Srbija učestvuje u paradi za Dan pobjede 2020. godine

Garda VS srbija
110 komentara

Poziv Vojsci Srbije da učestvuje u paradi za Dan pobjede 2020. na moskovskom Crvenom trgu biće velika čast za Beograd, izjavio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Za početak, velika čast. Velika nam je čast što nas je rusko rukovodstvo pozvalo da učestvujemo u paradi, Sergej Šojgu i Vladimir Putin su istinski prijatelji Srbije. Oni su pokazali koliko se cijeni doprinos Srbije pobedi nad nacizmom” rekao je srpski ministar.

Vulin je napomenuo da odluka ko će tačno predstavljati Srbiju na paradi u Moskvi još nije donjeta. “Mi ćemo odlučiti koja će vojna jedinica i koliko vojnika učestvovati na paradi, bilo da će to biti Garda ili pešadijska jedinica. Verovatno će biti predstavnika svih jedinica naše vojske”, izjavio je.

“Međutim, potpuno je jasno da će se naša država ponositi činjenicom da ćemo biti na Crvenom trgu kao nekada, da ćemo stajati u redovima pobednika, među onima koji su spasili svijet od najgoreg zla. Srbija ima dobar razlog da se ponosi svojom vojskom. Kada marširamo na Crveniom trgu, cijeli svijet može da vidi kakve ljude imamo, da smo dostojni svojih predaka. Zahvalan sam ruskom rukovodstvu zato što je pronašlo način da pokaže koliko cijeni ono što su radili naši preci i koliko cijeni sadašnjost i budućnost Srbije “, naglasio je ministar.

Vulin se vratio iz Moskve gde je vodio razgovore sa Šojguom. Ministri su razgovarali o bilateralnim pitanjima i ukazali na intenzitet veza između oružanih snaga dvije zemlje i stalnu vojno-tehničku saradnju. Oni su takođe prisustvovali ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara 17. avgusta.

Dan pobjede
Pretplatiti se
Obavijesti o
110 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

…sve se promjenilo..starim jer mi se čini da ovo vrijeme ne pripada meni…nekada davno parade pobjede su bile ogledalo hrabrosti…borbe protiv fašizma i nacizma …a danas su to gay parade ponosa s polugolim egzibicionistima..

Red Dog
4 godine prije

Gledao sam gardiste u Kini.
Mozda sam pristrasan ali smatram da momci imaju najlepse uniforme i strojevi korak.
Jos ako zapeva drug Ivica splet otecestvenih pesni… Serbia + Rossija = BBF, Best Friends Forever.

Siniša
4 godine prije

Mislim…..i Milošević je imao daleko bolja kadrovska rješenja.

Mikojan
4 godine prije

Nebitno tko je zamjenio uniforme no Rusija bi ipak trebala dobro znati povijest aka historiju. A možda sam u krivu, znaju oni dobro historiju ali znaju dobro i provocirati pa je poziv Srbiji (koja veze nema sa ww2) ipak stvar neke druge igre.

Weteran
4 godine prije

Lepo je i velika čast marširati u Pobedničkom stroju na Crvenom trgu!

Konstantin
4 godine prije

Postovani pobratimi iz svih ex YU banana state-a … nema prostora za opake komentare na racun nasih pobratima Srba. Nije valjda da hocete da kazete da Ruska polit. elita nema pojma od desavanjima na Balkanu unazad 100 – 200 godina? Nama iz ostalih ex YU bananicama od “drzava” niko nije kriv sto imamo politikante koji kao Bugari zvalave dogmu “Otan i samo Otan”. Cestitke Srbima i Srbiji. PS. Mala digresija … Togo povukao priznanje t.z. Kosovo?! :o))))

viktor
4 godine prije

Logicno, ”pod tepih” je najbolje mesto za nezgodne komentare. Samo napred, obisite i ovaj. Nikad, ama bas nikad, ovaj region nece doziveti katarzu. Svi se boje istine.

alfa33
4 godine prije

Eto imaćemo još prilika se družiti na ovom portalu,ionako će za 3 dana još jedna velika obljetnica,trebali bi i to proslaviti ali na žalost neće biti parada….ali dobro,kud bi stigli kad bi sve lijepe stvari slavili…ovaj tjedan će okruglo 80 godina o Paktu o nenapadanju i prijateljstvu između Njemačke i Saveza Sovjetskih socijalističkih Republika…

Hmmm
4 godine prije

Razočaran sam što nema BiH na Danu pobjede…

Mikojan
4 godine prije

Budimo iskreni, što kolege na istoku nikako ne uspjevaju biti, čast iznimcima, na toj paradi ni jedna novokomponovana država nastala raspadom Jugoslavije nema (NEMA) pravo biti. Dobro, možda ako je tu bitan WW-1, Srbija je tada bila na strani pobjednika. Naravno, tu nikada ne bi bila da nije NATO pakta, ok, nije se onda tako zvao, da nije bilo USA, Engleske, Francuske, preciznije rečeno. Da vojska Srbije ima obilježja koja su koristili partizani ’41-45. još bi razumio poziv Rusa, ovako sa obilježjima stare Srbije koja je ubijala partizane i borce za slobodnu Srbiju ne mogu se nikako složiti, kome krivo kome drago, Rusima na sramotu.

alfa33
4 godine prije

Jel su to oni pozvani isto koji su zamjenili kokardu za petokraku…možete se ljutit koliko hoćete,a mogu i brisati komentare…

Qwerty
4 godine prije

Procitam clanak, krenem i komentare i pafff, gledam koji je naziv portala, pa opet komentare, ma ne, ja sam na 24sata, index, nesto od toga…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI