“Borimo se za preživjeti, zbog američkih sankcija”, izjavljuje direktor Huaweija Guo Ping

Huawei Guo Ping
34 komentara

Kineski tehnološki gigant Huawei dao je izjave u ponedjeljak, da će na njegovo poslovanje „neizbježno utjecati“ nova američka uredba, koja ima za cilj ograničiti izvoz čipova. Dodao je da se “kategorički protivi” posljednjem potezu Washingtona.

”SAD koriste tehnološke snage kako bi slomili tvrtke izvan vlastitih granica. To će samo poslužiti potkopavanju povjerenja međunarodnih kompanija u američku tehnologiju i lance opskrbe. Konačno, to će naštetiti američkim interesima “, saopštio je Huawei u izjavi, dodavši da je odluka proizvoljna, štetna i da prijeti cijeloj industriji širom svijeta”.

Predsjednik tvrtke, Guo Ping, rekao je na godišnjem samitu globalnih analitičara Huaweija u ponedjeljak: „Očekujemo da će ovakve odluke neizbježno utjecati na naše poslovanje. Pokušat ćemo sve što možemo kako bismo pronašli rješenje“.

„U ovome trenutku za nas je ključno preživljavanje“, dodao je.

Prema Guu, Huawei je prošle godine potrošio 18.7 milijardi američkih dolara na robu od američkih dobavljača i “nastavit će kupovati” od njih, ako to Washington dopusti.

Tvrtka se zalaže za poštivanje američkih pravila i znatno je povećala sektor za istraživanje i razvoj te zalihe, kako bi ispunila zahtjeve američkih pritisaka, rekao je.

Strani proizvođači, koji koriste američku opremu za proizvodnju čipova, sada moraju dobiti dozvolu prije nego što im se dopusti prodaja poluvodiča tvrtki Huawei, koji je drugi svjetski proizvođač pametnih telefona. Takvo je rješenje u petak donijelo američko Ministarstvo trgovine.

Huawei je dodan na ”popis entiteta” od strane američkog ministarstva trgovine prije godinu dana zbog brige o nacionalnoj sigurnosti, nakon što je Washington optužio tehnološkog velikana da špijunira kupce. Huawei je negirao optužbe.

Američke sankcijeHuawei
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
roki
3 godine prije

Prc Milojko nema više krađe tehnologije ili transfera , Amerikanci zaštitili svoju tehnologiju od obrnutog inžinjeringa !

tuf
3 godine prije

Neshvatljivo je da nakon američke ucjene tajvanskom TSMC-u zbog koje su morali otkazati suradnju s Huaweijem – Kina i dalje nastavlja SAD opskrbljivati rijetkim metalima. Štete su goleme i jedina proporcionalna mjera je uzvratiti navedenim. Svaki iole manji odgovor će Kinu pokazati submisivnom, neozbiljnom i pasivnom.

ima alternative
3 godine prije

Ne treba nam huawei

Ja znam
3 godine prije

Neka propadnu, skupa sa svin americkin i ruskim korporacijama. Korona je dokazala da nema razlike da svi služe istom kultu stoga molim vas bez kinofilije i rusofilijr vise. Tko ih ebe sve, klosari obicni

Bosanac
3 godine prije

Svi nama trebaju Tantijeme placat…da nije bilo nasih predaka budala koji su otjerali Nikolu Teslu u Ameriku i on tamo izumio svasta…sad ovi ne bi imali podlogu za pola ovih tehnologija 🙂

zgvaca
3 godine prije

Koliko sam ja upoznat krajem ove godine ce Kina prve Test Serien von 7nm Procesoren na kinesko trziste izbacit. Huwai jos razmislja da proizvodnju koju danas prave u Tajvanu TSCM prebace potpuno u Kinu SMIC. Od polovine sljedece godine bi Kina trebala biti totalno samostalna u proizvodnji Procesora. To su moje informacije.

putnik83
3 godine prije

Sad će Kinezi vidjet kako izgleda kad Amerika udara jako.
Osobno ih krivim za kineski virus,neljudsku prehranu koja nas je sve ugrozila,krađu zapadnih tehnologija,robovski rad,nelojalnu konkurenciju,špijunažu.
U skladu s tim ne kupujem NIŠTA kinesko!
Bojkotirajmo Soroševu tehno-komunističku diktaturu,za dobrobit čovječanstva i bijele rase.

sobravia
3 godine prije

Trump lomi kosti lopovima patenata bez anestezije.

EU dismr
3 godine prije

Ampak, tudi pimpek .. 😉

gg2
3 godine prije

Neka slobodno krepaju skupa s 5g mrezom, kabalisti

putnik83
3 godine prije

Vidjet ćemo.. 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI