Trump: „Da, pozvan sam na Dan pobjede u Moskvu i jako bih volio otići“

Donald Trump
28 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je potvrdio primanje pozivnice za proslavu Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu u Moskvi, što je naveo kao razlog njegove moguće odsutnosti tog dana za druge obveze.

“Da, pozvan sam”, rekao je Trump odgovarajući na pitanje o pozivu za posjet Moskvi 9. svibnja 2020.

“Pozvan sam u jeku naše izborne sezone, ali definitivno ću razmišljati o tome da posjetim Moskvu”, rekao je američki predsjednik.

“To je vrh naše političke sezone, tako da ću vidjeti mogu li to učiniti, ali volio bih ići”, dodao je Donald Trump.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je čelnika Bijele kuće na proslavu 75. godišnjice Dana pobjede još tijekom summita u Osaki u lipnju ove  godine. Primijećeno je da je Trump na to reagirao pozitivno.

Kasnije je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao „kako će narednih dana biti upućen službeni poziv američkom vođi“, što je i učinjeno.

Iako naizgled protokolarni posjet, svi znamo da bi odlazak Trumpa u Moskvu u jeku izborne kampanje mogao biti različito tumačen. To bi značilo da je ipak predsjednik „koji odlučuje“ i koji ne mora slijepo slijediti diktate „duboke države“ ili se plašiti reakcija Demokratske stranke. Međutim, neki članovi njegova izbornog stožera su mišljenja da bi takav posjet smanjio Trumpu izglede za pobjedu na izborima u studenom 2020. Što će američki predsjednik odlučiti, to je suvišno nagađati. Moguće je da će do 9. svibnja 2020. nekoliko puta na Twitteru napisati da ide, a onda to dan poslije opovrgnuti.

Putin pozvao Trumpa na proslavu 75. godišnice pobjede nad fašizmom

Dan pobjede
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Pa otidji više !

eu kolonija
4 godine prije

u svakom slučaju sile pobjednice nikada nisu dovodile u pitanje borbu I pobjedu na fašizmom jer prema tumaćenjima nekih u europi mogao bi se steći dojam da su nacističko-fašističke falange pobjedile. čast italijanima, njemcima I japancima jer oni su postali svjesni svoje prošlosti I oni su se odrekli te naci-fašističke politike za razliku od nekih malih buba-švaba koji nam još ovdje drže predavanja kako oni negdje pripadaju nekoj zapadnoj civilizaciji. ovo je i zapadna I istočna ali I svjetska civilizacija u koju spada I rusija I amerika I kina I brojni drugi

ps. pokrećem inicijativu da se na blajburgu podigne veliko spomen obilježje stradalim antifašistima srbima, hrvatima, bošnjacima, slovencima, crnogorcima i brojnim drugim a koji su stradali u borbi protiv usttaških fašista. o ovoj inicijativi bi vrijedilo razmisliti I zadati još jedan čavao u lijes pobješnjelim usttašama u hrvatskoj

Željko
4 godine prije

Ako on ode u Moskvu otići ću i ja! Tekst onako jer iduće godine je izborna godina kod “velikog brata” a njegov odlazak u Moskvu bi polučio gubitkom nekoliko swing state za reizbor!!

Red Dog
4 godine prije

Ja mislim da bi drug Trump dobio na tome.
Pokazao bi da ne sljivi deep state flagrantno.
A sledbenici se pale na inat.

Fabijan
4 godine prije

Malo se osjeca otvoreni animozitet prema ameru u clanku …
Ah
Da
L.R. JE PISAO. …..

samo tako
4 godine prije

Tko mu to treba dopustiti ?

FATIH
4 godine prije

IZNAD MOSKVE ZORA SVICE,
DOBRO DOSO PREDSEDNICE……
SMRT FASIZMU!!!

jetflash
4 godine prije

na jednoj su paradi sa rusima marširali i amerikanci. nije to ništa čudno niti novo. drugi svijetski rat je bio prekretnica u ljudskoj povijesti i nema tih balkanskih pikziebnera koji to mogu promijeniti. zna se što je bilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI