Naoružani crni demonstranti marširaju parkom Konfederacije u državi Georgia

Naoružani crni demonstranti
70 komentara

Deseci naoružanih crnih demonstranata marširalo je parkom Stone Mountain u Georgiai, pozivajući na uklanjanje zloglasnog konfederacijskog spomenika i upozoravajući miliciju „rednecka“ da su „u vašoj kući“.

Snimci sa marša, koji je izvelo između 100 i 200 demonstranata, pokazuju teško naoružane crne demonstrante koji marširaju parkom na Dan nezavisnosti, što je navelo neke na društvenim medijima da reagiraju sa zabrinutošću na to što se činilo kao nestabilna situacija jer protesti širom zemlje prelaze u nasilje.

„Prijetnja. Kontra prijetnja. Jer prijetnje ne znače ništa za nas. Prijetite nam još od Birminghama”, rekao je jedan čovjek kroz megafon na tom događaju, posebno ciljajući desničarske grupe kao što su Boogaloo Boys i Three Percenters, organizacije koje su optužene da su ekstremističke milicije.

“Ne vidim bijelu miliciju, pa Boogie Boys, Three Precenters i svi ostali koji ste uplašeni rednecki: ovdje smo… Mi smo u vašoj kući. Idemo. NFAC…”, nastavio je taj čovjek dok su se drugi okupljali u vojnoj formaciji koja je marširala iza njega.

Čini se da se „NFAC“ odnosi na ime grupe koja stoji iza skupa, a to je „Not F ** king Around Coalition“.

Park u kome su demonstranti iznijeli svoje stajalište veoma je kontroverzan zahvaljujući velikom spomeniku konfederanata Jefferson Davis-a, Robert E. Lee-ja i Stonewall Jackson-a. Drugi video prikazuje demonstranta koji je park nazvao „rodnim krajem Ku Klux Klana“, a odnosi se na činjenicu da se rasistička organizacija „preporodila“ u parku.

Prema svjedočanstvu Istorijskog Centra Atlanta, 1915. godine, registrovani članovi KKK-a izgradili su spomenike ropstvu na toj lokaciji, uključujući plantažnu kuću, i održali ceremoniju „ponovnog rođenja“. KKK i dalje tamo održava godišnje mitinge.

Bivši kandidat za gubernatora Georgia-e Stacey Abrams prethodno je pozvao na uklanjanje spomenika Konfederaciji, koji je dio predstave na Dan nezavisnosti koja posjetiocima govori priču o Konfederaciji. Obnovljeni su pozivi za uklanjanje spomenika poslije smrti George Floyda 25. maja.

Drugi video sa protesta pokazuje kako okupljeni govore da oni koji “nisu spremni” da daju svoj život, mogu da odstupe “odmah”.

Uprkos tome što su mnogi na društvenim medijima reagovali na snimke subotnjih demonstracija sa zabrinutošću, zvaničnici tvrde da su se demonstranti ponašali mirno.

„To je javni park, državni park. Imamo povremene proteste na obje strane. Poštujemo pravo iz prvog amandmana,” rekao je John Bankhead, portparol Memorijalnog udruženja Stone Mountain.

Međutim, snimci pokazuju članove okupljene grupe, koji sebe nazivaju “crnom milicijom”, kako se svađaju sa bijelcima u automobilima, upozoravajući jednog vozača: “Mi smo vaša najgora noćna mora.”

Protesti vezani za rasu stvorili su slična napeta raspoloženja širom države. Nastavljene demonstracije u Portlandu pokazuju aktiviste kako ispaljuju vatromet na zgradu suda, a policija koristi suzavac da rastjera mnoštvo pokušavajući da izgradi barikade, dok su demonstracije u Baltimoreu uključivale rušenje kipa Kristofera Kolumba.

Drugi protesti oko Dana nezavisnosti uključivali su snimke demonstranata koji pale i šutaju američku zastavu ispred Bijele kuće.

AfroamerikanciGeorgiaSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ive
3 godine prije

Ovo je nevjerojatno kako oni to lagano prijete s oružjem – da se na Balkanu bilo koja skupina ovako ponaša već bi bilo krvi do koljena.
Ne kužim da li se balkanski narodi ponašaju kao samuraji pa ako izvuču oružje neka krv mora poteći ili su tamo svi glumci koji mašu s oružjem ali nitko nema hrabrosti (ili imaju zdravog razuma) da ga zbilja i upotrebe???

fićo
3 godine prije

Možda reperi naprave konačno slušljivu pesmu.

dfnbvasnefvoanwfvnafnvafnvafsva
3 godine prije

Kako ih varani huškaju jedne na druge a jednima i drugima su jedino krivi ti koji ih huškaju……………nek samo provjere ovoga što ih je okupio i ekipu oko njega, sve će im biti jasno od kuda vjetar puše al badava medijska perilica opere mozak bolje nego varikina………….radikaliziraju ih varani do ibera, di su sad policijoti da se kurče……………u Đorđiji su večina………

Uno
3 godine prije

Yebate, ovi su baš crni skroz. Ovi po mraku ne trebaju demonstrirati, nema efekta…
A, starosjedilački narod ogrezao u alkoholu i drogi kulira u rezervatima i samo gleda šta se dešava. I lagano se smješka…

davor3
3 godine prije

Americki rezhim je dekadama kontrolirao narod i ispirao mu mozak o nekoj demokraciji u moru rasizma i ogromnih socijalnih razlika zahvaljujuci vanjskim neprijateljima bio to Vijetnam, Rusija, Iran ili Venezuela. Americi nije nitko neprijatelj, to je jasno americkom narodu koji je mjesevina iz cijelog svijeta. Sad kad je narodu pukao film, narod se buni i u pravu je. Americki rezhim se napinje iz svih zila da pobuni nacionalne manjine u Kini vjerujuci da ce Kina krenuti stopama Jugoslavije ili Sovjetskog Saveza ali se varaju. To im nece uspiti. Kina je izglasala zakon u Hong Kongu po kojem ce biti kaznjiv terorizam, separatizam i suradnja s stranim drzavama. Amerikanci su im zaprijetili da ako se budu branili da ce Washington i London uvesti na njih sankcije. Gdje to ima? Kina je uvela taj zakon koji je i te kako zastupljen u Americi. Hong Kongska burza je reagirala pozitivno. Taj zakon je… Čitaj više »

Kajzer Soze
3 godine prije

Super,ako sve bude uredu za 2-3 godine Amerika će ponovo u građanski rat,kad već toliko vole da ubijaju nedužne širom svijeta onda neka se barem ubijaju između sebe !

Max
3 godine prije

Čisto ludilo i građanski rat… Nijedna ozbiljna država ne dopušta naoružanim maskiranim paravojskama da hodaju po ulicama..

piždro
3 godine prije

Sad ovo više nije Black Lives Matter. Vise liči na black k k klan..kad je bal, nek maskenbal
Afroameri bi tek tad dobili masnu porciju.
Al ovo su igre da se Trumpa još više ponizi
i udalji za drugi mandat .. jer pedro Biden je tanak, pa možda ovako..

Lucija
3 godine prije

Sve što treba znati o BLM (osim da je Soros osnivač). “…, the latest studies published by The Wall Street Journal indicate that African-Americans constitute just a QUARTER OF THOSE KILLED BY COPS in 2019, with this ratio remaining stable since 2015.” “What I see with this BLM movement is a PSYCHOLOGICAL TRICK when by naming it Black Lives Matter this name evokes an emotional response, because if you disagree with something called Black Lives Matter right away – you’re a racist,” Goodman says, adding that “the name of the foundation is – inherently divisive because it suggests that white lives don’t matter, that Asian lives don’t matter”. …investigative journalist raises the question as to how the Black Lives Matter movement is spending its millions in donations, arguing that BLM Global Network’s fiscal sponsors do not provide any details about where the MONEY goes… “…One might wonder whether BLM is… Čitaj više »

mislim
3 godine prije

indija i kina pošalju u himalaje goloruku vojsku da se potuću .
ovi u americi za sad samo poziraju,.

iiiiiiii
3 godine prije
piždro
3 godine prije

Evo šta prorokuje izvjesni američki pastor- danas su nastupila zbilja proročka vremena.. ‘sve slučajno’ il namjerno ..? ps. nevjerujem al sve je moguće, jer neki su moćni ko korona..

Proročanstvo za Sjedinjene Države: financijski kolaps, trupe UN-a na ulicama i Washington D.C. pustošenje gradova i kaos..

Neki od zapaženijih odlomaka iz njegove izjave uključuju scene financijskog kolapsa, trupe Ujedinjenih naroda na ulicama Amerike, vojno okupljanje američkih građana, propadanje američkih gradova i masovnu smrt.
Mnogi će naši čitatelji primijetiti da su te vizije u potpunosti u skladu s drugim predviđanjima i projekcijama koje smo dijelili na temelju obavještajnih izvora. Osobno sam upozoravao na financijski kolaps od 2008. godine i intervjuirao sam ljude poput Davea Hodgesa koji su više puta upozoravali na planiranu vojnu invaziju na Sjedinjene Države.
Evo djelomičnog prijepisa Pastora Coverstonea, a slijedi njegov video tako da možete vidjeti cjelokupnu poruku za sebe: ……. Link:
https://www.naturalnews.com/2020-07-05-pastors-prophetic-vision-sees-un-troops-on-the-streets-of-america-this-year-with-entire-cities-destroyed-and-an-economic-collapse-that-leads-to-millions-dead.html

Toni
3 godine prije

Ljudi , ima li ko kakvu informaciju, kad počinje veliko finale?

Ante
3 godine prije

A južnoj Africi su takvi preuzeli vlast kada ja pao Aparthejd. Nakon toga ta država je jednostavno propala. Nisam za to da se nastavi ono što je bilo prije, jer su se kršila prava ljudi. Ali vlast su preuzeli potpuno nekompetentni ljudi, neobrazovani i korumpirani. Ovo što se sada događa u Americi je rezultat neulaganja u školstvo oružjem se neće ništa postići samo pameću. Ali toga nedostaje kod svih Amerikanca zato se i događa ovo. Kada se sve jednom završi rasizam će i dalje ostati u Americi. Samo će ga drukčije nazvati.

Armagedon
3 godine prije

Kao sto sam vec komentirao , priprema se kriminalce (zato su i pusteni iz zatvora ) i korisne idiote da naprave nemire i pokusaju omesti izbore u kojima Tramp dobiva . Ankete koji prave Master mediji lazu da bi okrenuli one koji jos nisu sigurni . ANTIFA organizira nove grupe pod drugim imenom jer su proglaseni teroristima . Ako Tramp dobije izbore , svi oni koji su na bilo koji nacin bili iza ovih drzavnih udara preko treceg lica , bit ce uhiceni i procesirani . A dokaza ima dovoljno . Oni to znaju i nemaju stao izgubit vec se ide na sve ili nista , na nemire pa i po cijenu gradzanskog rata. Ovo je ta demostracija sile kojom pokusavaju zastrasiti i okrenuti ljude , otvereno davajuci na znanje sto namijeravaju napraviti. Najgore ce biti u gradovima u kojim vladaju Globalisti jer ce kocit snage sigurnosti da dijeluju. Druga… Čitaj više »

Aleksandar
3 godine prije

Americi se smeši građanski rat.

igor🇲🇰
3 godine prije

ovako je i u SFRJ sve pocelo, ah samo da se ta prokleta amerika raspadne. ima da kosovo i zapadna makedonija budu ekoloski ciste 100% 😂😂😂😂😂. ja bar pamtim i TO slovenije a i ZNG hrvate 😉

Karma
3 godine prije

Vratiti zemlju indijancima i sve ostale bijele i crne vratiti u njihova sela. Ovo je zalost od zemlje.

DrakulA
3 godine prije

hehehe……neka……neka amerika GORI!! 🔥🔥🔥🔥

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI