Bivši britanski šef špijuna razbio je “politički nervni slom” nad Brexitom

John Sawers
3 komentara

Tekuća Brexit debata uvalila je Britaniju u “politički nervni slom”, tvrdi je bivši šef MI6, John Sawers. Međutim, Brexit Torije odbacili su upozorenje bivšeg špijuna.

“Prolazimo kroz politički nervni slom ovdje u Velikoj Britaniji”, izjavio je Sawers za BBC Radio 4 u subotu. “Sada imamo potencijalne premijere koje bira konzervativna stranka koji, u obliku vođe opozicije, nemaju stajalište na koje smo navikli u našem najvišem vodstvu.”

Dok je Sawers govorio, Konzervativna stranka pripremila je glasovanje o nasljedniku Therese May. Prema anketi YouGov / Times, bivši ministar vanjskih poslova Boris Johnson ima podršku tri četvrtine svoje stranke. Johnson je predan pobornik Brexita, te je izjavio da je spreman nadgledati bez-sporazumni Brexit, ako se dogovor s Europskom unijom ne postigne do 31. listopada.

Johnsonov voditelj kampanje Iain Duncan Smith odgovorio je na Sawersovu opomenu u subotu. “Mislim da je on taj koji prolazi kroz politički nervni slom”, rekao je Smith za BBC Radio 4. ” Ja sigurno ne prolazim kroz jedan slom, a niti moja stranka. Shvaćam da ga izraz demokracije može zastrašiti. “

Sawers je izrazio zabrinutost za globalni ugled Velike Britanije i rekao da nije iznenađujuće da se “ljudi koji su se posvetili interesima ove zemlje”, vjerojatno uključujući i njegove špijune, ne slažu s glasovanjem o Brexitu i trenutnim izgledima zemlje za vođenje.

Sawers, diplomat pod vodstvom Tonyja Blaira i šef MI6 pod vodstvom Gordona Browna i Davida Camerona, se ponovno pojavio posljednjih godina kao žestoki protivnik Brexita, vodeći kampanju protiv glasovanja 2016. godine i tvrdeći prošle godine da će napuštanje EU ugroziti britansku sigurnost, i ostaviti zemlju otvorenom za napade od “Rusa”.

“Kada je rekao da je odluka o napuštanju EU bio izraz šokantne antidemokratske misli”, uzvratio je Smith, dodajući da, bez obzira na Sawersovu zabrinutost, Britanci su glasali za izlazak iz EU, a sljedeća odluka je “tko će to učiniti do 31. listopada”.

BrexitNasljednik Therese May
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive Oldtimer
4 godine prije

BOJO je bezgranicni lazov i manipulator, vrlo opasan ne samo po UK vec i po cijelu Evropu i onu u EU i onu izvan. BOJO je direktni kreator najvece lazi u referendumu koji je da na autobus napisati da UK tjedno placa 350 milijuna u EU budget i da ce se taj novac prenamijeniti u zdravstvo. Dakle referendumski rezultat je dobive na laznim informacijam kojima su prevareni gradjani UK. Tvorac i svi oni koji su svijesno podrzavali ove lazi trebali bi kazneno odgovarati ta zavrsiti na visegodisnjoj robiji.

Lucija
4 godine prije

Ma zna se koji su njihovi interesi. Globalista.

Još od kada su krivo obavijestili Britanski parlament o ‘Saddamovom kemijskom oružju’…
I još otprije, kada su im ‘nestajali’ revolveri…
Pa je Dom lordova tražio provjeru svih koji su bili na bosanskom ratištu…i onda im je jedan takav napravio ono ispred Parlamenta…

‘Ajmo reći da im je “Integrity Initiative’ …hm…u krvi im je petljanje…ali ugroziti sigurnost vlastite zemlje i lažinjati…mislim da su koristili i neki film za obmanjivanje…

smart tool
4 godine prije

Pa naravno da je nervni slom…sad ce vam konj marke Palomino sjesti u fotelju i vodi vas do raspada. EU ne smije popustiti jer ih ima u redu i sve joj disu za vratom. Jos ako Donald dobije iduce izbore bice veselo….prava cajka…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI