Pentagon “istražuje” incident u kojem je američki ratni avion bacio vježbovne bombe na japansko selo

f-16
33 komentara

Čini se da je američki F-16 greškom izbacio svoje bombe tijekom trening misije iznad Japana, slučajno bacivši inertnu municiju nedaleko od svoje mete. Bomba je kasnije izvučena iz dvorišta jednog Japanca.

Polazeći iz zračne baze Misawa, koja je pod kontrolom SAD-a u srijedu navečer, F-16 je izgubio svoju vježbovnu bombu nad selom u prefekturi Aomori, dok je bio na putu za vježbovno bombardiranje, potvrdila je američka vojska.

“Tijekom provođenja treninga, F-16 u Misawi ispustio je uređaj 5 kilometara od streljane Draughon kasno u srijedu”, objavile su na Twitteru američke snage Japana (USFJ). “Uzrok incidenta je i dalje pod istragom, a USFJ je jutros obavijestio [japansku vladu] u skladu sa svim sporazumima.”

Američko zapovjedništvo je također primijetilo kako “nije bilo izvještaja o ozljedama ili oštećenjima” za sve koji su uključeni, dodajući da incident “naglašava važnost realistične obuke za osiguravanje sigurnosti operacija.”

Dok SAD već veći dio stoljeća ne vode rat s Japanom, Washington još uvijek održava arsenal vojne imovine u zemlji u strateške svrhe, koristeći malu otočku državu kao nosač zrakoplova. Američka nazočnost uspostavljena je uz pristanak Japana 1957. godine i sada se sastoji od oko 54.000 vojnika.

Nesreće u kojima su sudjelovali američki ratni avioni postali su uobičajena pojava, međutim, samo je u 2017. godini oko 25 američkih zrakoplova sudjelovalo u nekoj vrsti nesreće. Većina nesreća 2017. dogodila se iznad Okinawe, koja je domaćin američkoj zračnoj bazi Kadena (unatoč snažnim prigovorima mještana). Prošle godine, američki F-15 koji je poletio iz Kadene srušio se nekih 80 km od japanske obale, a pilot je izbačen iz aviona i prošao je bez ozlijeda.

Američka vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
4 godine prije

dobro je da nije bacio bombu na hirošimu ili nagasaki

basso
4 godine prije

Sta bi od onakve vojne sile,vise ne znaju ni nanišaniti…

Kvisko
4 godine prije

Atomske bombe bacene na Hiroshimu i Nagasaki, definitivno su zavrsile nacisticko ludilo koje je zapoceo Hitler i njegovi saveznici medju kojima je bio i Japan.
Ako se promatra sira slika,cinjenica je da su te dvije bacene bombe spasile milijune ljudskih zivota,prvenstveno fanaticnih i indoktriniranih Japanaca, koji su bili spremni svi do jednoga poloziti svoje zivote na oltar domovine,odnosno za fasisticki rezim Cara Hirohita.I nije im padalo na pamet potpisati kapitulaciju, vec su najavljivali borbu do posljednjeg Japanca.
Da li je bilo neophodno baciti atomske na naseljene gradove , mislim da ne i mislim da je to ratni zlocin. Trebalo ih je baciti :jednu na utvrdjene polozaje Japanskih fasistickih snaga na Pacifiku a drugu isporuciti osobno Caru Hirohitu i njegovoj sviti.

Ivo
4 godine prije

‘Američka nazočnost uspostavljena je uz pristanak Japana 1957. godine.’ Ovo je izjava decenije. Po onome što smo učili u školi, ameri su se iskrcali tamo 1945, nakon što su humano ugljenisali koji milion civila. Dobro, možemo reći da su japanci ‘pristali’ nakon što su im vaporizirali i drugi grad nuklearkom, ali hebeš takve pristanke. Siročići su do današnjeg dana pod vojnom okupacijom.

Inače, interesantno je kako su humane demonkrate odgovorne za preko 80% svih civilnih žrtava protivničke strane u WW2, dok su rusi potaracali preko 80% wermachta. Svako se specijalizira za ono što mu karakterno više leži, očigledno.

puki
4 godine prije

Japanaci su vazali SAD-a, kojima je u ovih zadnjih 70 i nešto godina, amerikanizacijom totalno ispran mozak. Isti je sčučaj i sa Njemcima. Obje nacije su 1945. poražene i kažnjene ogromnim ratnim zločinama protiv nedužnih njemačkih i japanskih civila. Nakon toga us obje države postale anglocionistički vazali njihove najvjernije pudlice.

Max
4 godine prije

Japan je okupiran nakon Drugog Svvjetskog Rata i nitko ga ne pita za pristanak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI