Sirijska vojska pronašla haubice sakrivene pod zemljom

Haubica D30

Sirijska arapska vojska (SAA) sprovodi akciju pretraživanja i čišćenja terena u oslobođenim oblastima na severu Hame i južnog Idliba, kako bi obezbedila ove lokacije koje su donedavno bile pod kontrolom militanata. Među gradovima u kojima sirijska vojska provodi najviše vremena u čišćenju terena nalaze se Kafr Zita i Al-Latamnah; ova dva grada su bila nekadašnja uporišta Jaysh Al-Izza u severnoj Hami. Na primer, u gradu Al-Latamnah, sirijska vojska je otkrila veliku mrežu tunela i pećina koje su pripadnici Jaysh Al-Izza svojevremeno koristili za skladištenje oružja i izbegavanje napada vojske. Sirijska vojska je nedavno objavila video iz jedne takve pećine koju je koristio Jaysh Al-Izza gdje se vidi haubica od 122 milimetara. Prema raspoloživim informacijama u skladištu su nađeni minobacači 120 mm, bestrzajni topovi i topovi od 130 mm.

4
Ostavite komentar

avatar
10000
3 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
4 Komentatori
Pokušaj3putaonaj najgl.....veći DaltonNeću da te volimMercury Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Mercury
Gost
Mercury

Koliko su kopali, mogli su riješiti navodnjavanje za cijelu poljoprivredu Sirije…

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim

@Mercury
Ne budi smiješan, nije kopanje za navodnjavanje njihov posao, njihovo je da oplođuju one pod burkama. I tu staje i počinje njihova (jedina) uloga.
Otprilike kao i kod naših političara koji se samo moraju pojaviti na izborima, a sve drugo ionako nije na njima, postoje za to bankari, kojekakve fortanova grupe i natoi – oni kažu našim plitikantima šta da se radi u Hrvatistanu.
BTW – plus ti je od mene 👍

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Kad su u jedinice JA stigle prve američke haubice, trupni oficiri bili su zapanjeni njihovom tehnološkom kvalitetom i činjenicom da su bile lijepo upakirane u najlonsku ambalažu, što u ono vrijeme nisu bili ni kućanski aparati.
P.S.
Jugoslavija se poslije Rezolucije Informbiroa 1948. g. okrenula SAD i od 1951. do 1955. g. dobiti će za njene prilike veliku pomoć u vojnoj tehnici i opremi. Oko devet stotina tenkova, sedam stotina samohodnih topova i oko tisuću cijevi protuzračne artiljerije, ne računajući više od sedam stotina artiljerijskih cijevi manjih kalibara. Osim dvije stotine mlaznih i stotinu elisnih aviona, SAD su isporučile i znatnu količinu kamiona (čuveni James), inženjerijskih sredstava, radio-uređaja, radarske tehnike i pješadijske opreme. Britanija je isporučila dva razarača, Francuska divizion minopolagača, a Italija , u ime reparacija, tri eskortna razarača. Time je Jugoslavija, koja je imala i tradiciju proizvodnje torpednog oružja, sredinom pedesetih godina imala i solidnu mornaricu za ovaj dio svijeta.

Pokušaj3puta
Gost
Pokušaj3puta

Ovo je sovjetski D-44 kalibra 85mm, kojeg je upotrebljavala SAA pa je izgleda došao u ruke glavosjeća.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik