fbpx

Huawei razvija 5G mrežu u Rusiji – Italija krši evropska pravila o javnom dugu – Zašto naša djeca misle da smo ovisnici o telefonima – Deutsche Bank zaplijenila 20 tona zlata od Venecuele

Vijesti u podne

Huawei razvija 5G mrežu u Rusiji

Huawei potpisao ugovor s ruskom telekomunikacionom kompanijom MTS o razvoju 5G tehnologije u Rusiji.

Sporazum je potpisan tokom trodnevne posjete kineskog predsjednika XI Jingpinga Rusiji. Ovaj sporazum dolazi nakon što su neke zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, blokirale kinesku firmu zbog zabrinutosti koju ona predstavlja za nacionalnu sigurnost tih država.

Sporazumom je dogovoreno pilot pokretanje 5G mreže u toku 2019. i 2020. godine. Sporazum će vjerovatno pružiti određeno olakšanje Huaweiu koji je poslednjih mjeseci bio pod intenzivnim mašunarodnim nadzorom.

Italija krši evropska pravila o javnom dugu

Italija reskira sankcije zbog kršenja evropskih pravila o dugu.Evropska komisija je utvrdila da je javni dug Italije iznosio više od 130% BDP-a 2018. godine, što je daleko iznad granice od 60% koju zahtjevaju pravila EU.

Evropska komisija upozorava da će se situacija vjerovatno pogoršati u 2019. i 2020. godini. Talijanski populistički lideri ostali su gluvi na upozorenja.
Komesar EU za evro i socijalni dialog, Valdis Dombrovskis, izjavio je da je italijanska ekonomija pokazala “štetu koju su prouzrokovali nedavni politički izbori”.

Luigi Di Maio je izjavio da bi političari otišli u Evropu i o tom pitanju razgovarali odgovorno ali dodao je da je “teško kada vidite da svaki dan pronalaze još jedan razlog da kažu loše stvari o Italiji i njenoj vlari.”

Ovo je najnovije upozorenje Evropske komisije a Italija je u decembru izbjegla iste sankcije tako što je smanjila budžetski deficit planiran za ovu godinu.

Zašto naša djeca misle da smo ovisnici o telefonima?

Odavno više nije tajna da današnje generacije rastu s mobilnim i pametnim telefonima. Telefoni su svuda oko nas, a ponajviše u rukama mladih. Znanstvene studije govore da svaki školarac bar 4 puta u satu provjerava poruke na svom pametnom telefonu. Radi se o prosijeku, a ne o ekstremnoj ovisnosti koja uzima sve veći mah u modernom društvu. Djeca doista postaju ovisnici o mobilnim telefonima.

Da apsurd bude veći, najnovije izvješće iz Amerike, objavljeno od strane Common Sense Media, objašnjava da se današnji mladi pribojavaju za svoje roditelje, koji po njima, provode previše vremena na pametnim telefonima. Mladi tvrde da je strah opravdan i da svoje roditelje često upozoravaju na ovu “veliku” opasnost koja im prijeti.

U čemu je onda problem? Izgleda da naša djeca ne vide ono što čine, ali zato “odlično” vide što drugi čini – njihovi roditelji. Sve po principu “ne radi ono što ti govorim, iako to sam radim”. Nove generacije mladih su konačno u svojim roditeljima našli glavne krivce međugeneracijskih sukoba.

Deutsche Bank zaplijenila 20 tona zlata od Venecuele

Zbog navodnog nepoštivanja uvjeta financijskog sporazuma između Caracasa i Deutsche Bank, financijska institucija preuzela je kontrolu nad 20 tona venecuelanskog zlata deponiranog kao kolateral za kredit, javlja Bloomberg.

U 2016. Caracas je pozajmio 750 milijuna dolara od Deutsche Bank, pri čemu je zlato korišteno kao kolateral za kredit, javlja Bloomberg. 20 tona žutog metala pohranjeno je u blagajni njemačke financijske institucije. Sporazum bi trebao isteći 2021. godine, ali Venecuela nije platila kamate, što je rezultiralo zapljenom zlata, objašnjava anonimni izvor citiran od agencije.

Deutsche Bank za sada odbija komentirati aferu.

Ugrožena američkim sankcijama, Venezuela se posljednjih godina suočava s ozbiljnom gospodarskom krizom. Napeta ekonomska situacija, praćena recesijom, hiperinflacijom i sve većim deficitom osnovnih životnih potreba, znatno se pogoršala i s vana organiziranim političkim nemirima.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
42 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ico
Gost
Ico
1 godina prije

Deutsche bank pred bankrotom ?!?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ico

Jeste , odrzavaju je u zivotu kao zalog da će njemacka /evropa poslusno izvrsavati americke obaveze.. Njemci su pokusali da je preuzmu nazad spajanjem s komercbankom , propao pokusaj…
To je najveća bomba za evropu u rukama usa…

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Alen

Alen Točno je kako se DB održava umjetno na životu, ali problem je taj šta su i ostale velike banke insolventne. To znači kako DB može bit samo prva domino pločica koja može past. Kako se SAD kriza isti dan prelila u EU, tako vridi i vice versa.
Problem je globalni di je ukupni globalni dug veći od 250 tisuća miljardi, a globalni BDP manji od 80 tisuća miljardi i za taj globalni dug kolaterali jednostavno ne postoje u punom iznosu.
Sve može ovako potrajat još i koju godinu, samo šta kasnije pad pojavi tresak će bit jači, a sa tim i sva stradanja imovine i sustava veća.
Kako mi niti neznamo ko točno upravlja sa likvidnošću globalnoga sustava taki neznamo ni ko ni di će “pull the plug”. Ono šta je bitno je to da taj koji zna će odradit sve potrebne predradnje u svoju korist.
Ono šta mi znamo i možemo je napravit pripremu za “easy way out” za slučaj glibalnoga financijskoga kolapsa, ali to za sad malo kome pada na pamet, od masa do lokalnih (državnih) političkih elita.
Šta se same Amerike tiće tamo Trump brine samo o tome da mu se ne sruši stock market u ovih godinu i par miseci do kraja mandata i tako ga FED drži za jaja odnosno FED pusti malo Trumpu, a za to Trump mora uzvratit. Ipak su gospodari novca iznad političara svih ideologija jer novac ne pripoznaje ni livo ni desno.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ne znamo mi ni koliki je ukupni globalni dug , i to nagadjamo tj serviraju nam polovicne info … Znamo samo da se nikad neće i ne moze vratiti jer sistem ide pravcem dug na dug..
Slom je neizbjezan slazem se …

cool
Gost
cool
1 godina prije
Reply to  Ico

Da, oko 2021/22 god, prije 2021.

Klump
Gost
Klump
1 godina prije

Jaz nimam potomca ,čeprav vem da je najstarejši oče rekel da nemore se..at 3 na noč ,ker mu prvi sin uleti v posteljo pri 92 je imel z 57 prvega uspelo— mu je še enega 2 leati kasneje .Moj brat dvojček ima 14 letnega sina in je na mobiju non stop ko vstane ob pol 12 seže mobiju se hecam z bratom .da mu prestvima vtičnico na konec hiše ,da bo mal potelvadil,

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Talijani samo trosite , zaduzujte se , kad moze usa , sto ne bi mogla i italija..
Ako zafali mario će da nastampa eura koliko hoćes..

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Cjena dionica DB nikad niža . . . izloženost u derivativima ka skoro tri BDP-a cile EU . . . “too big to fail” se pretvorilo u “too big to bail out” . . . ostaje “bail in” opcija, a to znači kako u nekome trenutku imovina koju ima bilo koji entitet u DB postaje nedostupna u svijemu punome iznosu, a koliki će bit dostupni iznos imovine niko sad nemože znat.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Moreno

Dodaj na to izlozenost banaka prema naftnim derivatima… Zato ako krene na iran , ovi urade sto su obećali , to ti je bankrot nikad vidjen…
Derivarti , derivati…

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Zbilja nevjerovatno!!!!!!!
“Nakon višednevnih sukoba zbog toga da li će i ko biti poslanik u Evropskom parlamentu, opozicionu stranku Živi zid napustio je danas Ivan Pernar.

On je tu odluku saopštio novinarima pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsednika Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru tog političkog objekta.

Ultimatum je istekao u 10 sati, Palfijeva nije podnela ostavku, pa je Pernar definitivno odlučio i novinarima saopštio da on i ranije suspendovani Branimir Bunjac napuštaju stranku.

„Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčića. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida već i svoju sudbinu“, kazao je Pernar, prenose hrvatski mediji.””

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniša, zbilja me zaboli ona stvar za citavu situaciju oko tih hohštaplera i kokošara.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniša Problem Palfi postoji od prvih parlamentarnih izbora, vjerojatno i prij, u kojima je sudjelova živi zid kad je jedan mandat osvojija Sinčić. Na izborima 2016 mandate u Saboru osvajaju Pernar, Sinčić i Palfi koja uz suglasnost stranke svoj mandat prepušta Bunjcu koji nije skupija dovoljno glasova. Nezadovoljstvo sa vladavinom Palfi se od 2016 inteziviralo.
Kako je Bunjac prihvatija tu igru koju je Palfi još 2016 nametnila, da se mandati ne daju isključivo onima koji su na stranačkoj listi imali najviše glasova, tako je bilo dogovoreno / nametnuto da u EU parlament ne idu oni koji su već u Saboru. Na listu za EU su ipak osvanili Sinčić i Bunjac, ali Pernar ne.
Na sami dan izbora Bunjac kaže kako bez obzira na sve on ide u EU parlament, ali Sinčić ipak dobiva više glasova od njega. Sinčić Bunjcu odgovara kako je on dobiia više glasova i on ide u EU parlament. Bunjac se nije moga primirit niti shvatit realnost situacije u kojoj se naša, a to je da se Pernar ipak nevoljko suzdrža od kandidature i prihvatija ostanak u Saboru šta je logično jer Pernar je ipak jači igrač i da je bija na listi skupija bi najviše glasova, osim toga Bunjac omamljen EU eurima “zaboravija” i na pravilo po kojemu je doša u Sabor pa nastavlja presing. Sve puca, izlazi kompromitirajući video na koji Pernar poluđuje i zacrni mu se isprid očiju i aj ća. Istovremeno bez Pernarovoga i Bunjčevoga znanja Sinčić i Palfi rekonstruiraju stranku i Bunjcu prite izbacivanjem iz Sabora i game over.
Nema nevinih. Ima onih koji su više ili manje doprinili raskolu.
Sad je bespredmetno razglabat ko je kriv, činjenica je kako je sve ipak puklo kad su zavonjali EU euri jer se vladavina Palfi koja traje nekoliko godina mogla rješavat prij ili za nekoliko miseci. Svi su tuta forca vozili u istu točku i bum. Niko ovi put nije tija zakočit u kritičnome trenutku.
Niko se nemože pozivat na zasluge pored stotina anonimnih članova i aktivista koji su za ideju otpora trošili svoje vrime i energiju, a sad su se ka ono za onu stvar borili.

otpisani
Gost
otpisani
1 godina prije
Reply to  Moreno

hehe, evo još jedne potvrde one ” nomen est omen”… ovaj Bunjac je doveo do totalne zbunjole u Živom Zidu 🙂

gost
Gost
gost
1 godina prije
Reply to  Moreno

“jer Pernar je ipak jači igrač i da je bija na listi skupija bi najviše glasova” – ne vjerujem a i ako bi sad je sam sebe
ogolio. Neke njihove ideje su dobre ali kod Pernara je pretjerana samopromocija. I narcisoidnost!

pingpong
Gost
pingpong
1 godina prije
Reply to  Siniša

samo vi brisite I zalite za zidom !!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ti si Siniša baš zapeo protiv Živog Zida. To je toliko očigledno da te moram zapitati tko te plaća, hadezenjare ili esdepenjare?
Prenosiš senzacionalističke napise o kućnim svađama, koje ne dovode u pitanje ono za što se stranka bori. Istovremeno nisam primijetio da se toliko neprekidno isčuđavaš nad iznenadnom smrti mlađahnog hdz mufljuza, koji je nekidan pronađen mrtav, nakon što mu je misteriozno isparilo 17 miliona kuna iz blagajne. A što je vijest bez presedana u bilo kojoj normalnoj državi.

Mogao bi malo da odhebeš. Ako je ovdje išta nevjerovatno, to je tvoja glupost.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Ivo

O HDZu ste sve rekli, pogotovo što je potpuno isto i sa ove strane granice.
Živi zid potenciram iz prostog razloga što je uništena jedna odlična ideja i pokret otpora kriminalnoj i opoziciji vlasti;takav pokret nepostoji kod nas, zbilja sam sa pažnjim pratio i nadao se da postoji neko ko odskače od ovih uhljeba i kriminalaca što moje razočarenje čini još većim.
Apsolutno je irelevantno zašto su došli u sukob, da li zbog gladi za eurima i taštine ili su kriminalci sa vlasti imali svoje ljude u njih…..kontaminirana je jedna izuzetna ideja, izdan je pokret koji je imao smisla. Treba li da se zapitamo ima li nam spasa od ovih izdajnika i kriminalca, treba li da postanemo bezosjećajni na sve to i da se pomirimo sa tim zlom i prepustimo se kao ovce za klanje jer šišanje je demode!?
Osim toga onaj je čupo fobičan, i u svakom slučaju nedorastao Pernaru….i onaj drugi je levat.
Bukvalno…polagao sam nadu da neko bude primjer na našim prostorima i da se ugledamo na njih;mi imamo mladog Stanivukovića, žestok momak, ali pogrešna politička opcija.
Zamjerim tim mladim ljudima što se neodvaže i krenu sami već se po pravilu lijepe za luzere i u tome ih prođesav politički angažman….samo rade za druge i ostaju u sijenci

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Siniša

@Sinisa
Bolje bez Pernara i Bunjca za ŽZ . Ovaj prvi svo vrijeme na dvije stolice, sa financijskim čamcem za spašavanje… a Bunjac može samo reči hvala teroristici što mu je omogučila saborskog kruha, nezarađenog na izborima.
Dvije obične ništarije koje se ni međusobno ne mogu dogovoriti

Juraj Matanić
Gost
Juraj Matanić
1 godina prije
Reply to  Ivo

@Ivo
Razmišljam da svoj glas dam Živom zidu, ali ne znam kojoj unutarstranačkoj opciji da se priklonim. Na obje strane nalaze se poznata lica i teško je odabrati pobjedničku stranu.

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  Siniša

Primoštenski Putin , Stipe Petrina napisao je opaku objavu oko recentnih događaja u Živom zidu
koju prenosim u cijelosti.
-doslovni citat:
“U svemu ovome samo me zanima jedno . Tko može pristati da njime upravlja i da ga vodi kao ovcu Rogati Papučar i Promiskuitetna Kleptomanka. Kakvi su to karakteri koji to dozvoljavajku ?”

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Ara

Ara, jedan i neponovljivi. Prisjetimo se njegovog originalnog dopisa jednom drzavnom sluzbeniku:
Smrdljiva, glupa, idiotska, nesposobna, nekompetentna kretenčino, ne brinu mene tvoji kretenski odgovori koje ja i građani ove zemlje skupo plaćamo, mene brine, ako ti i slična smeća ijedan tren pomislite da u vaše kretenske umotvorine itko normalan u ovoj zemlji može povjerovati. Što u stvari hoćeš sa svojim odgovorom idiote? Hoćeš mene uvjeriti da u potpuno istoj pravnoj situaciji ne postupate različito?! Dokle ti i debili koji vodite ovu zemlju mislite raditi ovakva sranja? Očigledno je da je s tobom i sličnim šljamom više ikakva civilizirana i ljudska komunikacija glupost, zato za kraj primi poruku od srca: Goni se u trista pički materini, ti i svi koji na svaki način pokušavate opravdati nacističke ispade divljaka koji kradu moj mandat županijskog vijećnika Šibensko-kninske županije”, napisao je Petrina između ostalog.

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije

Brave

Baš ti hvala za ova podsjećanja, bio sam smetnuo s uma ove njegove dopise .
Sve s pečatom i potpisom.
Dobro kažeš jedan i neponovljiv.

Pošto je prilično blokiran u medijima, možda bi Logično moglo malo da ga poprati?

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Ara

Ara, ne bi se miješao u uređivačku politiku logičnog jer to može dovest do višednevnog bana. Dosta mi je kačenja sa uredništvom mada me katkad prst zasvrbi.

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije

Brave
Hahaha, ma nije to miješanje već korisnička sugestija.
A ban ko ban , često se samobaniram na par mjeseci

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Ara

Ara, nemoj biti bas takav mazohist hahaha

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Ara

@ara
Petrina sigurno nabija rogove. Biti če prije da rogonja priča o sebi

LNT_Iluvatar
Member
Ara
1 godina prije
Reply to  samo tako

@samo tako

a) prvo ja nisam nigdje pročitao tvrdnju da Petrina nekome nabija rogove
b) koji k. to meni pišeš, odeš lijepo na fejs gdje je to objavio pod svojim imenom i prezimenom pa mu repliciraš

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Italija krši EU pravila, ali ta EU je prekršila i talijanska imovinska prava samim tim šta je upravo Talijanac, ex Goldman Sachs i šef ECB-a Mario Draghi zabranija Italiji korištenje (posjedovanje) polovice talijanskih rezervi zlata koja se nalaze izvan Italije odnosni talijanske centralne banke koje je upravo ti Mario Draghi svojevremeno bija guverner.
Triba znat kako je Italija u prvih nekoliko zemalja u svitu po posjedovanju zlata kojega u rezervama ima priko 2000 tona. Ključno pitanje je čije je to zlato, talijanskoga naroda ili globalne elite.
“Everything is About Money” i zlatno pravilo “Whoever Has the Gold Makes the Rules”

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Moreno

Nema drug tu vise prava i pravila , vidis da svako vuče kako hoće … Obracun je neizbjezan
..

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Alen

Alen Pravila još ima, ali prava nikakvih nema.
Onim trenutkom kad prestanu radit bankomati i na račun ne dođu plaće i penzije nestaju i sva pravila. A onda neka nam Bog pomogne.

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton
1 godina prije
Reply to  Alen

@Alen
Prika, ne zazivaj vraga.
Doće i sam…..

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

😂😂😂 , nista ne brini. Vazda je on tuda negdje..

apolo
Gost
apolo
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno, u pravu si sto se tice zlata. Salvini kaze da je zlato talijanskoga naroda, bankari iz EU odbijaju priznati da jeste. Italija je uvela paralelnu valutu koju ce stampati vlada, tvz. bonove( zovu je “minibot), zakon je prosao u parlamentu. Stampace se u apoenima od 5, 10 , 20 , 50 i 100 eura. Sa tom valutom bi se izmirivao dug drzave prema firmama i civilima. Koristiti ce se samo na teritoriju Italije za internu upotrebu. Panika kod njemackih i francuski banaka i medija je vec pocela. Zato i zele nametnuti sankcije Italiji.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  apolo

Moreno , kako apolo napisa ovo s minibot , jasno govori da nema ni pravila a ni talijanska vlada nema eura..
To će u stvari biti nekakav bon koji će izdavati vlada za plaćanje svojih obaveza koji ćes moći potrositi na plaćanje obaveza prema vladi..
Sustinski to je obicna kompenzacija koja se desava svud po balkanu… Para nema ide roba za robu ili usluga za uslugom..

Neka vrate svoje zlato , od tog bona naprave valutu vezući je za to zlato , odebu EU i okrenu se prema kini i rusiji..

Sve ostalo je suplja prica i nista ozbilljno..

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton
1 godina prije
Reply to  Moreno

Više zlata su osvojili naši sportaši, nego što ima u banci, onoj, našoj, narodnoj……

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Maminjo ima vise zlata na sebi nego hnb u trezoru..

Gavrilo
Gost
Gavrilo
1 godina prije

A vijest da škripi u Živom zidu i da je Pernar napustio isti?

octopus
Gost
octopus
1 godina prije
Reply to  Gavrilo

Ma već je odškripalo. Sad će Pernar sve to izliječiti sa C-vitaminom, bez cjepiva…..

dofvšfnoyfijyndsfvdfsviysfdvisvs
Gost
dofvšfnoyfijyndsfvdfsviysfdvisvs
1 godina prije

Dojčekošerbank će biti lešmanija cvaj u novoj ujdurmi koju spremaju zelenaši.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Subi , napravili su oni jako puno financijskih balona po zapadu i dijelu istoka koje mogu detonirati po zelji i intenzitetu zavisno od situacije…
Oni su prvi ispod onog lijevog oka sa piramide na dolaru.. Vjerne sluge kudravog..

Max
Gost
Max
1 godina prije

Plljačka Venezuele se nastavlja.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik