Kurdski general poručio Washigntonu: „Ili nas štitite ili idite da dođu Rusi“

Mazloum Kobani Abd
66 komentara

General Mazloum Kobani Abdi, glavni zapovjednik većinski kurdskih Sirijskih demokratskih snaga nije birao riječi tijekom sastanka s Williamom Roebuckom, zamjenikom specijalnog izaslanika pri američkoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a, javlja CNN.

„Vi ste nas napustili”, rekao je Mazloum, misleći na odluku predsjednika Trumpa da povuče američke trupe iz sjeverne Sirije, čime je Turskoj dao zeleno svjetlo za napad na položaje YPG milicija.

“Odlazite i ostavljate nas da nas pokolju”, rekao je general Mazloum Kobani Abdi američkom predstavniku Williamu Roebucku.

Unutarnje očitovanje američke vlade, koje je dobio CNN, također je otkrilo da je general Mazloum rekao Roebucku da je razmotrio dobivanje potpore druge strane sile umjesto SAD-a.

“Već dva dana se suzdržavam od izlaska pred medije, ali sada kažem da nas je Amerika napustila i da bih volio da se povuče iz naših područja, tako da mogu pozvati Rusiju i režimsko zrakoplovstvo da preuzmu ovaj zračni prostor“, rekao je Mazloum.

“Ili zaustavite ovo bombardiranje našeg naroda odmah ili se maknite u stranu kako bismo mogli pustiti Ruse”, rekao je Mazloum zamjeniku specijalnog izaslanika pri američkoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a Williamu Roebucku.

Roebuck je, kako se izvještava, tada predložio Mazloumu da ne donosi nikakve “neposredne odluke”, već je tražio da mu da vremena da on prenese poruku State Departmentu, prenosi CNN.

CNN 

Američka vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

nema šansi, izrahell im to neče nikad dopustiti. Kurdistan ili smrt.

Nema
4 godine prije

da sam na ruskom mjestu ili asadovom prst bih u uho stavio da ne slusam ovog idiota, nek ih turci pomlate i nek ispregoavaraju da se arapi nasele na sjeverni dio sirije ali pod upravom sirije…
kurdi jedva docekali da se ko “otcjepe”
i opet ako bude neka prilika isto ce uraditi

Hogar
4 godine prije

Da dođu Rusi da vas brane? Zašto? Iz kojih bi to razloga Rusi uradili za američke kučke koje ste svih ovih godina bili?
Molite se da se Asad smiluje da vas brani (makar preko volje) da održi jedinstvo Sirije, inače ste nadrljali.

Da sam ja na Putinovom mestu, rekao bih vam da se obratite Asadu, da mu popu*e ako treba, ako hoćete da preživite.
Izvinite za vulgarnosti, nije mi običaj da se ovako izražavam, ali ovakvu gomilu izdajica, licemera i preletača u životu nisam video.

Shvatam ja da oni hoće nezavisni Kurdistan, ali su u čak i u slabom Iraku, i mnogo jačem Iranu već ispaljeni, Uveren sam da ni u Siriji neće proći ništa bolje.

zgvaca
4 godine prije

Kurdi su najglupji narod na ovoj kugli i pravo je cudo kako su sa takvin glupin rukovodstvon uopce opstali? Trazi Amerikanac da mu Kurdi daju vrimena da obavjesti State Departmend. Sad ce on polako postanskon kocijon do Francuske pa nakon sta se tamo odmori uzet jedan jedranjak do Washingtona. Pa ce onda prenit poruku Trumpu. Onda ce Trump njemu dat poruku za ovog kretena i dok ona dodje vidit cemo sta je jos Kurdima ostalo.

igi
4 godine prije

…dok ovaj prenese poruku kurdi kao vojno politički entitet će nestati s mape:…zahebana je ta karma…jučer armenci a danas kurdi.

AJeTo
4 godine prije

Budite face, ispisite istoriju na nacin da nijedan amerski vojnik ziv ne napusti teritorij na kojem su pasli vasi djedovi. Mozda vas netko shvati ozbiljno…

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Što kažu Bosanci, maho ti ne maho, ja na to mislim……. P.S. Vodstvo jednog naroda, traži rješenje jedne od najtežih situacija u svojoj novijoj povijesti u kontaktima sa ”zamjenikom specijalnog izaslanika…….”??? Koji od njih, dok im turske granate padaju po glavi, traži ”vremena da on prenese poruku State Departmentu”…… Uz sve razumijevanje koje čovjek može imati za njihovu težnju za vlastitom državom, od svih igrača oni imaju najlošije karte…. I nikako da to shvate. Amerikanci su i njih, ne po prvi put, uspjeli upregnuti kao ”mule”, korisne budale…. i sad su tu gdje su. Ako je razumljivo da su se na početku rata u Siriji priklonili Amerikancima, dok su glavosječe trijumfirali na svim stranama i širili se kao plima, dok se središnja sirijska vlast grčevito borila da se održi na površini, nije razumljivo kako nisu shvatili i procijenili u kojem smjeru stvari idu ulaskom Irana, a osobito angažmanom Rusije. I… Čitaj više »

Tomi
4 godine prije

Nece vam ga rusi dolazit pored turskog toka, s400 i mogucih su57 vas da brane koji ste jih vec odbili mozda bi Saa al nece ni oni. Ovo je bas kruta situacija koji su ovo vjecni nesrecnici sad ce asad sacekat da jih turci satru kurde pa kad se povuku posle mirno uči u severo vzhod gdje je glavna nafta. Jer inace bi moro sam da se zajevava njima

Koba
4 godine prije

Lavrov je, po samom početku, službeno blagoslovio tursku intrvenciju nazvavši je legimnom. Jasno dogovor je pao. Ovo povlačenje amerike ne mora biti ludorija jednog čovjeka, ono opet miješa karte u regionu. Svidilo se to nekom ili ne američke snage s Kurdima su bile faktor stabilnosti. Oni su “izmirili” Turke, Ruse i Irance, sad će se situacija promijeniti. Sad kad su sami taj, nazovi, dogoveni mir između ovih strana neće još dugo živjeti.

Tbilisi
4 godine prije

Kurdi će imati državu, htjeli vi to ili ne! Kad tad, a pomoći će Izrael. Sad pišite što vas volja. 🙂

Slovenac
4 godine prije

Mislim da je tu dogovoreno izmed turaka i rusa,turci se rese kurda asad upada u prazan prostor a kurdi e oni su najebali ako ispale metak po asadovi armiji dosta su se.zajebavali doslo vreme za naplatu racuna

burt
4 godine prije

opet iluzije, poluinformacije i glasine, Assad Kurdima ništa nije ponudio ništa niti će SAA ratovati protiv turske vojske, radi se unaprijed donesenom političkom dogovoru o tzv. sigurnosnoj turskoj zoni 30 km od turske granice i o novom unutrašnjem federalnom uređenju i ne mogu SDF držati 30% Sirije ali mogu 20% i to je kurdsko-arapskim milicijiama dovoljan prostor za vojno-političku vlast a i puno više od 0% koliko im nudi Assad, Kurdi su odbili napustiti taj prostor i pružaju otpor jer hoće iz strateških razloga što duže držati odstupnicu prema turskoj granici tako da su turski prodori još na lokalnoj razini i većinu od 500 km tursko-sirijske granice istočno od Eufrata još uvijek drže SDF i YPG a i priče da je Trump dao turskoj strani samo sedam dana da zauzmu taj prostor su dezinformacije jer je za osvajanje toga prostora potrebno još dosta vremena

Генерал Платов
4 godine prije

nek kurdi zad zajebu njih i udru na irance pa će ih opet morat opet angažirat

Amater
4 godine prije

Kurdi su lakovjerni! Nisu predvidjeli da će ih USA napustiti zbog Turske. Sada će biti teško mijenjati strateške partnere jer su se okolnosti promijenile!

Borac2
4 godine prije

Pravo ime, Mazloum. Neka takav i ostane.

Majk Majers
4 godine prije

Aha, došla maca na vratašca

nessy
4 godine prije

Kurdski general porucio Trumpu “il’ se bori, il’ tamburu kupi”. Ili posalji El Presidente Skoru.

dopizdilomi
4 godine prije

Hahahaha sada su i Rusi dobri.

nessy
4 godine prije

Sad ce se Kuri sjetiti, da su oni i Rusi odavno, braca po Marxovom ucenju i da bi bilo fino, da ih Rusi zastite, ako nista, ono iz solidarnosti u sirenju svjetske revolucije seljaka i proletera. Pa tko moze takvu molbu odbiti? I jos trebaju dodati, mi smo uvijek bili uz vas, ovo sa Amerima, to smo samo folirali, da dobijemo na vremenu, i naravno da vam se pridruzimo, vi, Rusi, ste nasa braca!

Klaudija
4 godine prije

Baš neki mazlum. On će nekoga istjerati ili pustiti u Siriju? Protiv ISILa su najviše dali kad su bili ugroženi a ništa ne bi uradili bez USA. Nikome nije palo u oči kako su brzo od Raqqe došli skoro do Al Bukamala. NATO ne bi za toliko vremena prebacio trupe a kamoli se borio s nekim. Sve su to pijuni američki i kad treba da pobjeđuju pobjeđivat će a kad treba da ginu ginut će. Nažalost puno se interesa lomi u Siriji i zato sve traje ovoliko dugo. Amerika i EU šuruju sa svakom vrstom zločinaca samo da postignu svoje ciljeve i okoriste se. Sad su malo počeli jedni drugima da se zamjeraju pa bi moglo još svašta da bude. Assadu i Putinu se nema šta zamjeriti. Šta misle Kurdi da dođu SAA i Rusi da se bore s Turcima a poslije da se vrate na početne pozicije? Da im… Čitaj više »

poydfvubadfsbviasdifvdsvoiuztrfdgcfhjgk
4 godine prije

Assade što ti uradi otac, što ove primi kad su ih turkeše ganjali……………..primio je guju u njedra……..

tihobl
4 godine prije

Jeste idiot. Ali zanimljivo je da i takvi govore amerima “van iz kafane, sad mi stizu gosti”. Koliko su pale SAD da ih i kurdi izbacuju. Koja blamaza.

Laki Topalović
4 godine prije

Rusi i SAA ulaze u Manbij i idu kroz “kurdksi teritorij do Jarabulusa i turske granice, Druga grupa je pred ulaskom u Tal Afar, a treća iz Bukamala gore u Omar polja i dio uz iračku granicu. Nešto se dogodilo, a da mi ne znamo

Max
4 godine prije

Prečesto mijenjaju strane kao i sve prodane duše.

DCE
4 godine prije

Units of the Syrian Arab Armed are marching North to defend the Syrian people in Manbij and Ain al-Arab from the Turkish invasion. This move comes after the regional commanders of the militias in these two towns had agreed to the Syrian command’s terms (Previously mentioned in a post). SyAAF and SyAAD will not hesitate to deal with any aerial threats in these regions, but more on that when appropriate. We urge all sides not to test the Syrian Military’s commitment to protect its territories. We have reports indicating that more towns and cities in Northeastern Syria have reached out to the Syrian government and agreements are being discussed, but so far, the only two regions are Manbij and Ain al-Arab. We are hoping more local commanders of the so-called “SDF” realize that while their political leaders are safe in 5 stars hotels outside of the battlefield, no one will… Čitaj više »

Šule
4 godine prije

Kad Rusi nesmiju pomoći kurdima pomoći ce Izrael sigurno..kurdi će prepustit naftna područija koja kontroliraju a Izraelci će uskoro zračnim napadima probat potisnuti Turke izvan tih područija.Ako slučajno Turci obore koji avion Izraela evo nama USA u ratu.A Putin neka hoda po šumi i skuplja selfije.

Arapska liga
4 godine prije

Ne rusi … rusi idite u rusiju

Jack
4 godine prije

Može Amerika imati naj bolje avione, nuklearnu trijadu, snažnu mornaricu sa 20 nosača aviona, ali sve je to uzalud, dok joj je na čelu ovakav nesposobnjaković i obični halbidiot, kakav je Donald Tramp. Osim što je do kraja nesposoban usto je i do srži pokvaren i stvarno mi nije jasno, kako ga senatori i kongresmeni još mogu trpjeti na tom mjestu. On je Amerima do sada zabio mnoštvo autogolova i ako bi kojim slučajem bio ponovo izabran za predsjednika SAD slijedeće godine, Ameri su gotovi.
Ima jedna poslovica na tu temu: Više vrijedi stado ovaca, koje predvodi lav, negoli krdo lavova koje vodi ovca!!

stripan
4 godine prije

SAA ulazi u tampon zonu između Turskih i Siriskih Kurda, Erdogan priznaje Siriski teritorijalni integritet rat se ubrzano privodi kraju, u planu je novi ustav i sve strane vojske odlaze kući.
Golan ostaje za UN .
The End ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI