SAD povećavaju sankcije protiv Rusije zbog plinovoda Sjeverni tok 2

Sjeverni Tok 2
15 komentara

Washington je postigao sporazum o uključivanju dodatnih sankcija protiv ruskog plinovoda do Njemačke kroz Zakon o obrani, izvijestio je Bloomberg u srijedu, pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem.

Prema izvješću, nove sankcije protiv Gazpromovog plinovoda Sjeverni tok 2 bile bi usmjerene na osiguravajuće i certificirajuće tvrtke koje surađuju s ruskim tvrtkama i plovilima na završetku projekta. Oni bi bili uključeni u dio Zakona o odobrenjima za nacionalnu obranu iz 2021. godine, koji mora biti usvojen do kraja godine.

SAD će sada morati izvijestiti svoje saveznike prije izricanja novih sankcija. Ova je odredba dodana nakon što je predsjednik vanjskih poslova Predstavničkog doma Eliot Engel iz New Yorka izrazio zabrinutost da će sankcije naštetiti Njemačkoj i europskim zemljama, dok će se Rusija izvući bez težih posljedica.

“Udarite na naše najbliže saveznike, no pustite Rusiju neka se izvuče?” rekao je Engel još u srpnju. ”To mi ne zvuči dobro.”

Prošlog mjeseca američki State Department priopćio je da je proširio sankcije protiv projekta Sjeverni tok 2 na tvrtke koje pružaju usluge ili sredstva za nadogradnju ili ugradnju opreme na brodove za polaganje plinovoda.

Novi Zakon o sankcijama precizira da se prethodno donesene sankcije primjenjuju na sve aktivnosti polaganja cijevi.

Sjedinjene Države pokušavaju blokirati završetak plinovoda, s ciljem onemogućavanja dovršavanja projekta, koji bi ruski prirodni plin dovodio u Njemačku preko Baltičkog mora. Washington je više puta pozivao Europu neka umjesto toga kupuje više američkog prirodnog plina.

Novi cjevovod, koji je dizajniran za pojačanje opskrbe plinom Njemačke i drugih europskih država s dodatnih 55 milijardi kubičnih metara godišnje, trenutačno se privodi kraju u Baltičkom moru.

Rusija je morala otpremiti vlastita plovila kako bi položila posljednje kilometre rute, nakon što je švicarsko-nizozemska tvrtka Allseas povukla svoje brodove zbog prijetnje američkim sankcijama u prosincu 2019. godine.

Sjeverni tok 2State Department
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
den
3 godine prije

Ah taj narancasti!
Uskoro ce on na smece povijesti ali ce ostaviti iza sebe mnogo nesrece.
Zar im je malo sto imaju u Americi?
Zar su vjecno nezasitni?

asteroid
3 godine prije

Licemjerje savezništva na djelu.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Je l’ ono bio njihov us(r)anski ekonomski globalistički “mesija” Miton Friedman, što je pričao o “slobodnom tržištu koje sve regulira samo do sebe” i svi su se na zapadu zaklinjali u te njegove teorije? E braćo Ameri, a gdje Vam je sad to “slobodno tržište”?
Očekujem da uskoro američki Kongres donese sankcije svim Rusima jer troše kisik i izdišu ugljični dioksid (i tako doprinose globalističkoj izmišljotini zvanoj “globalno zatopljenje”). Američko rješenje za skidanje tih sankcija vjerojatno bi trebalo biti da Rusi prestanu disati. Taj plan je imao i Hiter, no zna se kako je završio, a Rusija i Rusi su i danas tu i ne boje se nikoga…

gigi pinna
3 godine prije

…Srbija popušila od Škotske doma… Ah ne, to je od sinoć! Hihihi!

hdsfvwerfvuerwfvower
3 godine prije

Pravilnije bi bilo reći oni koji upravljaju ukradenim kontinentom indijancima uderaju sankcije svojoj braći koji upravljaju Rusijom i na taj način im govore da oni imaju pravo prvenstva pljačke zemljana preko teritorija kojim teroriziraju čitav svijet. I zato ih Nosferatu zove partnerima i manji je od makovog zrna prema njima jer zna da su oni trenutno iznad njih u piramidalnom poretku. Sutra kad sve to unište klanjat će se onima dolje u bebenu.

3 godine prije zadnji put uredio hdsfvwerfvuerwfvower
fbslo
3 godine prije

Zar nije free trading Kamen temeljac Zapada odnosno Kapitalizma?…ili sam opet nešto propustio?

Alex
3 godine prije

Povijest nas uči da se sankcije se vrate kao bumerang…kad-tad. Na gubitku će biti i američke kompanije, posebno dobavljači sofisticirane tehnologije, u čemu Ameri prednjače.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI