Mediji otkrivaju razlog tajanstvenog ometanja telefona na summitu G7

G7-Summit
8 komentara

Novinari koji su izvještavali o događaju žalili su se na prekide u radu interneta i mobilnih usluga. Nekoliko američkih dopisnika izrazilo je svoje prigovore tijekom brifinga za tisak u Bijeloj kući, ali američki su dužnosnici za to optužili lošu vezu.

Britanski mediji otkrili su zašto su telefonske veze misteriozno onemogućene tijekom summita G7, koji je nedavno održan u zaljevu Carbis u Cornwallu u Engleskoj. Prema Daily Mailu, prekid usluge imao je veze sa sigurnosnim mjerama. Novine pišu da je Bijela kuća potvrdila ranije glasine da britanska obavještajna služba štiti čelnike G7 od potencijalnog njuškanja.

“Rečeno nam je da će se neki od sastanaka na vrhu G7 održati u sigurnijem formatu. Kao zemlja domaćin, Ujedinjeno Kraljevstvo nadgledat će komunikacijske mreže na summitu”, rekao je dužnosnik Bijele kuće prema Daily Mailu.

Jedna od tema na dnevnom redu summita bila je cyber sigurnost i mjere za suzbijanje cyber napada. U zajedničkom priopćenju objavljenom u nedjelju, čelnici G7 pozvali su zemlje da hitno identificiraju i prekinu ransomware kriminalne mreže, koje djeluju unutar njihovih granica i te mreže pozovu na odgovornost za svoje postupke.

Pitanje kibernetske sigurnosti također će biti na dnevnom redu predstojećeg summita američkog predsjednika Joea Bidena i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina. Prošlog mjeseca izvršena su dva hakerska napada na američke tvrtke, za koje je Washington optužio Moskvu, tvrdnje koje je Kremlj žestoko negirao.

G7Ometanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Ovaj put ih je Angelina Jolie hakovala.

2 godine prije

Cure i dečki rade testove..pripreme za ono Sha planiraju napraviti.veliki udar na informaticki sustav.pitanje je samo hoce li imati strpljenja čekati do jeseni.hvala.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Bal vampira

2 godine prije

Ma ovi klovnovi se nista i ne pitaju…
Cim je oko njih “veliki sigurnosti aparat” – jasno je da se radi o obicnim marionetama i potrosnim idiotima-klovnovima – koji su tu samo da ispunjavaju mjesto u Piramidi ZLA…
Oni o kojima se NISTA ne pise, koji su “skromni, pobozni i zive povuceno“, a cije se ime ne ni smije spomenuti u bilo kojim medijima – e… ti donose Odluke

Max
2 godine prije

Pa zar netko u 21 stoljeću u kojem poruka stigne od Zagreba do Tokija stigne za 5 s može vjerovati u loše veze? pa nismo u 1948. Elektrronsko ometanje eto što je.

Jimmy
2 godine prije

Merkur je u retrogradnoj fazi. Sve što prekida main stream medije u širenju dezinformacija je pozitivno.

Eto i mene
2 godine prije

Mozda face sjede u faradayevom kavezu dok se stoka rostilja na 5g?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI