fbpx

Cirkon će biti završen u predviđenom roku

Putin Sojgu

Ispitivanja ruske hipersonične protivbrodske rakete „Cirkon“ su u toku i biće završena u rokovima dogovorenim sa kupcem, izjavio je Boris Obnosov, direktor korporacija Taktičko raketno oružje, na međunarodnom vazduhoplovnom sajmu MAKS 2019 u četvrtak.

“U toku je intenzivni rad na ovom projektilu koji će biti završen u roku dogovorenom sa kupcem”, rekao je Obnosov ne pominjući nikakve datume.

Dodao je da je prerano spekulisati o mogućnosti stvaranja verzije Cirkona za napade na kopnene ciljeve. Prvo treba dovršiti brodsku varijantu rakete rekao je Obnosov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao u poruci Saveznoj skupštini 20. februara da je najnovija ruska hipersonična raketa Cirkon bila sposobna da leti brzinom od 9 maha. Njegov domet može da pređe hiljadu kilometara. Može se gađati s brodova i podmornica koje su već u službi ili će biti izgrađene a posjeduju mogućnost lansiranja krstarećih raketa Kalibr.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
znalac
Gost
znalac
1 godina prije

Pa svaki gradjanin pravoslavne veroispovesti na ovakve vesti moze samo da se raduje. Jaca Rusija , bezbedniji svi mi pravoslavci.
Zar to nije jasno . Kad bi Rusija pala , nas ostale pravoslavce bi zapadna genocidna stoka pomela za dva vikenda . No dok je Cirkona
Bulava, i svakojakih NUK igracaka mo mozemo mirno spavati . Rodila majka pravoslavna dr, Andreja Saharova i ostale naucnike koji
se brinu za bezbednost pravoslavlja . Uglavnom ko zna, zna i shvatice .

Katolik
Gost
Katolik
1 godina prije

Nema to veze s religijom jer na tom oružju rade svi a ne samo pravoslaci.

Pokušaj pogledati izvan nametnuti granica.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Ni Sveto Pismo za ”Cirkon”ne pominje nikakve datume ?
A ni ”Cirkon” ?

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Svaka akcija izazove reakciju i sad je procurila vijest, da Ameri pripremaju ne jedan negoli 6 različitih tipova hipersoničnog oružja.

Max
Member
Max
1 godina prije

o cirkonu svi imaji visoko mišljenje.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Da svi koji su se uspeli na mont everest

Max
Member
Max
1 godina prije

Kinžal je još bolji

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
7
0
()
x