Marine Le Pen: „Britanski izlazak iz EU označio je početak nove Europe neovisnih država“

Brexit Westminster
41 komentar

Britanski izlazak iz EU, koji se službeno dogodio u noći 1. veljače, udario je temelje Europi neovisnih država. Ovim je riječima izlazak Velike Britanije iz Europske unije 1.veljače komentirala čelnica francuske stranke “Nacionalno okupljanje” Marine Le Pen.

“Europska unija ostat će upisana u povijesti kao glasan neuspjeh”, napisala je Marine Le Pen na svom Twitteru.

“Brexit bi trebao označiti početak izgradnje Europskog saveza neovisnih naroda, na kojeg pozivamo i kojeg velika većina Europljana želi”, dodala je Marine Le Pen.

U isto vrijeme se Britancima obratio i francuski predsjednik Emmanuel Macron, izrazivši žaljenje zbog njihovog izlaska iz EU. Nazvao je sve što se dogodilo „šokom“ i rekao da model Europske unije nije dovoljno učinkovit i ne zadovoljava uvijek potrebe građana.

Macron je još jednom ponovio svoju namjeru da se “bori za suverenu i demokratsku Europu”.

Od 1. veljače, sljedećih 11 mjeseci, Velika Britanija i 27 zemalja EU će komunicirati kao i prije. Za to se vrijeme stranke moraju sporazumjeti o svim uvjetima odvojenog života, prije svega o postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini.

Kao što smo ranije izvijestili, iako je Velika Britanija u EU uvijek imala poseban status, zadržavši vlastitu valutu i vodeći se više nacionalnim interesima, ne europskim, ipak je izlazak iz EU bio veliki događaj. Brexit je pokazao da je moguće napustiti Europsku uniju ako je to demokratski izražena volja građana, što je presedan koji bi skupo mogao koštati birokratsku utvrdu odvojenu od stvarnosti sa sjedištem u Bruxellesu.

Najvažnija lekcija Brexita: Što god tko tvrdio, iz EU se može izaći!

Brexiteuro zona
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
4 godine prije

Izići iz EU može si priuštiti samo velika i jaka država. Malo države bi stisli već u razmišljanju oko toga a ako bi im slučajno i uspjelo uništili bi ih, za primjer drugima.
Uostalom sačekajmo, vidjet ćemo kako će još Britanci proći. Neće im Njemci i Francuzi tek tako mahati na peronu za sretan put.

Psihijatar
4 godine prije

Psi laju, karavane prolaze …..

Ante
4 godine prije

Dio malih država u Europi nemaju neovisnost, to mogu zahvaliti nejedinstvu vlastitih građana. Englezi su druga priča, druga država koja je krojila karte Europe do1945 godine,, pa ih sada hvata nostalgija za tim vremenima, od kada su ameri prevarili Engleze pa su 1945 godine preuzeli od Engleza ulogu krojaća. Englezi i dalje imamu svoju malu podređenu ulogu dostave štofa za amera, zato im treba njihova funta. Zapravo postali su višak, netko koga se ne možeš riješiti, pa zato dostavljaju štof. Mikro države kao Švicarska su zemlje čija ” neovisnost ” služi svjetskim bogatašima da svoj novac lakše sakriju od poreznika.

Kgfjč
4 godine prije

Le Pen je sitno i nebitno provokatorsko smeče kao i njezin otac. Vječna oporba u strahu da ne osvoje vlast, jer bi onda morali nešto i napraviti.

neznanje
4 godine prije

Evropa ne zna da ne opstaje dugo država kojoj je Hrvatska sastavnica, Netko im je uvalio “Hrvatskog konja” punog🐒🐗🐏🐐🦜i💩

Joža
4 godine prije

Brez puno filozofije…
Britanci su izašli pošto nisu mogli podnjeti, da njihov vijekovni “prijatelji” Francuzi i Nijemci vode kolo u Eu…
Još se ne mogu pomiriti sa tim, da jih više nitko ništa ne pita…
Jedino još što jim je preostalo i ide jim dobro od ruke su spletke i zakulisne radnje…

Alex
4 godine prije

U povijesti su Britanci,ili točnije Englezi,bili svjetski pokvarenjaci broj 1. Nema sumnje da će već naći načina da EU zabiju kajlu. Jedno je sigurno : od njih love nećeš vidjeti!

Son of Alerik
4 godine prije

Iz istupa ovih dvoje francuskih bivših predsjedničkih kandidata, od kojih je naravno samo jedan uspio postati predsjednikom, vidi se ključni konflikt jučerašnje i današnje EU: konflikt suverenosti.
Dok Marie Le Pen (ni danas mi nije jasno zašto je priznala rezultate predsjedničkih izbora) govori o europskom savezu neovisnih naroda ( i država, pretpostavljam), Macron govori o suverenoj Europi.
Suverena Europa je moguća jedino na račun suverenosti država članica.
Ako je EU suverena, članice nisu.
Podijeljena suverenost? Kao izvorište stalnih sukoba – da.
Europa kao savez suverenih država članica – to već drži vodu.
EU će opstati samo kao takva.
Bude li Macron i oni koji ga kontroliraju inzistirao na suverenosti EU, slijedit će exit za exitom.

Quds
4 godine prije

Hvala Bogu. Jean Michel Nicolier vječna mu slava i hvala. Jugoslavija je bila masonska tvorevina. Žalosno je da neki tu još žale za njom. Nema više juge, nema više velike srbije.

HR- EXIT
4 godine prije

Što prije izaći iz tvorevine … Britanci su se probudili , ostali spavaju zimski san u kojem će biti eutanazirani, obespravljeni, pokradeni i gjde će im izvana raditi zamjenu stanovništva !

zoran
4 godine prije

EU je trebala osigurati slobodan promet roba i usluga. Takav ugovor bi stao na jedan list papira. Sve ovo ostalo se radi da bi se putem centralne vlade (koju bira tko zna tko i kako) moglo kontrolirati drzave clanice.

Max
4 godine prije

U pravu je kad kaže Eu ” ne fnkcionira ali nisam optimist kad je u pitanju suverenost država mislim da će ona nastaviti nestajati što bi moglo uroditi Ćetvrtim Reichom ili ne Daj Bože nečim sličnim.

habanero
4 godine prije

samo se nadajte. nitko više neće izaći van, nije planirano takvo što. UK je zasvirao u frulicu i odveo sve što se moglo u tor, bili su trojanski konj. pratite kako pendreče žute prsluke i vatrogasce po francuskoj. uvest će vam globalisti desetine miliona u EU da još obore cijenu rada i konačno unište srednji sloj do kraja. rekao je Umberto Eco da je najveći problem evropljana što misle da će se fašizam vratiti u nacističkim uniformama.

imalijosnade
4 godine prije

nesto interesantno sa jednog jakog njemackog bloga: 1.)Čestitke Britancima za Brexit Pljesak, Velika Britanija nije članica Europske unije od ponoći 31. siječnja 2020. godine. Huraa.. Britanci su napokon oslobođeni diktature EU i Brisela koja je otokom vladala od 1975. godine. Bila su potrebna četiri pokušaja da se to učini, jer je britanski establišment teškom mukom PRIZNAO rezultat referenduma 23. lipnja 2016. I time popularnu volju za izlaskom iz EU s nešto manje od 52 posto,(službeni rezultat). Stranke, političari, mediji, poslovani svjet i brojne poznate ličnosti učinili su sve kako bi spriječili Brexit. Najgore je bilo BBC-jeva propagandna kuća, Brexit-Bashing Corporation, mega-medij financiran novčanim kaznama, koji se neprekidno bori protiv Brexita i pruža stalnu reklamu za svoj utjecaj. No, Britanci se nisu predomislili i ostali su nepokolebljivi. Strašne slike bile su naslikane na zidovima, da ćecBritanija bez EU pasti u kaos doslovno propast.. kao je zaplašujuća negativna propagandna kampanja bila ogromna.… Čitaj više »

dulebg
4 godine prije

Nije loše da se Evropa ujedinjuje. Samo ne u EU. EU je američka kolonijalna uprava, tako je zamišljena i tako funkcioniše, još od osnivanja Zajednice za ugalj i čelik. Evropi treba zajednica koja će raditi za njenu dobrobit, a to između ostalog znači i poštovanje interesa svakog člana, pa i svakog građanina te tvorevine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI