Američka vojska pokrenula veliki razvoj telekomunikacijske mreže nakon što je analizirala ponašanje ruskih i kineskih vojnika

Manhatan projekt
9 komentara

Projekt Manhattan rezultirao je jednim od najvećih upsjeha koje je američka vojska ostvarila u 20. stoljeću, dajući SAD-u višestruku prednost zbog nuklearne bombe. Novom projektu ne nedostaje ambicija, jer vojni čelnici računaju na rezultate koji će SAD-u pružiti sličnu prednost kao i nuklearke u prošlosti.

Američka mornarica i zračne snage ujedinile su svoje napore i, potencijalno, proračune za razvoj potpuno nove mreže koja će povezati sve jedinice na raspolaganju u dvije vojne grane, izjavio je šef američkih pomorskih operacija Michael Gilday tijekom govora 5. prosinca.

Tehnologija će ovim jedinicama omogućiti međusobnu komunikaciju, razmjenu podataka, koji se tiču položaja, pokreta, te radnji potencijalnog protivnika. Pouzdanost veze između svake zasebne jedinice osigurat će bespilotne platforme, poput bespilotnih letjelica, E-2D Hawkeye zrakoplova, pa čak i potencijalnih plovila, poput takozvanog Future Frigate projekta.

“Mislim da je najveći izazov za nas pridružiti se svim glavnim zapovjedništvima i kontroli. Gradimo mrežno oružje, umrežene platforme i mrežne čvorove [zapovjedništvo i kontrolu], ali mi nemamo adekvatnu mrežu. To je kritičan dio”, izjavio je Gilday.

Očekuje se da će nova tehnologija omogućiti SAD-u da raširi svoje snage, a istovremeno otežava posao neprijateljskim obavještajcima i izviđanju. Povezane putem ove nove mreže, čak i raštrkane američke snage moći će odgovoriti na napad, na bilo koji od njih, koristeći oružje dugog dometa i ciljanje omogućeno ovom mrežom.

Prema Gildayu, potreba za mrežom pojavila se zbog nedavnih zbivanja s kineskim i ruskim vojnicima i načina na koji djeluju. Napomenuo je kako trenutna arhitektura američke vojske ostaje izložena mogućnostima elektroničkog ratovanja dviju zemalja.

Gilday je novi pothvat usporedio s čuvenim Manhattanskim projektom koji je američkoj vojsci dao radnu atomsku bombu, naglašavajući hitnost novog projekta.

“Ujedinili bismo svoje snage, a možda i proračunske linije zajedno, i započeli raditi na zajedničkom rješenju koje je postavljeno brzo, na način kao ‘Manhattan Project’. Budući da nam treba, to je ozbiljan jaz koji trebamo zatvoriti”, On je rekao.

Šef Pomorskih operacija rekao je kako se očekuje da će nova tehnologija biti spremna između 2033. i 2035., ali napomenuo je da bi bilo bolje ako se dogodi ranije.

SAD su i Rusiju i Kinu imenovale mogućim protivnicima u budućem oružanom sukobu i od tada prilagođavaju svoje vojne napore, uključujući i u pogledu razvoja novog naoružanja.

Osim razvijanja novog oružja, SAD aktivno patroliraju područjima u blizini Kine, posebno Južnog kineskog mora, pod krinkom slobode navigacijskih misija i organiziraju vojne vježbe u blizini ruskih granica sa svojim NATO saveznicima.

Američka vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istrazuj
4 godine prije

Ta drzava je totalno propala. Parazit (cionisti) koji su tom narodu obilno pili krv u zadnjem vijeku (on nastanka privatne centralne banke FED) – ocito se upiru da nadju novu zrtvu (domacina). Da li ce to biti Rusia koja ima ogromnu kolicinu hazara na svojoj teritoriji, ili Kina – ostaje da se vidi. Medjutim i Rusi i Kinezi (tj njihove i narod i elite) – odlicno znaju ko je parazit. Zato je familiji Rotschild – bukvalno zabranjen ulazak u Rusiju. Takodjer i svim tzv “NGO” pod kontrolom tog parazita. Slicno je i u Kini. Paraziti, i pored ogromnih (bukvalno ogromnih, jer su tu vijekovi zelenstva, pljacke i krvopijenja) – mislim da imaju samo dvije mogucnosti: 1. Ostati u umircoj drzavi zvanoj USA – kojoj su popili krv narodu prakticno do “aparata”, a snagu naroda unistili do idiotizma… 2. Preci u neke robovske drzave tzv NATO (u kojima parazit i danas… Čitaj više »

shumadinac
4 godine prije

Novo američko vrhunsko tajno oružje – telefonska slušalica! Sakrije se američki vojnik iza drveta, sačeka hipersoničnu raketu u niskom letu i klepi je slušalicom dok prolazi…

Da dočekamo i realizam od američke vojske – očigledno ne računaju na satelite. Mada, ako već naglašavaju jake protivničke snage u oblasti elektronskog ratovanja kako misle da zadrže dronove u vazduhu?
Ali ako im je komunikacija jedini problem onda su rat već dobili. Samo me čudi šta čekaju, što već ne krenu?

Venom
4 godine prije

” Tehnologija će ovim jedinicama omogućiti međusobnu komunikaciju, razmjenu podataka, !

Znači ,… američka vojska je odkrila telefon i poštu !?
Tek sad čemo doči u svemirsko doba.
Za 20 godina , letimo na Mjesec.

čitalac
4 godine prije

“Gilday je novi pothvat usporedio s čuvenim Manhattanskim projektom koji je američkoj vojsci dao radnu atomsku bombu, naglašavajući hitnost novog projekta….”
S tom razliko da ste za projekt Manhattan imali na raspolaganje armiju vrhunskih stručnjaka svih profila, koji su iz Europe pobjegli od rata i nacizma.
Sad ih nemate, baš me zanima kako će to sada ići.
Imate zato na milijune odvjetnika odn. lawyer-a, glumaca, društvenih aktivista (u gavnom LGBTQ orijentacije)

Max
4 godine prije

Ništa mi ovdje nije jasno. zašto bi povezivali zrakoplovstvo i mornaricu kad njihova mornarica ima vlastite avione?!

Alex
4 godine prije

Strah je ubojica razuma… Holivudski filmovi su im udarili u glavu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI