ganapoljskog: PolitNavigator

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
135 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije

Ovo glupiranje RH je neoprstivo i uvredljivo za ruse.. Ovim potezima jenkija sto guraju u prljave igre RH je samo nanosenje stete i za Njemacku koja ima planove za buducnosr sa RF. opasna igra RH koja se nece tolerisati i od Njemackih bizmismena koji su instalirani u RF. Pametan cojak bi poludio razmisljajuci da mis preti slonu..
Od jepropskih sila koje su se zavukle u misiju rupu bojecise medvijeda sateliti sad kao pljska, Litvanija ,Estonija i RH nesta toboze pokazivaju misice Rusima i pocimnju ih nervirati. Za 15-20 godina hoce li biti braca Rusi RH po pitanju prodaje njihovog gasa po bratskim cijenama..Bugari su ispali blesavi i naivni. Svatko normalan znade da se privode kraju igre za iducih 50 godina ko ce isporucivati gas jevropi i taj je pobijednik i vladar tih prostora.. Hoce li njemci prodavati gas RH po bratskim cijenama ili ce im opaliti plescetinu i istegliti usi, videcemo u buducnosti.

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije

“Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje…”. Nogom u guzicu najuriti hrvatsku delegaciju (i ine balkanske delegacije poltrona), ako i za inch prestupe granicu Donbasa.
O da, hrvatska delegacija zaista ima bogato iskustvo skidanja gaca pred gringosima i u tom smislu su zaista razvili know-how za pretvaranje nekoc suverenih republika u dominione.
Vesna Škare – Ožbolt, Granić i ostale ljigavci su kao političari korisni koliko i voda u koljenu. Ako im slučajno padne na pamet ući u Donbas, potom bi građani Donbasa, poučeni upravo hrvatskim iskustvom, prije spomenute političke abortuse morali dobro namazati katranom, posuti perjem i promptno posjesti na prvi stočni vagon za Kijev.

Velika Tartarija
Gost
Velika Tartarija
3 godine prije

“Mi nismo bili u Kijevu sa figom u džepu, kaže Morić, a Vesna škare govori, da oni to mugu i u Donecku i u Moskvi????!”
Pre nekoliko meseci u Ukrajini je bio premier Hrvatske, koji je bio više nego oduševljen, kad su mu pokazane bradate jedinice, koje su pripremljene za “mirnu integraciju” – Ruskog naroda. Nato sekretarica dobro zna šta se radi u Odessi i uvjeren sam, da zna točan broj američkih biolaboratorija ( ulazi samo za američki personal ), koje rade za dobrobit čovečanstva u Ukrajini i programa mirne reintegracije virusa i čoveka.
Vi (hrvatski političari) niste bili sa figom u džepu, vi ste bili s pozdravom – slava Ukropom, za dom spremni a možda ste sve ujedinili u Zieg H……! Eh, hrvatska……vaši političari su jasno pokazali gdje i ko su i kakve su im namjere. A oružje koje ste prodali Isil-u u Siriji i Iraku i time svrstali Hrvatsku na stranu koja podupire terorizam. Sudbina “države Hrvatske” je više nego jasna. A što narod hrvatski govori ili je več sve………..?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Hrvatski narod pojma nema o ničemu, to budi 10000000% siguran, ako izuzmemo nekoliko tisuća kojima se zalomi da čitaju druge izvore, ne VL, JL Index, T Portal, Novi List, Slobodnu dalmaciju, Glas Slavonije, . čak i Advance, koji je sada ideološki anglosaksonski trockistički portal, kao Radnička Fronta

Velika Tartarija
Gost
Velika Tartarija
3 godine prije

Laki, velika je sreča, da je ne jednom, predsjednik Putin rekao, da Rusija vrlo dobro zna i da ne stavlja u isti red ljude – narod i one koji su trenutno na vlasti ali večina ljudi je sada u “paraliziranom stanju duha i sile” i na kraju če to biti vrlo bolno. Najgore je to, da od Makedonije do Slovenije ljudi nisu svesni, da jednostavno nema više…… i da više ništa nije njihovo. Ako uzmemo samo primer pitke vode i nadalje…..!

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije

Laki ali ipak tih 99% sve i jedan bi htio opljackati rudna boastva rusije, Sirije,Libije itd itd…Nebi niko protestvovao da kojim slucajem stavi RH svoje prste i eksplatise ta Ruska bogastva..A za polja u Siriji sto su definitvno propala od RH i 25 miljardi dolara ovih 99% bas svi ugals sad urlicu o nekoj pljacki i otimacini.
Pa i vrabac na grani znade sta ce po drugi put HV na Ruskoj granici ..
Ne sikiraj se odabrali su oni svoju stranu,

stipa
Gost
stipa
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Znaš li možda što se dogodilo s preživjeli ustašama i domobranima zarobljenim kod Staljigrada?… Jedan dio ih je ujahao 1944. u oslobađanje Vojvodine i Srbije u sastavu Sovjetske Crvene Armije… Znaš li možda koliko je bilo tvojih u Crvenoj Armiji?

Nikša Pekić
Gost
Nikša Pekić
3 godine prije
Reply to  stipa

I to u uniformama Kraljevine Jugoslavije jer Staljin nije želio provocirati saveznike dok se ne učvrsti na Balkanu.

stipa
Gost
stipa
3 godine prije

Sreća Laki da kod tebe svi čitaju neovisne medije i svi sve znaju i jako su pametni pa zato imate “čvrste i iskrene veze” s majčicom Rusijom…za premijerku “tog i tog zaljubljenika u RF”… za predsjednika tog i tog… Znaju Rusi da ste krunom vezani s Britanskim dvorom i da sve što Beograd radi radi u dogovoru s Londonom… Rusi Vam pomažu koliko i Hrvatskoj i ostalima na Balkanu nude pomoć samo naši ne smiju primiti niti ruske čačkalice za pomoć

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  stipa

Mojih nije bilo u crvenoj armiji… Sta se desavalo zarobljenim ustasama, pa imaju zapisi -kratki postupak, nisu ni oni mazili i ljubili Ruse zarobljene.. 26 milona nije mala cifra .. A od nekog Stipe stric je cinkario stanicom Rujama sve.. Cini mi se da je to bio zadnji visoko oficir crne legije u Rusiji…I gle cuda ostao ziv…Nesta vas zulja vidim.. Ili ordenje koje vam dava licno Putin.. Za strikine zasluge.. 😉

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije

Znači Advance trockisti a ovdje pravi staljinisti!!!

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Točno. Živio Staljin! Sve što smo se lošeg naslušali o njemu proizvod je zapadne tvornice laži, koja blati sve koji im ne ližu čizme. Tebe, PeroDD neće dirati, ne brini se.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Nikako da razumijem, osim klasičnog ispunjavanja zapovijedi, čemu sve ovo od studenog 2016. do danas. Kakve komisije,m kakva reintegracija, i što sve ovo nama treba. Još Ožboltica drži konferenciju, a ovaj novinar iz kluba Porošenko otvoreno priznaje da Granić veli prvo vojna pobjeda, onda je lako za mir, sad kad usvoje dokument, bit ćemo ….. Ma tko to MI . Tko u Hrvatskoj zna za ovo?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

I? tko je ta Zdravka Bušić, što veli da je to dobro i za Gruziju i Siriju? Jel ona normalna

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

Supruga onog terorista?

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

A daj mi reci tko u Hrvatskoj više zna za te likove koji su otišli po dnevnicu u Ukrajinu??
Predstava za budale, ništa više.

stipa
Gost
stipa
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Upravo tako… potrošeni hrvatski političari kojima za hvalu KGK i Plenković daju mogućnost zaraditi dooobre dnevnice

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije

Taj problem je u tisini odmakao podalje. Dosta je procitati cemu i zasto sluzi slobodna ocina zadar u egzilu. Koju svi Italijanski Ministri guraaju i podrzavaju po ustavu RI.
Zasto se mijenjaju ulice po Zadru na Italijanska imena, Zasto se cuti u RH na tu slobodnu opcinu koja trazi jedan slobodan pozivni broj iz zaostavstine SFRJ.
znaju sve to Rusi i samo se smiju i cekaju da stave sol na ranu RH radi Ukrajine.
I na kraju dali Italijanska manjina ima pravo na povrat otete imovine u RH..

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Tako je Svjatislave, isto tako Nemci imaju pravo na povratak imovine u Vojvodini.

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije
Reply to  Ivan

Isto tako Jugoslavija ima pravo na ratnu stetu od nacisticke Njemacke/ Izgubljene u prijevodu.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Tedi

To je odavno dobila i potrošila, prespavao si nešto ?

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Mikojan

A.C – Krsko…

Mali pas
Gost
Mali pas
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

I Osmani na povrat otete imovine u BiH i Srbiji…kakva bozija slobodna opcina Zadar

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Mali pas

Ivane, jedno od celicnih pravila EU je da je PRIVATNA imovina neotudjiva.(zavedena i katastru)…Daklen u EU ne samo foksdojcerima da se vrati imovina vec i Janki,Marku,Anti,Dusanu..Petru,Pavlu..
Ne znam zasto mislis (?) da cu lopove ili bagru na vrhu RS podrzati ili osporiti pravo za neke stare zlocine Foksdojcera, i time opravdatoi placku i kradju njihove djedovine.. Budi svijestan obicni narod seljaci su u svim ratovima nadrljali..A ovi su se samo bogatili na tudjoj krvi..A ako bi slucajem bio neki zakon o oduzimanju imovine sinu Slobe i unuku Njofre rado bi zaokruzio DA.
Oni su se druzili, skijali, suncali, splavove u RS obilazili dok je krv tekla bez potrebe po nasim YU gradovima .

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Mali pas, zar vam je tesko otkucati i potraziti -SLOBODNA OPCINA ZADAR U EGZILU–
Prelistati njihov programm, ko ih podrzava, finascira..Koje sve gradove svojatalju.. I zasto sve to placa budjet RI. A Ministri moraju podrzavati..
Mogli bi tek onda nesta nastaviti cakulati po toj temi i sta znaci taj kamen oko vrata RH za nekih 10 do 20 godina..
Pa gradonacelnik te opcine prima platu redovnu iz Budjeta RI vec desetljecima.
Kad se probudis bice ti kasno…Za cakule vijeruj mi na rijec..

mali pas
Gost
mali pas
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

kao svi zeljni nase obale svojataju sve od Trsta do Boke, To su ljudi izbjegli nakon WW2 i sada su jako stari, njihove zelje su realne kao hrvatski Petrovaradin, madjarska Subotica, slovenska Istra ili srbsko Sarajevo. Sve sto su smogli je talijnsko nazivlje za hrvatska naselja u javnoj upotrebi. Tako je za mene Roma isto sto i Rim. Ako zele nesto vise neka probaju…

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  mali pas

Ja u kupe ti u spade pa doklen??
Sto ne procitas prvo i onda cakulaj inace si neozbiljan igrac..
Oni su tu, rade, dijeluju..Rovare??? A vi ni zuc..
Usput kako to mislis svi svojataju VASU obalu.. Sta je to vase ..Gde pise. Jeli i Vasa obala na Ruskoj granici po drugi put..(reprocitet)
Nadalje ti ljudi nisu izbijegli vec su podosta njih zavrsilo u jamama.
Nesta slicno kriznom putu..Kako to sad RH moze slaviti pomen kriznom putu a zaboravice Italijani Fojbe..Otoke …. Malo sutra
Budi malo realan igrac zamolicu Vas.
Ovo je Balkan i cuda se desavaju svakih 30 godina.
A za vas nije cudo da ste u EU i da postoje dva presjednika jedne te iste opcine??? Ponekad se i druze.Da da ljepo si procitao..
Usput ovaj iz Italije mijenja imana ulica po Zadru..
A ovaj vas eto samon nek nesta proba ??
Znas li kome ce pripasti jedan broj pozivni a bilizu je RH, slobodan je ??
Balkan je to..

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  mali pas

Pa i ??? je izbjegla pa se sad kao vratila, tako je moguće i to ma koliko to sad tebi nemoguće izgledalo.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Bravo na doslednosti, uz tebe sam 100%. Pozdrav.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Bravo na doslednosti, uz tebe sam potpuno. Samo od koje godine ili kojeg dogadjaja treba poceti?

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Mali pas

E Mali cuko, tako su za Jugoslavije govorili kakva bozja slobodna Hrvatska, a vidi je sad, no dobro, nije više slobodna ali je tu. Tako sad ti režiš na slobodnu opicinu Zadar a za 20tak godina, hop, evo je.

Mali pas
Gost
Mali pas
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Jao dragi moji komentatori hrvatska ima puno vecih problema od talijanskih pretenzija. Sto se fojbi tice ti pokojnici su dobili odredjeni zal i poklon tek uspostavom R. H. Prije toga se nije pijetet pokazivao prema smaknutim ljudima sa suprotnih jadranskih obala. Nasu obalu su zeljeli i svabo, madjar, talijan a bogami i srbin…. Dobit u dogledno vrijeme je nece mogu je probati kupiti i betoniratiako zele…. Slobodno trziste EU s tim da Srbija jos nije unutra pa je njima malo teze u soping. Rusima rusko nek ostane, previse su krvi za svoje prolili isto kao i mi

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Mali pas

Sto se fojbi tice ti pokojnici su dobili odredjeni zal i poklon tek uspostavom R. H.
———————————————
Bajke za malu dijecicu su na prvom katu mali cuko a vi ste u prizemlju ??

Mozda vas iznenadi koje nevreme
Dubrovnik za Neum,
Posavinu za Krajinu…

mali pas
Gost
mali pas
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Ako znas gdje su te jame u Istri mozes se doci i pokloniti se zrtvama koje su u nutra bacane. Prvo su talijani bacali slavene a kada se ploca okrenila slaveni talijane. Ako zelis mozes doci tamo i zapaliti svijecu cak i spomen obiljezje postaviti ako ti je zelja, mozda na zid birokracije naidjes ali nema toga zida kojeg volja u covjeku srusiti nece.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Mali pas

Hrvatska ima problema, ma daj, zezaš se?!
Problem su Mamić, Severina, Bujanec, onaj klaun Keleminec, ploća u Jasenovcu, Trg maršala Tita, Trg Republike .. Da, to su problemi, a to što je Slavonija ostala bez 40 razreda prvoškolaca to nije problem, sad nam i Ukrajina treba biti problem? Mi smo sami sebi problem i kad se tako ponašamo normalno je da onaj sa strane gleda kako da izvuće neku korist za sebe.
Veliš našu obalu bi svi, pa neka je kupe, to, tako se to radi, tako su gospari Dubrovački prodali Turcima Neum i vidi sad, sad bi mi kao trebali spajati gospare sa mostom a nitko da se sjeti i veli gosparima neka otkupe Neum nazad, imaju novaca. Kupiš i problem riješen.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Ona je vec tu, zivi, dise..Onog momenta kad sadasnji gradonacelnik stiska ruku Italijanskom i imaju srdacne sastanke to je upaljena crvena lampica za RH to jest priznaju stanje na terenu..A mijenjanje ulica po Zadru je normalna stvar. Pitanje je samo zasto se cuti i kad ce Jenki reci ok moze. Italija i RH su u eu,Ulaskom RH u eu RH je namigla ok moze (ali u tisini) Ko ce pasti sa kruske jedan dan i cuditi se otom potom. RH je znala za taj italijanski projekat jos iz 45 godine do danas.. RH ima Minista vanjskih poslova, pa nek priupita Ministra vanjskih poslova zabara jeli normalno da postoje dve gradonacelnika jednog grada vec desetljecima.Nek zamoli Ministra zabara da se javno ograde od gradonacelnika Zadra u egzilu ..
Znaci pri ulasku RH u EU — to je odobreno i aminovano.. Ali nije za stampu sad ..Izacice potpis Franje Tudjmana kad tad kao sto je i Pavelic ucinio isto.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

Ajde budimo ozbiljni.. Niti je Ukrajina Hrvatska a niti Hrvatska graniči sa Rusijom.
Da Ukrajinci stvarno žele mirnu reintegraciju-pomirbu sa stanovnicima istoka Ukrajine kojima su nanjeli mnogo zla, tada bi zasigurno pozvali generala Jacques Paul Kleina, bez kojega, budimo iskreni, mirne reintegracije istočne Slavonije ne bi bilo.
Ova grupa zaboravljenih, odbačenih i iz ormara izvučenih hadezeovih nazovi stručnjaka samo je uvidjela priliku kako za finu svotu Eurića prodati maglu svojim novim pravoslavnim saveznicima i eventualno “transferirati” nekog umišljenog generala za finu paru. Ništo to nije sporno, psi rata su uvjek postojali i postojati će.
Ono šo mi nije jasno je kako netko ozbiljan može na Ukrajinu gledati kao na Hrvatsku.
Prije bi “novorusija” bila ekvivalent Hrvatskoj u borbi za nezavisnost, borbi u kojoj je Hrvatska dobivala (kupovala) pomoć
sa zapada a “novorusija” dobiva sa istoka.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Nema ti veze JPK s mirnom reintegracijom Slavonije, on je bio samo izvršitelj. Istina, UN se hvali s reintegracijom Slavonije, međutim ona je bila moguća jer je odluka o reintegraciji bila jasna i donesena je na najvišem nivou i prije samog početka reintegracije. Ništa nije ostavljeno u magli i za neka buduća vremena. Minski sporazum dosta toga ostavlja u magli u pogledu specijalnog statusa za Donbas, i to svaka strana tumači na svoj način.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  žrec

Magla da, pa za Hrvatsku bi vojno oslobađanje Vukovara bio daleko veći uspjeh od Knina, tog sela se niko ne bi sjetio, no nije se smjelo i amen. Možemo mi pričati ovo i ono.
Kao što se nije smjelo presječi koridor u BiH i još štošta, sad potpuno nebitno.
Meni su ove naše hrvatine zanimljive, kao mrze troprste a vole zastavu sa tri “prsta”
😉

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, pa s ove distance….i dobro da nismo presjekli taj koridor, on bi sad bio još jedan dokaz Bakiru za hrvatsku agresiju….sa srpskom se pomirio još tamo devedesetih..

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  žrec

žrec@, Pa zar vi niste vezali sa Bakirom zastave..Vase toboze cvijece…
Nije li vam Bakir urucio cestitku za udruzeni zlocinacki poduhvat..
Hvo-u kao HV.
Da ste zreliji bili i mudriji kao sto ste Krajinu za Posavinu mnogo toga bi sad bilo drugovacije i manje puno mrznje,bola i patnje.
Nikad se nije Srpska lizala niti ljubila sa Bakirom. Nikad.
Cak i sad vise ljudi iz ex HB voli Srpsku i cijeni nego brak iz interesa.
Koridor ste ipak presijekli i tu se izljubili HVO sa Alijinom vojskom cesta Glina-Dvor na uni (donji Zirinovac) .. Civili,starcead, zene, dijeca, traktori….Plac, jauk..
Ali ipak Bakir vam je urucio cestitku a ne Srbi ..
Cudno zar ne, vezivanje zastave ?

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Za taj koridor Glina-Dvor pitaj si đenerala Novakovića. On je prošao kroz ljude dok su još hrvatski vojnici ginuli kod Petrinje.

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Svjatislave ti si izgleda definitivno promašio teze,a bogami i portal.teško je sa nekim pričati o toj temi,a da taj ne razumije da je taj bakir u bosni isto što i dodik u tzv. Rs,a to je faktor 0 u međunarodnim odnosima.a ti molim te piši maternjim jezikom ako ga imaš,ne sramoti se tim gmo pokušajima.nije sramota pisati ekavicom ili ijekavicom,pa ni narječjem.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije

Ako ti smeta moj pravopis ne razumijem zasto ga Frzelinu cisas i zderes sebi zeludac. Sto se tice replike i obmanjivanja na toj cesti gde su se Hrvatske snage sastala sa A-BIH postoje video zapisi sa lica mijesta..I u tom klincu gloruk narod dijeca zena i traktori (briljantna pobijeda da ne moze bijti bijednija)..Ako se vec tura pod nos obicna laz da se nije presijecalo nista.. Ako se ni replke ne smiju pisati onda jano izvinjenje svima.
I eto Hrvati nisu vezali zastave sa Srbima i glupo je sad izlaziti iz te tvrdnje da su Srbi mutili i lizali te i te godine sa Bakirom..
I sad se i vrabac na grani smijetim glupostima vezivanja zastava i optuznici za zlocinacki poduhvat -poklon od Bakira Hrvatima..
Sta bi sad trebao vrabac na grani da place kad mu je to smijesno..
I sta me je briga ko je Bakir ili Dodik u Bosni..Pa Srbija i Hrvatska su obicni sateliti jenkija a ovi kao toboze faktori koji odlucivaju nesta..
Samo eto spominjuci Dodika ili Bakira vijerovatno je nekom treca strana sve i svja, casni i posteni i nesmiju se negativno spomenuti..
A sto se tice djenerala ako RH ima stogod pritiv njega, zive svijedoke bice mi drago da podignete optuznicu, ljudski ga kaznite i kraj price..
Sta ja ima da njega pitam ???
Dali ce se Zrec ograditi od snimatelja iz donjeg Zrinocvca sa lica mijesta, vriska placa,starcadi to nije do mene kao sto nije do mene da iskace iz sina u druge po potrebi bijezeci od odgovora dali je herojstvo zarobiti ljude na traktorima, mlatiti ih , prebijati.i sve to snimati..
I sad eto moj kriv pravopis.. A ne sta pisem vec kako pisem..

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Pa da,to je nova teorija oluje.niste htjeli odbiti ustaše da bi izbjegli civilne žrtve na traktorima koje su se slučajno našle na putu hrabrim osloboditeljima.a što se tiče vezivanja zastava,te zastave su i danas vezane,unatoć jalu srba,hercegovaca i ostalih islamofoba.

Petar
Gost
Petar
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Presjeci koridor,dok je nato avijacija lupala po bosanskim srbima vi ste napredovali,kada je nestalo usa aviona nestalo je i vase ofanzive,dubica novi, gradiska se je moglo ali vi kao niste htjeli,htjeli ste vi ali na prvoj stepenici bez americke ruke ste se skliznuli i dobili po glavi,kada su amerikanci odlucili da prekinu bosansku krizu, prvo su milosevicu rekli sto ocekiju od njega i cemu moze da se nada, ako bude zasrao, clinton je istocni slavoniju vratio u ustavno pravni poredak hrvatske,sve ostalo je puko hvalisanje,kao oslobadanje banja luke, pa niste ni bosansku dubicu mogli osloboditi, lako je bilo po benkovcu i kninu sa pobjeguljama,ne da ste zapeli pred petrinjom nego su jos banijci presli u protunapad,pa se politickim kanalima ostvarivala pobjeda,u bih je jos 92 uvedena no fly zona, ali to nije bio problem da hrvatska avijacija destvuje u ljeto 95,jeste savremeni avioni pa ih nato tehnologija nije mogla otkriti,a otkrivala je pjesadijsku cetu bosanskih srba kada se poslo oslobadati banja luku,vi koridor i banja luku a na uni vad zaistavili drugo i trecopozivci

Nik
Gost
Nik
3 godine prije
Reply to  Petar

necu puno raspravljat jer ce otici u nedogled.recu samo par cinjenica..rat se vodio u rh i bosni i hercegovini ne u srbiji, osobno uvik protiv rata ali kada je krenilo nema vise oces neces, rat je poceo i to se vise ne moze zaustaviti..drugo mi smo svoj rat dobili i to je to. Sada analizirati i plakati ko je imao kakvu pomoc u ratu tokom 91 do 95 nema smisla jer mozete uvidjeti kroz siriju tko je imao pomoc na pocetku a tko na kraju..pametnome dosta a ostalo je sve stvar vojne taktike i politike drzave, nesto das da bi nesto izgubio ali opet radis sve da dodjes do svog cilja. Mi smo svoj cilj ostvarili a to sto su nas sprcili neki ljudi zadnjih 25 godina i doveli ode di jesmo to je druga tema…

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Nik

Nik, otići će do Jasenovca ... Iz mog forumaškog iskustva uvijek završi tako čim ostanu bez argumenata.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Petar

Oću ogradit ću se, čim se ti ogradiš od cijele 91 godine. No samo se sjećaš ta 4 kolovoška dana 1995, selo po selo, a prethodne si 4 godine po srpskom običaju prespavao? Petar srbaduje, realno vas je spasio NATO 1995 iz svojih razloga, ali ja smatram da je to ipak bilo u redu, jer bi u suprotonom hrvati ginuli za banjalučki ejalet. Da je Banja Luka pala 1995 u ruke Hrvata i muslimana, to bi samo značilo još jedno vehabijsko uporište više. Da ti samo pričam koliko je Franjo svega toga bio svjestan….nema smisla vama ???.
Inače, Ova simbioza hrvatske ljevice i srpske desnice vrlo je slična simbiozi ultraliberala i ljevičara sa wahabi muslimanima. Kao što je potonjima zajedničko da mrze zapad i žele ga upropastiti, isto je zajedničko i prvima, mrze Hrvatsku, i njezin grb, i ljude koje ne žele ući u užićko kolo…sve je to ustašija jelte? E pa dijelite minuse prije nego što admin sve izbriše.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  žrec

Svakako da jest kao i svako mahanje kockastim glavama na spomen dvoglavih orlića, ljubitelja troprsta i svega ostalog što razjari pravog domoljuba.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  žrec

Previse palamudaris i pomalo nerviras ljude sa tvojom histerijom i ne logikom.Previse si djetinjast.Postavljas pitanja i sam odgovaras.Ja sam se licno ogradio davno putujucem cirkusu koji nas je doveo gde jesmo.A napisao sam — Sta bi se desilo putujucem cirkusu na jadranu da se brod potopi= Nista posto bi go–na isplivala , plutala i dalje smrdila..
Zao mi je za svakog ko je nekog izgubio .. Niti jedna glava nije vredna velo Srbije-Hrvatske… Niti da neko gine za Jenkije i njihove apetite . Daklen nemam se ja cega ogradjivati i nelupetam, nepljujem i nelizem..Ako ti smeta replika da ste, Znaci jeste.
Onda nemoj pisati da eto niste, pa kriv general , Janko marko..
Nemoj se brukati i pisati gluposti da Srbi suruku sa Alijinim sinom..Ako ste vezivali zasqtave , ratovali protiv Srba i dobijes repliku da ste dobili cestitku od Bakira za zlocinacki udruzeni poduhvat. I ti i dalje nastavis pijeniti ??? Cekaj zar lazem ..
Ne mijesa poslje replike babe i zabe, Drzi se onog sto tvrdis i stojis iza toga .. I na kraju shvati u ratu nema nevinih..
Svi su radili zlocine SVI, neko vise neko manje..
Srpkinji, Hrvaticu,Muslimanki,Albanki kad uzmes dijete uzeo si cijeli svijet.. Sta ce njoj poslje necija pobijeda,
Evo ja ipak mislim da je bolje da nas zabavljas je li Herberta Marcusa marksist ili nije..To vam nekako lzei bolje i ubjedljivije nego presijecanje kolona i desavanja 90ix..A ima nas ovdije da cemo pre Vama povjerovati da su Jenki za stvarno bili na mijesecu nego li o Herbertu okorjelom cijasu, liberalu do smrti da je Engelsovac.. 😉

Anarho
Noble Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  žrec

žrec, necu brisati ali ipak mislim da ste skrenuli sa teme u trenutku kad ste od nekud izvukli Bakira. Obzirom da hrvatska vlada ima “radnu skupinu” koja ce prenositi iskustvo ”mirne reintegracije okupiranih teritorija”, mislim da ako igdje, onda pod tekstovima na ovu temu mozete imati i svoju “radnu skupinu” i raspravljati o desavanjima tokom te “mirne reintegracije okupiranih teritorija”. Mislim da “okupirana podrucja” koja su se u to vreme rjesila “mirnom reintegracijom” nisu bila okupirana ni od Bakira ni od Dodika, tako da predlazem da se vratite na temu o radnoj skupini ili o iskustvima koja ce radna skupina prenositi kijevskoj hunti kako bi “vratili” Donbas.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Anarho

Čini mi se da je posavski koridor bio veći okidač nego Bakir, a ja nisam koridor prvi spomenuo. Svjatislave, dosta je. A i ne razumijem te baš najbolje.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  žrec

Ali ja Vas ite kako razumijem i vasa vredjanja za neko lizanje sa Bakirom. Razumijem vas ite kako i podlost cackajuci Jasenovac i sprdacinu od 7 milona ..Razumiju vas i dosta citaoca koji vam lupaju minuse sa gustom. Razumije vas i Anarho da nemate veze sa temom..A ljepo sam vam napisao da sami sa sobom pisete ? ….. I vi sad nista me ne razumijete , interesantno..
I usput proradi malo po pitanju 4S.. Citaj i donesi zakljucak na Srpskoj trobojki koja je istaknuta u svim crkvama prvoslavnim i po ustavu RH dozvoljena dali je zarazena ili ne nije tvoje pravo ovdije da to javno pises i blatis to znamenje.(ili preciziraj tacnije sta mislis pod 4S).. Sto se tice Kokarde sa 4S te kretene bracu po krvi ustase necu braniti niti zelim. A za grafite i saranja ne odobravam to po Vukovaru niti bilo gde u RH i zelim strozije kazne za te idiote ali moraces da progutas pilulu grku da te grafite je saralo Katolicko dijete ciji je otac bio pripadnik HV.Policija iz Vukvara je pre godinu dana i otkrila ime i prezime i dala detalje u javnost.
Parados je vec bio pre neki dan o paljenju svoje sume maloljetnica toboze zadojenom mrznjom zlih srba-cettnika..
Daklen ne bi ti lose bilo tu neku mrznju ljeciti ili kontrolisati.
Ovdije smo da mijenjamo misljenja,bacimo oko na buducnost,da vidimo sta nas to ceka..
Dao sam sebi za pravo da ovo maratonsko pismo napisem posto vidim Anarho dopusta tvoje uvredljive komentare
——————————————————-
žrec
Nik, otići će do Jasenovca, 7 ziliona, zaklane nejači, starčadi, ženčadi…. Iz mog forumaškog iskustva uvijek završi tako čim ostanu bez argumenata.
——————————————————-

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Svjatislav 989

Iz tvojih se pisanja jasno nazire teška mržnja prema Hrvatskoj. Tako da rasprava s tobom ne vodi nikud. Reagirat ću samo na jednu stvari, i to radi drugih. Što se tiče šarača i palitelja – naravno da će (((Hrvatski))) mediji odmah u škakljivoj situaciji izvjestiti da je počinitelj Hrvat, a ako nije – onda će biti medijska tišina. Onog Stevu s Marjana pojeo je medijski mrak, a ulovili neku djevojku da pali – nisu je još ni strpali u maricu već je Jutarnji vrištao s njezinom izjavom, što su odmah jedva dočekali lijevi hrvatski i desni srpski mediji. Inače, ta je djevojka mentalno bolesna, i ta priča je vrlo šuplja. Kad su recimo ulovili srbina iz banja luke da podmeće bombe po Zagrebu, em su ga pustili, em su pustili u medije nekakvu dimnu zavjesu. Kao i svaki opravdatelj zločina s vaše strane po našoj zemlji, čuo si za sve hrvatske zločine i nečasne stvari, ali sebe u ogledalo ne bi pogledao nikad. Priča o teškom granatiranju SIska, Broda, Osijeka, VInkovaca, Zadra, Karlovca, zločinima po istočnoj slavoniji, Vukovar i Borovo da i ne spominjem, kao niti Dubrovnik. AH da, ustaše palile gume…s prvim bijelim poljem.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  žrec

žrec, iz tvojih se komentara jasno nazire patološka mržnja prema srbima, koju pokušavaš sakriti kvaziintelektualnim egzibicijama. Takođe mrziš i hrvatske ljevičare (što god to značilo), što se uklapa u tvoj psihološki profil frustriranog ex-jugoslavena, sada novootkrivenog hrvatine. Odi pa se liječi malo i ne prosipaj svoj otrov ovdje, zbog ostalih komentatora. A zbog sebe samoga, prestani se sramiti vlastitog primitivizma, priznaj samome sebi da si ... i diši punim plućima. Što te briga što drugi misle i što je tvoj otac mislio o tome.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  žrec

Iz tvojih se pisanja jasno nazire teška mržnja prema Hrvatskoj.==
Gde, sta, ko, kada,, Poput Maksa lupetaspo divizijama …Moja je RH koliko i tvoja. Sta je to meni Srbija ili BIH..
Zasto bi je mrzio . Polutanska familija.
————————————
Kad su recimo ulovili srbina iz banja luke da podmeće bombe po Zagrebu, em su ga pustili, em su pustili u medije nekakvu dimnu zavjesu.====== Ovo moze samo napisati osoba IQ broja toplomijera.. ili dijete u vrticu …
———————————————–
Kao i svaki opravdatelj zločina s vaše strane po našoj zemlji, čuo si za sve hrvatske zločine i nečasne stvari, ali sebe u ogledalo ne bi pogledao nikad. ====== Pisanje IQ sredine toplomijera..
Meni nije mama Carla Del Ponte i kojeg krvinka to ja branim ili pravdam.Na odnosu tebe sto mislis da je HV cista kao obraz… Grubori -Knin..itd itd..Takve bolesnike nebi nikad branio bili oni moji tvoji nihovi.. Tim ludacima krvavih ruku nije mijesto da slobodno secu po uliciama bilo kojeg yu grada..
——————————————
Inače, ta je djevojka mentalno bolesna, ?????? Koja bile su 2 maloljetnice sto su palile RH….Suma je drzavno vlasnistvo. RH..
——————————————
AH da, ustaše palile gume…s prvim bijelim poljem.=== Ovdije je IQ skorom spustila se u toplomijeru do nule….
RTS prikazivao paljbu po Dubrovniku.. Vi nesta buncate ili sta???
————————————————-
PTSP ja to ne ljecim niti imam diplomu….Ako ti je terapija pljuvanje po Jasenovcu, Neka ogledala i gluposti ili mijenjaj PSY ili ljekove inace ti nema spasa….

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  žrec

Ajde žrec ne budali, da nije naše nafte srpske tenkove bi hrđa pojela. Bilo je ono, vi nama pare, mi vama naftu pa da ponovo ratujemo. em ti budale !!

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, dogovori se sa Svjatislavom pa pričajte zajedno gledajući N1 o strašnim ustašama i kako preživeti ustašku okupaciju.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Mikojan

I ne samo nafte…Prehrambenih proizvoda ufff… A cisterne i cisterne nafte su otisle i Mladicu… Arkana zarobiti i pustiti za milion njemackih orlica.(( i on ratni eto zlocinac)) A radi te bagre vodja ljudi ginuli a ovi trpalu u djepove orlice …. I koga braniti, koga voliti…Gnjide ?? Vodje??? Tenkove za vreme rata RH povuce sa ratista, cistli, oprali konzervirali i poslali za Srbiju, iz RS za arapsku zemlju… I tad su oficiri JNA setali po Zagrebu, lutali .. I nadgledali konzervaciju tenkova.. Tenkvi su ureno prosli granicu RH-SRB….ALOOOO … A nisu se mogli dogovoriti za mir kao za tenkove..To ne… Kako bi pjlackali narod, otimali..Kome je trebao ustvari mir, nikom ni RH niti RS ni BIH… Ko je jamio jamio..

Bear
Gost
Bear
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Ovo na kraju si dobro preokrenuo! Jos uvijek me zanima,kako izgleda dokument o razdruzivanju SSSR.
Ima li tko detalje?

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

E ovo ne lajkam ko Rusa. Na stranu Anemičarevo apsolutno štetočinsko djelovanje, Rusi na ovom primjeru pokazuju koliko su isti. Šta takav rječnik ne rabe za Kurta Volkera, koji je naravno, “njihov zapadni partner” i s kojim se Putinov izaslanik sastao. Ameri im izbacuju diplomate, Izraelci im otvoreno prijete, ali “oni ne žele biti neracionalni”. Ne cijenim takve ljude i gotovo.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  žrec

…ne treba ti ovo hvatanje u zamku političke korektnosti..oni (rusi) igraju partiju šaha sa cijelim svijetom..svega tu ima i svega će biti..i žrtvovanja i taktike i folklora i sranja…bitan je ishod…kršćanski ishod.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

Kaj vjera ima sa zdravim razumom?

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  žrec

izbacuju 1500 američkih diplomata i onda se priča o “partnerima” i da ne činu ništa?!

Nitko i ništa
Gost
Nitko i ništa
3 godine prije

Kviz pitanje:
Kojim zemljama u okruženju prijeti realna opasnost smanjena teritorija:
Odgovor:
Makedonija, Crna Gora i Srbija

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Nitko i ništa

Vidiš, sad si me sjetio nešto, nekad su gordi cijini analitičari predvidjeli da će ww3 početi na Kosovu ranih osamdesetih godina. Sad ispada da su bili u pravu ali malo profulali godinu. A razlog bi mogao biti napad na američansku bazu na Kosovu što je teoretski moguće ako netko krene širiti Albaniju na Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju pa i komad južne Srbije.
Je da je bezveze, kome normalnom to treba ali budala uvjek ima i one su na vrhu vlasti pa i sami vladari.

Podravec
Gost
Podravec
3 godine prije

U, Je!!!m vam sve po znate čemu, pa zar moramo biti upisani u Rusku knjigu/katalog meta, budaletine jedne dodvoraške!Od svih guzica na svijetu , naši vođe su največe! Bez konkurencije, gdje je veća glupost/ sranje, to više hrvatskih političara u njemu!Odharajte od U krajine i ne petljajte se gdje vas ne treba i što vas se ne tiče!Nije na Hrvatskoj da rješava U krajinska nacističko- fašistička sranja! Jer , na kraju, cijenu nečete platit vi, ,,dragi,, moji hrvatski političari, već mi , raja, stoka sitnog zuba,- dakle građani ove zemlje koji su MIMO SVOJE VOLJE uvučeni u ovaj sukob! Povijest se ponavlja , a ako je povijest učiteljica života, naši političarri se nisu naučili ništa!

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Podravec

Malo se utišalo oko “Agrokora” pa se HDZjci raskuražili .. Očekujem za par dana rusku ovrhu nad zemljištem PIKa Belje !
Pak bu cviljenja.

dugi
Gost
dugi
3 godine prije
Reply to  Mikojan

u hrvatskoj nijedan sud nece nijednu ovrhu sprovesti cak ni delozaciju todorica iz njegovih dvora sve ce biti opstruirano

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  dugi

A ko će pitati Hrvatski sud? Depeša bu stigla iz Brisela kad rus veli da bu imal remont plinovoda oko Božića !

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Podravec

Podravec, svaka Nato zemlja je ruska meta, osobito ona koja je bliže Rusiji. Ako hočeš van iz NATA i slizat se sa Rusima, onda si pak NATO meta. Pa ti biraj…

octopus
Member
octopus
3 godine prije
Reply to  Podravec

Podravec@Građani ove zemlje su izabrali vlast kakvu imaju i snosit će sve posljedice delanja takve vlasti. Uključivši i onu bivšu kad je pušićka proglasila “umjerenu oporbu” krvničkom Asadovom režimu legalnom, pa smo ispušili 20 milijardi dolara vrijedno naftno polje.

U prolazu
Gost
U prolazu
3 godine prije

Fascinantan mi je idiotizam u Hrvatskoj vanjskoj politici, tj u bilo kojem segmentu Hrvatske politike. Mi saljemo radnu skupinu hahahahahaaaaa. Samo cackajmo medu sibicom sigurno ce nam se isplatit…. Uvik samo sluge i ovce….

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  U prolazu

Umijesto da pitaju Urke za dijelove migova i ko je jamio, RH brigu briga za ono sto ni jace sile ne sapcu javno a kamoli da prkose medvijedu…
Mora da su Urke sa RH skopile neki tajni ugovor o kupovini Hrvatskog kamenja kojeg bas i nema puno u RH..Drugcije se ne moze objasniti igra RH i sta zeli da postigne gurajuci non stop prst u oko medvijedu kojeg su probudili jenki radi Sirije..

octopus
Member
octopus
3 godine prije
Reply to  U prolazu

Nemisliš valjda da to oni idu iz dobre volje da nešto riješe, iz uvjerenja, ili ljubavi prema ukrajinskom narodu? Jednostavno,neki treći sekretar u veleposlanstvu u Buzinu digne slušalicu i izdiktira Pantovčaku što, kako i gdje se treba napraviti.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Netko napisa u komentaru da hrvatski narod nema pojma o tome sto im politicari rade i kakvu im corbu kuhaju , saznati ce kad zavrse pred Donbasom kao sto su ustase u veljaci 1943 g zavrsile pred Stanjingradom , osramoceni , obiljezeni i prokleti za sva vremena .

octopus
Member
octopus
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

“Iz tvojih usta u Božje uši”. Ima ih sasvim dovoljno dragovoljaca za gnjojenje ukrajinske zemlje, koji su ponosni što su im djedovi bili u “crnoj legiji”. Premda, kad bi bilo stani-pani, mislim da bi im guza radila ko meduza.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Od 10 000 nesrecnika nigde Krsta, kosturnice ??
Nigde pomena, ko da su to bili krompiri.. A ovih prezivjelih 100-tinjak preslo u pobijednicku stranu, Neciji stric je i dobio poveci orden od crvene armije.(za izdaju).Stan u ZG i Bgdu. A ovi braneci (sta), crnu zemlju..
Daja vu.

antun comb
Gost
antun comb
3 godine prije

ahahaaa, koje hrvatsko iskustvo, kao prvo hrvatsku je pomogla amerika koja je bila uvela “no fly” zonu, bombardirala srbe a cisto sumnjam da ce amerikanci donbasu i rusiji uvesti “no fly” zonu i bombardirati “ruse” po istocnoj ukraini., onda je bio pijani Yelcin i raspadnuti sovjetski savez, sad je car Putin I Rusija, u donbasu je 10 miliona Rusa a u hrvatskoj je bila saka srba. na Hrvatskoj granici je bila raspadnuta Srbija na Ukrainskoj granici je Rusija. tako da od hrvatskog iskustva nema nista i ne igrajte se da vam ne ostane samo Galicija od Ukraine. a to sto vam govore hrvatski politicari to vam kroz njih govori pentagon, CIA i Soros, oni su njihovi placenici ko i Ukrainski ZIDOVSKI politicari.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Kako će KGK izaći pred Putina poslije svih ovih budalaština ??

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije

Kako?! Pa ta žena je u politiku uvela kulturni nivo groupie djevojaka i sasvim joj je dovoljan razlog za pojavljivanje u Kremlju nazočnost službenog fotografa. Ona je jedna od rijektih političkih persona koju nevoljko komentiram, jer je njezin politički stil lišen politike, lišen stila, lišen svega kulturnoga – to je dno dna.
Neko vrijeme sam mislio, da je jedan Pahor jedinica za glupost u medjunarodnoj politici, medjutim, uvijek ga u posljednjima metrima kvalifikacija za tu laskavu titulu prestigne njegova kolegica.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Andrej

??

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
3 godine prije
Reply to  Andrej

Nju zanimaju samo fotografije.. Kao sa krampom da se gura u prve borbene redove..
Pa nisu je tu jenki postavili da misli ili razmislja vec da se samo slika i izvrsava domaci zadataj
Ionako je ceka ugodna kancelarija u nekom nato birou.

Rtrtrt
Gost
Rtrtrt
3 godine prije
Reply to  Andrej

Ahahahahaha predobro

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
3 godine prije
Reply to  Andrej

Slažem se andrej samo zašto si to ogranićio na kolindu,kad su svi hrvatski političari kolinda,svi do jednog.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Možda bu i tu poljubila vrata i samo visila po kremaljskim zidinama. Ipak, ovo je anemičarovo maslo, on vidi Ukrajinu kao još jednu priliku da se dokaže za toliko željeno mjesto šefa europske komisije. Velika i opasna štetočina.

octopus
Member
octopus
3 godine prije

U crvenoj ćipkastoj haljini, elegantne cipele sa niskom petom, broš u obliku RH, torbica “Gucci”..valjda.

dugi
Gost
dugi
3 godine prije

kgk ce zmirkati okicama smjesiti se ko monika levinski i podnijeti svaku zrtvu za svoj dragi nato pakt cia agenciju i za svoje sotonske trilateralne gospodare

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  dugi

Ajde malo manje seksizma, progresivci.

octopus
Member
octopus
3 godine prije

Jedino ako je Putin uvjeri da je liposukcija u Rusiji kvalitetnija i jeftinija od one u Washingtonu – onda nam ne gine tajnoviti službeni put od 2 tjedna uz sastanke sa nepoznatim i vrlo važnim osobama…:))

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije

The twilight zone. Neki dan klinac zaradi prekršajnu prijavu zbog uzvika “HDZ lopovi” (šatro kršio je javi mir). Danas Keleminec i društvo u centru Zagreba viče u megafon i prijeti, javno pali “Novosti”, i to sve pod zastavom s pogrešnim grbom (prvo bijelo polje) i natpisom “za dom spremni” pa sad i saznanje da političiri izvoze recept za reintegraciju. Što je sljedeće?

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Piretis

Da, ali mediji urlaju samo o Kelemincu, ali nema previše priče o tom klincu, ne piše tomić burlesku na tu temu, niti pavičić plače za dobrom Jugoslavijom u kojoj se nije zatvaralo za verbalni delikt. Inače, kao što sam uvjeren da je Frljić na nekom desničarskom platnom spisku, tako je i ovaj Keleminec na ljevičarskom platnom spisku. No, ceterum censeo, te “Novosti” treba zabranit, pardon poslati ih na tržište.

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec- O liku kao što je Keleminec i treba urlati. Imao sam neobičnu “čast” da osobno upoznam čovjeka, a oni koji ga znaju bolje čudom se čude kako dobija takvu medisku pažnju. On je prigodno mijenjao stranke i osnivao vlastite već prema potrebi, bavio se privatnim poslom a na kraju uhljebljen je u (sic) Podravki.
A o Novostima i nemam neko mišljenje budući ih ne čitam, jedino nisam za palež jer su i nacisti tako počeli. “Kad gore knjige uskoro će gorjeti i ljudi”.

mrnjau
Gost
mrnjau
3 godine prije
Reply to  Piretis

novine koje promovišu palež što da se ne upale ?

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec
Pokažite mi samo jednog ISTAKNUTOG političara marksističkog svijetonazora u RH i ja sam spreman, kao svjedok tog euharistijskog čuda, svojom slobodnom voljom prihvatiti sve katoličke sakramente i mirno otići u spokoj vječni uz obveznu molitvu i pjesmu, pa čak i politički ekspoze biskupa Košića.
Dusu bih svoju dao, samo da osjetim taj blaženi trenutak ukazanja tog političkog jetija.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Andrej

90 posto političara RH su zapravo marksisti, bili oni toga svjesni ili ne. No, to i nije neka uvreda, pa i većina europskih političara su neomarksisti frankfurtske škole. Ne znam s kojim očima ti svijet promatraš, ili što za tebe stvarno znači marksist.

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec
Nakon vašeg odgovora počinjem vjerovati u postojanje paralelne stvarnosti. Dragi @žrec, moja malenkost nije definirala marksistički svjetonazor, a vaša tvrdnja da je isti prisutan kod 90% političara RH mi ne ostavlja previše prostora za suvislu razmjenu mišljenja.
Neomarksisti frankfurtske škole?!! Bože oslobodi, pa zar je to nivo naše polemike? Zar ste toliko drski da mi Herberta Marcusa, kadar CIA-e (tehnički, radio je za preteču CIA-e), predstavljate kao marksistu?
Baš ste me razočarali.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Andrej

andrej, A po toj logici ne postoji niti boljševici nego strani plaćenici britanske krune i zionista. Ja sam duboko uvjeren da se cijela frankfurtska škola, i francuska škola filozofa grupno klanja Bafometu, ali neće mi ipak to biti prva rečenica niti argument u nekoj ozbiljnoj debati.

dugi
Gost
dugi
3 godine prije
Reply to  Andrej

mate kapovic radnicka fronta profesor filozofskog fakulteta istina on je jedini

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  dugi

uh, veliki revolucionar vječito otvorenog uma. s tim progresivcem vječito ćemo obilaziti svjetle staze.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Piretis

Skup je navodno bio prijavljen, tko ga je odobrio ne znam, nije ni bitno.
Zastava nije pogrešna ona je prava zastava Nezavisne države Hrvatske 1941-1945.
Koja budala dozvoli da takve zastave nosaju okolo, isto ne znam, to je pljuvanje po Republici Hrvatskoj
i po trenutnoj zastavi RH. Također sva šaranja po regularnoj zastavi je isto pljuvanje po Republici Hrvatskoj.
Pod šaranjima smatram one natpise sela, gardova ili ne znam čega.
Svako šaranje-pisanje po zastavi je ravno spaljivanju zastave, ako tu budalama na vlasti nije jasno onda OK
poklapam se ušima i odoh na pivo.
E da, još taj skup sa tom zastavom i nije ništa čudno ali kad u Dubroniku dočekuju vaterpoliste sa takvom zastavom
oprostite ali to je sranje ogromnih razmjera. Zašto neko dozvoljava takvo pljuvanje po RH ne znam.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan da se smiri. Zastava s prvim bijelim poljem jest orginalna i nije je uveo Pavelić. Da bi se napravila distinkcija od njega, SRH je uvela prvo crveno polje. Ja ne bih kažnjavao zastavu s prvim bijelim poljem i gotovo. To je jednostavno suludo!!! I svašta je pljuvanje po Hrvatskoj, pogotovo baš od Novosti pa se to ne kažnjava. Imaš 4 C po Vukovaru i Istočnoj Slavoniji koliko hočeš. Zastava s prvim bijelim poljem je “Sranje ogromnih razmjera”? Malo manje kmetskog mentaliteta ne bi vam škodilo.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  žrec

Smiren, veliš orginalna, je kao i pozdrav zds, orginalni. OK, je stari grb, istina, ali grb zagađen od fašista i zločinaca do te mjere da nije nimalo lijepo dičiti se s njim. Novosti ne čitam, 4C šaraju idioti kojima treba uši navuć pa će se smiriti kao i one koji urlaju zds. Daj se maknimo od povijesti i prošlosti, kaj budemo za 40 godina vratili crvenu zvijezdu i rekli da je to orginalna zastava RH u ovim granicama, jel tako?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Mikojan

NIje bitno polje, nego tko i kako koristi zastavu. Osim toga, šahovnica je hrvatski grb, uvjetno rečeno, negdje od 17. stoljeća, tako da je ona slika “Dolazak Hrvata” u sedmom stoljeću, gdje jedan vojnik, a bili smo barbari koji su živjeli u zemunicama, drži štiti sa šahovnicom umjetnička sloboda, ali povijesna glupost.

mali pas
Gost
mali pas
3 godine prije

slika je dolazak Hrvata na Jadran od Otona Ivekovica i u toj slici se sahovica ne pojavljuje, za razliku od te slike sahovnica je naslikana na slikama: krunidba kralja Tomislava (stit) i smrt kralja Petra Snacica (zastava). Slike su slikane prvom polovinom dvadesetog stoljeca. Usato U kombinirano sa sahovnicom treba zabraniti ali samu sahovnicu??… budalastina

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Njemački orao, 4C i crvena zvijezda su isto simboli zagađeni zločinima, pa ih nitko ne proziva. Ove koje smeta prvo bijelo polje, smeta im zapravo grb. Ja ni ne primjetim koje je boje prvo polje. Ustaški simbol je U, hoćemo li U izbaciti iz abecede? I što se tiče zločina, pun mi je kufer nabadanja krivnje na nos, nekima je pun kufer nabadanja krivnje za događaje od devedesetih, a ja bih trebao trpjeti evo već 70 godinja nabadanja ustaša pod nos? I to od strane koga? Srba? Rusa? Židova? Amerikanaca? Britanaca? Oni su svi svetiji od pape? Okanite se više tog Soroša i njegovih domaćih pulena. I smanjite kmetski mentalitet “Što će reći drugi”? Što će o nama misliti drugi?” Cijeli svijet je urlao kako Putin čini ratne zločine po Aleppu, pa su rusi svejedno očistili ALeppo od terorista. Jao kad bi Putin mislio što o njemu misli “svijet” (U prijevodu zapadni mediji, jer mislim da ljude boli ona stvar što o njima misle Nigerijci, Buri, bušmani, i lemuri na Madagaskaru.)

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec- Naš je problem, svih nas na Balkanu, što se kao što je rekao M. Jergović, cijelo vrijeme dogovaramo kakva nam je povijest bila i koja je bila naša a koja nekakvih izdajnika i stranih suradnika. Prošlost je uvijek sasvim individualna i ako se meni ili tebi nešto desilo mi imamo stav o tome. A narod, ma koji, nije nikada i neće nikada misliti isto i uvijek će jedni vući na jednu a drugi na drugu stranu, Zato imamo ta sporenja oko prvog polja, pozdrava, ustaša i partizana. Dokle god nas prošlost okupira nećemo imati budućnost.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Piretis

Joj, Piretis, gdje si Jergovića iskopao za citirati bilo što o povijesti. Na stranu što o njemu mislim sve najgore kao čovjeku, i on za mene spada pod soroščad. No, ne da mi se više “digresirat”. Povijest je skup bezbroj događaja i različitih složenih procesa, a koje bi svi najradije vrlo jednostavno objasnili. Osobito ako povijest mogu iskoristiti za neke ciljeve u sadašnjosti.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, to držanje u prošlosti više nije stvar naroda nego elita. Narodu je toga dosta. BIlo bliska povijest, bilo Crkva u Hrvata, to najviše loži puk. U tome aktivno sudjeluju i mediji. Pogledaj neku ozbiljnu temu i ove dve koje sam spomenuo – i usporedi koliko će komentara imati. Evo ti primjer jasenovačke ploče…mjeseci iscrpljujućih izvještaja, svađanja, optuživanja, za komad mramora ili čega već. I neka mala fus nota, prc poskupljenje struje, prodaja hepa..

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Piretis

Taj ”klinac” Starčić, nije ništa slagao. HDZ je 2014. g. sudskom presudom osuđen za izvlačenje više desetaka milijuna kuna iz raznih, uglavnom javnih tvrtki. Iako, nekako mislim da dotični nije mislio konkretno baš na to. Doduše nije sasvim jasno i da li mu slijedi prijava zbog sadržaja poruke ili visine decibela kojom je poruka objelodanjena. Bit će da ipak nisu decibeli u pitanju, pa je upitno po kojem zakonu će biti prijavljen. Taj o javnom redu i miru je toliko ofucan, da ga ni notorni Keleminec ne shvaća ozbiljno. A možda ga bivši šef Plenkovićevog kabineta, a sadašnji ministar policije dovede u prigodu da ga ipak počne shvaćati ozbiljno. Ne znam koji mi je vrag, u sve sumnjam, pa tako i u to.

veterinar
Gost
veterinar
3 godine prije
Reply to  Piretis

i na crkvi sv. marka je pogrešan grb, jelte ?

elijah magnier
Gost
elijah magnier
3 godine prije

Evo,Andreja zvana Anemija ima dovoljno dimnjačara u Hrvatskoj da ih
pošalje u pomoć Potrošenku,.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Na turističko putovanje u Ukrajinu otišle važne face poput Vesne Škare Ožbolt, Joška Morića i Zdravke Bušić. Samo im fali bivši šef ”Očenašek”. On nema vremena, posebno savjetuje predsjednicu.
Oni bi kao prenosili nekakva iskustva o mirnoj reintegraciji. To je još jedna od Plenkovićevih radnih skupina i povjerenstava, samo ova konkretno nastavlja ona njegova bulažnjenja.
Kako su počeli, mogli bi početi prodavati licencu po cijelom svijetu. Kad krenu silne mirne integracije….
Idioti par ekselans.
Svjetski mediji bruje o sramoti oko uklanjanja Tita u Zagrebu. Prekrasna promocija Hrvatske u svijetu. Odmah ukinuti sredstva turizmu i diplomaciji za promociju. Što su promovirali, promovirali, bolje nam je bez promocije, a možda i sirotinju što dopadne.
Plenković pokazao da ima muda i energično odlučio najpoznatiju ploču poslije Bašćanske, iz Jasenovca premjestiti u Novsku. Nije mu ni napamet palo da nešto kaže onim profesionalnim domoljubima, koji misle da im je učešće u ratu dalo pravo da u ovoj zemlji rade što hoće i ne poštuju njene zakone.
Samo sramote uspomenu na ljude, svoje suborce, koji su poginuli za Hrvatsku, pa pod izlikom da im odaju počast zloupotrebljavaju uspomenu na njih, promovirajući ustaštvo i nacizam. (Samo onima koji mrze sve što je hrvatsko, tkz. mučkoj đubradi, koja neće reći gdje je bila 91-e, može pasti na pamet asocijacija na ”solunce”, ”partizanske spomeničare”)…..
Turistčka agencija Kolinda Tours je u punom pogonu. Nakon sretnog povratka iz Nedođije zv. Oceanija,
najavljuje putovanje u Rusiju, kod Putina. Poslije Škare Ožbolt, ja bih na njenom mjestu još jednom razmislio i pitao Očenašeka za savjet.
Kao što je ostala ispred ograde Bijele kuće, moglo bi joj se dogoditi da se iz vana divi ciglama u zidinama Kremlja.
Navodno će primiti Vučića u posjetu. Između ostalog, on bi se mogao susresti i sa nekim predstavnicima branitelja. Baš me zanima da li će to biti Glogoški i društvo i šta će reći tom bivšem šegrtu četničkih
vojvoda Šešelja i Nikolića, koji je 1993. g. u Glini euforično tvrdio da to više nikada neće biti Hrvatska.
A možda se i slože, ipak njima su zajednički neprijatelj komunisti.
Ipak je Vučiću važnije kako da preda Kosovo, a da to Srbi ne shvate, pa sad u igru ulaze Amerikanci i Nijemci, a on bi kobajagi da tu budu i Rusi, a neka Mogherini bi to sve vodila. Kakav li će samo biti krajnji ishod? Ovo nikad ne bi bilo na kladionici. Svi znaju rezultat.
Mi osnivamo neka povjerenstva, a Srbi pišu deklaracije. Blago nama i njima.
To sve nema baš nikakve veze, što je jedna mlada i pametna Petra iz Rijeke, (Petra kao personifikacija sve mladosti ovih balkanskih kaljuža) ocu rekla da odlazi u svijet ”jer ne želi ovdje studirati pa poslije
konobariti, da će rađe konobariti dok studira, a poslije raditi ono za što se školovala.”
Treba se zahvaliti dragom Bogu i Gospi našoj, što u ovoj zemlji još ima pojedinaca i institucuja
kojima je lijepo živjeti na grbači puka hrvatskog, pa im ni ne pada na pamet, da kao
nezahvalno građanstvo, napusti ove ljepote i emigrira.
Ali i u toj emigraciji sasvim dobro ide uzgoj luđaka. Šef kopnenih snaga NATO kao nevjeruje ruskim brojkama oko nadolazećih manevara u Bjelorusiji, pa bi on to uredio transparentnije. Valjda bi poslao CNN. Samo imali mali problem. Rusi ga ne je*u za suvu šljivu.
Ali zato glasnogovornik ukrajinskog Generalštaba tvrdi da Rusija time maskira svoju namjeru da osvoji ni manje ni više, Poljsku, a onako usput, kad su već tu, i Litvu.
Ovdje ne važi ona narodna: ”Rodi majko još koju budalu da ova ne bude sama!”
Saznajemo da iz dimnjaka nekih zgrada izlazi dim. Dim nije bijel, Papu već imamo, nitko ne zove
kanadere. Dimnjaci su u San Francisku, znači Rusi ili pale šifre i dokumente ili oproštajno gradelaju.
Ona šaka jada od francuskih političara, koje nitko ne doživljava, osjetila potrebu da ni krivi ni dužni, objave Urbi et Orbi da se mir u Siriji ne može graditi dok je Assad tamo gdje je.
A da im netko upali televiziju, bilo koju, samo ne HTV, na njoj nema ništa o Siriji.
Na zapadu ništa novo.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Osoba C

a i ti ga nadrobi…

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  žrec

Prijatelju, izaberi i pucaj!
To i je bit cijele stvari.

njnjn j
Gost
njnjn j
3 godine prije

http://www.voltairenet.org/article197700.html
toliko o idiotima koji ce navuci na nas te*or kojeg do sad nismo imali. samo jedna jedina b**ba je dovoljna da unisti sav turizam od kojeg zivi pol drzave…dakle jedini pravi neprijatelj cijelog hr naroda je ova podanicka vlada, nadam se samo da se ljudi nece prekasno probuditi

stipa
Gost
stipa
3 godine prije

Aaaaaa…. Zbog toga je KGK morala iznenada otkazati posjet USrA s PLenkovićem (samo on ide) a ona mora hitno u Moskvu na prijavak kod Putina… I da objasni što ova otpad hrvatskih političara radi u Ukrajini

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  stipa

Tu se ne zna više ko koga j….. Raskol Berlina i Washingtona uzrokovao je akutnu shizofreniju kod naših….šta sad? kome sad? 😀

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Hrvatska radna skupina za Donbas , treba da dobije vrhunsku nagradu za demokratiju.Demokratskim načinom rešava Gordijev čvor Ukrajinske zablude

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

ovde neki govore o skidanju gaca a zaboravljaju da uskoro se blizi sastanak putina i kolinde pa me zanima ko ce tu skinuti gace

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Hrvatski narod će na kraju dobiti po guzici.Rusi udaraju jako a pošto su gaće odavno spuštene ima da boli….jako!!

Bear
Gost
Bear
3 godine prije

Cini mi se,da se radi po nalogu McCaina.
Putinu se gospodin cak i svida?
Kako se ono zove krstarica,koja se zabila u tanker??

Sankcije su vec na snazi i to je slabo!

Bear
Gost
Bear
3 godine prije
Reply to  Bear

Ja gledam na ovo ovako: pad Hrvatske privrede vuce cijelu ex Yu u kaos.Ovaj put i Sloveniju.Izgleda,da je interes resetiranje od Triglava do Istanbula.
Steta- moglo je drugacije i puno bolje.Pogledaj samo ovo: cistacica bez skole zaradi u Austriji oko 1500 eur,inzinjer u Ljublani ili Zagrebu sa 8. stupnjom strucne spreme 1200-1400 eur.
Veliki problem!

petar
Gost
petar
3 godine prije

Eto ostat ce i ove godine sve Jabuke u Erdutu neobrane,nemamo ih kome prodati,a Rusi ih vise ne zele.,Plenki ih nemoze sve pojesti,jebi ga uz toliko govana na dnevnom meniju,nema se mjesta za domace Jabuke.

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
3 godine prije
Reply to  petar

Sad kad je agrokor propao,možda se hrvatske jabuke probiju na hrvatsko tržište.

Calcoolator
Gost
Calcoolator
3 godine prije

Troll sociopatološkog profila
————————————————-

************ **************** ******************* ******************* ********************

Calcoolator
Gost
Calcoolator
3 godine prije
Reply to  Calcoolator

Troll sociopatološkog profila
————————————————-

************ **************** ******************* ******************* ********************

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
3 godine prije
Reply to  Calcoolator

J**ii ga,izgleda da si odabrao krivu usporedbu,zamjeni prozvane osobe politički korektnim osobama,nije to u redu na hrvatskom portalu.

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije
Reply to  Calcoolator

@Calcoolator, ne da dobivaš minuse već će vjerojatno tvoj post biti izbrisan kao i moj kad sam usporedio ISISove bradonje sa nekim našim susjednim bradonjama. Sad to nije bitno.
Bile su takve paralele ali mnogi u Hrvatskoj ne žele vidjeti da je u stvari Ukraina = Jugoslavia, a NovoRusija nešto kao Hrvatska, nija baš 100% usporedivo ali uzorak je tu a vjerojatno će i kraj biti isti, raspad Ukraine.

Calcoolator
Gost
Calcoolator
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Troll sociopatološkog profila
————————————————-

************ **************** ******************* ******************* ********************

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije

@V.Ambroz-Ne znam koje su to sve druge “novine” koje su iste kao “Logično”? I što si u stvari htio reći sa svojim komentarom? Sigurno ništa u vezi sa temom. A to što ti je komentar izbrisan i ne mora biti cenzure, može biti da si prešao granicu dobrog ukusa ili nekoga vrijeđao. Uostalom, već sam rekao da je objavljivanje ili brisanje komentara isključivo pravo redakcije pa nema razloga za ljutnju.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Dok hrvatska i hrvatsko drustvo gori ne samo u doslovnom smislu po dalmaciji vec i figurativno raspadom svih ekonomskih , moralnih i ljudskih vrijednosti……. ista ta radna skupina koja je doslovno spalila SR Hrvatsku odnosno Jugoslaviju i na taj nacin odradila odlican posao za nalogodavca , sada je poslana da odradi svoj dio zadatka u gasenju ukrajinskog ratnog pozara sa benzinom i sibicama u rukama .

Bear
Gost
Bear
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Da,veoma slicno.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
3 godine prije

Ako su stvarno spali da im mi uređujemo zemlju mogli bi ostati i bez ono malo tvornica kaj im je ostalo ZNA SE

POVEZANE VIJESTI

Izbornik