fbpx

Kurdski general poručio Washigntonu: „Ili nas štitite ili idite da dođu Rusi“

Mazloum Kobani Abd

General Mazloum Kobani Abdi, glavni zapovjednik većinski kurdskih Sirijskih demokratskih snaga nije birao riječi tijekom sastanka s Williamom Roebuckom, zamjenikom specijalnog izaslanika pri američkoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a, javlja CNN.

„Vi ste nas napustili”, rekao je Mazloum, misleći na odluku predsjednika Trumpa da povuče američke trupe iz sjeverne Sirije, čime je Turskoj dao zeleno svjetlo za napad na položaje YPG milicija.

“Odlazite i ostavljate nas da nas pokolju”, rekao je general Mazloum Kobani Abdi američkom predstavniku Williamu Roebucku.

Unutarnje očitovanje američke vlade, koje je dobio CNN, također je otkrilo da je general Mazloum rekao Roebucku da je razmotrio dobivanje potpore druge strane sile umjesto SAD-a.

“Već dva dana se suzdržavam od izlaska pred medije, ali sada kažem da nas je Amerika napustila i da bih volio da se povuče iz naših područja, tako da mogu pozvati Rusiju i režimsko zrakoplovstvo da preuzmu ovaj zračni prostor“, rekao je Mazloum.

“Ili zaustavite ovo bombardiranje našeg naroda odmah ili se maknite u stranu kako bismo mogli pustiti Ruse”, rekao je Mazloum zamjeniku specijalnog izaslanika pri američkoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a Williamu Roebucku.

Roebuck je, kako se izvještava, tada predložio Mazloumu da ne donosi nikakve “neposredne odluke”, već je tražio da mu da vremena da on prenese poruku State Departmentu, prenosi CNN.

CNN 

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

nema šansi, izrahell im to neče nikad dopustiti. Kurdistan ili smrt.

Nema
Gost
Nema
1 godina prije

da sam na ruskom mjestu ili asadovom prst bih u uho stavio da ne slusam ovog idiota, nek ih turci pomlate i nek ispregoavaraju da se arapi nasele na sjeverni dio sirije ali pod upravom sirije…
kurdi jedva docekali da se ko “otcjepe”
i opet ako bude neka prilika isto ce uraditi

Tra tra tra
Gost
Tra tra tra
1 godina prije
Reply to  Nema

A joj, pod upravom Sirije…ajme majko, pa zar ne vidite da USA želi upravu Turske,a ne Sirije.

Nema
Gost
Nema
1 godina prije
Reply to  Tra tra tra

pa treba se boriti i ne dati im…

Tomi
Gost
Tomi
1 godina prije
Reply to  Tra tra tra

Pa to uopste nije tacno, to nit turci nece, njima je samo bitno da vojasko zlome kurde, pa turska jedva sama sobom upravlja gdje ce jos sa ovim divljacima pa nece asad u takvoj situaciji turskoj preda naftom najbogati deo sirije 😉

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije

Da dođu Rusi da vas brane? Zašto? Iz kojih bi to razloga Rusi uradili za američke kučke koje ste svih ovih godina bili?
Molite se da se Asad smiluje da vas brani (makar preko volje) da održi jedinstvo Sirije, inače ste nadrljali.

Da sam ja na Putinovom mestu, rekao bih vam da se obratite Asadu, da mu popu*e ako treba, ako hoćete da preživite.
Izvinite za vulgarnosti, nije mi običaj da se ovako izražavam, ali ovakvu gomilu izdajica, licemera i preletača u životu nisam video.

Shvatam ja da oni hoće nezavisni Kurdistan, ali su u čak i u slabom Iraku, i mnogo jačem Iranu već ispaljeni, Uveren sam da ni u Siriji neće proći ništa bolje.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  Hogar

Hogar; a što je to Assad nego Putinova kujica!!! Što ne krene Idlib oslobodit ako smije od Putina, jedino Kurdi su pružali otpor ISIL-u, a Assad je imao manje od 10% teritorija pod svojom kontrolom kad su Rusi počeli zračne napade a Kurdi pješadijom gamad tamanili a di su Assadovi borci bili svi u bježaniji, veliki borci i elitne postrojbe ne mogu Idlib osloboditi ni sa Rusima ni sami a već koliko ja pratim već je najavljena 10. ofenziva oslobađanja Idliba a oni sa Rusima i elitnim Tigrovima 2. sela oslobodili!!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Mile

kad netko ne razumije materiju, ne bi trebalo da otvara usta. Assad ne može preko noći osloboditi Idlib od isil-a, kojeg od početka podupiru i naoružavaju nato, ksa i izrahell, i zato je pudlica?? I usput zanemarimo da Siriju bombarduje i raketira Usa i Izrahell cijelo vrijeme dok se bore, jeli tako. Ajde šuti i ne sramoti se više.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  Ivo

IVo; a koju ti to materiju poznaješ? U Idlibu nema ISIS-a nego turski teroristi a teritrorij koji turci sada napadaju Kurdi su očistili od ISIS-a; još za tvoju informaciju svaki napad Izraela na Siriju je javljen Rusima da se sklone da ne bi nastradali a zašto Putin to ne javi Assadu i Irancima sam zaključi kad tako dobro poznaješ materiju!

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Mile

Mile, politika i politikantstvo su različite stvari. Zato se ostavi te priče o kujici i nemoj da se uzbudjuješ. Putin je ozbiljan političar. Kada treba da bude pragmatičan, on to bude, realan je u svemu i ne ide glavom kroz zid. Idlib bi mogao pasti za tri dana kada bi Rusi radili ono što su Amerikanci radili sa Mosulom – sravnili ga sa zemljom i ubili nebrojene civile. Putin ne želi tako da radi, iako su civilne žrtve nekada neizbežne, pa se svode na najmanju moguću meru. Politika je za ozbiljne, pametne i iskusne ljude. Ostavi se politike.

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  eks

eks; vremenska razlika me buca ali ti da pišeš o Putinovoj pragmatičnosti? Lik je dnevno bombardirao Grozni koliko je tzv. JNA u cijeloj opsadi Vukovara sasula artiljerije u 3. mjeseca on je to dnevno radio u Groznom!!! Saberi se i malo informiraj se imaš internet i sve samo nađi što te zanima!

istina boli
Gost
istina boli
1 godina prije
Reply to  Mile

Joj Mile okani se sljive…..lalala
Bas si nadrobio gluposti, bolje se drzi flase i nastavi dalje. Svi ovdje znamo kako je tekla problematika u Siriji. O raznim kuckama mozemo pricati danima.

zgvaca
Gost
zgvaca
1 godina prije

Kurdi su najglupji narod na ovoj kugli i pravo je cudo kako su sa takvin glupin rukovodstvon uopce opstali? Trazi Amerikanac da mu Kurdi daju vrimena da obavjesti State Departmend. Sad ce on polako postanskon kocijon do Francuske pa nakon sta se tamo odmori uzet jedan jedranjak do Washingtona. Pa ce onda prenit poruku Trumpu. Onda ce Trump njemu dat poruku za ovog kretena i dok ona dodje vidit cemo sta je jos Kurdima ostalo.

igi
Gost
igi
1 godina prije

…dok ovaj prenese poruku kurdi kao vojno politički entitet će nestati s mape:…zahebana je ta karma…jučer armenci a danas kurdi.

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Budite face, ispisite istoriju na nacin da nijedan amerski vojnik ziv ne napusti teritorij na kojem su pasli vasi djedovi. Mozda vas netko shvati ozbiljno…

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Što kažu Bosanci, maho ti ne maho, ja na to mislim…….
P.S.
Vodstvo jednog naroda, traži rješenje jedne od najtežih situacija u svojoj novijoj povijesti u kontaktima sa ”zamjenikom specijalnog izaslanika…….”??? Koji od njih, dok im turske granate padaju po glavi, traži ”vremena da on prenese poruku State Departmentu”……
Uz sve razumijevanje koje čovjek može imati za njihovu težnju za vlastitom državom, od svih igrača oni imaju najlošije karte…. I nikako da to shvate. Amerikanci su i njih, ne po prvi put, uspjeli upregnuti kao ”mule”, korisne budale…. i sad su tu gdje su. Ako je razumljivo da su se na početku rata u Siriji priklonili Amerikancima, dok su glavosječe trijumfirali na svim stranama i širili se kao plima, dok se središnja sirijska vlast grčevito borila da se održi na površini, nije razumljivo kako nisu shvatili i procijenili u kojem smjeru stvari idu ulaskom Irana, a osobito angažmanom Rusije. I shodno tome mijenjali svoju političku poziciju prema Damasku, s kojim će, htjeli ili ne, kad – tad morati rješavati svoj položaj. Jer osim Sirije, oni nemaju rezervnu domovinu….
Lagodnije im je bilo biti uljuškan u oblatnu američkih obećnja (a najvjerojatnije i ostvarenja nekih osobnih interesa)……… nego trezveno procjeniti realan odnos snaga u jednom od najvažnijih trenutaka u povijesti tog naroda. A maksimum koji mogu postići je nekakav oblik autonomije unutar cjelovite sirijske države. Obim i sadržaj te autonomije bi bilo mnogo lakše dogovoriti da su bili okrenuti Damasku u njegovim kriznim trenutcima. Jer bi Asad za to sigurno bio zahvalan i to iskazao u pregovorima oko položaja Kurda u Siriji……
Ovako, pred Kurdima je vrlo težak period, ispunjen žrtvama, sa neizvjesnim krajnjim ishodom……

Tomi
Gost
Tomi
1 godina prije

Nece vam ga rusi dolazit pored turskog toka, s400 i mogucih su57 vas da brane koji ste jih vec odbili mozda bi Saa al nece ni oni. Ovo je bas kruta situacija koji su ovo vjecni nesrecnici sad ce asad sacekat da jih turci satru kurde pa kad se povuku posle mirno uči u severo vzhod gdje je glavna nafta. Jer inace bi moro sam da se zajevava njima

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  Tomi

Si siguran da će se Turci povuć? Sa polja nafte koja im mogu održavat ISIL gamad?

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

Erdogan će, kako mu Putin naredi.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

Obecali su irancima pred pocetak kampanje. A sultan nije u situaciju da se zamjera jos irancima, rusima i sirijcima. Opet bi pao na nula prijatelja, a ko bi mu dojavio sledeci puc.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije

Lavrov je, po samom početku, službeno blagoslovio tursku intrvenciju nazvavši je legimnom. Jasno dogovor je pao. Ovo povlačenje amerike ne mora biti ludorija jednog čovjeka, ono opet miješa karte u regionu. Svidilo se to nekom ili ne američke snage s Kurdima su bile faktor stabilnosti. Oni su “izmirili” Turke, Ruse i Irance, sad će se situacija promijeniti. Sad kad su sami taj, nazovi, dogoveni mir između ovih strana neće još dugo živjeti.

Filip
Gost
Filip
1 godina prije
Reply to  Koba

Agresija jedne države na drugu ne može biti legitimna. Kurdi su unutarnje pitanje Sirije. Radi se vjerojatno o trgovini tj. prepuštanju Idliba, te federalizaciji Sirije.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Filip

Može. Kad ne kontroliš svoju teritoriji koja graniči s drugom državom, a istoj s s tog teritorija prijeti ugroza ona ima pravo intervenirati. O trgovini se radi, to je sigurno, i to između Rusa i Turaka. Turcima ovo treba sa više aspekata, a i Rusima će dobro doći što financijski (kupovina oružja), što zbog nemogućnosti kontrole nad tolikim područjem i smanjenja uticaja Irana. Toliko o suverenosti vlasti iz Damaska i sličnim floskulama, u Siriji i o Siriji se najmanje pita Damask.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Koba

otkrio si toplu vodu.

Bezimeni
Gost
Bezimeni
1 godina prije
Reply to  Koba

Jednoga dana ce shvatiti da im je Trump spasio i glavu i obraz,

Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Kurdi će imati državu, htjeli vi to ili ne! Kad tad, a pomoći će Izrael. Sad pišite što vas volja. 🙂

Ferdo
Gost
Ferdo
1 godina prije
Reply to  Tbilisi

Mozda će Kurdi imati drzavu ali Izraela tad neće biti garant

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Tbilisi

Izrahell i sad pomaže, ali im nešto ne ide. Pazi samo da ne bude ni njih uskoro.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Tbilisi

Imace, naravo da ce imati, ali u Minhenu.

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
1 godina prije
Reply to  Tbilisi

Dodatna im.je sreca da imaju tebe

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Mislim da je tu dogovoreno izmed turaka i rusa,turci se rese kurda asad upada u prazan prostor a kurdi e oni su najebali ako ispale metak po asadovi armiji dosta su se.zajebavali doslo vreme za naplatu racuna

burt
Gost
burt
1 godina prije

opet iluzije, poluinformacije i glasine, Assad Kurdima ništa nije ponudio ništa niti će SAA ratovati protiv turske vojske, radi se unaprijed donesenom političkom dogovoru o tzv. sigurnosnoj turskoj zoni 30 km od turske granice i o novom unutrašnjem federalnom uređenju i ne mogu SDF držati 30% Sirije ali mogu 20% i to je kurdsko-arapskim milicijiama dovoljan prostor za vojno-političku vlast a i puno više od 0% koliko im nudi Assad, Kurdi su odbili napustiti taj prostor i pružaju otpor jer hoće iz strateških razloga što duže držati odstupnicu prema turskoj granici tako da su turski prodori još na lokalnoj razini i većinu od 500 km tursko-sirijske granice istočno od Eufrata još uvijek drže SDF i YPG a i priče da je Trump dao turskoj strani samo sedam dana da zauzmu taj prostor su dezinformacije jer je za osvajanje toga prostora potrebno još dosta vremena

Balkanska prčija
Gost
Balkanska prčija
1 godina prije
Reply to  burt

Eto …. najrealniji komentar na ovu temu, ali neeee čekaj … pa to je BURT napisao … onda ipak minus !

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  burt

Šta god si ikad napisa da će bit, dogodilo se suprotno. Garantiran ti da će kurdima Asad ponudit zaštitu nakon šta kurdi pristanu na Asadove (ruske) uvjete. Pregovori su već počeli, siguran san

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  burt

Po najnovijim izvještajima, SAA u slijedećih 48 sati ulazi u Manbij i Kobani da preuzme kontrolu od kurda. Kako se to uklapa u tvoje teorije, generale? Opet neke izdaje ili…?!?

burt
Gost
burt
1 godina prije
Reply to  Ivo

opet si nasjeo na nečiju propagandu i poluistine, borbe za tursku sigurnosnu zonu su tek u početnoj fazi tako da Kurdi još drže većinu te zone, niti je Trump dao Erdoganu sedam dana da završi posao niti ulaze Rusi ili SAA u taj dio Sirije, politički dogovor je već postignut prije idlibske operacije o podjeli Sirije i Idliba, nema više unitarne Sirije i u tijeku je federalizacija Sirije i zato svaka od strana hoće imati što veći teritorij

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  burt

Haha, evo krenilo-Asad šalje vojsku na sjever. Bravo Burte 😁

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Majk Majers

Uvijek promasi kao sto kazes. Dobor je da nikad nije napisao nesto pohvalno o rusima ili sirijcima.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije
Reply to  burt

Da, i Damasku će pripasti najmanje teritorija…

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs
1 godina prije
Reply to  burt

Zasto u ludarama daju mobilne telefone pacijentima da se igraju…

Генерал Платов
Gost
Генерал Платов
1 godina prije

nek kurdi zad zajebu njih i udru na irance pa će ih opet morat opet angažirat

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke
1 godina prije

Kako li tek pričaju podoficiri u Vašoj vojsci generale.

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Kurdi su lakovjerni! Nisu predvidjeli da će ih USA napustiti zbog Turske. Sada će biti teško mijenjati strateške partnere jer su se okolnosti promijenile!

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije

Pravo ime, Mazloum. Neka takav i ostane.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Aha, došla maca na vratašca

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Kurdski general porucio Trumpu “il’ se bori, il’ tamburu kupi”. Ili posalji El Presidente Skoru.

dopizdilomi
Gost
dopizdilomi
1 godina prije

Hahahaha sada su i Rusi dobri.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Sad ce se Kuri sjetiti, da su oni i Rusi odavno, braca po Marxovom ucenju i da bi bilo fino, da ih Rusi zastite, ako nista, ono iz solidarnosti u sirenju svjetske revolucije seljaka i proletera. Pa tko moze takvu molbu odbiti? I jos trebaju dodati, mi smo uvijek bili uz vas, ovo sa Amerima, to smo samo folirali, da dobijemo na vremenu, i naravno da vam se pridruzimo, vi, Rusi, ste nasa braca!

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije
Reply to  nessy

I nismo s njima ni u Normandiji bili…

Klaudija
Gost
Klaudija
1 godina prije

Baš neki mazlum. On će nekoga istjerati ili pustiti u Siriju? Protiv ISILa su najviše dali kad su bili ugroženi a ništa ne bi uradili bez USA. Nikome nije palo u oči kako su brzo od Raqqe došli skoro do Al Bukamala. NATO ne bi za toliko vremena prebacio trupe a kamoli se borio s nekim. Sve su to pijuni američki i kad treba da pobjeđuju pobjeđivat će a kad treba da ginu ginut će.
Nažalost puno se interesa lomi u Siriji i zato sve traje ovoliko dugo. Amerika i EU šuruju sa svakom vrstom zločinaca samo da postignu svoje ciljeve i okoriste se. Sad su malo počeli jedni drugima da se zamjeraju pa bi moglo još svašta da bude. Assadu i Putinu se nema šta zamjeriti. Šta misle Kurdi da dođu SAA i Rusi da se bore s Turcima a poslije da se vrate na početne pozicije? Da im prave i brane Kurdistan?
Koliko sam ih u početku žalio sad mislim da su među 3 najveće ljige na svijetu.

pepek
Gost
pepek
1 godina prije
Reply to  Klaudija

A ko su ostale 2

Crni Scenarij
Gost
Crni Scenarij
1 godina prije
Reply to  pepek

Pa amerikanac, bosanac i srbin!

poydfvubadfsbviasdifvdsvoiuztrfdgcfhjgk
Gost
poydfvubadfsbviasdifvdsvoiuztrfdgcfhjgk
1 godina prije

Assade što ti uradi otac, što ove primi kad su ih turkeše ganjali……………..primio je guju u njedra……..

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Jeste idiot. Ali zanimljivo je da i takvi govore amerima “van iz kafane, sad mi stizu gosti”. Koliko su pale SAD da ih i kurdi izbacuju. Koja blamaza.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Rusi i SAA ulaze u Manbij i idu kroz “kurdksi teritorij do Jarabulusa i turske granice, Druga grupa je pred ulaskom u Tal Afar, a treća iz Bukamala gore u Omar polja i dio uz iračku granicu. Nešto se dogodilo, a da mi ne znamo

Max
Member
Max
1 godina prije

Prečesto mijenjaju strane kao i sve prodane duše.

DCE
Gost
DCE
1 godina prije

Units of the Syrian Arab Armed are marching North to defend the Syrian people in Manbij and Ain al-Arab from the Turkish invasion.

This move comes after the regional commanders of the militias in these two towns had agreed to the Syrian command’s terms (Previously mentioned in a post).

SyAAF and SyAAD will not hesitate to deal with any aerial threats in these regions, but more on that when appropriate. We urge all sides not to test the Syrian Military’s commitment to protect its territories.

We have reports indicating that more towns and cities in Northeastern Syria have reached out to the Syrian government and agreements are being discussed, but so far, the only two regions are Manbij and Ain al-Arab.

We are hoping more local commanders of the so-called “SDF” realize that while their political leaders are safe in 5 stars hotels outside of the battlefield, no one will protect the Syrian people of all backgrounds and origins allover Syria except the Syrian Military and the Syrian government, and come to terms.

Syrian Arab Army

Šule
Gost
Šule
1 godina prije

Kad Rusi nesmiju pomoći kurdima pomoći ce Izrael sigurno..kurdi će prepustit naftna područija koja kontroliraju a Izraelci će uskoro zračnim napadima probat potisnuti Turke izvan tih područija.Ako slučajno Turci obore koji avion Izraela evo nama USA u ratu.A Putin neka hoda po šumi i skuplja selfije.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Šule

@šule
Upravo si propustio zračnu bitku Izrael -Turska na CNN-u. Na S-I Sirije 😆😆

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Šule

šulenberg, zakasnio si. SAA i Rusija izlaze upravo na tursku granicu dok ti trkeljaš. Tvoji su popušili, slijedeća stanica – Golan.

Arapska liga
Gost
Arapska liga
1 godina prije

Ne rusi … rusi idite u rusiju

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Može Amerika imati naj bolje avione, nuklearnu trijadu, snažnu mornaricu sa 20 nosača aviona, ali sve je to uzalud, dok joj je na čelu ovakav nesposobnjaković i obični halbidiot, kakav je Donald Tramp. Osim što je do kraja nesposoban usto je i do srži pokvaren i stvarno mi nije jasno, kako ga senatori i kongresmeni još mogu trpjeti na tom mjestu. On je Amerima do sada zabio mnoštvo autogolova i ako bi kojim slučajem bio ponovo izabran za predsjednika SAD slijedeće godine, Ameri su gotovi.
Ima jedna poslovica na tu temu: Više vrijedi stado ovaca, koje predvodi lav, negoli krdo lavova koje vodi ovca!!

stripan
Gost
stripan
1 godina prije

SAA ulazi u tampon zonu između Turskih i Siriskih Kurda, Erdogan priznaje Siriski teritorijalni integritet rat se ubrzano privodi kraju, u planu je novi ustav i sve strane vojske odlaze kući.
Golan ostaje za UN .
The End ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik