The Washington Post: Rex Tillerson uskoro napušta Trumpa

Rex-Tillerson
29 komentara

Predsjednik Donald Trump je nezadovoljan s državnim tajnikom Rexom Tillersonom i sve je više razočaran u njega, piše The Washington Post, pozivajući se na svoje izvore.

Prema izvoru američkog lista, čelnik State Departmenta se s predsjednikom razilazi u mišljenju oko niza važnih pitanja, uključujući i povećanje broja američkih vojnika u Afganistanu, te oko blokade Katara i Kube.

The Washington Post navodi kako je njegov izvor uvjeren da Tillerson u svom uredu neće raditi više od godinu dana i da je njegov skori otkaz neizbježan.

Također je naveo ”kako je i državni tajnik nezadovoljan s politikom predsjednika i spreman je privesti kraju svoj rad u State Departmentu”.

The Washington Post navodi i kako američki predsjednik ”kipi od bijesa” zbog nelojalnosti direktora Nacionalnog gospodarskog vijeća Garya Cohna, koji je kritizirao Trumpa zbog njegova stava o neredima u Charlottesvilleu. Osim toga, američki predsjednik nije zadovoljan ni novim predstojnikom ureda Bijele kuće, Johnom Kellyjem.

Drugi izvor za američki list navodi kako američki predsjednik traži preporuke od poslovnih partnera, ali i njegovog bivšeg višeg savjetnika za politiku i strateška pitanja Stevea Bannona.

Oko ostavke Bannona se Trump dogovorio upravo s Johnom Kellyjem. Nakon ostavke je Bannon potvrdio kako postoje velika neslaganja unutar Trumpove administracije.

State Departmentthe washington post
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dugi
6 godine prije

trump bi morao radikalnom akcijom odsjeci glavu hobotnice jer ce postati zrtva ovog puzajuceg drzavnog udara jer nije mu u pitanju samo funkcija vec i glava

Čardak
6 godine prije

Znakovi propadanja, nista neočekivano. Do sada je išlo glatko, no kada je došlo dotle da se moraju donijeti krucijalne i teške geopolitičke odluke kako bi se spriječilo propadanje i gušenje u masivnom dugu – odjednom se vrhuška ne može usuglasiti pa dolazi do kontinuiranih trzavica. Nažalost, čini se da je ideološki zadojena intervencionistička struja prevladala nasuprot one pragmatične… Samo je pitanje dokle su spremni ići. Prema nekima, napad na DNRK nije opcija zbog očekivanih gubitaka među njihovim vojnicima i civilima u Seulu, kao i zbog nesigurnog ishoda – no ako “nema druge”, onda je samo pitanje kada. Druga moguća meta je Iran, treća je novo zakuhavanje Ukrajine… Ne nuzno tim redoslijedom. Teško je reci sto je opasnije – svaki od tih sukoba ima potencijala za pretvoriti se u opću konfrontaciju na širem području i izazvati pojave sekundarnih žarišta poput Balkana, Kavkaza, Srednje Azije, Indokine, Južne Amerike itd. Ipak, ukoliko se… Čitaj više »

Moreno
6 godine prije

Trump je samo ”demokratska legitimacija” enormnog državnog aparata jer je na izborima izabran tako da je ”demokratska forma” zadovoljena i on nema ikakvoga uticaja na najbitniju polugu vlasti FED a na sigurnosne službe, vojni sektor, medije i ostale dijelove kontrolnog sistema ima vrlo malo uticaja.
Američki narod po pitanju svega pa i samoga Trumpa je podiljen, ne slučajno, tako da Trump u slučaju velike neposlušnosti more bit lako maknut tako da nemora bit ubijen.

6 godine prije

Kako sada žali što nema više dece – lako bi rešio kadrovske probleme 🙂 Šalu na stranu, ova epizoda jasno pokazuje koliko je moćan lobi protiv Trampa. Međutim, da je sam odavno bi bio “impičmentovan”. – Situacija u Americi je vrlo komplikovana. Ono što možemo videti je da je protiv Trampa gotovo ceo Establišment, bankari, mediji… Ako pretpostavimo da postoje dve struje Moćnika koje su u sukobu glavni nedostatak te pretpostavke je to što Tramp nastavlja tačno onako kako je do tada rađeno uprkos svim predizbornim obećanjima. Sa druge strane imam jak osećaj da je ogroman deo američke administracije na platnom spisku jevrejskog lobija čiju agendu sprovode zajedno sa bankama i medijima. Jedini deo koji se ne uklapa u ovu sliku je približavanje Obame (koji je bio na čelu američke administracije) Iranu – sigurno potez koji se nije sviđao Jevrejima (mada ni to nije isključeno, bez obzira koliko bili informisami… Čitaj više »

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Rexit

stefan
6 godine prije

gledajte dvije srukture moćnika a to su bankari i tamna vladajući establišment.Bankari koji su i postavili trampa znaju da je lavina krenula i sada pokušavaju spasiti što se spasiti da Mračni estabilišment ima problem taj što iako im je bog dao inteligenciju zakinuo ih je za mudrost i racionalno razmišljanje i oni nikako nemogu shvatiti da sva sranja kroz povijest više im me prolaze , tako da je jedini način da zakuhaju međusobno a rezultate tog ishoda nitko nemože predvidjeti. Najveća opasnost za njih je da crnima i bjekima se konačno otvore oči pa da krenu zajedno. a otvorit će im se oči kada prorade fema kampovi

Borac2
6 godine prije

Da bi bilo toliko nesuglasica u jednoj istocnoj zemlji ili nedaj boze Rusiji, MSM bi atomski bombardirao ljude sa informacijama o krahu rezima i slicno…

Zvrk
6 godine prije

Kajgot, ali izvršili su zadatak. Utjecaj ratoborne elite je drastično smanjen.

basso
6 godine prije

A obojicu ih je pamet odavno napustila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI