Šesnaest američkih marinaca uhićeno zbog navodnog krijumčarenja imigranata, te prekršaja s drogom

Američki marinci
4 komentara

Ukupno 16 američkih marinaca uhićeno je u četvrtak zbog “navodne umiješanosti u razne nezakonite aktivnosti od krijumčarenja ljudi do kaznenih djela povezanih s drogom”.

Iz službe je izašla izjava kako su ti marinci su dodijeljeni 1. Marine Division, te su  uhićeni u kalifornijskom kampu Pendleton. Još je osam marinaca ispitivano zbog njihove navodne umiješanosti u “kaznena djela povezana s drogom, ali oni nisu povezani s uhićenjem u četvrtak”.

Uhićenja su provedena uz pomoć Pomorske kriminalističke službe (NCIS).

Ovi događaji dogodili su se nekoliko tjedana nakon što su, 3. srpnja, dva američka marinca uhićena zbog navodnog pokušaja krijumčarenja tri meksička imigranta, koji nisu imali dokumente, u SAD. Krijumčarenje se odvilo preko Kalifornije. Prema dokumentima Okružnog suda SAD-a marinci su optuženi da su izvršili zločin “zbog financijske dobiti”.

Izvor upoznat s tim slučajem rekao je za Task & Purpose , kako su uhićenja, koja su se dogodila u četvrtak, obavljena na temelju informacija koje je NCIS povukao iz telefona optuženih. Kendra Motz, glasnogovornica 1. Marine Division, naglasila je kako će “svaki marinac, za kojeg se utvrdi da je povezan s ovim navodnim aktivnostima, biti ispitan i shodno tome postupit će se prema propisanom postupku”.

Uhićenja su, također, uslijedila nakon što su se ovog tjedna pojavili izvještaji, otkrivajući kako je jedinici US Navy SEAL, koja je stacionirana u Iraku, naređen prijevremeni povratak kući jer su dužnosnici “izgubili povjerenje u sposobnost tima da ostvari” svoju misiju. U izvješćima se navodi kako je vod bio povučen zbog njihove kolektivne zlouporabe alkohola.

Američka vojskaKrijumčarenje ljudiNCIS
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Običan sukob klanova.

4 godine prije

Američki marinci? Ovi, ovako lijepo obučeni? Oni iz svih američkih filmova koji se bore za demokraciju da šveraju ljude i drogu? NEMOGUĆE!!! To mora da je Putinova propaganda!

Max
4 godine prije

U američkoj se vojsci droga proizvodi i prodaje s po službenoj dužnosti. Nema p.rivatno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI