Galloway – EU možda ima oštru retoriku ali joj treba dogovor oko Brexita koliko i Velikoj Britaniji

Brexit Britanija london
1 komentar

Obje strane se možda trude da izgledaju oštro uoči razgovora o Brexitu, ali EU je potreban dogovor onoliko koliko i Velikoj Britaniji, rekao je George Galloway u vezi s popuštanjima tvrdeći da Njemačka nerado pregovara o sporazumnom Brexitu s Britanijom.

U internom dokumentu za vladu Angele Merkel navedeno je da Njemačka neće prihvatiti zahtjev Borisa Johnsona da odustane od irskog „backstopa“ i pripremi se za Brexit bez dogovora, prenio je nemački list Handelsblatt.

Galloway smatra da oštre riječi nisu razlog za paniku, jer „svi razgovaraju oštro prije nego što sjednu za pregovarački sto“.

Nema razloga da Brisel i London ne postignu obostrano zadovoljavajući dogovor. Galloway je rekao da je ključni faktor Brexita ekonomija..

EU ima veoma značajan trgovinski suficit s nama. Mi kupujemo daleko više od njih, nego što oni kupuju kod nas, a posao je posao… Poslovni interesi u EU definitivno zahtijevaju nagodbu oko sporazuma rekao je Galloway.

Brexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zoran kadinski
4 godine prije

Kad je GB bila članica EU? Za nju ne važe pravila EU. Ima povlastice kakve nitko nema i iskorištava cijeli EU od prvog dana. Evropa će samo profitirati. Žao mi je zemalja komonvelta jer će im ponovo početi rovariti ne bi li ponovo osvojila financijski i sisala krv. To je zlo od naroda s ove i one strane atlantika. Kakvi su im građani znaju naši turistički radnici i stanovnici turističkih mjesta kao i svi oni nesretnici koji rade s njima bilo gdje u svijetu. Još nisam sreo čovjeka koji je izjavio da mu je bilo ugodno surađivati s engleskim državljanima. O svima su imali neutralno ili pozitivno mišljenje osim o englezima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI