fbpx

Nedjelja 19. 05. 2019.

Vijesti u podne

Saudijska Arabija sazvala hitan sastanak Arapske lige zbog agresije na tankere i naftnu infrasturu

Saudijski kralj Salman je pozvao lidere arapskog svijeta da održe izvanredni sastanak Arapske lige u Meki zbog pogoršanja odnosa s Iranom, priopćila je službena saudijska novinska agencija SPA, pozivajući se na visoki izvor u ministarstvu vanjskih poslova kraljevstva. Sugovornik agencije izjavio je da je kraljev poziv upućen zemljama Arapske lige i Zaljevskog vijeća za suradnju zbog nedavno provedenih sabotaža na tankerima u vodama Ujedinjenih Arapskih Emirata, te zbog napada jemenskih Huti boraca dronovima s eksplozivom na dvije crpne naftne stanice u Saudijskoj Arabiji. Kralj Salman pozvao arapske vođe na dva hitna summita kako bi razmotrili nedavne “agresije i njihove posljedice u regiji”. Američke obavještajne agencije smatraju da su napad na tankere mogla izvesti snage koje ili simpatiziraju iranske vlasti ili  rade za njih. “Saudijski kralj Salman, čuvar dvije plemenite svetinje, pozvao je svoju braću, lidere Zaljevskog vijeća za suradnju i zemalja Arapske lige da održe dva hitna summita 30. svibnja u Meki”, navodi se u priopćenju. Istog dana je planirano da se u Meki održi sastanak šefovi država i vlada Organizacije islamske suradnje.


Rusija i Venezuela će trgovati u rubljama

Venecuelanski veleposlanik pri predstavništvu UN-a u Ženevi, Jorge Valero, rekao je da se trenutno vode pregovori s Rusijom o uporabi rublje u bilateralnim transakcijama. “Da, sada pokušavamo provesti naše financijske operacije kroz drugu valutu, uključujući kripto valutu Petro, koju smo stvorili”, rekao je Valero, te naglasio da je u tijeku dijalog s Moskvom o pitanju prelaska na uporabu ruske valute, rublje. Petro je lansiran 20. veljače. Venezuela je bila prva zemlja s vlastitom kriptovalutom, koju podržavaju rezerve nafte. U početku je Maduro odredio vrijednost od 1 Petra prema cijeni barela nafte u Venezueli, ili 60 dolara, što je prema službenom tečaju sada 9000 bolivara. Prema riječima veleposlanika, sankcije koje su SAD uvele protiv Venezuele i blokiranje venecuelanskih bankovnih računa u dolarima negativno su utjecali na gospodarstvo zemlje. Sada Caracas ima problema s pristupom međunarodnom financiranju, ulaganjima u naftnom sektoru i restrukturiranju svog inozemnog duga. 28. siječnja Washington je najavio uvođenje dodatnih sankcija protiv nacionalne naftne i plinske tvrtke PDVSA. Caracas je prinuđen dedolarizirati svoju ekonomiju, jer nema naznaka da će se sankcije uskoro ukinuti.


Kina odbija žrtvovati svoje interese u trgovini sa Sjedinjenim Državama

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi razgovarao je telefonom s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom. Tema razgovora bile su nesuglasice u trgovinskoj sferi, koje su eskalirale nakon neuspjeha posljednjeg kruga pregovora, što je dovelo do obostranog  povećanja carina između Sjedinjenih Država i Kine. Tijekom razgovora je Wang Yi rekao Pompeu da je “Kina dosljedno poticala rješenje trgovinskih i ekonomskih razlika putem konzultacija i pregovora, ali ti pregovori trebaju biti jednaki”. Kako je objasnio Wang Yi, unatoč tvrdnjama Sjedinjenih Država, Kina je dužna braniti svoje državne nacionalne interese u svim pregovorima i odgovarati na želje svojih ljudi. U međuvremenu, prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, neravnoteža u američko-kineskoj trgovini može se ispraviti samo ozbiljnim ustupcima od strane Kine, na što Peking ne pristaje.


Američki dug od 1934. do 2019.

Na fotografiji dolje je objavljen državni dug Sjedinjenih Američkih Država od 1934. godine do danas u tisućama milijardi dolara, temeljen na službenim vladinim podacima. Prikazuju se godine i iznosi financijskih “vrhova”. Stručnjaci kažu kako se ovakvi podaci učestalo objavljuju kada se zna da je nemoguće takav dug vratiti. Štoviše, postoje brojni razlozi koji sugeriraju da će ovaj dug i dalje rasti.

Američki dug od 1934. do 2019.

FOTO – Američki dug od 1934. do 2019.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
18 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
kukalatimajka
Gost
kukalatimajka
1 godina prije

Američki dug od 1934. do 2019

Ova merika je sigurno socialistička ili komunistička država čim je toliko zadužena.
Po našim domoljubima i lokalpatriotima smo u jugi živjeli isključivo od kredita i jeli i pili na tuđi račun. Vjerovatno od tuda potiče sav američki dug, juga se raspala pa nema ko da vrati silne kredite merikancima.

LauerNalis
Gost
LauerNalis
1 godina prije

Neka idu u njemacku kao i nasi blokirani

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Neoliberalni kapitalizam ce rasti sve dok ne prozdere sam sebe.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Neka skupljaju boce

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Skupljaju, skupljaju… ne brini. Njihov patent, samo je čudno da još ne traže naknadu za intelektualno pravo

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Dug je moguce vratiti devalvacijom dolara. To zahtijeva neke zrtve.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

“Stručnjak za vazduhoplovstvo CNN-a, Džef Vajz, veruje da je Rusija naredila otmicu letova Malejža Erlajna koji je nestao u martu 2014. On veruje da su otmičari preživeli pad aviona”

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
1 godina prije

@Sinisa
Mijenjaj dealera, losu robu su ti uvalili!

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Koliko s sjećam Saudi su napali Jemen, a ne obartno.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Ali ne vole da ih jemenci povremeno podsjete na to, a trebali bi češče

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Koliko se sjećam piloti koji su napali WTC bili su mahom Saudijci, nakon čega je Amerika napala Afganistan i Irak.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Niste još ništa objavili o aferi u Austriji.
Pa evo da ja izreknem svoje mišljenje.

Vicekancelar i predsjedink slobodarske stranke FPÖ, Strache, tajno je sniman skrivenom kamerom, prije 2 godine, kako razgovara sa nekom navodnom ruskom tajkunicom, da mu ona navodno dadne novac za pomoć u predizbornoj kampanji, a on će joj zauzvrat osigurati velike poslove u Austriji. I još je Strache tu navodnu tajkunicu molio za pomoć da preuzme austrijski dnevni list “Kronen Zeitung”. Nakon objavljivana snimke u javnosti, Strache je bio stjeran pred zid, nije imao kuda, dao je ostavku na položaj vicekancelara i predsjedsnika FPÖ-a. Ali je naglasio, da on nije prekršio nijedan zakon i da je sve bila namještaljka obavještajnih službi. I u tome ima pravo.
Kancelar Kurz je odmah raspustio vladu Narodne stranke i FPO-a (nakon 2 godine vladanja) i želi nove prijevremene izbore.

Ta snimka je napravljena dakle još prije 2 godine, ali zašto je tek sada “procurila” na javnost?
Po mom mišljenju, očigledno se radi se o planiranom spinu, – u režiji duboke države, koja je i dalje stvarni vladar Austrije, kao i Njemačke, Francuske i većine ostalih država EU. FPÖ i Strache su uletjeli u zamku. Strache je ionako malo seljakast tip i naivno je uletio u pripremljenu i insceniranu klopku. A ta navodna ruska tajkunica, vjerojatno je bila glumica, koja je igrala ulogu tajkunice da navuče Strachea. “Aferu”su “otkrili” njemački tjednik “Der Spiegel” i dnevni list Sudedeutsche Zeitung. Dvije perjanice lažovčina mainstrema medija, usko povezane sa vrhovima duboke države, njemačkim obavještajnim službama i sa CIA-om. Glavni urednici i Spiegela i SZ-a su umreženi u globaaističkim “transatlanskim organizacijama”. Plus što su i Der Spiegel i SZ, jako antiruski nastrojeni, posebno Spiegel, koji je prije 5 godina otvoreno huškao na rat protiv Rusije, nakon rušenja malezijskog aviona MH17 u istočnoj Ukrajini.
Po mon mišljenju u cijeli taj planirani spin, spada i sama koalicija Kurzove Narodne stranke ÖVP sa FPÖ-om. I tu je FPÖ naivno uletio i tu koaliciju, odnosno, sujeta da bude na vlasti, bila je očito jača od razuma. Podsjetimo kakva je situacija u Austriji bila prije 3 godine, prije izbora. Na vlasti je tada bila takozvana velika koalicija između Socijaldemokrata (SPÖ) , koji su davali kancelara i narodnjaka (ÖVP), koji su davali ministra vanjskih poslova i vicekancelara. To je tada bio Sebastian Kurz. Svakom onom tko imalo logički misli, jasno je da jedan mladi uglađeni fićfirić (koji je tada još nije imao ni 30 godina), nikada ne bi mogao napraviti takvu strelovitu političku karijeru, da je doista samostalan i neovistan. To je znastvena fantastika. Naravno da je Kurz dijete američko-cionističke duboke države, koja u Austriji, drži sve najvažnije poluge vlasti u svojim rukama: parlament-obavještajne službe-ekonomiju-financije-medije-kulturne institucije. Kurz je u to vrijeme, dok je bio ministar VP 2015/2016. najprije podržavao Merkelicu i njenu politiku masovne migracije. Međutim, FPÖ je sve više jačao, i prijetilo je da postane najjača stranka u Austriji. Stare stranke establišmenta, ÖVP i SPÖ, kao udarne snage duboke države, totalno su potrošene u Austriji, nakon što su u velikoj koaliciji zajednički bile preko 10 godina na vlasti. Nezadovoljstvo domicilnog austrijskog stanovništva zbog masovne migracije bilo je sve više. Onda, Kurz, sredinom 2016. mijenja ploču i počinje kritizirati Merkelicu i njenu politiku migracije i tadašnja austrijska vlada u kojoj je Kurz bio vicekancelar, zaoštrava politiku prema migrantima. Kurz koji je tada dakle bio vicekancelar i ministar VP, faktički se već tad ponašao kao kancelar. Austrija je tada u suradnji sa Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom i Makedonijem zatvorila takozvanu “balkansku rutu”, i tako je zaustvaljen onaj veliki val migranata. Nakon toga, ÖVP-u i Kurzu , gle čuda, opet raste popularnost i na izborima 2017., ÖVP ipak postaje najjača stranka, a ne FPÖ. FPÖ je bio na drugom mjestu, dok su Socijaldemokrati, kao i u većini dugih država EU, izgubili dosta postotaka. I što sada? ÖVP i SPÖ su mogli možda opet nekako vrlo tijesno sklepati veliku koaliciju, ili pozvati još u pomoć stranku Zelenih, da bi spriječili FPÖ da sudjeluje u vlasti. Međutim, to bi bio rizik i ta nova tijesna velika koalicija, opet (nakon što su ÖVP i SPÖ ionako bili potrošeni u dugogodišnjoj zajedničkoj koaliciji), vjerojatno bi brzo pukla i još više ojačala FPÖ, koji bi uskoro postao najjača stranka. Dakle, jedino rješenje bilo je; da se dozvoli da FPÖ sudjeluje u vlasti. Gospodari iz duboke države, dali su svoj pristanak da ÖVP pravi vladajuću koaliciju sa FPÖ-om. Jer, lakše je kontrolirati FPÖ kada je u vladajućoj koaliciji, nego kada je u opoziciji, kao najveća oporbena stranka. Kada je FPÖ u vladi, njega se može držati na uzici i smekšati, nametati mu stavove mainstreama. I tako je i bilo: čim je sklopljena vladajuća koalicija između ÖVP i FPÖ, FPÖ više nije grmio da Austrija treba izići iz EU i čelnici FPÖ-a obavezali su se da će se boriti protiv “ekstremizma” i “antisemitizma” u svojim redovima, a prvi cilj, koji su zajednički objavili Kurz i Strache, nakon sklapanja koalicije, bila je: “borba protiv antisemitizma” I ne samo to. već i “borba protiv anticionizma”- tako je to rekao Kurz, prije godinu i pol. Kako rekoh, samo naivci mogu vjerovati u bajke, da je tako mladi fićfirić sam i bez ičije pomoći sa svojih 30-ak godina, napravio takvu političku karijeru. I da je Kurz doista napravio stvarni zaokret, dakle da je doista postao “desničar”, gospodari iz duboke države, davno bi ga maknuli i on ne bi postao kancelar. Upadljivo je da je Soros u svojim čestim analizama u zapadnim mainstrema medijima, uvijek napadao Orbana i druge takozvane populiste, međutim, nikada nije spomenuo Sebastiana Kurza. Naravno da ne, jer je Kurz njegovo “dijete”.

Kurz je odavno član elitne globalističke organizacije “Europsko vijeće za vanjske odnose” (ECFR), koja, gle čuda, ima isti naziv, kao i poznato Rockefellerovo “Vijeće za vanjske odnose” (CFR) iz New Yorka, samo sa dodatkom “europsko”. George Soros financira ECFR, plus, što sjedi u gavnom odboru i ECFR-a i CFR-a u New Yorku. Predsjednik ECFR-a je bivši švedski premjer i Bildebergovac, Carl Bildt, jako antiruski nastrojen i nama sa ovih prostora dobro poznat kao svjetski mutikaša. U članstvu ECFR-a u su i mnoge druge globalističke zvjerke, kao Joschka Fischer, Donald Tusk, Mario Monti i mnogi drugi. Neovisni austrijski mediji, odmah tada, 2017. ,nakon izbora, bili su skeptični, prema toj koaliciji ÖVP-a i FPÖ, i upozoravali su na to da je Kurz još uvijek član Sorosevog ECFR-a. Što Kurz uopće nije ni krio. Naprotiv, krajem prošle godine otvoreno se sastao, sa svojim “tatom” Sorosem u uredu kancelara u Beču. Tako je Kurz pokazao čiji je igrač. Da je on ustvari lažni desničar, koji igra tu ulogu. I da on ustvari pripada istoj globalističkoj ekipi kao Merkelica i Macron. To se dalo vidjeti i još ranije, prije nekih godinu dana. Kada su zastupnici Kurzevog ÖVP-a u Europarlamentu glasali protiv Orbana i Mađarske, odnosno zajedno sa Socijaldemokratima, Zelenima,. Ljevičarima, Liberalima i sa većinom demokršćana, glasali su i za mjere protiv neposlušne Mađarske. Zastupnici ÖVP- tada su rekli: mi smo za Junckerovu, a ne za Orbanovu Europu. Sve jasno. I još nešto je bilo upadljivo: nakon sklapanja koalicije između ÖVP-a i FPÖ-a, uopće nije bilo protesta iz Brisela. Kao što je to bilo prije 20-ak godina, kada je ÖVP tada po prvi put pravio koaliciju sa FPÖ-om, koji je tada vodio pokojni Jörg Haider. Tada je Brisel pravio dreku i galamu i čak slao specijalne promatrače ui Austriju, da kontroliraju, da Haider ne ugrozi demokraciju i slično. Ovaj put nije bilo ništa, nikakve kontrole iz Brisela. Austrijski kvazi ljevičari, SPO i Zeleni grmili su protiv Kurza i koalicije sa FPÖ, kobajagi, to ugrožava demokraciju, da Kurz ide u savez sa “desnim ekstremistima” , ali to je sve bio igrokaz za naivce. Jer, Kurz je lani bio u posjeti Izraelu, i u izraelskom parlamentu Kneset, dočekan je sa ovacijama, a Netanjahu ga je nazvao “velikim prijateljem Izraela”.

I sada je sa ovom snimkom , duboka država napravila spin FPÖ, sa ciljem da ga oslabi.
Strache je kako rekoh, pomalo krkanast i seljakast, ali je imao dobre namjere, – da Austrija iziđe iz EU, da se oslabi takozvano “transatlansko savezništvo” (čitaj ropski vazalski odnos Austrije prema SAD-u), da se poboljšaju odnosi sa Rusijom, itd. Međutim, koalicija sa ÖVP-om je razvodnila i smekšala prvobitne stavove i ciljeve FPÖ-a.
Strache ima pravo, kada kaže da je sve bila namještaljka obavještajnih službi. Ali prekasno je to uvidio, da je ustvari cijela koalicija sa ÖVP-om bila također namještaljka, da se oslabi i kontrolira FPÖ. Neovisni posmtrači su upozoravali, da je već ona prva koalicija FPÖ-a sa ÖVP, za vrijeme Haidera, kasnije samo naškodila FPÖ-o, pa mu je trebalo vremena da se oporavi.
Obavještajne službe Austije, naravno rade za duboku državu, kao i obavještajne službe Njemačke.
Dakle, zašto je ta snimka Strachea i navodne ruske “tajkunice”, objavljena tek sada? Iako je snimka napravljena prije 2 godine uoči izbora? Jer je sada situacija povoljnija za njeno objavljivanje i postići će veći učinak. Objavljivanje te snimke sada, nakon isteka pola mandata vlade, ima za cilj kompromitirati FPÖ kao korumpiranu, dubioznu i ekstremističku stranku, koja šuruje sa Rusima, te tako srušiti koaliciju nakon polovice mandata, i raspisati nove izbore. I sve se baš tako desailo, Sorosev “dečko” Kurz je odmah raspustio vladu i zatražio nove izbore. Predsjednik Austrije, Alexander van der Bellen, naravno odmah je raspisao nove izbore u rujnu. Van der Bellen je iskusni igrač duboke države. Bivši dugogodišnji član Zelenih i bivši mason (što i ne krije), koji je kao “neovisni kandidat” (kakva smijurija), nastupio na predsjedničkim izborima 2016., protiv kandidata FPÖ-a, Norberta Hofera u 2. krugu. ….

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Bojim se da ‘zašto sada’ znači novi migracijski val. Koji sada može jedino preko Balkana.
Drugo, kako netko može biti ‘bivši mason’? Ili nikad nije dospio daleko, što je nevjerojatno jer je predsjednik…ili…ta organizacija i nisu bili – masoni. Ili – laže.

Baba
Gost
Baba
1 godina prije

Alane Forde svaka čast za komentar! 🙂

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

…(2)…
Sjetimo se one sitaucije, odnosno režirane lakrdije: van der Bellen pobjeđuje Hofera vrlo tijesno, za nekih manje od 1%, ako se dobro sjećam. Međutim nakon toga je otkriveno da se na izborima prilikom prebrojavanja glasova, mućkalo u korist van der Bellena, i državna komisija poništava te izbore. Ponovni predsjednički izbori održavaju se 6 mjeseci kasnije, iste godine, I gle “prekreta”. U ponovnim izborima, van der Bellen rastura Hofera, pobjeđuje sa lakoćom, ako se dobro sjećam, sa 7-8 % glasova prednosti. Ma da naravno, koje “čudo”, Isto kao i ona namještena pobjeda Macrona u 2. krugu na predsjedničkim izboricima u Francuskoj, kada je inače bezlični i dotada poluanonimni Rotšildov dečko rasturio Marinu Le Pen, sa dvotrećinskom većinom., Dakle, malo logički; van der Bellen, koji je sa mućkom pobjedio Hofera sa manje od 1% prednosti glasova, u ponovljenim izborima totalno ga rasturi,. Ma da kako da ne, Iako je svatko očekivao, da nakon te mućke, Hofer pobjeđuje u ponovljenim izborima. Čak su i mainstrema mediji, koji su svi bili protiv Hofera, uoči ponovljenih izbora, izražavali bojazan, da će Hofer pobjediti.

Alo vratimo se sada ovoj aferi. Dakle, cilj je postignut, FPÖ je kompromitiran. Vlada je pukla i bit će novi izbori. Na kojima će, u to se sada već kladim, biti ovakvi rezulati: FPÖ gubi veliki broj glasova. Stranke duboke države: ÖVP, SPÖ i Zeleni dobivaju veći postotak. Mainstream mediji kliču od radosti: Austrijanci su pokazali razum i uvidjeli da je FPÖ nepouzdana, sumnjiva, ekstremistička stranka, bla, bla, bla.. I onda se pravi nova vladajućča koalicija: Ili između SPO i Zelenih (plus još 2 satelitske ljevičarsko-globalističke strančice, ako ne bude dovoljno), ili opet “velika koalicija” ÖVP i SPO. Ili možda koalicija ÖVP i Zelenih, Takve koalicije između navodnih demokršćana i Zelenih, već postoje u Njemačkoj, na pokrajinskoj razini i to čak u 3 njemačke pokrajine Merkeličin CDU je u vladajućoj koaliciji sa Zelenima. Ustvari svjedno je tko će s kim, sve stranke duboke države su kao klub za svinganje, može svatko sa svakim. Važno je da duboka država zadržava kontrolu. I u Austriji će opet sve biti vraćeno na staro, a Soros je pobjednik.
I još jedan drugi cilj, ima ova inscenirana “afera” u Austriji. Neposredno uoči izbora pokušati, kompromitirati cijelu europsku desnicu , euroskeptičare i “desne populiste”. Njemački i austrijski mediji u službi duboke države, već sada kliču od radosti i pitaju se”: hoće li ova afera, oslabiti europske populiste? Naravno, da ova “afera”, neće pokolebati nijednu osobu u EU, koja namjerava glasati za “desne populiste”, naprotiv. Međutim lažljivi mainstream mediji u službi duboke države, to će tako prodati, onom neupućenom dijelu javnosti, onim naivnim ovčicama, koji inače popuše svaki spin, koji im se servira.
Hrvatski mainstream mediji u službi duboke države, kao portal Net, jedva su dočekali, pa objavljuju ovakve stvari: gle kakvi su ti desničari, koji su tajno planirali izdaju Austrije Rusima. Ma da naravno.. A da je Austrija, kao i cijela EU, odavno izdana SAD-u, odnosno sve vazali SAD-a, to Net i drugi naravno neće spomenuti. Hrvatski mainstream mediji su još očigledno manipulativno istakli da je Strache na toj snimci u razgovoru sa navodnom ruskom tajkunicom rekao: “Hrvatska je sranje”. Što je očita namjera hrvatskih mainstrema medija, kod pristalica hrvatske desnice, ogade FPÖ i Strachea. Međuim, Strache tu nije mislio na Hrvatsku kao državu hrvatskog naroda, već Hrvatsku kao nepogodnu za investiranje i biznis. To je bio savjet toj navodnoj “ruskoj tajkunici”, da ne investira u Hrvatskoj, Da je Hrvatska u tom pogledu “sranje”, dakle korumpirana i ništa u njoj ne funkcionira, to znamo svi: jer inače, i mnogi Hrvati iz hrvatske dijaspore, koji imaju novac, i koji bi željeli nešto investirati, također ne žele investirati i bježe od Hrvatske, jer i oni znaju da je situacija sranje. A ti Hrvati iz dijaspore su sve odreda desno-konzervativni domoljubi-patrioti. Uzgred budi rečeno, Strache je tu “tajkunicu” isto tako savjetovao da također ne investira u Srbiji, da je i u Srbiji očajno stanje. Što nam je svima iz regije također poznato

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

AF, sve lose sto ce se dogoditi Germanima( a hoce), isti su vise nego zasluzili. Oni su daleko vece zlo od US i dobro je da im je US cizma za vratom( nesto dobro i od US), jer, sva sranja po juznoj Evropi, a pogotovo Balkanu su napravili Germani, daleko, daleko vise od US. Cak i za buduci kolaps Evrope jedini krivci su Germani. Sta ocekivati od potomaka nacista? Nesto dobro? Mo’s misliti!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Nije taj Strache toliko naivan i glup. Dobio je ulogu i odigrao onako kako su željeli njegovi gospodari

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Plaćam rundu pića onima koji nam objasni KOME je to USA dužna 22.000 milijardi odnosno oko 70.000 dolara po glavi stanovnika. Stano se vuče taj famozni dug, kaže se tko je DUŽNIK (SAD) ali nikada ne i tko je VJEROVNIK! Zašto o tome npiše ni u jednome tekstu o tome dugu? Zato meni tu nešto ne štima, Svaki dug ima dužnika i drugu stranu (strane) koja je taj iznos dužniku posudila. Ja recimo posudim od susjeda Pere 500 eura i znam da sam NJEMU dužan 500 eura.
KOME je dužna SAD 70.000 dolara po gavi svog stanovnika?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
18
0
()
x