Ruski ratni brod izvijestio o uspješnom ispitnom ispaljivanju hipersonične rakete Cirkon u napetim arktičkim vodama, pogodivši cilj na udaljenosti od 350 km

Ruski ratni brod testira raketu
27 komentara

Rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je u ponedjeljak da je jedan od njegovih ratnih brodova, Admiral Gorškov, izveo uspješnu pokusnu paljbu visoko-tehnološke rakete, prije nego što su rakete instalirane na podmornice i brodove.

U izjavi Moskve vojni zapovjednici rekli su da je „projektil Cirkon uspješno pogodio cilj u Bijelom moru izravnim pogotkom na udaljenosti koja je bila veća od 350 kilometara. Test je potvrdio taktičke i tehničke performanse projektila, a brzina leta bila je oko 7 Macha.” To znači da je projektil letio hipersoničnom brzinom, sedam puta bržom od brzine zvuka.

Sada se sustavom Cirkon planira opremiti niz drugih pomorskih brodova, uključujući podmornice i brodove. U travnju je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da su “hipersonična i laserska” oružja sljedeće generacije bitan dio budućeg arsenala zemlje za odvraćanje agresije iz inozemstva. “Na našoj strani su strpljenje, samopouzdanje i pravednost”, dodao je Putin. “Nadam se da nikome neće pasti na pamet prelaziti crvene crte u svojim odnosima s Rusijom. Gdje je ta linija, to ćemo mi odrediti.”

 

Ranije ovog mjeseca moskovski diplomati izrazili su zabrinutost zbog boravka NATO-a u arktičkoj regiji pod vodstvom SAD-a. Naime u spornoj regiji primijećeni su američki vojni zrakoplovi kako lete iznad hladnih voda. Izaslanici su vježbe označili “provokativnima” i rekli da će imati dubok utjecaj na “izgradnju povjerenja u Europi”. Istodobno, tvrdili su da su se akcije suočile s međunarodnim obvezama “osiguravanju održivog i mirnog razvoja arktičke regije”.

U svibnju je Rusija otvorila vrhunski opremljenu arktičku vojnu bazu, osmišljenu za projiciranje vojne snage Moskve u cijeloj regiji, koja djeluje kao potencijalna baza za slijetanje teških bombardera s nuklearnom sposobnošću. Smješten u arhipelagu Zemlje Franz Josef, njegova izgradnja dolazi kao dio napora za jačanje sjeverne granice zemlje.

Cirkonfregata Admiral Gorškovhipersonična raketa
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Pateticni vic – za idiotizirane talibane-geopolitike…
Najveci neprijatelj RUSKOG NARODA – jeste ovaj judeomasonska satanisticka banda koja im – bukvalno i VLADA cijelom drzavom
(…i definitivno namjerava pobiti sto vise RUSA sa “vakcinama” (kao sto zahtijeva Medvedev, dr Ginzburg i Nosferatu) ili u nekom sljedecem bratoubilackom ratu – protiv drugih isto tako porobljenih goyima...)

I tako je u svakoj tzv “drzavi” svijeta…

Sto vise RUSA (ali i AMERA, FRANCUZA, ENGLEZA, KINEZA ...) shvate da je bukvalno SVAKI RAT – organiziran od iste satanisticke Sektekoja stoji iza Kurtone, to ce prije prekinuti ovaj idiotizam za Talibane-geopolitike…

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Zvrk
2 godine prije

Opet ove geopolitičke gluposti.
Obična maska i pumpanje mišića dok kremaljski Drakula prodaje tone zlata odabranima svakog dana i usput ubija svoj narod tkz vakcinom.

solo
2 godine prije

Eto, zasto mrze Putina na zapadu.

2 godine prije zadnji put uredio solo
Scorpiorex
2 godine prije

Kakve crne crvene crte. Rusija da je imala crvene crte davno bi 3ww bio,nego najbolje joj da udje u nato,kad bi je htjeli,s tim da preda sibir. Mislim da je rusija kako god okrene izgubila,jos tamo 90tih

Flint
2 godine prije

Hoće li Gorškov rušit NLO ili treba pisat molbu 🚀🛸

uzbiuvztfurdurfutgzu
2 godine prije

Dotle Nosferatuovi bruderi udarili po okolici Alepa na tvornicu streljiva, bitno je da je Nosferatu spriječio udar Assada na brudere onim što je uništio (kemijsko) jer će ga kao Nosferatu braniti buuuahahaha…………..

uzbiuvztfurdurfutgzu
2 godine prije

Nosferatu i crvene crte, hahaha, dobar vic, varanski……………

Max
2 godine prije

To je snaga Rusije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI