Srbija učestvuje u paradi za Dan pobjede 2020. godine

Garda VS srbija

Poziv Vojsci Srbije da učestvuje u paradi za Dan pobjede 2020. na moskovskom Crvenom trgu biće velika čast za Beograd, izjavio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Za početak, velika čast. Velika nam je čast što nas je rusko rukovodstvo pozvalo da učestvujemo u paradi, Sergej Šojgu i Vladimir Putin su istinski prijatelji Srbije. Oni su pokazali koliko se cijeni doprinos Srbije pobedi nad nacizmom” rekao je srpski ministar.

Vulin je napomenuo da odluka ko će tačno predstavljati Srbiju na paradi u Moskvi još nije donjeta. “Mi ćemo odlučiti koja će vojna jedinica i koliko vojnika učestvovati na paradi, bilo da će to biti Garda ili pešadijska jedinica. Verovatno će biti predstavnika svih jedinica naše vojske”, izjavio je.

“Međutim, potpuno je jasno da će se naša država ponositi činjenicom da ćemo biti na Crvenom trgu kao nekada, da ćemo stajati u redovima pobednika, među onima koji su spasili svijet od najgoreg zla. Srbija ima dobar razlog da se ponosi svojom vojskom. Kada marširamo na Crveniom trgu, cijeli svijet može da vidi kakve ljude imamo, da smo dostojni svojih predaka. Zahvalan sam ruskom rukovodstvu zato što je pronašlo način da pokaže koliko cijeni ono što su radili naši preci i koliko cijeni sadašnjost i budućnost Srbije “, naglasio je ministar.

Vulin se vratio iz Moskve gde je vodio razgovore sa Šojguom. Ministri su razgovarali o bilateralnim pitanjima i ukazali na intenzitet veza između oružanih snaga dvije zemlje i stalnu vojno-tehničku saradnju. Oni su takođe prisustvovali ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara 17. avgusta.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Konstantin
Gost
Konstantin

Postovani pobratimi iz svih ex YU banana state-a … nema prostora za opake komentare na racun nasih pobratima Srba. Nije valjda da hocete da kazete da Ruska polit. elita nema pojma od desavanjima na Balkanu unazad 100 – 200 godina? Nama iz ostalih ex YU bananicama od “drzava” niko nije kriv sto imamo politikante koji kao Bugari zvalave dogmu “Otan i samo Otan”. Cestitke Srbima i Srbiji. PS. Mala digresija … Togo povukao priznanje t.z. Kosovo?! :o))))

Grom
Gost
Grom

Jako bitna država na globalnom nivou Togo 😂😂😂😂😂

Konstantin
Gost
Konstantin

Grome … isto ko i “tvoja” i “moja” … ali se broji! Hteo ti ili ne to je fakt. ;o)

Starilav
Gost
Starilav

Vasceli svet zna tko su i što su Srbi, glavni remetilački faktor na Balkanu u zadnjih 150-200 godina! I šta bi sad svi trebali biti zavidni na ovom pozivu? To je interna stvar Rusije i Srbije, možda Putin još pozove i Tunguziju i slične “velesile”…

Weteran
Gost
Weteran

Lepo je i velika čast marširati u Pobedničkom stroju na Crvenom trgu!

viktor
Gost
viktor

Logicno, ”pod tepih” je najbolje mesto za nezgodne komentare. Samo napred, obisite i ovaj. Nikad, ama bas nikad, ovaj region nece doziveti katarzu. Svi se boje istine.

Siniša
Gost
Siniša

A svi misle da su u pravu….e pa nemožemo jedini mi biti u pravu.

Hmmm
Gost
Hmmm

Razočaran sam što nema BiH na Danu pobjede…

alfa33
Gost
alfa33

Jel su to oni pozvani isto koji su zamjenili kokardu za petokraku…možete se ljutit koliko hoćete,a mogu i brisati komentare…

Mikojan
Gost
Mikojan

Budimo iskreni, što kolege na istoku nikako ne uspjevaju biti, čast iznimcima, na toj paradi ni jedna novokomponovana država nastala raspadom Jugoslavije nema (NEMA) pravo biti. Dobro, možda ako je tu bitan WW-1, Srbija je tada bila na strani pobjednika. Naravno, tu nikada ne bi bila da nije NATO pakta, ok, nije se onda tako zvao, da nije bilo USA, Engleske, Francuske, preciznije rečeno. Da vojska Srbije ima obilježja koja su koristili partizani ’41-45. još bi razumio poziv Rusa, ovako sa obilježjima stare Srbije koja je ubijala partizane i borce za slobodnu Srbiju ne mogu se nikako složiti, kome krivo kome drago, Rusima na sramotu.

xyx
Gost
xyx

Ko zna sta ce od toga bit. Sve su to igre bez granica. Istovremeno se Srbija sprema za EU, a u EU nema bez prethonog ulaska u NATO.

Siniša
Gost
Siniša

Spremamo se mi u 3PM da idemo.

Siniša
Gost
Siniša

Naravno…ne pika se što je u redovima Partizana bilo najviše Srba i što je u Jugoslaviji bilo najviše žrtava iz reda Srpskog naroda.
Ne očekuješ valjda da pozovu zemlje koje su izrazito antiRuske politike vjerujem da je tu mjesto i narodu Hrvatske, CrneGore, Makedonije i Slovenije koji su isto dali veliki doprinos antinacizmu….u stranu prisustvo nekih na granicama Rusije sa čime daju legitimitet antRuskoj histeriji. Nisu fer, zato što nema Hrvatske tamo pričaš gluposti.

Mikojan
Gost
Mikojan

Evo, tipično za vas, hajde da još jednom pojasnim, Srbija sa trenutnim obilježjima na uniformama nema što tražiti u Rusiji na paradi, Hrvatska vojska sa trenutnim obilježjima na uniformama nema što raditi u Rusiji na paradi. Tu je sad Tadmurova izjava točna, Srbi znaju odabrati stranu, tako su i pod kraj rata svi postali partizani što je bilo prije to su zaboravili.

igi
Gost
igi

o čemu ti….poslje sloma ustaško domobranske legije podno staljingrada od preživjelih se formirala dobrovoljačka jugoslovenska vojska koja je nosila KOKARDE….staljin je priznavao kralja petra u londonu.

Mikojan
Gost
Mikojan

Kokarda = značka, na znački može biti i zvjezda petokraka, crvena, da se tebi nije malo pomješalo ?

Slavonac
Gost
Slavonac

Mislis na one kad je kralj naredijo,obrijte bradu i u partizane.

Viki
Gost
Viki

Mikojan
Vrlo precizno i u samu srž stvari .. in medias tres 🙂

Siniša
Gost
Siniša

Mislim…..i Milošević je imao daleko bolja kadrovska rješenja.

Qwerty
Gost
Qwerty

Procitam clanak, krenem i komentare i pafff, gledam koji je naziv portala, pa opet komentare, ma ne, ja sam na 24sata, index, nesto od toga…

Red Dog
Gost
Red Dog

Gledao sam gardiste u Kini.
Mozda sam pristrasan ali smatram da momci imaju najlepse uniforme i strojevi korak.
Jos ako zapeva drug Ivica splet otecestvenih pesni… Serbia + Rossija = BBF, Best Friends Forever.

alfa33
Gost
alfa33

Eto imaćemo još prilika se družiti na ovom portalu,ionako će za 3 dana još jedna velika obljetnica,trebali bi i to proslaviti ali na žalost neće biti parada….ali dobro,kud bi stigli kad bi sve lijepe stvari slavili…ovaj tjedan će okruglo 80 godina o Paktu o nenapadanju i prijateljstvu između Njemačke i Saveza Sovjetskih socijalističkih Republika…

Siniša
Gost
Siniša

U Januaru je bilo tačno 85 godina kako je Poljska potpisala sporazum o nenapadanju sa Njemačkom (na čijemu je temelju Poljska dobila deo Češke) a ove je godine 86 godina kako su Poljaci ignorisali ponudu prijateljstva Sovjetskog saveza.

igi
Gost
igi

…sve se promjenilo..starim jer mi se čini da ovo vrijeme ne pripada meni…nekada davno parade pobjede su bile ogledalo hrabrosti…borbe protiv fašizma i nacizma …a danas su to gay parade ponosa s polugolim egzibicionistima..

Red Dog
Gost
Red Dog

Ne ona u Moskvi.
Tamo je simbolika kao sto je uvek bila.
Ali u Evropi… Evropa je uvela Dan Evrope da skrece paznju sa Dana Pobede.

Mikojan
Gost
Mikojan

Nebitno tko je zamjenio uniforme no Rusija bi ipak trebala dobro znati povijest aka historiju. A možda sam u krivu, znaju oni dobro historiju ali znaju dobro i provocirati pa je poziv Srbiji (koja veze nema sa ww2) ipak stvar neke druge igre.

Siniša
Gost
Siniša

Zbilja, kako nema veze….po kojim osnovama?

Red Dog
Gost
Red Dog

Oli je Srbija hrlila u Mitteleuropu i NATO?
Oli je Srbija imala jedinice juzno od Staljingrada?
Oli Srbija revidira istoriju kao ukri?
Oli…

Red Dog
Gost
Red Dog

Uniforme garde su od JNA, kad je svet bio normalan.

Roko Paic
Gost
Roko Paic

Točno. Nosio sam upravo tu uniformu Titovog gardiste.

Mikojan
Gost
Mikojan

Srbija je imala kraljeve razbojnike, Srbija je imala Nedića i da, istina Srbi su dali nešto ljudi u partizane, najviše pred sam kraj rata. Po kojoj osnovi sad Rusi smatraju da je Srbija bitna u onom periodu, ne znam ali ajde, neka je.
Srbija nikako nije, nikad nije bila sljedbenica SR Jugoslavije. Što se babi snilo je nešto drugo.

Siniša
Gost
Siniša

Gdje li si ti učio Istoriju.

Mikojan
Gost
Mikojan

u Jugoslaviji !

Siniša
Gost
Siniša

Sumnjam u redovnoj školi, barem kada je riječ o sljedbenicima i stvaraocima Jugoslavije.
Ima jedna scena…kada je Kralj paradirao posle pobjede u Prvom velikom i pod noge njegovog konja su bacali zastave gubitnika i tako se dole nađe i Hrvatska zastava, on je podigne i kaže:”Ne, ovo je zastava naše braće i sunrodnika u budućoj državi.”

pera lozac
Gost
pera lozac

Ma pusti ga njemu je tudjman bio profesor.

VasilisaPremudra
Member
VasilisaPremudra

#Po kojoj osnovi sad Rusi smatraju da je Srbija bitna u onom periodu, ne znam ali ajde, neka je.@Mikojan

(citat s naglaskom na “ne znam” )

Mda.

Mozda ne bi bilo zgorega nauciti tko je, gdje i kako oslobadjao upravo Hrvatsku.

Nauciti ponesto o Batini, na Dunavu naprimjer. I Batinskoj bitki. I tko je forsirao Dunav.
Naprimjer.
Za pocetak.
Jerbo gradiva ima jos, i poprilicno je opsezno.

Zaista je neprimjereno nipodistavati (bilo cije) zrtve. Neznanje nije izgovor.

Mikojan
Gost
Mikojan

I gde su tu srbi ?

viktor
Gost
viktor

Glupanrtropus.

mirko
Gost
mirko

Kako to Srbija nema veze sa ww2? Ovaj tvoj komentar je odvratan, ljigav, provokativan i zlonamjeran. Mozda nema veze jer nije bila na fasistickoj strani, a to se onda po tebi ne broji.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Mirko, na ovakvim tekstovima svako otkrije pravo lice. Nije ni on izuzetak. Zato nas je ovdje sve manje, onih koji prate rad portala od početka a N. Babića i prije.

Zvrk
Gost
Zvrk

to znači da ste kapitulirali pred njima.

Viki
Gost
Viki

Ma koje pravo lice ? Mikojan samo iznosi svoje mišljenje i pritom ga dobrano potkrepljuje činjenicama i nikoga ne vrijeđa. To što se to ne uklapa u idealiziranu sliku koju si ti stvorio o svom vlastitom narodu to je tvoj problem.

Mikojan
Gost
Mikojan

Ima, kako nema, eto đeneral Nedić, pravi srbin po zvanju i veroispovesti.

Siniša
Gost
Siniša

Imali smo Nedića, i još pokojeg za razliku od njega značajnog Srbina….

Mikojan
Gost
Mikojan

Mirko, nije bila što?
Sitiram sa wikipedije:
“Država koja je nastala voljom njemačkog okupatora koristila je srpske državne simbole i nazivlje. Njenih nekoliko desetaka tisuća žandara, te vojnika u sastavu Srpske državne straže (“Nedićevci”) i Srpskog dobrovoljačkog korpusa (“Ljotićevci”) uspješno su uz pomoć Nijemaca kontrolirali teritorij Srbije koja je gospodarski iskorištavana za potporu njemačkom ratnom naporu. ”
Meni više ne treba.

Siniša
Gost
Siniša

A za šta ti više ništa ne treba, sada smo svi mi Srbi loši i izdajnici kao Nedić i Ljotić?
Ali ne mogu se čudu načuditi….izostavio si Kraljevu vojsku pod komandom Draže, gdje su ti Četnici komite?

Mikojan
Gost
Mikojan

Siniša, što su Hrvati za Srbe ? hajde, reci druže, a gde su komandantovi ljudi, evo tu, svuda oko nas

Siniša
Gost
Siniša

Ti bome imaš ozbiljan problem, pazi kada budeš frižider otvarao da ne iskoči kakav Srbin početnik.
Ko je šta i za koga se može dokazati, kroz papire a pošto ja nisam od te škole mogu samo nagađati što želim izbjeći jer mogu pogriješiti.

Mikojan
Gost
Mikojan

Siniša, nemam ja problem, problem je u glavama desničara, tvojih i mojih, nazovimo ih tako ili bolje, naših

Siniša
Gost
Siniša

Te vibracije volim….tvoji/moji desničari, jasna granica ali tvoj stav je pomalo ne pomirljiv i iznad svega nerealan. Ti u Srbima tražiš loše, i naćićeš naravno, što nije problem jer bih i ja nešto mogao uz put naučiti ali je problem što ti to uzimaš za gotovo i sve gledaš kroz to….ne moguće je da nema neko dobar među nam pa d se na njega zkačiš i kažeš da ipak nije sve tako crno.

Mikojan
Gost
Mikojan

Nije tako crno ali vidi, ja radim ono što radi 98% Srba, samo što ti misliš da ono što ja radim da je krivo a ono što Srbi rade da je pravo, e sad

Siniša
Gost
Siniša

….lapsus

Ivan
Gost
Ivan

Stvarno? Citiras Wikipediju? Sto ne citiras Vladu SAD, BBC, CNN ili vojno industrijski kompleks SAD, oni su svi poznati kao ljubitelji istine.

Mak
Gost
Mak

Ti bi trebao znati da je Beograd za razliku od Zagreba, Sarajeva i Ljubljane bombardovan i razrušen! Tebi bi trebalo biti dovoljno i ukaz Nijemaca, da će za jednog ubijenog Nijemca biti ubijeno 100 Srba, a za jednog ranjenog biti ubijeno 50 Srba, nigdje na prostoru bivše kraljevine nije postojao sličan ukaz za druge etničke skupine, to bi onda trebalo biti jasan pokazatelj te saradnje između Srba i Nijemaca i ostalih sa Nijemcima. Tebi bi trebalo biti poznato i pitanje Istočnog fronta. Ali pijan se uvijek hvata plota, baš kao i ti Srba i Srbije jer treba pokriti svoju sramotu! A o generalu Nediću ne treba govoriti, blago onom ko nije bio u njegovoj poziciji, takođe trebali bi znati da je on poslednji general koji se predao Wermachtu u vojsci kraljevine i prihvatio prljav posao spašavanja Srba, ali očito si ti jedan najobičniji šovinista i potencijalno zločinac kojem Srbi i sve što ima veze sa Srbima smeta, nađi sebe i svoju istoriju pa živi i komentariši!

Mikojan
Gost
Mikojan

Mak, pa nisu njemci bili budale, znali su koji je glavni grad, znali su gde je vojni vrh, znali su gde prvo treba udariti i kako, znali su svašta o hrabroj srpskoj vojsi i kako da pređu na njihovu stranu, eto

Mak
Gost
Mak

Ma Mikojan je samo sarkastičan, to otkriva ova posljednja rečenica, i da isto tako su Lika, Dalmacija, Kordun, banija, Baranja, BiH i CG, prekookeanske teritorije Evrope! Pa su Srbi u tim djelovima zapravo potpuno različiti od onih u Srbiji i zapravo oni nisu ni Srbi dok su živi ili dok se drugačije ne izjasne! Recimo u Drvaru ili Banja Luci nisu Srbi, već su samo ljudi koji drugim “komšijama” zauzimaju prostor i smetaju komšijama da prisvajaju njihove kuće, imovinu, porodice i djecu, pa čak uz malu doradu kupole ili krsta i crkve! Da i Đuro Pucar, Savo Kovačević,……… nisu Srbi već eto vanzemaljci ili Hrvati ili “Bošnjaci”!

Brave new world
Gost
Brave new world

Mak, pa naravno da srba nema na svim tim podrucjima koja nabrajas. Radi se o vlasima, etnickoj skupini, koja je pokrstena na pravoslavlje pa su kao srbi, a dio je pokrsten na katolicizam pa su kao hrvati.
Zajednicko im je danas svima da se vole nazivati krajisnicima.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Srbija Mikojane odmah zauzme stranu, da li ona bila prava ili pogrešna, ne kao drugi koji bolje od nje znaju kada treba promijeniti dres tj. uniformu..

Mikojan
Gost
Mikojan

Tadmure, nisam baš siguran u to, nešto su me onda krivo učili historju Srbije od 1941-44.
Da nije bilo Rusa ko zna kako bi se ovaj region oslobodio fašista.

Siniša
Gost
Siniša

Ima istine, jedina greška je što su posle proboja Sremskog fronta povukli svoje snage;greška jer bi se sve puno brže oslobodilo a i sreća jer bi napravili masakr po ostatku Jugoslavije
I mala digresija….ne Rusi već Sovjeti.

Red Dog
Gost
Red Dog

Ne bi pravili masakre.
Deda mi je bio tezak antikomunist ali ih je doziveo i rekao je da su bili korektni.
Ono o masovnim silovanjima… jedna zena je optuzila dva vojnika da su je pokusali silovati. Selo je sumnjalo, posto je bila poznata histericarka, ali su bili streljani. Gvozdena disciplina.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Očigledno je Mikojane da o historiji/povjesti/istoriji ne znaš ništa ili si je učio sa TV Kalendara Renate Prugovečki a ne iz debelih knjižurina kao mi ostali. Bez uvrede ali je nemogu shvatiti šta si sve naškrabao jer sam i prije čitao tvoje komentare. Ovo ne liči na tebe.

Filip
Gost
Filip

Mikojane, ove prostore su mahom oslobađali Ukrajinci.

viktor
Gost
viktor

I nikad nije pgreshla.

Mikojan
Gost
Mikojan

Srbija je najviše pogrešila 1990/91.

igi
Gost
igi

ne…najviše je pogriješila 1918….toliko da se i ministar vanjskih poslova srbije izvinjava diplomatima talijanima…

Zvrk
Gost
Zvrk

Nisu imali sto pogriješiti. Volja velikih je to bila.

Viki
Gost
Viki

Zvrk … ja ne pušim to “volja velikih” i “ko nas bre zavadi”. Za mene je kristalno jasno ko je htio veliku Srbiju i crtao linije Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Velikima je to odgovaralo, to stoji, ali prljavi posao je neko planski započeo i odradio, nadajući se plijenu cijele BiH i pola Hrvazske

pera lozac
Gost
pera lozac

Tacno, trebalo ih je ostavit sa sve celom rvackom(zagreb i okolica) pod madjarskom upravom a ne dat drzavnost (koju nikad nisu imali) a posebno ne svu teritoriju koju im je poklonio Kralj Aleksandar a kasnije i copavi.

Red Dog
Gost
Red Dog

Prema englezima, francuzima, a narocito amerikancima na konferenciji u Parizu je Hrvatska (Hrvatska, Slavonija i Dalmacija) trebala pripasti savezniku Srbiji. Druga realisticna alternativa nije postojala. Eventualno ostati u Madarskoj, ali Madarska je bila porazena i ponizena. Zato je Radic, koji je inace sabotirao Kraljevinu SHS na sve nacine, zagovarao Kraljevinu SHS. Inace bi bila samo Srbija. Ideja o Kraljevini SHS je postala zvanicna tek 1918, kad je bilo jasno da je sve izgubljeno, da Hrvatska nema kuda vise. A englezi, francuzi i amerikanci su se svadali sa saveznicom Italijom zbog pretenzija Italije prema Dalmaciji. Dakle, da nije stvorena Kraljevina SHS, na hrvatskoj i slovenackoj inicijativi, bi Dalmacija bila Italija, a Hrvatska i Slavonija Srbija.
Osecaj prevarenosti posto joj je bila „oteteta“ Dalmacija je bio znacajan faktor u usponu fasizma u Italiji kasnije. Tako da kad Lega prica o tome da hoce Dalmaciju, nije to bezazleno. Oni misle ozbiljno.

Red Dog
Gost
Red Dog

Ispada da su obe Jugoslavije vise cuvali stranci nego jugosloveni.
Domaci su celo vreme imali tendencije da se raspadaju, jer svaki pop hoce da bude vladika i da ima svoje stado za eksploataciju.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Nije 91 Mikojane nego 1918 jer je njoj Juga najmanje trebala ako ćemo realno gledati a ne ostrašćeno.

Mikojan
Gost
Mikojan

Eh, trebala im je Juga jer Srbiju u tim granicama nisu mogli nikako dobiti, Srpski saveznici Francuzi i Englezi (vidi NATO) nisu to dozvolili. Ovako su kroz Kraljevinu Jugoslaviju imali vlast nad velikim djelom Balkana. A ti misliš da sve što piše u debelim knjigama da je istina ?

Siniša
Gost
Siniša

Ne bih baš rekao da smo okupirali ta područja, prvo se zahvali jer Hrvatske ne bi bilo da smo stali pa onda idemo dalje u odmotavanje megalomanskih ideja.

Mikojan
Gost
Mikojan

da se zahvalim kome? Pa znaš za moj stav o AustroUgarskoj kao jedinoj uređenoj državi na ovim prostorima !?

Siniša
Gost
Siniša

Xahaxa…. Alles kristallklar.

Siniša
Gost
Siniša

Evo odredi ti na kojoj smo danas strani…..
U BiH se vodi strašno pogana i prljava kampanja protiv Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske;naime, protiv smo ulazka u NATO i postoji odluka Narodne skupštine o neutralnosti ali ljudi poput Izedbegovića i bošnjačkog Hrvata Komšića pod nagovorom i patronatom Zapada nastoje prljavim ucjenama natjerat nas da pristanemo na to te nas optužuju da kršimo ustav BiH, da rušimo BiH, da smo samovoljni, nazadni, zaostali u vremenu i šta sve još nismo…..
Interesuje me tvoj sud o tome!?

igi
Gost
igi

…mogu oni što god hoće…kao i oni prije njih – od marije tereze,franje josipa,aleksandra,tita..ali jedno je jasno….bosna leži na hrpama kostiju koje se naizmjenično slažu…red srba,red muslimana,red hrvata i tako ukrug…bosna je zemlja mržnje…pisma iz bosne…andrićeva…otkrivaju neugodnu istinu.

eks
Gost
eks

@Mikojan, Zašto prezir , a čini mi se i zavist. Srbija je imala ogromne žrtve u WW II , Srbija je imala prvu slobodnu zonu u okupiranoj državi, zvala se “Užička republika”. Srbi su najviše stradali u BiH, ali su dali ogroman doprinos pobedi protiv fašista. To je činjenica, bez obzira na to koliko neko pati od srbofobije, ili nedostatka poznavanja istorije.

Mikojan
Gost
Mikojan

eks, nije nikakav prezir ni zavist, čisto zaboravljanje što je bilo, kako je bilo, zašto je bilo. Po pisamju mi sad izgledaš kao ovi naši (hrvatski) desničari, sve junak do junaka.
Uostalom imaš guglo pa malo pregledaj.

Siniša
Gost
Siniša

…povlačim riječ, mislio sam da generalno pričaš o desničarima a ti Eksa bezsramno prozivaš;teško da se noćas u tebe može pametna probrati, ima ali rijetka.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Rokaj Anarho, gumicu u ruke :)))))))))

Siniša
Gost
Siniša

Pozdrav Piziju 💪

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

De si Sinke, stari t…. frende 🙂 Pozdrav

Siniša
Gost
Siniša

Zbilja mi bude drago kada se pojavi neko od veterana…..🖕😀

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Vidi… Znači pomirenje Nelsona i Siniše.🤣🤣🤣

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Haha:)))) Anarho na godišnjem.

Uvijeksenađeneko
Gost
Uvijeksenađeneko

Džaba tebi google kad pameti nemaš. Postavljaš se ko neki poznavaoc istorije a naučio si samo mržnju i prezir. Još to sve potkrepljuješ “naučnim dokazima” i “činjenicama”, sve sa wikipedie. Možda samo glumiš mangupa, ložiš, ako ne onda imaš problem, ali šta me briga, tvoj je.

Igor
Gost
Igor

Imaš pravo uvijek se nađe neko … ovog puta ti koj imaš pameti ali onako kako ti paše

igi
Gost
igi

…najviše njemačkih vojnika u ww2 je poginulo u srbiji…povijest ti je slaba strana…samo u niškoj operaciji 1944 uništeno je 2/3 elitne SS divizije prinz eugen( elitna antigerilska divizija učesnica svih bitaka od 1941.)….1944. na području kraljeva i tkz. mostobrana bile su takve borbe a krvi do koljena da je hitler največim odlikovanjem ikada dodjeljenim na balkanu nagradio svog zaslužnog vojnika…u beogradskoj operaciji 15 000 poginulih njemaca …od smedreva do beograda hrpe njemačkih leševa – poginuo njemački komandant obrane beograda i komandant elitne 1 njemačke brdske divizije;ubijen na avali pri pokušaju proboja…dan danas u parku ispred željezničkog muzeja u centru beogradu leže ostaci desetine ako ne i stotine njemačkih vojnika…a da ne spominjem sremski front na kome su nestali čitavi beogradski razredi…U svojoj knjizi „Napred, Princ Eugen!” (nem. Vorwärts, Prinz Eugen!), komandant divizije Oto Kum (nem. Otto Kumm) opširno je opisao borbe u Niškoj operaciji. O ovom teškom porazu na putu za Prokuplje, između ostalog piše cela oblast između puta i planine bila je posednuta od partizana. Tako je nažalost veliki deo štaba i zalutalih iz kolone dospeo u ruke partizana i bio ubijen. Uveče, oko 4000 ljudi i 1200 konja našlo se u podnožju planine. Uspon je počeo – i sa njim dugi marš gladi preko visova Jastrepca i Kopaonika! Kraj niškog poglavlja. I Bugari i partizani proglasili su konačnu propast 7. SS-brdske divizije „Princ Eugen“ – ali ne, još smo živi. Ali taj dan koštao nas je nekih 1000 mrtvih, armiju, vazduhoplovstvo, mornaricu i Vafen SS….

tedi
Gost
tedi

Tu su mnogi polomili zube,Brestovacki tjesnac,na 50m autoput i Morava,desno planine , lijevo planine.Tko to drzi,drzi prolaz vojske i artiljerije,jugoistocni front za BI i u Skandinaviji Evropu.

Mikojan
Gost
Mikojan

Ma naravno, i pokoji kondicijski marš do Soluna

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Imaš ozbiljan problem, itekako si zabrazdio…

Mikojan
Gost
Mikojan

Tadmure, nisam ja već narod koji vojnu uniformu nosi kao narodnu nošnju i time se ponosi

posmatrac
Gost
posmatrac

Mikojan fon wikipedovan…

Mikojan
Gost
Mikojan

a štaš, neću valjda da listam debele bukvare u kojima je sama istina, eto Biblija je stara poviesna knjiga, sve u njoj je istina, jedna i jedina. jeste

Red Dog
Gost
Red Dog

Za ime boga, dico, oli napastuje NATO Rusku Federaciju? Oli je Hrvatska u NATO?
Oli je Zapad neprijateljski nastrojen prema Rusiji? Oli nije Hrvatska uvek tezila prema Zapadu/Mitteleuropi?
Imamo stanje gde je Hrvatska u bloku koji je protiv Ruske Federacije. Mozda bi i bila pozvana, ali ne verujem da bi dosla.
Mozda jeste, ali je odbila. Eto, drug Sojgu zove i NATO na takmicenje s tenkovima.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik