Kimovo pismo – SAD uvele nove sankcije – Hong Kong

Vijesti u podne

Donald Trump dobio pismo od Kim Jong-Una

Američki predsjedink Donald Trump primio je pismo od sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong-Una i izjavio da vjeruje da će doći do “veoma pozitivnog” razgovora oko nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

Trump je novinarima u Bijeloj kući rekao da još uvjek ima “dobre odnose” sa liderom Sjeverne Koreje.

“Naravno ne mogu da vam pokažem pismo, to je lično pismo, veoma toplo i veoma lijepo pismo.”

Trump je rekao da je Kim održao riječ i da nije bilo nuklearnog testiranja ni testiranja većih raketa posle nedavnih pregovora. “To mi je veoma važno” istakao je Trump.


SAD uvode nove sankcije protiv Sirije

Ministarstvo finansija objavilo je u utorak da je uvelo sankcije za tri osobe i 13 “entiteta” zbog njihove navodne finansijske podrške predsjednika Bashara Assada. Među onima koji su bili meta je i sirijski biznismen Samer Foz, koji je opisan kao “sirijski oligarh” koji direkno podržava Assada.
Sankcije su takođe bile usmjerene na članove porodice FOz, kao i na dvije kompanije iz Libana koje su optušene da pomažu u švercu iranske nafte ka Siriji.


Zaoštrava se situacija na protestima u Hong Kongu

Kina kritikuje SAD proglašavajući ih krivim za “neodgovorne i pogrešne komentare” u vezi sa predloženim amandmanom na zakon o ekstradiciji u Hong Kongu.

Ovaj zakon je izazvao talas demonstracija na ovoj autonomnoj kineskoj teritoriji. Zahtjevamo od američke strane da budu oprezni i da prestanu da se mješaju u poslove Hong Konga i unutrašnje poslove Kine, rekao je portparol ministarstva inostranih poslova Geng Shuang.

Njegovi komentari došli su kao odgovor na američko upozorenje da bi amandman kojim bi se omogućila ekstradicija na kinosko kopno ugrozio poseban status koji Washington daje Hong Kongu.

Kancelarija je takođe naglasila svoju kontinuiranu podršku lideru Hong Konga, Carrie Lamu koja gura zakonkoji je doveo do masovnih protesta proteklih nekoliko dana.

Administracija Hong Konga pridržava se politike “Jedne zemlje, dva sistema” koja teoretski omogućava autonomnim regijama da zadrže sopstvene ekonomske i administrativne sisteme dok se formalno udružuju sa kopnom. Kritičari kažu da bi predložena ekstradicija ugrozila pravnu autonomiju Hong Konga

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Težak
4 godine prije

zaigrala mečka ispred
honke konge vrata
ne cvate cveće u njihovo preduzeće

Kuga
4 godine prije

Ovaj Trum je glup kao da je clan HDZ mafije.

Amater
4 godine prije

Hong kong je kineski ….. Ameri si daju previše prava da se mješaju u unutarnja pitanja drugih zemalja ….Kinezi su preveliki i prejaki da bi ovakve seljačke fore kod njih prolazile …ovo bi moglo proći kao Tienm en….. ili kao žuti kišobrani što je u konačnici bolje za sve …

P.V.
4 godine prije

A, ovo vam nije dnevna vijest na “Logicno” jeli ?
Centralna manifestacija povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo održana je danas na Trgu Skenderbeg u centru Prištine na kojoj su pored ostalih prisustvovali bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, bivša američka državna sekretarka Madeleine Albright i američki general Wesley Clark, koji je komandovao NATO snagama tokom bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

tuf
4 godine prije

Ja bih rekao da Kim malo tjera za*ebanciju s Trumpom jer je skužio da ovaj voli primiti male znakove pažnje

pingpong
4 godine prije

………..veoma toplo I veoma lijepo ……. ! …..? …. !
…….. narancasta nakaza postaje romanticna ??!

ergvouernifvnerfcwercfwoercfw
4 godine prije

Valjda kinezi znaju poučak tjenamen………..

Dane
4 godine prije

Interesantna je izjava kineskog ministra Koji rece da razume zelju stanovnika Hong Kong za vecom demokratijom Ali mu nije jasno da see Niko nije bunio 150 godina tokom kojih je guverner Hong Kong postavljan od strane velike britanije a sad kad to radi kina desava see bunt.rekao je SA koje strane vetar duva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI