Srijeda 24. 04. 2019. – Upozorenje Moskvi – Francuska – Vladimir Zelenski – podmornica Belgorod

Vijesti u podne

Američki veleposlanik u Moskvi Rusiju upozorava na moćnu američku flotu u Mediteranu

Suprotno njegovoj visokoj diplomatskoj poziciji, američki veleposlanik u Moskvi John Huntsman je dao prilično vulgarnu izjavu rekavši da bi Ruska Federacija trebala uzeti u obzir prisutnost snažne borbene skupine američke ratne mornarice koju predvode dva nosača zrakoplova, “USS Abraham Lincoln” i “USS John C. Stennis”. Prema Huntsmanu, “diplomatske veze i dijalog, u kombinaciji sa snažnom obranom koju ti brodovi jamče, pokazuju Rusiji da, ako doista želi poboljšati odnose sa Sjedinjenim Državama, onda treba zaustaviti destabilizirajuće aktivnosti širom svijeta”. Trenutno borbena skupina američke mornarice u Sredozemnom moru uključuje deset brodova, više od 130 zrakoplova, devet tisuća mornara i marinaca.


Pariz: Ne možemo surađivati s Vijetnamom koji kupuje rusko oružje

Razvoj “jakih političkih odnosa” Francuske s Vijetnamom otežava gotovo potpuno odsustvo suradnje u području naoružanja, budući da je Hanoi u ovom području povijesno surađivao s Moskvom. Takav zaključak dali su članovi Odbora za vanjsku politiku Narodne skupštine Francuske. Oni vjeruju da Pariz treba ojačati svoj položaj u regiji, ali to ometaju brojni čimbenici, uključujući snažan utjecaj Kine. Također su istaknuli da francusko oružje nije u stanju konkurirati ruskom, a povijesno iskustvo također otežava jačanje veza s Vijetnamom, koji je dugo bila francuska kolonija.


Vladimir Zelenski će objaviti istinu o ratu u Donbasu i kazniti odgovorne

Dolaskom na vlast Vladimira Zelenskog će oni koji su pokrenuli sukob u Donbasu biti kažnjeni, rekao je član tima Zelenskog, Ivan Aparšin. Prema njegovim riječima, takvi su koraci predviđeni u programu nove ukrajinske vlade u području nacionalne sigurnosti i obrane. “Istina o Ilovajsku, sve što se tiče Debalceva i početka rata 2014. bit će javno. U bliskoj budućnosti će ljudi saznati istinu. Nitko nikome neće sakriti ništa. Službenici koji su donosili odluke ili neaktivnost tamo gdje je bilo potrebno djelovati bit će privedeni pravdi”, rekao je predstavnik Zelenskog. Podsjetimo da je ukrajinska vojska u Ilovajsku i kasnije Debalcevu tijekom prve godine kampanje protiv narodnih milicija Donbasa pretrpjela katastrofalne gubitke u ljudstvu i tehnici, dok je Porošenkova vlada poraze slavila kao “velike vojne pobjede”.


Rusija porinula nuklearnu podmornicu posebne namjene za lansiranje ubojitih “Posejdona”

Jučer je u Severodvinsku porinuta  nuklearna podmornica “Belgorod”, koja služi kao nosač bespilotnih podmornica “Posejdon”. Ovo novo oružje može razviti ogromnu brzinu, prema nekim podacima preko 110 km/h, a može biti opremljeno nuklearnom bojevom glavom i pravi je problem za flotu bilo kojeg potencijalnog neprijatelja. Podmornica za posebne namjene “Belgorod” povučena je s navoza i porinuta u more u tvornici “Sevmaš” u Severodvinsku i do kraja ove godine će na njoj biti dovršeni svi radovi. Predaja “Belgoroda” ruskoj mornarici zakazana je za 2020. godinu. Nova nuklearna podmornica će od 2021. biti naoružana bespilotnim podmornicama “Posejdon”. Podmornica ukupno može nositi do šest takvih oružja. Dovršetak ovog posla znači ozbiljno jačanje obrambenih potencijala zemlje, jer “Belgorod” s “Posejdonima” može uništiti udarne skupine s nosačima zrakoplova potencijalnog neprijatelja. Uz ovu zadaću, nova nuklearna podmornica ruske mornarice je znatno umanjila važnost raketnih obrambenih sustava stvorenih u Sjedinjenim Američkim Državama, budući da svi američki obalni objekti sada postaju ranjivi na udare s mora. U tom smislu, podmornica posebne namjene “Belgorod” postaje važan čimbenik odvraćanja u međunarodnim odnosima.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
4 godine prije

Što se tiče Poseidona ( Status-6 )…. Pored podmornice Belgorod (projekt 09852), bit če sa Posedonima naoružana i podmornica Khabarovsk ( projekt 09851 )…. A postoji i platforma lansiranja sa broda ( za sad se testira sa broda Zvezdochka ( projekt 20180 ), tako, da se spušta Poseidon u posebnom kontejneru na dno mora, gdje čeka, do “sudnjeg dana “….

Xbe
4 godine prije

Rijetko je tako dobrih meta,kao što su nosači aviona he he he..

preseren3
4 godine prije

Jest, ona kanta od 100.000 tona u mediteranu, koja NEMA odbrane protiv hipersoničnih projektila, upozorenje je…
Kako bi izgledalo, da Rusija, koja inače ne paradira po morima, šalje jedan Mig sa Kindžalom, tako malo, da se pokaže…
Menjava pelena za 5000 ljudstva?

Trubadur
4 godine prije

Pa ne trebaju nikakvi Kinžali, da se potopi kompletna grupa nosača aviona….. Po Stalinovoj doktrini, gdje je kvantitet več kvalitet sam po sebi….. Kad odjednom poleti sa raznih strana recimo 100 i više projektila na grupu nosača, ko če to da obrani….Danas nosači nisu sigurni ni kod vojno drugorazrednih država a ne protiv Rusije…

m.ivanisevic
4 godine prije

Francuzi bi se trebali prisjetiti Dien Bien Phua.

Siniša
4 godine prije

Ne interesuje ga istina o Majdanu, o zločinima nacista, o onom zločinu u Odesi…..naravno da ga ne interesuje kada mu je mentor nacista (smiješno reći za Jevrejima da je nacista) Igor Kolomojski, organizator pokolja u Odesi i sponzor Azova.

ergnafrngerwfiuawerfwiaefwfwrf
4 godine prije

Prvo bojevo gađanje rusa sa Posejdonom bi trebalo biti u smjeru ovih nosaća kabalazla.

samo tako
4 godine prije

A što ima to američki ambasador upozoravati Moskvu ? Da močna mornarica uznemiruje sredozemne.srdele, da zagađuju prostor daleko od Moskve ?

zzlovenac
4 godine prije

pogledao sam prvu sezonu sluga narodu i ima nade za ukrainu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI