fbpx

Indijski startup Share Chat želi popuniti prazninu koja je nastala zbog zabrane korištenja TikToka

ShareChat

Share Chat, indijska platforma društvenih medija koju podržava Twitter i koja pruža usluge korisnicima na 15 regionalnih jezika, jedna je od mnogih tvrtki koje žele popuniti prazninu koju je ostavila kineska aplikacija TikTok, nakon što je zabranjena u Indiji.

TikTok je imao oko 200 milijuna korisnika u zemlji kada je New Delhi krajem lipnja najavio zabranu, pozivajući se na zabrinutost zbog nacionalne sigurnosti. Nekoliko dana kasnije, Share Chat je pokrenuo vlastitu platformu za kratke videozapise, Moj.

“Bili smo vrlo, vrlo oportunistički jer smo shvatili da je ovo velik vakuum, velika prilika za tržište kratkih videozapisa, i stoga smo pokrenuli taj proizvod”, izjavio je Ankush Sachdeva, suosnivač i izvršni direktor Share Chata, za CNBC-u, u ponedjeljak.

“Još uvijek vjerujem da postoji velik apetit za aplikacije koje pružaju mogućnost prikazivanja kratkih videozapisa i ako možemo pružiti zaista dobro iskustvo, što u osnovi znači kvalitetna aplikacija s podrškom za AI, postoji veliko tržište koje treba osvojiti”, dodao je.

Moj sada ima više od 80 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, koji u prosjeku svakodnevno provode 34 minute na platformi. Sama Share Chat porasla je “eksponencijalno”, prikupivši do 160 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, u odnosu na 60 milijuna korisnika, od istog razdoblja prošle godine.

Tvrtka je priopćila da je prošlog tjedna prikupila 40 milijuna dolara sredstava serije E od raznih ulagača. Startup, koji je do danas prikupio oko 264 milijuna dolara, također razmišlja o širenju izvan Indije, iako su takvi planovi u ranoj fazi.

“Indija nikada ne bi mogla sanjati o tome da ima domaću platformu društvenih mreža, da nije 2015. godine nastao Share Chat 2015., koji je pokrenuo nemoguće”, rekao je Madhukar Sinha, partner u India Quotientu, jednom od najranijih podržavateljaShare Chata.

Dodao je da je “uspjeh tvrtke dao neizmjernu nadu indijskom startup bratstvu i motivirao poduzetnike, čija je vjera u indijski, internetski ekosustav sada znatno povećana”.

4.5 2
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Max
Member
Max
28 dana prije

Dok i njih ne zabrane.

Zorule
Gost
Zorule
28 dana prije

Taj TikTok je nesto nagluplje sto sam vidio u zivotu, ali klinci ga koriste ko sumanuti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
2
0
()
x