Zbog rekordnih kazni europski koncern Airbus pretrpio milijarde eura gubitaka

A400M Atlaas Airbus

Europski zrakoplovni koncern Airbus pretrpio je velike gubitke u 2019. godini. Zbog više milijunskih kazni njihov gubitak je iznosio 1,36 milijardi eura, rekli su jučer rukovoditelji Airbusa na konferenciji za novinare u Toulouseu u Francuskoj, gdje je sjedište ovog proizvođača zrakoplova.

Airbus je predstavio godišnje izvješće, prenosi Deutsche Welle. Pored velikih novčanih kazni, negativni financijski saldo zrakoplovnog diva je povezan sa zabranom izvoza oružja u Saudijsku Arabiju, zbog čega Airbus nije uspio prodati vojni transportni zrakoplov A400M najvećoj arapskoj monarhiji i izgubio je 1,2 milijarde eura.

Operativni prihodi Airbusa porasli su 19 posto, ili 6,9 milijardi eura, a promet se povećao za 11% i iznosio je 70,5 milijardi eura. U 2020. godini grupa očekuje daljnji rast operativne dobiti na 7,5 milijardi eura.

Gubici u 2019. godini dijelom su posljedica skandala o korupciji u Airbusu. Krajem siječnja 2020. Airbus SE je sklopio sporazum s vlastima Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država o rekordnoj novčanoj kazni od gotovo 3,6 milijardi eura. Većinu tog iznosa, 2,1 milijardu eura, primila je Francuska, još 984 milijuna eura Velika Britanija i 535 milijuna eura Sjedinjene Države. Kao dio sporazuma je sklopljena nagodba od prekidu kaznenog progona.

Prema britanskoj Službi za borbu protiv velikih financijskih prijevara (SFO), odluka o isplatama donesena je u nešto manje od četiri godine nakon što je agencija pokrenula istragu zbog sumnji da je koncern za korupcijske sheme u prodaji zrakoplova u nekoliko zemalja angažirao vanjske savjetnike kako bi podmitio kupce za kupnju njegovih civilnih i vojnih zrakoplova. Radilo se o poslovima korporacije na Šri Lanki, Maleziji, Indoneziji, Gani i Tajvanu.

Međutim, sve je više „glasina“ da iza istraga stoji Boeing, koji zbog pada dva zrakoplova 737 MAX i kvarova na drugim modelima nije sklopio nijedan ugovor za isporuku zrakoplova u 2020., a prethodno ugovoreni poslovi su ili suspendirani ili otkazani. Kažnjavanje europskog Airbusa mnogi vide kao suzbijanje konkurencije od strane Boeinga, iako američka kompanija trenutno nema što ponuditi inozemnim kupcima.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

11
Ostavite komentar

avatar
10000
 
7 Grupirani komentari
4 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
DopizdilomiMaxkarantanacCrodaemonbok123 Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Siniša
Gost
Siniša

Zbilja nevjerovatno, suludo od EU….Amerikanci se koriste svime i svačim da svojim firmama osiguraju posao na vanjskom tržištu a ove budale u EU kažnjavaju svoje firme koje sebi mjesta traže van EU.

bok123
Gost
bok123

odakle vi znate pravi razlog plaćanja kazni? možda je to plaćanje za intervenciju u Maliju?

karantanac
Gost
karantanac

Mnogi evropski birokrate su korumpirani ili ucenjeni od amerike i rade u korist boinga i amerike ,a na štetu Airbasa i EU.

Zorule
Gost
Zorule

Kakva zabrana izvoza oruzja u S. Barbariju?

bulog
Gost
bulog

Tamo samo SAD, kao i u druge države smije izvoziti oružje i utvrđivati stupanj demokracije. Ostalima strogo zabranjeno.

bulog
Gost
bulog

Ma treba kazniti sve Europske proizvođače zrakoplova, automobila, čelika, aluminija, ma bilo čega, uvesti im drakonske carine, pa kad se malo više budu gasila radna mjesta možda EU ovce i klimavci dođu k sebi i budu shvatili kog su birali i koga podržaju .

Ivo
Gost
Ivo

Očajničke mjere, koje neće spasiti Boeing, oni su svoje završili. U poslovnom svijetu ih sad smatraju hodajućim lešom, čija je propast gotova stvar.
Sankcije neće natjerati nikoga da ode i kupi boeingovo smeće, više su usmjerene na mužnju i otimanje love od zdravog proizvođača i time usporavanje njihovog razvojnog programa, koji je daleko uznapredovao. Trenutno je razvojna faza novih projekata u Airbusu nekih 7-9 godina ispred boeingove, to se više ne sustiže.
Sad je prilika za Rusiju i Kinu da izađu na tržište sa svojim avionima i postanu konkurent Airbusu, na čemu se već radi. Imperija i njena tehnologija su u silaznoj putanji, to je nepovratan proces.

octopus
Member
octopus

Ne znam za Kineze, ali Rujama Ameri zabranjuju prodavati svoje zrakoplove, jer sadrže više od 10% dijelova “Made in USA” i kao takvima se samo uz blagoslov Amera može izdati dozvola za let van Rusije.

Crodaemon
Gost
Crodaemon

Platiš kaznu s firminim parama i ne ideš u zatvor. Pravo i pravda na djelu.

Max
Gost
Max

Naravno da Boeing stoji iza toga nijima čamac pušta na sve strane.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Ali EU i dalje čvrsto stoji uz američane dok joj otimaju “kruh” iz usta.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik