Južnokorejski lider šokiran zbog tajne dostave dodatnih američkih sustava THAAD u zemlju

Predsjednik Južne Koreje - Moon Jae-in
5 komentara

Novi predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in je rekao kako je iznimno šokiran da su četiri dodatna bacača američkog proturaketnog sustava THAAD u zemlju došla bez njegova znanja i zatražio je istragu o incidentu.

Novoizabrani predsjednik Južne Koreje, Moon Jae-in, koji je prilično hladno dočekao prijevremeno raspoređivanje američkih sustava THAAD i rekao kako nitko nije donio službenu odluku da se oni rasporede u zemlji, sada je zatražio istragu zašto nije bio obaviješten o prijenosu četiri dodatna lansera proturaketnog sustava THAAD u Južnu Koreju.

Moon Jae-in je rekao da je za isporuke četiri lansera saznao, iako mu vrh Ministarstva obrane zemlje na sastanku ništa nije prijavio u vezi s tim.

Novi predsjednik Južne Koreje je tijekom predizborne kampanje najavio svoju namjeru da revidira ugovor o ustupanju teritorija zemlje za sustave THAAD, a sada je rekao da je izuzetno šokiran tajnim dolaskom dodatnih jedinica.

Moon Jae-in još uvijek radi sa starim kabinetom bivše predsjednice Park Geuna-hye, jer novi ministri još nisu potvrđeni.

Podsjetimo, Moon Jae-in je pobijedio na prijevremenim predsjedničkim izborima 9. svibnja ove godine, nakon što je njegova prethodnica, Park Geuna-hye, opozvana zbog korupcijskog skandala.

Novi predsjednik se zalaže za dijalog sa Sjevernom Korejom, kao i za preispitivanje odluke o raspoređivanju američkog proturaketnog obrambenog sustava THAAD, “koji nepotrebno truje odnose s Kinom”.

Moon Jae-insokthaad
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Folklor. Bilo kakvu toboznju istragu prekriti ce ogromni val histerije i straha od sjevernokorejske invazije, tako da se za nju cuje koliko i prdac misa dok pusu monsuni.

rodoljub
6 godine prije

Ameri su izjavili da oni sve rade transparentno. Vic sa gorkim ukusom .

Antonio
6 godine prije

Oh, siroti pretsednik… pa on je tek sada doznao da J. Koreja nije neovisna drzava.
Ali bravo za njega sto ce pokrenuti istragu.
Samo znamo unapred ishod toga – uputice opomenu do Vasington da se to vise ne ponovi ovaj mesec Iduci mesec… opet ce ih opomenuti.

subaru
6 godine prije

Južno korejci ni ne shvačaju zašto su im kreditima dozvolil da se uzdignu, kad na kraju skuže kolika je cijena tog “uspjeha” plakat će za vremenima kad su okopavali vrtove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI