Trump: Za nas završavaju glupi beskrajni ratovi na Bliskom istoku

Americke trupe vojska afganistan
33 komentara

Predsjednik Sjedinjenih Država se požalio na ljudske gubitke i iznos uloženih sredstava u vojne aktivnosti svoje zemlje na Bliskom istoku.

Američki predsjednik Donald Trump je na svom Twitteru rekao da se odluka bivše administracije o raspoređivanju američkih trupa na Bliski istok pokazala kao najgora mjera u povijesti zemlje.

“SAD su potrošile 8000 milijardi dolara boreći se i održavajući red na Bliskom istoku”, napisao je Trump, dodavši „kako da su izgubljeni životi tisuća velikih američkih vojnika i milijuna ljudi s druge strane posljedica sukoba na ovim prostorima“.

“Odlazak na Bliski istok bila je najgora odluka ikada donesena u povijesti naše zemlje”, rekavši da su američke snage raspoređene na ovom području “pod lažnim dokazima koji su sada opovrgnuti.

„Oružja za masovno uništenje nisu pronađena”, podsjetio je Trump.

Predsjednik je ponovio da Sjedinjene Države trenutno “polako i pažljivo” dovode svoje vojnike kući, pozivajući se na povlačenje američkih trupa iz Sirije.

U prethodnoj objavi se Trump također osvrnuo na problem prisutnosti američkih trupa na Bliskom istoku, tvrdeći da ih nikada nisu smjeli rasporediti na ovom području, gdje se “sukobi između različitih skupina vode stotinama godina”.

Što se tiče najavljenog povlačenja američkih snaga iz sjeveroistočne Sirije, Trump je potvrdio da je prebacio „svojih 50 vojnika“.

Još jednom je naglasio da Turska mora preuzeti kontrolu nad zarobljenim borcima Islamske države, koje Europa odbija prihvatiti.

“Za nas završavaju glupi beskrajni ratovi”, zaključio je Trump u svojim objavama na Twitteru.

Twitter/DonaldTrump

Američka vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Banana
4 godine prije

“Još jednom je naglasio da Turska mora preuzeti kontrolu nad zarobljenim borcima Islamske države, koje Europa odbija prihvatiti.”
…..i ucjenjuje EU sa njima ili ih jednostavno pošalje ih u EU

Siniša
4 godine prije

Gluplje od tih ratova je vaše ponašanje posle tih ratova,a još je gluplje ponašanje EU….

Mire
4 godine prije

Tramp u odnosu na svoje predhodnike se okreće ekonomiji i povećanju prihoda Amerike kroz trgovinu, dok su svi pre njega vodili ratove i štampali dolare bez pokrića (a pokriće su im bili ratovi) ne razmišljajući šta će biti sa dolarom u budućnosti ako se svi okrenu ka drugim valutama kad namnoženi dolar izgubi vrednost.

Dopizdilomi
4 godine prije

Smetate Izraelcima. Oni to rade samo s lovom i lažima a drugi i ovi se međusobno rokaju. Eto, jadnim amerima, ostade Južna Amerika za širenje demokracije.

Mishko
4 godine prije

Dodjes kod susjeda u dviriste i porazbijas i pokrades sto se da i onda josgovoris da si na gubitku.. Neka supak to kaze svjm majkama od libije do afganistana. Uostalom mira nece biti pobrinula se gamad da naouruza ljudski sljam

Riddick
4 godine prije

Za to vreme pojačava grupisanje aviona brodova i pešadije u Persijskom zalivu i kordinisano izmišljaju napade na tankere Američkih saveznika u regionu, skoro svakodnevno šalje pretnje Iranu o potpunom uništenju i pojačava sankcije.
Ova izjava je čista laž i obmana , u toku su pripreme za najgore krvoproliće u istoriji Bliskog istoka meni se čini.

Red Dog
4 godine prije

Jesu glupi i nepotrebni.
Kao Vijetnam. 30 godina kao last stand. Kao, morali su zaustavili komunizam tamo inace bi stigao do USA. Zamisli bogati, last stand na drugoj strani planete, ali to im je bila blesava mantra. Od Kennedya su pokusali da se izvuku ali ta mantra je uvek nadjacala sve. Kad nisu vise imali izbora su se povukli.
Posle Vijetnama su imali nepotrebni kompleks, a posle Iraka megalomaniju. Sad su u fazi da ne znaju kako da se izvuku a da ne gube cast, ali je jasno da su ratovi glupi i neotrebni. Ne „brani se cak ni Amerika od komunizma“, pa sta rade tamo?

tuf
4 godine prije

To može biti njegova želja jer na kraju krajeva nije sociopat kao Obama, Clinton i ostali gmazovi. Ali ostati će na želji.

Brave new world
4 godine prije

Turska je u NATO savezu i ne sluša USA. EU je u NATO i ne sluša skroz USA. Sada Trump kaže, budući da ne slušaju, EU i turska, te dvije članice NATO saveza će se morati dogovoriti što će s problemom zvan ISIL i ostali luđaci.
Kad nećeš izdvajati 2 posto proračuna za obranu sad ćeš morati plaćati Turcima da luđake ne puste s lanca u EU.
Eto koliko je najjači vojni savez na planeti čvrst.

Laki Topalović
4 godine prije

Pohvalno, ali je ovo još uvijek objava na Twitteru, kada bude dekret s potpisom predsjednika i pečatom Bijele kuće, onda je to to.

samo tako
4 godine prije

Hrabra i razumna objava Trumpa. Sprovesti to u dijelo još uvijek liči na nemoguču misiju, bez ijednog institucijalnog saveznika unutar amerike. Želim mu uspijeh

max
4 godine prije

To mu je najpametnije sto je rekao do sada,a hoce li napustiti saudi arabiju i izrael ; naravno da nece.

Max
4 godine prije

Zanimljiva so obzirom da su oni počeli većinu ratova.

ventilator
4 godine prije

Ovo mi djeluje na ono…….PUJ PIKE NEĆEMO SE VIŠE IGRATI……a milioni otišli pod zemlju ni krivi ni dužni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI