Rusija se sustavno napada s ciljem uništenja i ne može si priuštiti pasivnost

Rusija
30 komentara

Ruski stručnjak iz područja vojno-političkih znanosti i geopolitike, general-pukovnik Leonid Ivašov smatra da je zapadna civilizacija u procesu propadanja, ali je zato očito da je u procesu ove krize Ruska Federacija za “razvijeni Zapad” postala meta broj jedan. No, ona to nije postala, samo su procesi vidljiviji. Naime, još 1904. je britanski politolog Halford Mackinder

zaključio da je Euroazija “središnja regija”, takozvani “Heartland”, na čemu je pokojni američki strateg Zbigniew Brzezinski izgradio svoju teoriju koju je predstavio u knjizi “Velika šahovska ploča”. Teorija je zapravo jednostavna.

“Tko kontrolira istočnu Europu dominira Heartlandom. Onaj koji dominira Heartlandom dominira “Svjetskim otokom”, a tko dominira “Svjetskim otokom” dominira cijelim svijetom”, osnovna je misao vodilja od Mackindera do Brzezinskog, sve do danas. No, koliko su političari poput Borisa Johnsona, Trumpove uprave, Angele Merkel i bruxelleskih birokrata općenito dorasli ovoj zadaći.

boris johnson
FOTO – Boris Johnson, britanski ministar vanjskih poslova i jedan od arhitekata stalnih napada na Rusiju

Dakle, nakon što je poražen SSSR i zauzeta istočna Europa, tada je došao red na Ukrajinu, jer se time kanilo otvoriti put kolapsu Ruske Federacije. Prema mišljenju američkog geopolitičara Alfreda Mahana iz devetnaestog stoljeća, Rusi moraju biti izolirani i postepeno potisnuti na sjever, nakon čega ruski narod, zaključan na sjevernim geografskim širinama, neće izbjeći sudbinu koja mu je predodređena. To je bila javno formulirana zadaća.

Leonid Ivašov je siguran da je najslabije karika suvremene Rusije njezin sustav društvenog upravljanja. Osim toga, Rusija se ponaša pretjerano pasivno, što prirodno utječe na procese duž njezinih granica. Na Balkanu je posljednji fragment ruskog utjecaja, Srbija, zapravo integrirana u Europsku uniju. Bjelorusija i Lukašenko  balansiraju između EU i ruskog tržišta, jugozapadno u regiji Donbasa je u tijeku sukob, a države Središnje Azije već pokušavaju formulirati svoj plan bez ruskog sudjelovanja. Zemlje poput Gruzije grade svoj stav ovisno o željama Sjedinjenih Država i Europske unije. Armenija poput Bjelorusije balansira između Rusije i Europske unije. SCO i BRICS  su u fazi zastoja. Kina djeluje isključivo na temelju vlastitih interesa, što je prirodno. Zapad je protiv Rusije krenuo u odlučujuću ofenzivu s hibridnim ratnom, kombinacijom terorizma i “meke sile”.

U ovom projektu se Zapad oslanja na ekonomsku ovisnost Ruske Federacije i korupciju na različitim razinama vlasti, kako bi postupno neprijateljsku državu doveo u situaciju da se sama liši svoje državnosti.

Daljnji cilj je kidanje veza između različitih regija Ruske Federacije, uz  mogućnost potpunog uklanjanja nuklearnog oružja. Liberalna vlada i formalni predstavnici na vlasti bi provodili strogi progon protiv bilo kojeg oblika političkog otpora. Teritorij moderne Ruske Federacije za Zapad ima status područja resursa, poput Kanade.

“Konvergencija” s postsovjetskom Rusijom je na Zapadu je gotova i stvoreni su preduvjeti za napredovanje u neokolonijalnom pothvatu. Nadalje, metodama rata, Donbasu i Siriji, terorizmom i političkim djelovanjem bi se  ekonomski ovisni teritorij trebao prisiliti na određene modele “političkog ponašanja”. Svaki dan ruske pasivnosti neprijatelju osigurava kretanje u pravom smjeru. Kolonizacija Heartlanda i destabilizacija Kine su stalni zapadni politički program. Uspjeh ovog projekta pobjedniku daje nezamisliv globalni monopol.

Što učiniti? Po posljednjim odlukama Moskve se čini da Rusija zna kako odgovoriti, a zbog trgovinskog rata protiv Kine se našla na istoj strani barikade s Pekingom, da su dvije zemlje bile prisiljene suradnju podići na puno višu razinu i na vojnom planu, ne samo na ekonomskom i diplomatskom.

Nužno je shvatiti stvarnu težinu situacije i shvatiti da su odnosi Ruske Federacije i Zapada radikalno promijenjeni, te postupati  uzimajući u obzir realnost. Iako Rusiju mnogi opisuju kao autokratsku demokraciju, vremena traže još veće jačanje države, ne samo kroz poslovne odnose s “partnerima”.

Donald Trump Theresa May
FOTO – Američki predsjednik Trump i britanska premijerka Theresa May

Na ideološkom planu se nema što mijenjati, jer se odavno odustalo od  odgoja potrošača. Međutim, taj proces nije beskrajan. Rusija u tom smislu zaostaje za Europom samo jednu generaciju. Slika Ukrajine je u tom smisli vrlo  indikativna. 1991. je to bilo jedno društvo, a 2018. godine je situacija radikalno drugačija. Jednom riječju  “očevi i djeca” su dvije različite društvene skupine s različitim načinom razmišljanja. U Rusiji su isti problemi od temeljne važnosti, ali je taj proces prepoznat i sustavno se radi da ne dođe do prevladavanja zapadnog načina razmišljanja među mladima.

Plan za podjelu je za sve zemlje isti i provodi se po istom scenariju. Prvo se korumpira ukupna inteligencija, uništavaju se veze unutar društva, polarizira stanovništvo, sustavno se vrši utjecaj kroz korupciju, a nesposobnost i materijalizam se potiču se kao stvarni društveni ideal. Tamo gdje je Zapad uspio provesti ovaj scenarij, rat nije bio ni potreban i bila je dovoljna obična “policijska operacija”.

Za poraz nema teoretskih opravdanja, već se mora mijenjati pristup. Vanjski i unutarnji pritisak na određene države će se povećavati do kritičnih razina i

koristit će se načelo čekanja sazrijevanja “ploda”.

Prvo cilj za “razvijeni Zapad” je produljenje svog postojanja u sadašnjem obliku, očekujući raspad Rusije, što bi bila pobjeda u novom Hladnom ratu. Prioritet za Rusku Federaciju su nacionalna sigurnost, aktivna društvena i ekonomska politika o kojoj ovisi nacionalna sigurnost, jer bez nje nema ni prve.

Budući da je “Hladni rat 2” već proglašen, Rusija je sada u nekim službama stranih država “pod mikroskopom” i udari se provode na više načina i na brojnim mjestima. Iako političari zapadnih zemalja izgledaju poput klaunova, time se ne treba zavaravati. Oni ništa ne misle. To su samo prikaze, dok drugi misle za njih.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
6 godine prije

Već duže vrijeme dokazuje da je krele !
Kalašnjikov bez okvira je kao p.zda bez dlaka !

Weteran
6 godine prije

Viševekovni rat se i dalje vodi.
Pobedu odnosi onaj ko ima jaču Veru i Ideju !
Nuklearke su samo scenski elementi.

17 novembar
6 godine prije

nemoj duki tako ima neki koji vole obrijane.ja volim dlakave ali sta je tu je ..

Ive
6 godine prije

Rijetko dobra analiza, ali zato treba poraditi na obnovi paslavenizma. Prvensveno sto bez obzira na sve svi anglosaxi, germani, frankofili i ostatk tzv prozapadne alianse smatra slavene nize vrijednom rasom. Takve predradsude imao je Karl Marx te se nije ustrucavao o tome pisati. Sve slavenske nacije trebaju potraziti nacin izstupanja iz EU, upravo zato sto sve nas EU birokracija sistematski gura u podredjeni polozaj. No tupani poput Plenkovica i Kujalinde to ne vide oni su sitni mala potrckala zapadne alineje. Muslimani u BIH i na Balkanu generalno radije bi bili prirepak neke islamisticke sile. Kada bi doslo do ozbiljne Panslavenske unije, poput EU ona bi po ekonomskoj i intelaktualnoj moci bila ispred imeraijalistickog zapada sa SAD I EU.

davor
6 godine prije

Slažem se s većinom članka da zapad tj. zapravo SAD i ENGLESKA (pretjerano je reći zapad jer ti isti pod zapad svrstavaju primjerice Poljsku pa već i dio Ukrajine) sustavno ciljaju Rusiju ali mislim da se pretjeruje sa ocjenama ruskog utjecaja. Boraveći u Srbiji nekoliko puta nisam stekao dojam o ruskom utjecaju uopće niti mi je itko tamo spominjao nekakve društvene ili državno pravne veze s Rusijom, dok recimo boraveći u Švicarskoj jesam i to na primjeru brojnih poslovnih veza Rusije i Švicarske, a mišljenja sam da i u nekim državama Europe je itekakav ruski utjecaj, primjerice Finska, Njemačka, pa i Italija i Francuska. Ne zaboravimo i da Velika Britanija itekako rado prihvaća odbjegle ruske oligarhe, daje im nogometne klubove i da rade što hoće a Amerika je udomila nebrojene sovjetske neokomunističke bogataše. Rusija nije više pasivna, napokon nakon desetljeća te svoje boljke Rusija je okrenula u dobitak.

čitalac
6 godine prije

“Leonid Ivašov je siguran da je najslabije karika suvremene Rusije njezin sustav društvenog upravljanja.”
Ovom čovjeku je sve jasno!
Čini mi se da je i (konačno) ruskom vodstvu to jasno!

kanncer
6 godine prije

Vjekovni monopoly, ukradi, prevari, ubij…

Pero
6 godine prije

Radi buducnosti nase djece, nadam se da ce krscanka, bijela rusija opstati.

Ex-TM meditant & Osho praktikant
6 godine prije

Gospoda McKinder i Bžežinski nisu nikakvi “teoretičari” — ampak, oni su oni koji iznose planove (glasnogovornici) masonsko-jezuitskih krugova koji su 1802. g. potpisali ugovor o saradnji, podijelivši sfere utjecaja u svijetu (masoni = političko-ekonomska pitanja, jezuiti = kulturno-vjerska uklj. prosvjetu) za duga, buduća, stoljeća zemaljske evolucije, inače, slijedeći plan saopšten, u okultno-slikovnom jeziku, u Ivanovom Otkrovenju…

Konstantin
6 godine prije

Iako sam postovalac ove sadasnje Rusije + Putina + veceg dela politicko-vojnog dela Ruske drzave … majka svih pitanja je: sta ce biti sa Rusijom nakon Putina?!? Ako je Rusija za njegovih 20-tak godina uspela izgraditi jednu celu generaciju novog buduceg Ruskog liderstva , za ovaj svet jos uvek ima nade. U tome se razlikuje politika u bit kod “zapadnjaka” i svog ostalog sveta (kontinuitet ma ko doso/postavljen) na “vlast”.

Teofrastus Bombastus
6 godine prije

Čim je Vladimir Vladimirovič ugradio onu centralnu insigniju (arhanđeo Miha-el, desna ruka Kristova) na zastavu i grb RF, Rusi (a, s njima i ostali Slaveni, kao pod kišobranom) postali su, doslovno, nepobjedivi…

Ahmed
6 godine prije

Ne daj se Rusijo mati za tebe čemo zivot dati!

tedi
6 godine prije

Analiza je sjajna.A sve nabrojano Rusija je pre dve decenije krenula u raspakivanje zlih namjera “izuzetnih” i za sada je uspjela da se popne na sam vrh diplomatskog rasturanja zapadnog carstva.Dali su se kockice i same poslozile radi velikog pritiska i napada na RUsiju radi pljacke,a Rusi ih snagom pronicljivosti pustili da se iscrpljuju i dovedu do samounistenja,jer to i veoma mnogo kosta a zivci rade svoje.Znakovito je kuda god krenu sa napadom,Rusija malo priceka,pa i oni koji su za Ruse gube zivce,onda izvedu takav rsum da kujini sinovi ostanu osupnuti,zadnji govor Trampa o izlasku iz Sirije je cisto moronski,nitko ga ziv nista nije razumio.Posto on govori sta mu se napise ili je tupav pa to nezna ponoviti ili oni sto mu pisu totalno se osamute.Putin je dobro jednom rekao povodom rusenja aviona u Ukrajini “Oni znaju tko je srusio avion i znaju da mi znamo” Drugim rjecima sve znamo… Čitaj više »

Vlastimir
6 godine prije

Mislim da ova prognoza nije realna.Zapad gubi sve vise bitku sa svojim “idealnim vrednostima”.Rusiju nemogu više prevariti kao naprimer dovođenjem nekog novog Lenjina.Kinu ni slučajno nemogu prevariti.Kineska filozofija Konfučija je suviše napredna za masonske lože 666, koje Lucifera stavljaju u cenatar umesto Hrista.Zapadna masonsko-vatikanska koalicija je polako na izdisaju.Drago mi je.Ali to neće biti bez teških posledica.To masonsko-vatikansko zlo se neće tako lako predati.

Svojeglavi
6 godine prije

Točno tako kako piše u naslovu… A što može Rusija… Ako krene agresivno završiti će kao i Treći Reich.. Nije lako vodstvu Rusije, ali budimo realni, Rusija je CARSTVO koje postoji stoljećima za razliku od Njemačke koja je postojala svega 1 stoljeće, nastala nakon Napoleonovog izvoza građanske revolucije, slično što ovi rade s izvozom zapadne demokracije… Slava Rusiji, koja za razliku od USrA, Londona, Pariza, Rima i Berlina nije nikada razarala Hrvatsku

alan ford
6 godine prije

ispravno kaže ovaj stručnjak, Rusija je previše pasivna, pa to ja stalno govorim. Rusija stalno vodi defenzivnu politiku i uvijek se za nešto mora pravdati.
Rusija bi trebala rotšildsko-sorosevskoj bandi konačno otvoreno reći: ako želite rat, imat ćete ga, ajde samo pokušajte, pa ćete dobiti po pički.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI