Turska testira protuzračne sustave ruskog zrakoplovstva S-400 na američkim borbenim avionima F-16

s-400
16 komentara

Turski mediji objavili su snimke onoga što piše da su radarski testovi raketnih sustava S-400, koje je Ankara nedavno nabavila od Rusije. Sustav protuavionske obrane isproban je na američkim zrakoplovima F-16.

Vježba je održana u vojnom objektu izvan glavnog grada Turske Ankare. Snimke koje je objavila jedna od najvećih turskih novinskih agencija, Ihlas Haber Ajansi, pokazuju barem jedan borbeni mlazni avion F-16 koji izvodi niske i visoke letove, dok ga S-400 prate.

Čini se da su radari u potpunosti operativni jer se vidi kako se snažno vrte. Stado ovaca vidi se na ispaši ispred objekta, naizgled ne impresionirano mlaznim motorima.

Radarski testovi S-400 izazvali su nemir u Sjedinjenim Državama, koje su dugo pokušavale poremetiti njihovu kupovinu, između Moskve i Ankare – ali bez uspjeha. Visoki američki dužnosnici nazvali su ovo otvorenim „podsmjehivanjem“ američkom predsjedniku Donaldu Trumpu od strane turskog kolege Recepa Tayyipa Erdogana i pozvali na nove sankcije protiv Ankare.

Pitanje S-400 u posljednje vrijeme predstavlja veliki problem u odnosima Ankare i Washingtona, što je u konačnici rezultiralo izbacivanjem Turske iz programa F-35. Ipak, čini se da Ankara nije uznemirena pritiskom, a očekuje se da će S-400 biti u pogonu od sljedećeg travnja nakon što vojnici zemlje prođu odgovarajuću obuku.

F-35S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neznalica
4 godine prije

Ovce na livadi se očito osjećaju sigurno i sretno pasu.

Kvisko
4 godine prije

Nato clanica testira S400 i svi sretni zbog toga,Turci jer ce vidjeti o kakvim se to bacvama radi u praksi ,Nato koji ce onda usporediti taj S400 u odnosu na S300 kojeg vec ima Grcka,Rusi jer ce mozebitnom prodajom napuniti ionako jadan proracun(ako lova od prodaje uopce dodje do njega),Ameri jer ce shvatiti da je za S 400 i F16 nevidljiv i na kraju naravno vecina vas komentatora,iako moram priznati,da jedino kod vas ne vidim niti jedan razlog za veselje zbog ove vijesti.

Mirko
4 godine prije

Haha a rezultate testa prenijest ce Amerima. Nikad ovi Rusi da ne skontaju ko i sta su Turci.

Ha ha
4 godine prije

usa pilotima se tresu gaće poslije ovog
isto kao i u siriji
isto kao i izraelcima

grunf
4 godine prije

Čitajući,a vidjevši tko su komentatori…sjetih se one narodne o muhi i nečem na što lete..
Nooo…odmah pomislih,na Božije proviđenje,i sreću što živim na prostoru s toliko genijalaca..Ma zamislite ljudi,Kina,Indija…i ostatak nacija do tri milijarde ljudi ,naravno da su tu i gluuupi Turci,toliko su glupi,da bi dali više od riti da dođu do bilo čega što počinje sa S….
Par milijardi glupi,a ne znaju da na ovom portalu postoji par plaćenih podguznih muha koji mogu da riješe sve njihove PZO probleme…I projekt,izvedbu,testiranje,prodaju…amaaaa,baš sve…Dečki/Trolići…jer niste još na nivou pravog trola,čuvajte se…FSB,tj.Rusi zločesti…mogli bi vas otet i prebaciti u jednu tvornicu koja radi te “bačve”,šteta da takav tim genijalaca “prdi”na našim prostorima u ništa…

Max
4 godine prije

Kupnja S 400 je gotova stvar i tu nitko više ne može ništa osim možda rata bombaških napada i destabilizacije zemlje.

Ivo
4 godine prije

Off-topic: Novi Boeing 777 se nedavno kompletno raspao prilikom testiranja, daljnja testiranja i proizvodnja obustavljeni, ameri tek sad priznali razmjere fijaska..
Turci hvale dragog Boga da su se izvukli od kupovine američkih letećih cigli. Odnosno podvodnih, zaboravio sam.
Takođe izražavaju zahvalnost Sudbini što su se izvukli od kupovine Patriota
koji ruši samo budžete i ništa drugo
Popularno je nazvan bumerang
zbog tendencije da se vraća odakle je ispaljen
i juri civile po ulici.

Buco
4 godine prije

Radarske potpise ovih starih kanti ima i Pečora u svojoj bazi podataka.

Ivo
4 godine prije

Radari se baš snažno vrte.
Pogotovo kad ih usporediš s patriotom, koji se uopće ne vrti,
i pokriva samo pravac ispred sebe
ako raketa dolazi s leđa
vojnici ručno zaokreću sustav
Tako su saudijci nahebali
Jer se patriot ne vrti snažno
a ni normalno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI