fbpx

Brexit je bio dokaz demokracije, ali oprez zbog zlih namjera „Atlantske federacije“

Brexit je bio dokaz demokracije, ali oprez zbog zlih namjera „Atlantske federacije“ 1

Dakle, “Brexit”, o čijoj je potrebi toliko govorio, se obistinio. Ali tko je zapravo govorio o potrebi? Tko je postao glavni dobitnik? U redu, točno je da smo svjedočili rijetkom primjeru kada su elite morale poštovati volju naroda i da je ovo znak da je moguće napustiti monstruma zvanog Europska unija, ali sada ovdje treba ukazati na nešto drugo, ne manje važno.

Što se tiče pobjednika, postoje dvije točke gledišta, a u korist svakog se može naći dovoljan broj argumenata „za“ i „protiv“. U prilog stavu da je Brexit korak koji će značajno oslabiti Britaniju je rečeno je puno. Ali što ako to nije sasvim istinito? Pogledajmo suprotno stajalište, prema kojem je Brexit prijeteći događaj koji nosi više negativnih scenarija, ne samo za njene geopolitičke rivale, već i za samu Veliku Britaniju.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk nazvao je Brexit stvarnim krajem Britanskog carstva i on se slaže da će to dovesti do konačnog gubitka utjecaja Londona na svjetske procese. Tusk je to rekao tijekom govora na Europskom koledžu u Bruggeu. Prema Tusku, samo ujedinjena Europa se može suprotstaviti rastućem utjecaju Kine i učinkovito igrati globalnu ulogu. Prema riječima Tuska, „glavni geopolitički igrači će u budućnosti biti Kina, SAD i EU“.

“Već sam više puta čuo od pristaša Brexita da će izlazak iz EU Veliku Britaniju opet učiniti globalnom silom. Oni vjeruju da samo po sebi to zaista može biti sjajno, ali je u stvarnosti je sve upravo suprotno”, rekao je Donald Tusk.

Ovdje je već potrebno spomenuti ime osobe koja iznosi ovaj stav. Donald Tusk je Poljak i, kao što svaki moderni Poljak mora biti, vrlo ograničena osoba. Izjave takvih “proroka” bi se u pravilu trebale tumačiti na približno isti način kao i “analitika ukrajinskih stručnjaka”, dakle, upravo suprotno. Gore citirani ulomak sadrži upozoravajući izraz, jer ispada da Velika Britanija uopće neće napustiti EU kako bi uživala u bezbrižnoj slobodi. Naprotiv, to je uvjet za skok naprijed ka geopolitičkoj veličini, što je, kako se ispostavilo, postao glavni cilj Brexita.

Ovdje je vrijeme da se prisjetimo najočitijih stvari, uključujući i “stvarni kraj Britanskog carstva”, koji se navodno dogodio 1. veljače ove godine. Ispada zanimljivo i da je 31. siječnja Britansko carstvo, koje je formalno prestalo postojati, bilo zaista stvarno, a Brexit će samo, po drugi put, pokopati ovog mrtvaca.

Zapravo, čini se da je situacija upravo suprotna i 1. veljače 2020. postaje datum rođenja novog Britanskog carstva, ili još većeg geopolitičkog entiteta.

Stvar je u tome što je Velikoj Britaniji dobro poznato, budući da je to zemlja koja je među arhitektima novog poretka, da će se u vrlo bliskoj budućnosti svjetska politika odvijati pod znakom borbe između Sjedinjenih Država i Europske unije. Sankcije kojima Washington bespoštedno prijeti Europi kako bi je natjerao da odustane od ruskog plina su tek početak, ali su daleko od kraja.

Sama logika razvoja EU uspoređuje je s Amerikom koja ne treba ravnopravne partnere, već samo osvojene prostore za ekonomsku ekspanziju. Dakle, EU mora biti u situaciji u kojoj može prisiliti „partnere“ na američke uvjete. Prije svega, Francuskoj se to ne sviđa, dugogodišnjem protivniku SAD-a u Europi, zatim Njemačkoj, Italiji i nizu drugih zemalja koje u novonastalom sustavu „ravnoteža“ ozbiljnim saveznikom smatraju Rusiju.

Odgovor je očit. Britanci su vjerovali da su odabrali suverenitet, ali su stali na stranu njihove braće u atlantizmu, glavnog partnera u ekonomiji, kulturi, obran i na kraju jeziku. I što je najvažnije, Velika Britanija je de facto nadvladala ogromne zemlje poput Australije s Novim Zelandom i Kanadu. Teško je reći tko je utjecajniji u Ottawi, London ili Washington, ali to definitivno nije Bruxelles.

Snaga britansko-američke unije u posljednjih stotinu i više godina nije upitna. Obje države disciplinirano su stajale jedna uz drugu u velikim i malim ratovima, od Prvog svjetskog rata do Iraka i Afganistana, a Kanađani i Australci su sve posramljeno slijedili. Ova unija je puno izdržljivija od Europske unije, koja je „sašivena“ od jednog komada i Njemačkom koja se pojavljuje kao hegemon.

Novo Britansko carstvo je sposobno ugraditi ono čime već upravlja u zajednički prostor s Amerikom, a to su Kanada, Australija i Novi Zeland i tako će se lako riješiti problem povlačenja s europskog tržišta na kojem Engleska baš i nije „ukorijenjena“.

Britanski izvoz 2015. u milijunima funti

FOTO: Britanski izvoz 2015. u milijunima funti

Vrlo jasna slika, zar ne? Još 2015. godine Velika Britanija i nije bila baš europska zemlja u punom smislu te riječi.

Kroz XX stoljeće su se kolonije Velike Britanije kretale prema neovisnosti, a neke su se okrenule Sjedinjenim Državama. Ali ako imamo „Atlantsku federaciju“, onda će, na novoj razini, sve te suprotnosti nestati i rodit će se takvo mutirano geopolitičko čudovište kakvo svijet nikada nije vidio, čak ni u vrijeme procvata starog Britanskog carstva .

Očito je da će i ova „Atlantska federacija“, koja se u mnogim aspektima poklapa s Orwellovom „Oceanijom“, nastojati osvojiti i Europu, iako pomoću zaobilazne strategije, kroz utjecaj na Kinu gdje su čvrsto ukorijenjene probritanske elite u bivšim kolonijama u Šangaju i Hong Kongu.

Europa u ovoj situaciji postaje prisilni saveznik Rusije, ali ne samo ekonomski, nego čak i vojni. Ti bi bilo dobro, ali za Europu kasno.

S velikim stupnjem vjerojatnosti može se reći da je Brexit ujedno prijelaz Velike Britanije na naglašenu proameričku, atlantsku stranu, koja započinje eru geopolitičke oluje budućih desetljeća. Washington i London upravo završavaju posljednje pripreme za napad na ostatak svijeta. I London je spustio masku i slatke riječi “savjetnika” zamijenio retorikom ucjenjivača i agresora.

“Kabinet britanskog premijera Borisa Johnsona odlučio je ucjenjivati EU nakon Brexita”, naslovi su većine europskih medija. “Sile dobra”, kao i obično, ograničene su umirujućom glupošću Donalda Tuska, ne primjećujući nadolazeću prijetnju.

Isto tako, stranke i pokreti koji su pozdravili Brexit, kao dokaz da je moguće pokidati okove Europske unije, trebali bi prestati slaviti pobjedu Britanaca i obratiti pozornost na gore navedeno, jer „Atlantska federacija“ neće gubiti vrijeme. U to možete biti sigurni.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
31 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milance iz Češke
Gost
Milance iz Češke
9 mjeseci prije

Smiješno je kad netko pomisli da izlaskom iz EU-a Velika Britanija dobiva slobodu i čestita joj. Izlaskom iz EU bave se one britanske “elite” koje su je cijelo vrijeme mijenjale i mijenjale se na sliku liberalizma, dakle socijalnog kaosa. Velika Britanija je amortizirana u smislu upravljanja i dobro je, ali čestitati na “slobodi” šala je onih koji su izabrali pravo krilo iz dvije laži.
Ima li smisla čestitati zatvorenicima jer su ga napokon pustili iz samice?

Drazen
Gost
Drazen
9 mjeseci prije

EU je u osnovi dobra ideja, ali ćate u Briselu je zahvatilo megalomansko ludilo apsolutne kontrole, tako da se stvari otimaju kontroli. Danas je EU samo podrepaš i štitonoša Washingtona u njegovim ratnim pohodima, bori se za što veću integraciju i predaju kontrole Briselu, ignorišući volju pojedinih naroda, dok je vode neizabrani klauni poput Džankera i dokazani nesposobnjakovići ali zato nevjerovatno ambiciozni karijeristi poput von der Leyen.
Još samo da se stvori EU armija, pa će sve probleme u svijetu riješavati brutalnom silom.

PS: čitam redovno Logično zato što mi se čini ozbiljan medij, Ali počinju opasno da se množe tabloidski naslovi tipa “POD HITNO!!!!”, “UZBUNA!!!”, “OVO JE KRAJ!!!!”, “ATOMSKI S DESNA!!!”, “SPAŠAVAJ SE KO MOŽE!!”, “TRT-MRT-SMRT”

Zlokaki zlovaki
Gost
Zlokaki zlovaki
9 mjeseci prije
Reply to  Drazen

Zli namjere uvjek su zlotvor zlovaka

Zigi
Gost
Zigi
9 mjeseci prije

Mrak!

bbb
Gost
bbb
9 mjeseci prije
Reply to  Drazen

Britanija je uvijek pobjeđivala evropu, pobijediti će je i sada.

Pera
Gost
Pera
9 mjeseci prije
Reply to  Drazen

Vjerovatno kao i ja, ali da ne prejudicramo, jos malo cemo sacekati razvoj dogadjaja. Onda slijedi ono sto se naslucuje i ne mora da se kaze.

Ora
Gost
Ora
9 mjeseci prije

Brexit je početak kraja EU.

Pera
Gost
Pera
9 mjeseci prije
Reply to  Ora

Nadajmo se..

Mario
Gost
Mario
9 mjeseci prije

Prvo, GB je bila I ostala americki trojanski konj u Evropi, I oni su “izuzetan” narod kao I Amerikanci, anglosaksonci.
Drugo, Vas grafikon uporedjuje “babe I zabe” America ima 300.000.000 stanovnika a Feancuska I Njemacka zajedno 150.000.000 (da ne pricamo O bruto proizvodu) pa ipak zajedno imaju veci promet sa GB nego USA, ako dodamo ostale evropske zemlje promet sa USA je dva Tri puta manji.
Trece, Glavine EU berza akcija je u Londonu I sell se u Frankfurt.
Cetvrto, vecina predstanistava Anglosaksonskih firmi je bila u GB ili Svicarskoj, sada se moraju seliti negdje u EU.
itd…. mislim da se jos toga moze napisati.
Na kraju, sretan im put

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije

Globalne elite, bolje reći globalna mafija ima rješenja za sve ishode sklapanja ili razvrgavanja bilo kakvih unija ili saveza među državama. To je moguće dok god vladaju globalnim financijama i dok budu u mogućnosti to nametnuti unijama, savezima ili državama. S velikim unijama, a jiš više s velikim federacijams globalnoj mafiji je lakše, ali ni sa državicama nije problem.
To smo vidjeli i na primjeru bivše Jugoslavije, globalna mafija pjlačku i ovladavanje nije uspjela dobiti u cjelini, pa je bivšu državu rastavila na faktore i krenila u obradu jednu po jednu državicu, kad bi koja od tih drżavica zapela ta bi se podijelila i opet bi išlo dalje.
Tako je sad i sa UK, ako Boris Johnson ili bilo koji drugi premijer UK pokaže određenu neposlušnost odmah sutra u medijima može čitati, slušati i gledati zahtjev Sjeverne Irske, Škotske, Velsa za izlazak iz UK.
Globalna mafija drži novce i medije i ko se pokuša oduprijeti odmah se upotrebljavaju ta sredstva ako se radi o bilo kojoj “demokratskoj” odnosno državi zapada, a ako se radi o ostatku svijeta onda idu sva ostala sredstva, od državnih udara i terorizma do bombardiranja i invazija.
Demokracija u svojoj biti i znači pristanak na diktate, ne diktatora iz neke države, nego na poslušnost demokratski izabranih vlasti na diktate globalne mafije i njezino vladanje pomoću novca i medija.

Zigi
Gost
Zigi
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Tko je globalna mafija?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  Zigi

Globalna mafija su oni koji upravljaju sa svim velikim centralnim bankama i BIS-om (Bank for International Settlements) i sa nekoliko najvećih medijskih korporacija. Oni imaju moć i putem raspodjele novca i medijima kojima upravljaju odlučuju o vojnim proračunima i vojnoj industriji odnosno ratovima. Kako se zovu ti ljudi ja neznam.
Čak i po percepciji globalnih masa najmoćniji ljudi u svijetu kao što su Trump ili Putin njima nemogu puno nauditi i Trumpova ili Putinova moć je prema njima ograničena tako da su i njih dvojica u mnogo čemu ograničena, a da i ne pišem o državnim vođama manjih zemalja.
Kako nebi bilo zabune potrebno je napisati da Trup i Putin nisu isto jer svaki od njih u mnogo čemu drugome odrađuje drugačiju politiku.

Xagram
Gost
Xagram
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Globalna mafija ima središte u London City-ju. Britanija zbog astronomskih dugova je postala instrument u rukama ove mafije. Engleska politika, mediji, tajne službe, vojska… Služe ovoj mafiji. To je do Trumpa bila i Amerika, ali Tramp zbog veličine, vojne i političke moći Amerike i podrške dobrog dijela američkih Židova, odbio je da sluzi mafijaškom projektu jednosvjetske vladavine.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  Xagram

Xagram
Točno. 2015. su isplatili dugove iz Napoleonskih ratova.
A GB je financirala i 2. svj rat. Samo se zlato premještalo iz jednog u drugi (Usa) trezor. ( ” Tajne hrama”)

BIA, bia - bolja nego CIA
Gost
BIA, bia - bolja nego CIA
9 mjeseci prije
Reply to  Xagram

Ima naznaka da je Velika(?) Britanija pod stečajnom upravom već vise od dva desetljeća.

Zigi
Gost
Zigi
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Evo, ispravi me ako griješim, ali pojednostavljeno rečeno “globalna mafija” je uvela VB u europsku uniju , te nakon cca. 40 godina je izvlači iz iste i priključuje USA. Ako je to tako jednostavno, onda bi bilo dobro znati razlog i sudbinu EU, jer se po tome može zaključiti da za jednog od ova dva entiteta se crno piše? Šta se dobiva takvom kombinatorikom ?

Max
Member
Max
9 mjeseci prije
Reply to  Zigi

Kolega Zigi oni su masonerija iluminati Trilateralna komisija Bilderberg grupa i sve ostalo što ide uz to.

eks
Gost
eks
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Sve je tačno. Globalna mafija je udružena korporacijska, finansijska i vojna elita . Nju predvode pohlepne psihopate iz USA i Londona .

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Strašno koliko je zla na ovom svijetu,kako ovaj svijet opstaje….

Ive
Gost
Ive
9 mjeseci prije

Sve, sve ali, Skotska kuca na vrata i zeli van iz UK, a priprema se da slijedi taj put i Sjeverna Irska i Wales, i Gibraltar, pa ce od Velike Britanije ostati mala i usamljena Engleska, a to onda nije respectabilna sila. Privilegovane engleske elite su kreirale potrebu naroda da se krene u Brexit, napravili su referendum i propaganda zasnovana na lazimima i prevari je dovele do nategnute vecine za Brexit. Engleske elite su zapocele sa USA djavlom tikve saditi, a tko sa djavlom tikve sadi o glavu mu se obije.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  Ive

Ive
Natezala je ona druga strana, ali nedovoljno.
Dokaz: za ponovni referendum skupljeno je samo 5,6 mil. potpisa.
Taj utisak su pojačavali mediji i glasna manjina.
G.B. je ipak najstarija novovjeka demokracija parlamentarna…a eu natura čudne zakone.

A što se tiče odcjepljenja Škotske i drugih…😊 čudilo bi me da Englezi, koji jako dobro znaju kako i tko izaziva te stvari, ne bi znali to riješiti…
Bitno je kako će živjeti obični Englezi: hoće li ih hraniti onim Gmo s*anjima s druge strane Atlantika…

KUga
Gost
KUga
9 mjeseci prije

Demokracija sto je to, dali se to jede, posto kila??? Ma o kojoj demokraciji se prica, ja u demokraciju ne vjerujem vise vjerujem u DEMOKARANCIJU, (slozenica od dvije rijeci DEMOS i KARATI) to vam je ono kada povlasteni karaju narod, ali ga prvo ubjede da je potrebno da ga bas ni karaju, a nakon sto se zadovolje ubjeduju taj isti narod da im je bilo jako ljepo dok su ih oni karali.
Dakle ja sam vise za nekog benevolentnog diktatora ili dikataturu koja nije lakoma i gramziva pa uzme sebi ali da i narodu.

shumadinac
Member
9 mjeseci prije

BRAVO BABIĆU!

FATIH
Gost
FATIH
9 mjeseci prije

PATOLOSKI PLJACKASI!

Zigi
Gost
Zigi
9 mjeseci prije

Čitajući članak na kraju se baš i ne razlikuju predviđanja spomenutog (modreni Poljak – ograničena osoba) Tuska i g.Babića, samo što je to poljak rekao u jednoj rečenici .

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
9 mjeseci prije

Novináři Logicno atlantcka federacija nepostoji,postojala je samo antlaticko krilo globalista kóje se preselio už Engleske i Amerike do Kine Kao novog globalnog centra upravljanja.Engleskoj nikakav brexit nebude,to je jednom veliko kazaliste kóje se provodi za naivně dok se engleska otpisuje Kao faktor globalnog upravljanja kóje je imala..engleska je po tom mrtvá a mrtvaca slávě, značí ovcice sú toliko naivne da ničem nerazumė..nije globálna politika za svakoga..

Istinoljubac
Gost
Istinoljubac
9 mjeseci prije

Tusk je poljak, koliko je Pupovac hrvat ! Čovjek je Kašubijanac (niti njemac, niti poljak).

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Uvijek nešto novo smišljaju.

Annabella
Gost
Annabella
9 mjeseci prije

Bravo g. Babiću!
Posebno na zadnjoj zastrašujućoj (ali sigurno točnoj) rečenici da SAD i GB neće gubiti vrijeme. A EU se ponaša kao da ima sve vrijeme svijeta dok nezaustavljivo juri u propast.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije

Britanije je izasla zato sto se je London City osecao ugrozenim. A City je finansijski centar sveta.
Nemci su hteli da ih podrede, ili bar da imaju uvida. Oni su mislili da ce Frankfurt da se podredi njima. Jer su oni City.
City ne zanima narocito realna ekonomnija. One se bave finansijama. Kladenjem, stvaranjem mehura, derivatama i te stvari

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Britanija ih pusta da budu de facto nezavisni, van zakonodavstva Britanije, jer placaju debelo, narocito Londonu. Ima se, moze se. Biznis i simbioza. Vi nama odresene ruke, mi vama porez i tribut. Ne pokusavaju prevariti Britaniju, jer znaju da bi Britanija moga drugacije tada. Sad dolaze neke svabe i pokusavaju rusiti tu ravnotezu… :/

POVEZANE VIJESTI

Izbornik