Putin pozvao Trumpa na proslavu 75. godišnice pobjede nad fašizmom

Vladimir Putin i Donald Trump
27 komentara

Vašington je sa velikim interesovanjem shvatio poziv Moskve američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da prisustvuje proslavi 75. godišnjice pobede nad nacističkom Njemačkom u maju 2020. godine, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov novinarima tokom radne posete Izraelu u četvrtak.

“Američki predsednik je pozvan od strane Vladimira Putina u posetu Moskvi na predstojeću proslavu 75. godišnjice pobede. Ovaj poziv je primljen sa velikim interesovanjem”, rekao je Rjabkov.

Prema visokom diplomati, Moskva nije imala detalje o posebnim planovima američkog lidera. Međutim, Rusija veruje da bi zemlje, koje su bile deo antihitlerovske koalicije, verovatno trebale da budu predstavljene na najvišem nivou tokom proslave Dana pobjede 2020. u Moskvi, napomenuo je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Očekivalo se da će se ruski i američki lideri sastati na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Čileu u novembru. Međutim, Putin je odlučio da ne ide u Čile, a kasnije je samit otkazan.

Rusija još nije dobila odgovor od američkog predsjednika Donalda Trumpa na njen poziv da prisustvuje proslavi Dana pobjede u Moskvi u maju 2020. godine, izjavio je savjetnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

“Ne, odgovor nije primljen”, prokomentarisao je Ušakov za ruske medije. Ušakov je podsjetio da je tokom razgovora u Osaki, Trump pozdravio poziv Moskve. “Ali do sada nismo dobili odgovor”, primetio je.

Dan pobjede
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vladimir
4 godine prije

Ok, ali Rusi bi mogli misliti da deep state vreba trumpa na svakom cosku.

Milan
4 godine prije

Trump bi sigurno isao, ali treba znati da zbog politickih bodova u US sigurno nece da ide, pa i izbori.Samo zamislite naslove u vecim antiTrump medijima, demokrati…pojeli bi ga

iasgfnwddsfvikdghfrghrtheogrjer
4 godine prije

Zvat potrčka tame koja poništava rusku pobjedu u ratu i sprema ponovo napad na istu, vidi se da oba rade za stvora.

Son of Alerik
4 godine prije

Uhm uh, nema tko sve nije pobijedio naciste, od domaćih šumara do crvenoarmejaca i hrabre američke vojske. Čak su i h i Francuzi pobijedili.
Onomad je USA poslala cijelu ekipu s 5 400 vojnika, razarača, nosača aviona na Antarktik pa pobjegli glavom bez obzira (od onih koji su glavu sačuvali, a mnogi nisu). Neue Schwabenland.
P.S. Inače nitko nije pobijedio fašizam, naprotiv, fašizam je pobijedio sve i danas je sve oko nas fašizam, od Kine do New Yorka.

U prolazu
4 godine prije

Treba vidjeti što Biden kaže.

samo tako
4 godine prije

Kolinda bi prihvatila poziv ako joj Putin dopusti grljenje sa barem prvim ešalonom kršnih mladih vojnika

Red Dog
4 godine prije

I treba.
Verujem da bi CCCP pobedio i bez njih, ali su ucestvovali. U pocetku su dali znacajan materijalni doprinos preko Landleasa.
Njihovo je dali hoce da dodu, ali necemo se spustiti na revizionizam kao oni. Ucestvovali su i trebaju dobiti poziv na zurku.
Uz malo srece ce rasprava dali treba doci ili ne sejati jos razdora unutar Murike 😉

eks
4 godine prije

To nije nemoguće, ali je teško ostvarivo, jer hobotnica “Deep State” postaje sve agresivnija i opasnija. Kada bi Tramp uspeo otići u Moskvu, bio bi to ozbiljan udarac za “Deep State” , ili bi to bio njegov kraj predsednikovanja. Postoje službe i bezbednosne agencije koje to procenjuju i daju predloge za “da”, ili “ne” . Takve stvari se ne dešavaju “ad hoc” .

Hogar
4 godine prije

Ljudi, zar ne vidite da ga Putin troluje.

Ako prihvati, super. Ako odbije, Rusi uvek mogu da kažu da je:
1. slab predsednik koji nema muda da dođe u Rusiju iz unutrašnjih razloga
2. dobar čovek koji hoće bolje odnose sa Rusijom ali mu Demokrate ne daju

Šta će reći zavisiće od globalne situacije 2020. godine.

Perun
4 godine prije

citat vezan za izjavu Makrona ….Svaka mu se pozlatila. Istinite reči koje odražavaju trenutno stanje NATO-a. Međutim, postoji jedno „ali“. Kako konkretno Evropa može kontrolisati svoju sudbinu? 20. vek – dva svetska rata, 19. vek i dalje u dubinu vekova – beskrajni lokalni ratovi i „izvoz ideologija“ uz pomoć ognja i mača“, ….. Zaharova …..P.S Tramp neka obuce svecano odijelo i veze kravatu ponese litru whisky 40 years old i pravac Moskva …

Perun
4 godine prije

Ne postoji suvislo i razborito djelovanje Nato pakta u zadnji 20 godina ….Nato je nepotrebaan balast u politici Evropskih nacija i naroda

jetflash
4 godine prije

a mora i kolindicu zvati da trumpa i putina obojcu primi pod ruku….na njenu žalost ona samo može do ograda svjetskih vođa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI