Plan za slanje NATO trupa u Donbas propao prije nego je službeno najavljen

donbas
13 komentara

U Donjeckoj Narodnoj Republici neće dopustiti realizaciju agresivnih planova Kijeva koji se protive normalizaciji i dijalogu u rješavanju sukoba u regiji, rekao je zastupnik i parlamentu DNR Valerij Skorohodov.

Skorohodov je komentirao riječi čelnika ukrajinske diplomacije Pavela Klimkina, koji je rekao da je Kijev, zajedno s Francuskom, Njemačkom i Sjedinjenim Američkim Državama, pripremio rezoluciju u Ujedinjenim narodima koja bi osigurala slanje mirovnih snaga u Donbas.

Iz Donjecka su poručili kako ni Washington, ni Pariz, niti Berlin nisu službeno izrazili svoje stavove.

“Klimkin može govoriti što god želi, ali ja ću reći ono što je sigurno. Neodgovorni političari Ukrajinaca do sada nisu ostvarili ni agresivnije scenarije i  Donbas je sve te planove pretvorio u prah i pepeo, što ćemo nastaviti činiti”, rekao je Valerij Skorohodov.

Ranije je The Wall Street Journal izvijestio kako Sjedinjene Američke Države namjeravaju predložiti raspoređivanje 20 000 pripadnika mirovnih snaga u Donbasu. U Donjecku su rekli da tako velika brojka nema veze s razumnim potrebama i samo može stvarati prepreke inspektorima OESS-u u obavljanju njihove funkcije.

U ruskoj Državnoj Dumi smatraju da bi tako veliki kontingent bio izravna prijetnja Donbasu.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin podržao ideju slanja mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u Donbas, ali samo za obranu osoblja OESS-a i da se rasporede isključivo duž linije razgraničenja.

Namjere Kijeva su da se mirovne snage zapadnih zemalja, predvođene američkom vojskom, rasporede na cijelom teritoriju Donbasa i da preuzmu kontrolu nad granicom s Rusijom.

Vladimir Putin
FOTO: Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije htio komentirao informaciju medija o raspoređivanju američkih mirovnih snaga u Donbasu, ističući kako ne zna ništa o tome.

“Ne znam o čemu je riječ i ne mogu ništa više reći. Nisam čuo ništa o tome. To je nemoguće komentirati, jer je to nerealno”, rekao je Putin, što je u neku ruku bio komentar na ovaj prijedlog.

Šef države je istaknuo da sve dok ne postoji dokument u kojem će ova inicijativa biti precizno opisana, nema komentara.

Puškov savjetuje SAD da zaborave na svoj plan o mirovnim snagama u Donbasu

Čelnik ruske komisije Saveznog povjerenstva za informacijsku politiku Aleksej Puškov komentirao je medijska izvješća o američkom planu za slanje 20 000 vojnika u Donbas.

Puškov je istaknuo da je ova inicijativa potpuno neizvediva.

“Sjedinjene Američke Države žele poslati 20 tisuća vojnika Donbasu. Oni kažu da to nije okupacijska vojska koja će Donbas vratiti Kijevu, kako tamo žele. Neka zaborave na to. Slanje bilo kojeg kontingenta će se provesti kroz UN i mora imati dozvolu Vijeća sigurnosti, gdje je Rusija stalni član. Sjedinjene Države NATO trupama žele dodijeliti funkciju postrojbi Ujedinjenih naroda. Takvo što neće vidjeti”, napisao je Puškov na Twitteru.

dnrdonjeckdonjecka narodna republikaDržavna DumaOESS
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brane
6 godine prije

Obični psihološki rat. Takav potez bi mogli napraviti jedino uz simultani napad na Rusiju, dakle ništa od toga. Lajanje se nastavlja.

Srba
6 godine prije

ma to su samo mokri snovi …provaljeni su odavno…

shumadinac
6 godine prije

Ponudili Rusi da njihovih 20 000 vojnika u okviru UN dođu u Donbas 😉

Samo još jedan od razloga zašto Vašington želi da “ukloni” UN.

17 novembar
6 godine prije

nece lako amerikanci i evropske korporacije odustati previse je resursa i milijardi u igri ali je zabrinjavajuce na teritoriji ukrajine i gruzije tajne bioloske laboratorije amerikanaca

Čitatelj portala svakih 6 minuta i 34 sekunde
6 godine prije

Kaže Babić da je Strelkov heroj, pa dobro Babiću neka bude kako ti kažeš…,.

Ali hoću li ja slušati tebe što ti kažeš ili ću slušati ljude u Donbassu koji kažu da je Strelkov izdajnik jer je prodao Kramatorski i Slovjansk i ugropzio Donjeck?

Kaže Babić da se ja razumijem u strategiju kao on u kvantnu fiziku, dobro, neka bude.

U nedoumici sam, koga da slušam???

subaru

Cigo
6 godine prije

Amerika jednostavno ima Problem da ima previse naoruzanja kojeg nisu prodali a tom nekom istice i datum tako da reze oko sebe i traze zrtvu. Kina i Rusija opet pokusavaju preuzet vecu ulogu u svijetu sto im polako uspijeva. Kina preuzima Africke zemlje koje su nekada bile zapadne kolonije. Nadam se da kauboji nece izgubit zivce i napraviti glupost…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI