Iranska televizija prikazuje nacionalnu zastavu na zaplijenjenom britanskom brodu (VIDEO)

12 komentara

Iranska državna TV objavila je snimke na kojem je vidljivo kako naftni tanker iz Velike Britanije, Stena Impero, nosi iransku zastavu. Čini se da je brod pristao u luku Bandar Abbas na iranskoj južnoj obali.

Iran je optužio posadu Stena Impero da je ignorirala signal za pomoć,  kojeg su im uputili nakon nesreće. Teheran kaže da je tanker umjesto toga promijenio smjer, ploveći u pogrešnom smjeru.

Allah-Morad Afifipoor, šef luke i pomorske organizacije u južnoj iranskoj provinciji Hormozgan, rekao je kako je nejasno koliko će trajati istraga. Istaknuo je da to ovisi  o suradnji posade i sposobnosti Teherana da dobije relevantnu dokumentaciju.

U subotu, iranska tiskovna agencija ISNA izjavila je kako posada, koja se sastoji od 18 Indijaca, trojice Rusa, te državljana Latvije i Filipina, ostaje na brodu i može biti podvrgnuta “tehničkom ispitivanju”.

Ujedinjeno Kraljevstvo, u pismu upućenom Vijeću sigurnosti UN-a, osporava iransku mornaricu, rekavši da je Stena Impero uhvaćena u teritorijalnom vodama Omana i da nije učinila ništa loše.

Britanska fregata HMS Montrose je nedavno savjetovala Stenu Impero da se suprotstavi zahtjevima Irana. “Budući da provodite tranzitni prolaz u priznatom međunarodnom tjesnacu, prema međunarodnom pravu vaš prolaz ne smije biti narušen ni ometen “, javio je Montrose tankeru, a Iranci su rekli da ne žele “izazivati” i da su morali pregledati plovilo iz “sigurnosnih razloga”.

Iranska zastavaStena Imperotanker
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
4 godine prije

Odličan smisao za humor! 👍 Iranska zastava na zapljenjenom britanskom brodu… toga se ne bi sjetila ni ekipa iz Crne Guje 🙂

Stjepan Vujec
4 godine prije

Mislim da ovi iz Alan Forda su pametniji.

Logicno.com/Vijesti
4 godine prije

Kakvo ismijavanje Kraljevske mornarice. Hahahahahahahaha.

samo tako
4 godine prije

Glavno da je UK u pismu upučenom VS UN-a transparentno i istinito , do u detalje opisala dezorijentaciju iranske vojske, koja je zapravo bila u teritorijalnim vodama Omana. Izgubiše se sirote u modrim prostranstvima.

moša
4 godine prije

a kralijica šalje “defanzivnu” atomsku podmornicu …možda da se dignu u zrak s njom

Mile
4 godine prije

Kako se nisu toga pravila sjetili kad su krali iranski tanker u mediteranu?

Kaj ti
4 godine prije

Uf kako pisaju ovi perzijanci otocki bagri po glavi. Neznaju ni sta ce dalje da prave

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI