Ruska vojna policija objasnila Kurdima “koga mogu kamenovati, a koga ne”

Kamenovanje u Siriji
17 komentara

Ruske i turske trupe već danima zajedno patroliraju pograničnim pojasom na sjeveru Sirije gdje uglavnom žive Kurdi. Patrole su počele u dogovorenom roku od kada su se prošlog mjeseca o povlačenju kurdskih jedinica iz pogranične zone dogovorili predsjednici Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdoğan.

Duž sirijsko-turske granice u patrolama ruski dio konvoja čine oklopna vozila “BTR-80”, “Tajfun i “Tigar”, dok Turci koriste svoje oklopne transportere “Kirpi”. Rusija također koristi helikoptere, koji su prvi put su patrolirali iznad grada Ain Issa, oko kojeg su nedavno kurdske i turske snage vodile žestoke borbe. Sada su ruski helikopteri raspoređeni u zrakoplovnoj bazi u pograničnom gradu Qamishliju, gdje su iz baze Hmeymim iz Latakije prebačeni i protuzračni sustavi „Pancir“.

Prvih dana su se na internetu pojavile snimke kako lokalni Kurdi kamenjem i trulim voćem i povrćem gađaju oklopna vozila ruske i turske vojske koja nadziru dogovoreno područje.

Ovih je snimki bilo nekoliko i bile su predmet rasprave na društvenim mrežama. Međutim, snimka koja je objavljena jučer sugerira da ruska vojna policija ima dobar odnos s lokalnim stanovništvom.

To pokazuju zanimljive informacije objavljene 8. studenog na društvenim mrežama. Predstavljena su dva videozapisa koji prikazuju prolazak zajedničke rusko-turske patrole kroz teritorij takozvane “sigurnosne zone” na sjeveru Sirije.

Ranije su kolone turske i ruske vojske susretale s kišom kamenja trulog voća i povrća. Bilo je čak i pokušaja kidanja pričvršćene strojnice na oklopnom vozilu „Tigar“ vojne policije ruskog ministarstva obrane.

Međutim, ovoga puta se situacija s blokiranjem puta i kamenovanjem patrola promijenila. Na kadru se vidi kako se oklopni automobil, nakon prvog udarca kamena o oklop, zaustavlja pred gomilom Kurda i iz njega mirno izlaze dva ruska vojnika.

Jedan objašnjava nešto mještanima, koji su se okupili kako bi organizirali  “vruću dobrodošlicu okupatorima”, Nakon kratkog razgovora, ruski vojnici se vraćaju u oklopno vozilo „Tigar“ i mirno nastavljaju svoj posao.

VIDEO: Prva kratka snimka susreta s lokalnim Kurdima

Nakon prolaska ruskih oklopnih vozila se pojavljuju turska vojna vozila koja su dočekana tučom kamenja. Logično je zaključiti kakav je sadržaj razgovora bio ruske vojske i lokalnih Kurda, koji su pažljivo gađali turska vozila, a „poštedjeli“ ruska.

Agresija kurdskog stanovništva je postala usmjerenija, budući da je Ankara okupirala dio sirijskog teritorija koji je njihov dom i njihovo vlasništvo.

Što se tiče Turaka, ni oni nisu ničim ugroženi ovim napadima, jer im oklopni transporteri “Kirpi” opružaju punu zaštitu od ovakvih „zasjeda“. Snimke su važne jer demantiraju medijske napise i priče na društvenim mrežama o mržnji Kurda prema ruskim okupatorima, koja nije ništa manja od mržnje prema Turcima, što očito nije točno.

VIDEO: Snimka susreta rusko-turske patrole s lokalnim Kurdima u Siriji

PKKturska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Driftwood
4 godine prije

Boze kako besmislen clanak 🙂

Ante
4 godine prije

Ovo je primjer što se dogodi kada vjeruješ zapadnim saveznicima. Sumnjam da će od ovoga itko išta naučiti.

Max
4 godine prije

Članak je vrhunski a pogotovo suština “koga smiju a koga ne” zatrpavati kamenjem.Uz jos popratni video odavno se nisam tako nasmijao.

dulebg
4 godine prije

Sve to kamenovanje nije nikakav “izraz mržnje” ili bilo čega, nego je naprosto naručeno od Amerikanaca. A ovi što kamenuju ne znaju ni da postoji neka Rusija. Stvar organizuje YPG, čime potvrđuje svoju kurvinsku prirodu. Biće da su ih Rusi konsultovali: “Ako vam se ne sviđamo – evo da se mi sklonimo, a vi se onda objasnite sa Turcima?!”
A Rusi, pošto vide da hendluju sa pokvarenim jajima – ostavljaju Kurdima da malo ponižavaju Turke, da se ovi previše ne naduvaju.

karma
4 godine prije

Kurdi su dobili nekoliko slepera kamenja od saveznika. To je sve. Koje budale madre mia. Bacaju kamenje vec 4000 godina bez svoje drzave. 40 miljona ljudi ….

Red Dog
4 godine prije

Nije to bilo koje kamenje.
To je Sveto Kamenje Demokratije.
Freedom Stones 🙂

Ivo
4 godine prije

Hahah, Rusi ovo vrhunski odrađuju. Pitao sam se pred tjedan dana kako su si dozvolili da dođu u situaciju da ih kamenuju, prepametni su za to. Sad je jasno, lokalci ne znaju razlikovati vozila. Rusi vjerovatno već dijele letke s crtežima vozila pogodnih za kamenovanje. Što je i sasvim ispravno, turčine nitko nije pozvao u Siriju.

tomislav Abramović
4 godine prije

domaće stanovništvo pokazuje sreću zbog prijateljkog posjeta rusa i turaka…

nessy
4 godine prije

Ove nezahvalne Kurdske idiote, treba samo upozoriti, da ako nastave jesti govna, da ce se Ruske jedinice povuci, i dozvoliti Turcima, da im priuste jedan, Turski tretman. Turci se nekome mogu svidjati ili ne, ali Kudi u Turskoj su po svim obiljezjima teroristi, i dok se tako ponasaju, mogu ocekivat samo takav tretman. Zanemarite sada njihovu frustraciju Americkom izdajom i legitimnu zelju za drzavom, ali, bilo koja drzava, da ima nacionalnu manjinu, ciji predstavnici postavljaju bombe, napadaju vojnike i policajce, te drzavni aparat, ponasala bi se isto kao i Turska. Pustite price, nisu svi Kurdi u Turskoj teroristi; nisu, ali ih podrzavaju, aktivno ili pasivno. Rusi su se umjesali (zanemarimo interese), i samim time ih spasili od pokolja, koji je bio izvjestan. Kurdi u Siriji se ne mogu boriti protiv Turske vojske, koja ima avijaciju i sve sto dobro organizirane, drzavne vojske imaju. Ponavljam, Rusima mogu samo ljubiti noge, jer… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI