Europske banke iz Velike Britanije povukle 350 milijardi eura

Britanska funta
9 komentara

Iz Ujedinjenog Kraljevstva su od lipnja 2016. godine, kada je održan referendum o izlasku iz Europske unije, do lipnja 2017. europske banke povukle imovinu vrijednu 350 milijardi eura, citirajući  službenu statistiku EU piše Financial Times.

Imovina banaka iz EU u Velikoj Britaniji je pala za 17%, na 1 590 milijardi. Iznos financijskih obveza europskih banaka u zemlji je pao s 1670 milijardi na 1340 milijardi eura.

Stručnjaci napominju da banke strahuju od gubitaka zbog Brexita i da će se ovaj trend nastaviti do ožujka 2019. godine, što je krajnji rok za izlazak Velike Britanije iz EU.

EU ovaj trend koristi za ucjenu Londona u pregovorima o Brexitu

Dok su traju pregovori o Brexitu između Londona i Bruxellesa saznalo se da EU u zamjenu za povoljnije financijske uvjete u transakcijama može prisiliti Veliku Britaniju da u svoje zakonodavstvo uključi zakone EU koji će stupiti na snagu i nakon ožujka 2019.

Brexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aleksandar
6 godine prije

Džaba su izlazili.

igi
6 godine prije

….ako zapadni svijet ucjenjuje zapadni svijet onda su stvari postale preozbiljne.

tuf
6 godine prije

Nauciti ce Britanci kako plesati na ritam instrumenata EU-a. Financije su jedini mehanizam koji im je preostao (industrija je u vecoj mjeri mrtva) i ako im se oduzme – mogu ici uzgajati krumpire.
P.S. Naravno da se ovo nece u MSM-u tumaciti kao ekonomsko-politicka ucjena EU. Jok. To su dobronamjerni savjeti najviseg demokratskog poretka planete Zemlje.

Brane
6 godine prije

Bez panike, reptili iz kraljevstva su znali zašto izlaze iz eu (ako uopće izlaze). Ove financijske transakcije ionako oni kontroliraju, a popušiće eventualno britanska mini-industrija i stanovništvo. Što i nije tako loše, red je da osjete malo kako je to u kolonijama.

Tarzan
6 godine prije

..treba fino izsušiti močvaru.

Alan Ford
6 godine prije

Citat: “EU ovaj trend koristi za UCJENU Londona u pregovorima o Brexitu.”

Zasto “ucjenu” kad se radi se pregovorima? Ustupak za ustupak, trosak za trosak, popust za popust….sta inace znace pregovori?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI