Bolton tvrdi kako novi kineski borbeni zrakoplov izgleda kao F-35 jer su kinezi “ukrali” dizajn

John Bolton
46 komentara

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton u srijedu je optužio Kinu za krađu planova američkog F-35, tvrdeći kako kineski borbeni zrakoplov pete generacije izgleda sumnjivo slično.

“Kineski borbeni zrakoplovi pete generacije jako liče na F-35, to je zato što je to F-35, oni su ga samo ukrali”, rekao je Bolton savjetnik za nacionalnu sigurnost Bolton u srijedu tijekom konferencije za tisak u Kijevu.

Tvrdio je kako je borbeni zrakoplov F-35 poslužio kao primjer Kine koja je desetljećima krala intelektualno vlasništvo.

“SAD i Kina sada imaju značajne razlike u trgovini. Ne radi se samo o neravnoteži izvoza i uvoza između Sjedinjenih Država i Kine. […] Radi se o temeljnim razlozima zbog kojih ta neravnoteža postoji”.

Peking još uvijek nije odgovorio na optužbe.

J-31 - Kineski avion pete generacije
FOTO: J-31 – Kineski avion V generacije

Ranije ovog mjeseca, Bolton je tvrdio kako je Rusija “ukrala” američku tehnologiju koja se odnosi na razvoj hipersoničnog oružja. Rusko ministarstvo vanjskih poslova prozvalo je njegove primjedbe i sugeriralo kako je do sada Washington kopirao bezbroj tehnologija iz različitih zemalja svijeta.

Sjedinjene Države i Kina upletene su u tekući trgovinski rat koji trajeod lipnja 2018., ali napetosti su pogoršane prošli tjedan, kada je Kinesko državno vijeće priopćilo da će seprimijeniti carine na američku robu u rasponu od 5 do 10 posto u vrijednosti od 75 milijardi USD u razdoblju od 1. rujna. i 15. prosinca.

Ubrzo nakon toga, američki predsjednik Donald Trump rekao je da će Washington povećati postojeće carine na kinesku robu u vrijednosti od 250 milijardi dolara na 30 posto od trenutne stope od 25 posto počevši od 1. listopada. Pored toga, tarife bi od 1. rujna bile povišene na 15 posto s 10 posto na kineske proizvode u vrijednosti od 300 milijardi USD.

F-35j-31
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
4 godine prije

Ima dva krila, čista kopija.

Kile
4 godine prije

Ne izgleda ko leteća žaba f35, izgleda puno bolje i ima 2 motora

Direktor
4 godine prije

Bolton je ukrao dizajn brkova mog dede, zašto, o, zašto?

preseren3
4 godine prije

Interesantno.
Nisu uspjeli ukrasti onih 968 nedostataka i ovaj avion stvarno leti…. I u lošem vremenu….

Sve nešto liči na onu svađu Apple – Samsung. Samsung je napravio četvorougaoni phone, kao i Apple. Pala tužba….

Red Dog
4 godine prije

Jesu.
I uradili su to bolje.
J-21, kopija F-22, je poleteo pre F-22 🙂

Zvrk
4 godine prije

John Blackburn izgleda kao pothranjeni morž.

samo tako
4 godine prije

Kad najlopovi optužuju druge za krađu 😆😆

debeli pas
4 godine prije

Poštenjak sa slike je vidno šokiran što dokazuje nijansa njegove face.

Ante
4 godine prije

Amerikanci u suradnju sa kinezima proizvode dijelove elektronike za F-35, umjesto da amer za to zaposli svoj radnu snagu u Americi. Osim toga kada god je Amerika bila u mogućnosti ukrasi planove za vojnu tehnologiju to su i učinili. Naravno kao i uvijek amer rado zaboravlja što su oni učinili dok optužuju druge za krađu.

Ogi
4 godine prije

Vala da kopiraju sve, kopiraju. Treba posteno reci. I SU 27 ima svoju kinesku kopiju.

Zadranin
4 godine prije

Boltone, ti ne vidiš jednu bitnu razliku: naime, kineska verzija je napravljena da “leti”.. a tvoja da “roni”! 😜😂

Eto ga..

P***!

Lurker
4 godine prije

E moj Boltone, ukoliko su ti Kinezi ukrali neku vojnu tehnologiju trebas prozvati svoje tajne sluzbe, a ne Kineze… Naravno da ce ukrasti ako mogu i Rusi ce, i mi Hrvati bi, a bogami i tvoji kradu kao veliki.

Mali Mujo
4 godine prije

Mislim da najprije treba odrediti tko je kradljivac a tko pokradeni. Kada je rijec o kriminalu osvijedocili smo se da ga najvise ipak dolazi iz USA.

Tbilisi
4 godine prije

Naravno da kopiraju. Kopirali su i kopiraju. Zato i treba postići trgovinski sporazum. Da je u pitanju ičije vlasništvo reda treba biti.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Gleda se žena u ogledalu, gleda……
Okrene se Boltonu;
”Ni nisi za bolje!”

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Smatra se da su poznati počeci razvoja poslovne špijunaže zabilježeni u 15. st, kad je kineska princeza, na kapi ukrašenoj cvijećem, prenijela čahure bube svilca, svom budućem mužu u Indiju. Došavši tako do strogo čuvane tajne o načinu proizvodnje svile, Indija je započela proizvodnju svile i vremenom postala jedan od najvećih svjetskih proizvođača svile. Poslovna špijunaža snažnije se razvija početkom 20 st. u SAD. Prvi od političara koji je to shvatio je bio Churchill, koji je 1919. g. u Velikoj Britaniji osnovao „Obavještajni centar za proučavanje industrije“. Nekoliko godina nakon Britanaca, sličnu ustanovu osnivaju i Japanci, koji su i dan danas najdalje otišli po pitanju industrijske špijunaže. Japan je zemlja sa specifičnim jezikom, kulturom i visokim stupnjem patriotizma. Njih karakterizira i visok nivo lojalnosti i odanosti državi i kompaniji. Smatra se da bez razvijene ekonomske špijunaže Japan ne bi mogao ostvariti ovakve ekonomske rezultate na svjetskom tržištu. Za to su… Čitaj više »

Jole
4 godine prije

Bolton je najsnažnija poveznica između neandertalca i modernog čovjeka .

Max
4 godine prije

Nije kopija J 31 radi kako treba.

Oko
4 godine prije

Bolton sa brčićima lici na porno zvezdu 70-tih

Nebpjsa Stpjanovoc
4 godine prije

Da su i uzeli liniju napravili su pravu stvar.Ameri f35 ima vise od280 problema ikao takve prodaju na silu.

Temerinac
4 godine prije

Ameri i Rusi, 50 godina kradu jedni od drugih. Rusi kradu sve, a Ameri samo mlade inženjere, magistre i doktore po celom Svetu.
Čudno da ovaj američki demagog to ne zna.
Spominje krađu intelektualne svojine, a oni su ubedljivo najveći lopovi svih vremena. A šta su inženjeri i doktori nego intelektualna svojina svojih majki, očeva i svog naroda?
Rantu za ukradenog Teslu ne nameravaju platiti, jer bi još 200 godina uzgajali pamuk bez neizmenične strije da su ga isplatili, ili da ga nisu ukrali.
(200 godina jer je Tesla otprilike toliko bio ispred svog vremena).

Tajni spijun Bolton
4 godine prije

Bolton je sovjetski spijun …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI