Cirkon će biti završen u predviđenom roku

Putin Sojgu
7 komentara

Ispitivanja ruske hipersonične protivbrodske rakete „Cirkon“ su u toku i biće završena u rokovima dogovorenim sa kupcem, izjavio je Boris Obnosov, direktor korporacija Taktičko raketno oružje, na međunarodnom vazduhoplovnom sajmu MAKS 2019 u četvrtak.

“U toku je intenzivni rad na ovom projektilu koji će biti završen u roku dogovorenom sa kupcem”, rekao je Obnosov ne pominjući nikakve datume.

Dodao je da je prerano spekulisati o mogućnosti stvaranja verzije Cirkona za napade na kopnene ciljeve. Prvo treba dovršiti brodsku varijantu rakete rekao je Obnosov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao u poruci Saveznoj skupštini 20. februara da je najnovija ruska hipersonična raketa Cirkon bila sposobna da leti brzinom od 9 maha. Njegov domet može da pređe hiljadu kilometara. Može se gađati s brodova i podmornica koje su već u službi ili će biti izgrađene a posjeduju mogućnost lansiranja krstarećih raketa Kalibr.

3M22 Circon raketahipersonična raketa
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
znalac
4 godine prije

Pa svaki gradjanin pravoslavne veroispovesti na ovakve vesti moze samo da se raduje. Jaca Rusija , bezbedniji svi mi pravoslavci.
Zar to nije jasno . Kad bi Rusija pala , nas ostale pravoslavce bi zapadna genocidna stoka pomela za dva vikenda . No dok je Cirkona
Bulava, i svakojakih NUK igracaka mo mozemo mirno spavati . Rodila majka pravoslavna dr, Andreja Saharova i ostale naucnike koji
se brinu za bezbednost pravoslavlja . Uglavnom ko zna, zna i shvatice .

Max
4 godine prije

o cirkonu svi imaji visoko mišljenje.

Max
4 godine prije

Kinžal je još bolji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI